CERN’den şok bulgu; Aslında evren yok!

Ülkemizde 100 bin liralık tadilat masrafı olan bir yere 2 trilyon tadilat masrafı çıkarıp, 1 trilyon 900 milyar parayı indiragandi yapan zihniyetle, Cern Deneyinde harcanan 10 milyar dolarda aynı zihniyetten öteye gitmez :)
Tüm evreni ayakta tutan Allah diyemiyorlarda, neymiş karanlık madde varmış, her an her saniyemizde varmış bu madde, gözle göremiyormusuz evreni her somut maddenin düzenini sağlayan oymuş :) Ateistliğin rekor para harcanarak zirve yaptığı nokta :)

bi b.k bulamayıp sallamışlar :D ben yaşıyorum gerçeklerim var bu yüzden dedikleri önemsiz :D

Eee evren yok muymuş şimdi :)
Bir ara videoyu izleyeyim.

Bugün de ben nette gezinirken dünyanın küre şeklinde değil de düz olduğuna inanan insanların olduğunu gördüm. Sürüyle video var Youtube'da. Hatta bir tanesi 200 sebep göstermiş bir videoda :)

Tabi önce saçma geliyor gülüyorsun da gösterdikleri dayanaklardan biri ilgimi çekti, çok garipti. Konusunu açacaktım ama tepki alırım diye açmadım.

Bu dayanak da şu: Tayvan'dan Los Angelas'a uçan bir uçak, uçakta bir kadın erken doğum yaptığından Alaska'ya acil iniş yapıyor. Haberin linki aşağıda, haberde bir gariplik yok ama garip olan ki eğer doğruysa bizim kabul ettiğimiz küre dünya haritasına göre uçak güzergahından Alaskaya iniş yaptığında daha fazla yol katediyor. Yani "acil iniş" olmuyor pek yolu uzatmış oluyor. Ama dünyanı düz kabul edenlerin doğru olduğunu düşündükleri haritaya göre ise Alaska, Tayvandan Los Angeles'a giden bir uçağın tam da yolunun üzerinde kalıyor, ve o teoriye göre uçak gerçekten de acil iniş yapmış oluyor :)

Woman gives birth to a premature baby girl on a Taiwan to Los Angeles flight | Daily Mail Online

Yarın da biri çıkar dünya yok biz halisünasyonuz der tamam olur

Ülkemizde 100 bin liralık tadilat masrafı olan bir yere 2 trilyon tadilat masrafı çıkarıp, 1 trilyon 900 milyar parayı indiragandi yapan zihniyetle, Cern Deneyinde harcanan 10 milyar dolarda aynı zihniyetten öteye gitmez :)
Tüm evreni ayakta tutan Allah diyemiyorlarda, neymiş karanlık madde varmış, her an her saniyemizde varmış bu madde, gözle göremiyormusuz evreni her somut maddenin düzenini sağlayan oymuş :) Ateistliğin rekor para harcanarak zirve yaptığı nokta :)
Hiçbir deneyin sonucu allah vardır veya yoktur diye çıkmaz. Milyar dolar harcayı allahın varlığını ispatlayacaklar? hocam biline bakışınız bu mu?

Gerçekten düşünceniz bu mu? Öncelikle bir yaratıcıyı hiçbir ihtimalle bulamazsınız. Fakat en azından dinlerin leyhine bir şeyler bulabilirsiniz. Ki bu araştırmalar da ateizm değil, panteizm, İslam da çok büyük şey kazanıyor. Panteizm zaten son dönemlerde birçok bilim adamını kendine çeken bir düşünce. Peki çok farklı gibi gözüküyorken yanında niye İslam dedim? Panteizm'in kökünü atanlardan birileri de İbni Arabi, Mevlana gibi kişilerdir. Onlar tasavvuf adı altında bu öğretileri vermişlerdir. Farklı düşünen kişiler de daha farklı bir hale getirmiştir.

EN ÖNEMLİSİ! Bu araştırmaların bir düşünceyle alakası yoktur. Hiçbir bilim araştırması "Bu ateizme yarar", "Bu panteizme yarar" diye bir şey söyleyemez! Bilimin amacı gerçekliktir, bir konuyu doğru kabul ettirmek değil.

dünyanın düz olmasının iddia edilmesi yeni bir akım heralde internette yayıldı bayağı.
bu devirde dünyanın şeklinin gizlenmesi mümkün değil. Uçakların rota olayı bambaşka dünyanın düzlüğüne kanıt olarak kullanılması komik olmuş. Tam tersi dünya küre şeklinde olduğu için tasarruf amaçlı yarım daire çizer uçaklar iki nokta arasında.

Günümüzde halen Dünya'nın küresel olmadığını iddia eden gericiler bir yana, eğer ki hayatınızda tek bir defa bile yurtdışına uçakla gittiyseniz (hatta yurtiçinde bile uzak mesafelerde uçakla seyahat ettiyseniz), uçakların harita üzerindeki en kısa doğruyu takip etmediğini, oldukça eğri bir rota izlediklerini ve bunun sebebinin Dünya'nın küreselliği olduğunu bilirsiniz. Dünya yüzeyi tabak gibi dümdüz değil de küresel bir eğri olduğu için, iki nokta arasındaki en kısa mesafe de dümdüz bir çizgi olamamakta, bir eğri olmaktadır.

Bu durum, Dünya üzerindeki Los Angeles (ABD) ve Ankara gibi iki uzak nokta arasındaki mesafeyi ölçmeye kalkıştığınızda, harika bir şekilde ortaya çıkmaktadır. LA ile Ankara arasındaki çizgisel mesafe (buna "Rhumb Doğrusu" adı verilir) 13.423 kilometredir. Buna karşılık, bu iki şehir arasındaki "gerçek" en kısa mesafeyi bulmak isterseniz, Dünya'nın eğik yüzeyini hesaba katarak "Büyük Daire Metodu"nu kullanmanız gerekir. Bunu yaptığınızda karşınıza çıkan mesafe, ilkinden çok daha kısa olan, 11.269 kilometrelik bir mesafedir!

njll7V.jpg

Bu iki çizgiyi de 2 boyutlu düzleme taşıdığımızda, bu durumun şaşırtıcı doğası daha net ortaya çıkar! Görseldeki gerçek en kısa mesafe çizgisi, doğrusal mesafeden çok daha uzun gözükse de, Dünya üzerinde aslında çok daha kısadır.

Alıntı.

Son düzenleme:
Herşey bir kenera güneş batarken uçağa bindiğinizde mesela istanbul için alçalıyor uçak diyelim.. şehirde hiçbiyere güneş vurmaz ama uçağa güneş vurur. Yada havaalına yakın eviniz varsa uçaktan güneş ışınlarınınn yansıdığını ama şehirde hiçbiyere güneş vurmadığını, güneşin tamamen battığını görebilirsiniz

hepimizi leylekler getirdi zaten. deneyleri basarısız olmus iste onu anlatıyor

Çok yakın bir zamana kadar kemiklerle kasların birlikte ortaya çıkarak geliştikleri sanılıyordu. Ancak yapılan son araştırmalar çok farklı ve insanların hiç farkında olmadıkları bir gerçeği ortaya koydu. Embriyodaki kıkırdak doku önce kemikleşmekte, daha sonra kas hücreleri kemiklerin etrafındaki dokulardan seçilerek biraraya gelerek sarmaktaydı.

Oysa bilimin daha yeni keşfettiği bu gerçek, Allah tarafından Kuran'da 1400 sene önce insanlara bildirilmişti.

Sonra o su damlasını bir alak (hücre topluluğu) olarak yarattık; ardından o alak'ı bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşa ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir. (Müminun Suresi, 14)

Ayette 1400 yıl önce haber verilmiş olan bu bilimsel gerçek, "Developing Human" (Gelişen İnsan) adlı bilimsel bir yayında şöyle tarif edilmektedir: 6. haftada kıkırdaklaşmanın devamı olarak ilk kemikleşme köprücük kemiğinde ortaya çıkar. 7. hafta sonunda uzun kemiklerde de kemikleşme başlamıştır. Kemikler oluşmaya devam ederken kas hücreleri kemiği çevreleyen dokudan seçilerek kas kitlesini meydana getirirler. Kas dokusu bu şekilde kemiğin etrafında ön ve arka kas gruplarına ayrışır.

Kısacası insanın Kuran'da tarif edilen oluşum aşamaları, modern embriyolojinin bulgularıyla tam bir uyum içindedir. Alemlerin Rabbi olan Allah bu gerçeği yüzyıllar öncesinden insanlara bildirmiştir.

O'dur ki, sizi topraktan, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo) yarattı; sonra sizi bir bebek olarak çıkarmakta, sonra güçlü (erginlik) çağınıza erişmeniz, sonra da yaşlanmanız için size (belli bir ömür vermektedir). Sizden kiminin daha önce hayatına son verilmektedir; adı konulmuş bir ecele erişmeniz ve belki aklınızı kullanmanız için (Allah sizi böyle yaşatır). Dirilten ve öldüren O'dur. Bir işin olmasına hükmetti mi, ona yalnızca: "Ol" der, o da hemen oluverir. (Mümin Suresi, 67-68)

Hava şartlarından dolayı uçak pisti birkaç kez pas geçmiş olabilir. Havaalının üstünde iniş trafiği yoğun olabilie. Hocam dünyanın düz olduğuna inanmıyorsunuz inşallah:))

Yok kardeşim inanma inanmama olayı değil sadece ilgimi çekti o ayrıntı. Daha bir çok gerekçe sunmuşlar ama incelemedim.

Yani pisti pas geçme olayı değil baya başka bir yöne gidip iniyorlar yolu uzatarak. Yani bizim küre kabul ettiğimiz dünya haritasına göre. Acil iniş yapıyorlar. Önceki mesajlarda görselleri paylaştım bakabilirsin. Bana çok ilginç geldi :)

Kişisel fikrim;

Cern dahilinde aradıklarını ve daha fazlasını buldular.

Şimdi de sırada, cern olayının saçmalık veya hata olduğuna insanlığı inandırmak.

Belki kendilerince haklı sebepleri vardır, ama sanıyorum ki, bizler bunları hiç öğrenemeyeceğiz.

yorumları okuyup okuyup gülüyorum.
deneyler için gereksiz diyenmi var, dünya düz olabilir diyenmi var :D

Yok kardeşim inanma inanmama olayı değil sadece ilgimi çekti o ayrıntı. Daha bir çok gerekçe sunmuşlar ama incelemedim.

Yani pisti pas geçme olayı değil baya başka bir yöne gidip iniyorlar yolu uzatarak. Yani bizim küre kabul ettiğimiz dünya haritasına göre. Acil iniş yapıyorlar. Önceki mesajlarda görselleri paylaştım bakabilirsin. Bana çok ilginç geldi :)

yolu uzatmıyorlar kısaltıyorlar hocam tam tersi. yukarıdaki mesajımı okuyabilirsin.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri