Canlı yayın ve seoya etkisi

• Kullanıcı Drop
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Klasik Video Kanalları & Üretim Rehberi
Canlı yayınları youtube'da izleyip ona göre kendi yolunuzu çizebilirsiniz.
https://www.youtube.com/results?sp=EgIQAVAU&q=live+stream

Özgüncü arkadaşlar vietnamlıların kanallarına bakabilirler.
https://www.youtube.com/channel/UCCSp6WVAGUVibv25LaxcZzA/videos

Ne yayınladığınıza bağlı.Kolay kolay kimse bir yayını çok uzun süre izlemez.
hocam tekrar işini yapmak kolay obs programı ile çok kolay lakin küfür yerim gibime geliyor.. :))

Arkadaşlar birçok program ismi vermiş,çıkış ayarlarını yapıp seçtiğiniz etkinlik veya canlı yayına bağlanabilirsiniz.Giriş kısmından media file veya video file seçeneğinden videonuzu programa atabilirsiniz.
Güzel bilgiler verdiğin için teşekkürler hocam,
Var olan 1 saatlik videoyu nasıl canlı yayın yapıyormuş gibi gösterebilirim? Hangi program ve hangi ayarlamalar gerekli?

Son düzenleme:
Canlı yayına izlenim gönderme ve tutma olayı nasıl onu anlamadım mesela izlenim geliyor 100 tane ne kadar süre canlı yayın izlenimde kalıyor bu 100 kisi

Ben bu taktiği spam çizgi film kanalımda abone kasmak için mevcuttaki kullandığım serverda Open Broadcaster Software programı ile yapıyordum. Media Playera videoları tamamını atardım o otomatik olarak sırayla çalar dururdu. Vds ekran kartsız olduğu için ara ara donmalar yaşansa da ciddi verimler alınıyor.

Hocam ben sadece media playerda sizin gibi canlı yapmak istiyorum.Şunu ögrenmek istiyorum media playerda yayın yapmak için ekranı yakalamı diyoruz görüntümü yakala mı diyoruz ?

Eğer otomatik sahne değiştirici açık değilse Araçlar > otomatik sahne değiştirici > etkin (başlat) yapın yoksa sahneleri değiştirmez.

screen:
http://prntscr.com/fy1014

Ayrıca tekrar acıklamak gerekirse Her sahneye 1 kaynak > ortam kaynağı yapabiliyorsunuz.

Yani videoları ard arda acılması için videolarınızı sahne sırasına dizmeniz gerekmekte

maalesef ki 4 mbps up bile çok yeterli olmuyor uzun süreli saatlik yayınlar zor

Son düzenleme:
Şu konuya açıklık getireyim.Ben konuda izlenim alın yazmadım.İzlenim almak sizin tasarrufunuzda.Benim önerim.50/100 özgüncünün bir araya gelip bu izlenimi gerçek ip vasıtasıyla ve uzun süre ile izlemesidir.

Son güncellemelerden sonra bana en mantıklı gelen budur.Bunu yapmak gerçek anlamıyla bu ortamda zor ama belki birileri bu çalışma biçimini yaratabilir.

Canlı yayınlar ile çok iyi abone çekiliyor gerçekten bende yapmak istedim ama sunucu parası aylık 100 tl en az

neden hocam yt de obs ile ücretsiz yapılmıyormu

---------- Spam Engelliyici 12:46 ---------- Önceki Mesaj 12:39 ----------

Canlı yayın yaparken en az 1 saatlik video ve anlık 50 üstü izleyiciyi kullanırsanız olumlu sonuçlar çıkabilir.

Kısa videolarda çalışmıyor.Uzun videolarda ise zor kelimelerde bile ilk sayfaya çıkıyor.

ilk sıraya çıkıyor derken yt anasayfasınamı

İlk sayfa derken kelimelerde demek istemiştim.Eğer 10 binler sizi izlerse yt anasayfasına da çıkabilir, denemek gerekli.

Şu konuya açıklık getireyim.Ben konuda izlenim alın yazmadım.İzlenim almak sizin tasarrufunuzda.Benim önerim.50/100 özgüncünün bir araya gelip bu izlenimi gerçek ip vasıtasıyla ve uzun süre ile izlemesidir.

Son güncellemelerden sonra bana en mantıklı gelen budur.Bunu yapmak gerçek anlamıyla bu ortamda zor ama belki birileri bu çalışma biçimini yaratabilir.

Kuralım bi whatsapp grubu tarzı yapalım vietnamlılar yapıyorda bizim neyimiz eksik :)

Son düzenleme:
neden hocam yt de obs ile ücretsiz yapılmıyormu

---------- Spam Engelliyici 12:46 ---------- Önceki Mesaj 12:39 ----------

ilk sıraya çıkıyor derken yt anasayfasınamı

eğer upload hızınız 2mb altında ise sıkıntı yaşarsınız hadi diyeli 2mb üstünde pc yi canlı yayına veriyorsunuz sürekli canlı yayın yapcak 2mb ile web de dolaşırken yavaşlamalar olur

Canlı yayını izleyen çok ama yayıncı az olunca iyi gelir sağlıyor

30 dakikadır canlı yayın yapıyor. sadece 1 kişi geldi :/

lWQa7r.png

Birbirimizi izleme işine ben varım, toplanalım 50-100 kişi sırasıyla birbirimizi izleyelim gerçek ipden. Hem Drop hocamın dediği gibi hareketlenmeyen kanalı hareketlendirebiliriz.Hemde abone kasarız. Bence denemeye değer.

canlı yayında pasta çok küçük beyler aboneli kanalınız yoksa fazla heveslenmeyin

Birbirimizi izleme işine ben varım, toplanalım 50-100 kişi sırasıyla birbirimizi izleyelim gerçek ipden. Hem Drop hocamın dediği gibi hareketlenmeyen kanalı hareketlendirebiliriz.Hemde abone kasarız. Bence denemeye değer.

Forum savaş alanına döner o 100 kişiden bi tane kanı bozuk çıkar herkesin kanallarını içeriklerini kopyalar sonra gör curcunayı :)

Bazı teorilerim var.Bunları isteyen arkadaşlar deneyebilir.Youtube benim asıl işim değil o yüzden zamanım kalmıyor.Maksatım fikir vermektir.

Normal canlı yayınlarda youtube kendisi etkinliği öne çıkarıyor.Canlı yayın bittikten sonra bu olay bitiyor.Ya sürekli yayın yaparak bundan fayda sağlamaya çalışacaksınız.Ya da videonun sıralamasının düşmemesi için ek faktörler bulmak gerekecek.

Denenebilecekler.

1)Normalde unlisted metodu ile ilk sayfaya gelmek engellendi.Diğer yandan canlı yayınlarda unlisted metodu denenebilir.Yayından sonra videoyu unlisted seçeneğine al kısmı işaretlenir.Hit ve like-dislike gönderilip genele aldığımızda ne olacağına bakılabilir.

2)Herhangi bir video ile 24 saat yayın yapılırken, diğer yandan normal uploada devam edilip, o videodan kanala gelenlerin diğer videolara geçmesi için çalışmalar yapılabilir.

3)Canlı yayından sonra gizliye al seçeneği işaretlenir.Canlı yayında 50/60k hit gönderilir.Sonra video gizliden genele alınabilir.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri