Çift Ekran Kartı Sorunu

вєякαη

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.ytpara.com
Arkadaşlar laptopta çift ekran kartı var, Normalde 2 GB' lık Nvida ekran kartım var driverini yüklediğim halde ilk ekran kartı İntelin ekran kartnını görmekte. Aygıt yöneticisinden baktığımda ise iki ekran kartınında yüklü oldugunu görüyorum. Fakat ekran çözünürlüğü özelleklerden bakınca ekran kartı İntel üzerindeki ekran kartını görebiliyorum. Yani Nvida ekran kartım yüklü olmasına rağmen kullanamıyorum .

Nvidia denetim masası üzerinden ekran kartların arasında geçiş yapabilirsin. Uygulamalar için de varsayılan olarak ayarlamalar yapabilirsin ayrı ayrı.

aynı sorun başıma geldi...
2 ekran kartı çıkıyor... hatt abende vahimi... çakışma sonucu ekran goruntu gidiyoru... ekran goruntu gidince direket noemal kablo ile tv ye bağlama yada eski tip monitore bağlama yapıyordum....
*-*
neyse işe tamire gitti geldi para bayıldık yaptırdık.. hatta ekran kartı yanmış bile dendi..... vaktım yoktu araştıramadım konuyu ozaman..
*-*-
özet ve problem:eski ekran kartlarını devre dışı bıraktığınd ahala pc yi kullanm ahakkın var ise, orjınal bilgisayar sitesine gir ve tam olarak sana ait olan driverı bul indir ve yukle... diğer lerini aktif etme... tahmınime göre: otamatık driver yukleyıcılerden guncelleme yapmış olabilirsin... sebebi o olabilir.. not: ekran kararması oldugunda işlem yapamayabilirsin benım başıma geldi... o zaman monitor bağla pc ye... zor iş kolay gelsın sana

Arkadaşlar laptopta çift ekran kartı var, Normalde 2 GB' lık Nvida ekran kartım var driverini yüklediğim halde ilk ekran kartı İntelin ekran kartnını görmekte. Aygıt yöneticisinden baktığımda ise iki ekran kartınında yüklü oldugunu görüyorum. Fakat ekran çözünürlüğü özelleklerden bakınca ekran kartı İntel üzerindeki ekran kartını görebiliyorum. Yani Nvida ekran kartım yüklü olmasına rağmen kullanamıyorum .

aynı sorundan bende muzdarıbım valla cozumu varsa cok ıyı olur .

fikir yürütüyorum ! Donanım ekle kaldırdan aktif olmasını istemediğiniz ekran kartını seçerek devre dışı bıraksanız ! Deneyen oldu mu ?

"çözüm için masa üstünde boş bir alanda sağ tık yapın."nvidia denetim masası" kısmına tıklayın.açılan pencerede 3d ayarları-3d ayarlarının yönetilmesi kısmına gelin."tercih edilen grafik işlemci" kısmında "otomatik seçim" değilde nvidia nın kartını seçerseniz driver yüklemede sorun çıkmayacaktır." Şu cevabın işe yarıdığıyla ilgili geri bildirimler yapılmış. Deneyin isterseniz.

Evet aynen bu şekilde. Nvidia arayüzünden geçiş yapabiliyorsunuz.
"çözüm için masa üstünde boş bir alanda sağ tık yapın."nvidia denetim masası" kısmına tıklayın.açılan pencerede 3d ayarları-3d ayarlarının yönetilmesi kısmına gelin."tercih edilen grafik işlemci" kısmında "otomatik seçim" değilde nvidia nın kartını seçerseniz driver yüklemede sorun çıkmayacaktır." Şu cevabın işe yarıdığıyla ilgili geri bildirimler yapılmış. Deneyin isterseniz.

kardeş soruna cevap degıl ama. eger nvidiayı kullanırsan noırmal işlemlkerde pc fanı kuduruyo. oyun vs oynucaksan oyun sımgesıne sag tıklayıp yuksek kalıtede calıstıra tıklıyosun o tıkladıgın oyunu o kalıtede dıgerlerınde yıne normal calıstırıyo.bence bu diğerinden daha guzel.intelın ekran kartıda 512 en az yanı cozunurlugun yıne guzel oluyo.

Bu dediginiz olay şundan olmuyor mu masaüstünde onboard ekran kartını kullanıyor. oyuna girince harici ekran kartını açıyor.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri