Çıkmayan Reklamlar Konusunda YT'den Açıklama

adnandogannn

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar Selam,

Yeni konu açmak istemezdim ama diğer konuya girmeyenler için arada kaynamaması adına buradan paylaşmak istedim. Yöneticiler uygun görmesse kapatılabilir. Youtube gelirlerde olan dalgalanma ile ilgili açıklama yapmış. Zamanım olmadığı için direk translate üzerinden çevirdim.

Link : https://productforums.google.com/forum/#!topic/youtube/09dw40n0iwY

Merhaba YouTube topluluğu,

Kısa bir süre önce, reklamverenlerin markalarıyla uyumlu olmadıklarını düşündükleri içerikte yayınlanan reklamlar etrafında, reklamverenlerden gelen güçlü geribildirimlere nasıl hitap ettiğimizi açıklayan bir blog yayınladık. YouTube'da reklamverenlerin güvenleri, içerik oluşturucuların maddi başarısı için kritik öneme sahiptir. Maalesef, son haftalarda bazı reklamverenlerin kampanyalarını askıya aldıklarını gördük. Dolayısıyla bu hafta başlarında, blogda belirtilen yeni marka güvenlik kontrollerini uygulamaya başladık.

Önümüzdeki bir kaç hafta içinde gelirinizde dalgalanmalar görüyorsanız, bunun nedeni, reklam sistemlerimizi bu endişeleri gidermek için ince ayar yapmamız olabilir. Bu durum rahatsız edici olmakla birlikte, sistemlerimizi iyileştirmek için reklamverenlerin platformumuzdan daha fazla emin olmasını ve gelirlerin yaratıcılara uzun vadede katkıda bulunmasını sağlamak için mümkün olan en kısa sürede çalışıyoruz.

Ne özellikle yapabilirsin?

Videolarınızdan para kazanıyorsanız ve paraya çevrilen videolardan gelirde bir düşüş görüyorsanız, videonuzdaki içeriği doğru bir şekilde temsil ettiklerinden ve reklamveren dostu içerik yönergeleriyle uyumlu olduğundan emin olmak için videolarınızın küçük resimlerini, başlıklar ve açıklamalarını inceleyin.

Videonuzun yanlışlıkla demonet hale getirildiğini düşünüyorsanız Video Yöneticisi'ndeki videonun yanında bulunan sarı renkli simgesini tıklayarak bir itiraz isteyin. İtiraz konusunda bir kez karar verildikten sonra size bilgi verilecek ve başarılı olursa videonuz hemen paraya çevrilecek ve yeşil bir $ simgesi olacaktır. Bu değişikliklerin ışığında, yaratıcılar için incelemelerin itirazlarla daha da hızlı olmasını taahhüt ediyoruz. Buradaki itirazın nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Reklamverenlerin YouTube'daki yaratıcılığı desteklemeye devam etmesini sağlamak ve reklam kısıtlamaları sınırlama hissetmek istiyor ancak yaratıcıların geçim koşullarını korumak için gereklidir. Ürün Forumundaki ilerlemelerimize ilişkin güncellemeleri sunmaya devam edeceğiz.

Arkadaşlar Selam,

Yeni konu açmak istemezdim ama diğer konuya girmeyenler için arada kaynamaması adına buradan paylaşmak istedim. Yöneticiler uygun görmesse kapatılabilir. Youtube gelirlerde olan dalgalanma ile ilgili açıklama yapmış. Zamanım olmadığı için direk translate üzerinden çevirdim.

Link : https://productforums.google.com/forum/#!topic/youtube/09dw40n0iwY

Merhaba YouTube topluluğu,

Kısa bir süre önce, reklamverenlerin markalarıyla uyumlu olmadıklarını düşündükleri içerikte yayınlanan reklamlar etrafında, reklamverenlerden gelen güçlü geribildirimlere nasıl hitap ettiğimizi açıklayan bir blog yayınladık. YouTube'da reklamverenlerin güvenleri, içerik oluşturucuların maddi başarısı için kritik öneme sahiptir. Maalesef, son haftalarda bazı reklamverenlerin kampanyalarını askıya aldıklarını gördük. Dolayısıyla bu hafta başlarında, blogda belirtilen yeni marka güvenlik kontrollerini uygulamaya başladık.

Önümüzdeki bir kaç hafta içinde gelirinizde dalgalanmalar görüyorsanız, bunun nedeni, reklam sistemlerimizi bu endişeleri gidermek için ince ayar yapmamız olabilir. Bu durum rahatsız edici olmakla birlikte, sistemlerimizi iyileştirmek için reklamverenlerin platformumuzdan daha fazla emin olmasını ve gelirlerin yaratıcılara uzun vadede katkıda bulunmasını sağlamak için mümkün olan en kısa sürede çalışıyoruz.

Ne özellikle yapabilirsin?

Videolarınızdan para kazanıyorsanız ve paraya çevrilen videolardan gelirde bir düşüş görüyorsanız, videonuzdaki içeriği doğru bir şekilde temsil ettiklerinden ve reklamveren dostu içerik yönergeleriyle uyumlu olduğundan emin olmak için videolarınızın küçük resimlerini, başlıklar ve açıklamalarını inceleyin.

Videonuzun yanlışlıkla demonet hale getirildiğini düşünüyorsanız Video Yöneticisi'ndeki videonun yanında bulunan sarı renkli simgesini tıklayarak bir itiraz isteyin. İtiraz konusunda bir kez karar verildikten sonra size bilgi verilecek ve başarılı olursa videonuz hemen paraya çevrilecek ve yeşil bir $ simgesi olacaktır. Bu değişikliklerin ışığında, yaratıcılar için incelemelerin itirazlarla daha da hızlı olmasını taahhüt ediyoruz. Buradaki itirazın nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Reklamverenlerin YouTube'daki yaratıcılığı desteklemeye devam etmesini sağlamak ve reklam kısıtlamaları sınırlama hissetmek istiyor ancak yaratıcıların geçim koşullarını korumak için gereklidir. Ürün Forumundaki ilerlemelerimize ilişkin güncellemeleri sunmaya devam edeceğiz.
Demek ki bilerek kaldırmışlar reklamları

Hocam hikaye anlatıyorlar.. Sırf reklam verenlere gel gel yapmak, gazlarını almak için yapılmış açıklama.. Maden o yazıda yazılanlar doğru şunu açıklasınlar bana:

1 - Kanalımda 42 video var 29 unda reklam yok 13 ünde var ve başlık açıklama hepsinde aynı sadece değişen S01E02 - S01E03 vs..
2 - İlk reklamlarda sıkıntı vardı son 2 gündür izlenimlerde yansımıyor adsenseye.. Kanal takipte ve gerçek zamanlıdaki izlenimlerin neredeyse 10 da 1 i adsenseye yansıyan buna ne diyecekler?
3 - 2 Gün önce yani 27 sinde kanalı deneme amaçlı farklı adsense ye taşıdım sorun çözülmedi ama çok çok düşük olsada veriler yeni adsenseye yansımaya başladı ancak sorun şu kanal takipten bakınca hala eski adsense de gözüküyor kanal? 2 gün geçmesine rağmen..
4 - Çoğu yerli yabancı özgün kanallarda neden sıkıntı var o zaman?
5 - Bazı arkadaşların 20 gün olan ilk dalgada ve 2 - 3 gün olan ikinci dalgada reklam gitmiş fakat 2 - 3 gün sonra düzelmiş.. Bunlar neden gitti? neden geldi?

Delikanlı gibi çıkıp desinlerki bizim mühendisler yine kurcaladı youtube u ayar mayar kalmadı..

etiket girmiyorum sadece başlık var ve başlıkla uyumlu açıklama. Her 2 videoda da aynı, sadece part 1 part 2 diye değişiyor. Tamamen sallamasyon bir çalışma var oda reklam verenlere işte böyle bişey yaptık demek için. İlerde düzeltirler umarım.

ldbzdX.png

artık reklamlar çıkmadan önce manuel kontrol falan mı olacak nasıl yapacaklar ki

---------- Spam Engelliyici 20:28 ---------- Önceki Mesaj 20:27 ----------

bu gıcık sarıyla yine mi savaş halinde olacaz

benim bazı videolarda dolarlar kaybolmuş ama sarı çizgi yok bildiğin dolar yok. Böyle olan var mı?

bende yeşil ama yine çıkmıyor reklam? Bişe yapmak gerekiyor mu bu açıklamaya göre ? Yoksa beklemeye devam mı ? sarı felanda deil yani dolar işaret yemyeşil reklam yine yok.

Dünyanın en büyük şirketine kafa tutuyoruz.Spam videolarımızdan para kazanamıyoruz diye.youtube biter spam bitmez.
Adamlar zaten algoritma, sistem güncellemesi devam ediyor, sorunlar var diye yazmışlar ki yazmasalarda bu çok açık net belli olan bir durum.

TrT'nin resmi Yt sayfasından dizi açtım 1 tane bile reklam çıkmadı.
Herkes bu dalgadan nasibini alıyor + kapatıyorlar kanalları.
Yine her zamanki gibi boş beleş açıklama yapmışlar.
Hep hikaye hep hikaye.

yani reklam verenlerin gazını almak için kapak foto ve baslıgınızı değiştirin mi diyorlar?
yani biz uyarmızı yaptık güncellemeleri kullanıcılar yapıyor hadi eskisi gibi reklam verin gibi mi

---------- Spam Engelliyici 22:00 ---------- Önceki Mesaj 21:59 ----------

TrT'nin resmi Yt sayfasından dizi açtım 1 tane bile reklam çıkmadı.
Herkes bu dalgadan nasibini alıyor + kapatıyorlar kanalları.
Yine her zamanki gibi boş beleş açıklama yapmışlar.
Hep hikaye hep hikaye.

ben daha önce youtbenin resmi açıklama yaptığına sahit olmadım. toplu kapanmalar,kesintiler, kesinleşmeyenler vs. bu gibi durumlarda bile merkezden resmi açıklama gelmedi. en fazla destek forumlarında teknik arıza var dediler.

Dolar simgesi tamamen yok olan videolarımda var, dolar simgesi sarıya dönen videolarda ve yeşil dolar olduğu halde reklam çıkmayan videolarda, her türlüsünden nasibimizi aldık yani..

Sarı olanlardan itiraz ettiğiniz oldu mu, süreç nasıl işliyor bilen var mı?
Kanal tümden gitmesin diye şimdilik dokunmadım sarılara )

Çoğu kişi hikaye yazıyor gibi.

Adamlar ince ayar yaptıklarını söylemiş zaten. Durum çok kötü olsa hiçbi kanalda reklam çıkmaz. Yorum yapılması gereken ana konu şu, "Videolarınızdan para kazanıyorsanız ve paraya çevrilen videolardan gelirde bir düşüş görüyorsanız, videonuzdaki içeriği doğru bir şekilde temsil ettiklerinden ve reklamveren dostu içerik yönergeleriyle uyumlu olduğundan emin olmak için videolarınızın küçük resimlerini, başlıklar ve açıklamalarını inceleyin."

Çoğu kişi hikaye yazıyor gibi.

Adamlar ince ayar yaptıklarını söylemiş zaten. Durum çok kötü olsa hiçbi kanalda reklam çıkmaz. Yorum yapılması gereken ana konu şu, "Videolarınızdan para kazanıyorsanız ve paraya çevrilen videolardan gelirde bir düşüş görüyorsanız, videonuzdaki içeriği doğru bir şekilde temsil ettiklerinden ve reklamveren dostu içerik yönergeleriyle uyumlu olduğundan emin olmak için videolarınızın küçük resimlerini, başlıklar ve açıklamalarını inceleyin."

Ki arkadaşın söylediğine eklene yapayım, söylediklerine ek olarak adamlar çalışmaların hala devam ettiğini ve 2-3 hafta süreceğini belirttiler. Spamla alakası yok bu durumun bunu ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum. Son aylarda sizin kazanamadığınız herkesin kazanamadığı anlamına gelmez. Rahat olun azcık sabredin

Ki arkadaşın söylediğine eklene yapayım, söylediklerine ek olarak adamlar çalışmaların hala devam ettiğini ve 2-3 hafta süreceğini belirttiler. Spamla alakası yok bu durumun bunu ne zaman anlayacaksınız merak ediyorum. Son aylarda sizin kazanamadığınız herkesin kazanamadığı anlamına gelmez. Rahat olun azcık sabredin

Yok yok kesin spam ile alakalı :D
Ceo gelip açıklama yapsa inanmazlar :D

Dolar simgesi tamamen yok olan videolarımda var, dolar simgesi sarıya dönen videolarda ve yeşil dolar olduğu halde reklam çıkmayan videolarda, her türlüsünden nasibimizi aldık yani..

Sarı olanlardan itiraz ettiğiniz oldu mu, süreç nasıl işliyor bilen var mı?
Kanal tümden gitmesin diye şimdilik dokunmadım sarılara )

sarı renkli $ olan videolara baktıgımda reklam için uygun degil mi ne öyle bi uyarı yazıyordu bende itiraz ettim tekrar inceleyin diye.sonra takip etmedim hangisinde reklamlar açıldı hangisinde açılmadı diye ama dün o kanallardan birisine girdigimde daha önce sarı $ olan,itiraz ettigim 4 videoda normale dönüştü.mail adresime mesajda gelmişti hatta onaylandı,reklamlar eklendi filan şeklinde.diger kanallar hangileriydi,onlarda düzeldi mi bilmiyorum ama :)

aciklamanin neyini beyenmediniz anlamadim ? zaten bu aciklama bizim icin yani spam calisanlar icin degil ozgun icerik ureticileri ve reklam verenlere yonelik yapilmis bir aciklama

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri