Çizgi Film Sektörü ( Yapılması Gerekenler )

• Kullanıcı Mehmet64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)
Eline yüreğine sağlık kardeşim. Ama en büyük sorun bu çizgi filmleri indexleyip izlettirmekte yani açıklama etiket girmekte. Sonuçta var olan bir çizgi film ve birsürü kanalı var o kanalların önüne geçmek için videolarının reklamını iyi yapmak lazım. Bazı karaktersiz arkadaşlar bunu beceremeyip ne kadar aynı çizgi film kanalı varsa sahte telifi çakıyor o kadar insanın emeği boşa gidiyor. Bu karakterli insanalara yakışmaz.
Bazı kanalları inceliyorum adam açıklamaya pek bişi yazmamış etiketine bakıyorum 3 5 etiket atmış video ile ilgili deli gibi izlenim alıyor ben dolduruyorum her türlü video ile ilgili etiketleri açıklamaları izlenim az derecede oluyor bu işi çözmek lazım

Ya arkadaş bırakın şu milletide rahat paylaşım yapsın biri bir paylaşım yapar sektörü batırdın kategoriyi öldürdün yeter abi aynı lafları görmek baydı artık her paylaşım konusunda millet artık paylaşım yapmayı bıraktı sayenizde...Artık düşünüyolar ben bunu söylesem nasıl bir tepki alırım.Böyle düşünen tek ben deilimdir her halde...

Çizgi film falan çalışmıyorum. Öncelikle söyleyeyim

hani bir hayır yapmak istiyorsunuz ama o işte olan kişilerinde işine son veriyorsunuz bu taktikle.

youtube'da pasta çok büyük o yüzden bırakın herkes kendi pastasını yesin..Başka yerde kocaman bir pasta varken gelip ufacık pastaya yönlendirmeyin milleti.

hocam telif verme durumları nasıl birazda ondan bahseder misiniz ?

hani bir hayır yapmak istiyorsunuz ama o işte olan kişilerinde işine son veriyorsunuz bu taktikle.

youtube'da pasta çok büyük o yüzden bırakın herkes kendi pastasını yesin..Başka yerde kocaman bir pasta varken gelip ufacık pastaya yönlendirmeyin milleti.

katılıyorum para kazanamayan okadar kişi var ki bir ümit diyip bu işe giricekler ve sonu hüsran olucak aynısını emekthorde yapmıştı yaptıgına bin pişman oldu tabi

bu sektoru denedım. guzel hit aldığım anda, nedense anıden toplu telifler geldi aynı gun 3 tane bırden... diğer gunde 4 tane bırden telif.. sevinç kursakta kaldı... orjınal telif hemde senın resimler ebakıyorumda 1 yıldır telif almamış hayret

amacı paylaşım olan bir forumda paylaşım konularını baltalamaya çalışmayın.

her çizgi film çalışan binleri kazanacak diye bir şey de yok.yeni başlayacaklar daha çok kendileri deneyip görecek.
bu kategoride çalışanlara söyleyeceğim tek şey ayda bir para kazanmalarınız gidecek ve açmaya uğraşacaksınız.
çizgi film çalıştığım sürece bu hiç sekmedi.youtube her ay bir kanalı bahane edip kapattı.kazanmadım mı kazandım.şu anda sıfırdan yine başladım.uzun dönemli kazanç getirecek bir kategori değil ve sıfırlandıgınız anda ilk basamaktan yukarılara çıkması tecrübeniz olsa da çok zor.

zaten arkadaşın anlattığı sistemi telife karşı bi yöntem. yani telif bi hayli çok. sahte telif daha da çok.
indexlenmek için çok uğraşırsın bu kadar rakip arasında ama indexlendiğin an telif yağmaya başlar.
peki neden bu kadar insan hâlâ çalışıyor? çünkü en hızlı gelir getiren kategorilerden biri.
kendi adıma söyleyeyim, yaklaşık 10 tane çizgifilm kanalı açtım, bunlardan 3 tanesini indexletebildim.
sadece birinden ödeme alabildim. 3 kere de adsensedeki tüm kanallarımın para kazanmasının kapatılmasına sebep oldum.
üstelik çoğu çizgifilm kanalım partnerdi.
yani şimdilik beceremedim fakat diğer kanallarla birlikte hâlâ 1-2 çizgifilm kanalı tutuyorum. çünkü parası ödenirse beni rahatlatcak.

bu iş herkesin gözü önünde yapılan bir iş
dağlık engebeli bir arazi değil
bir gününü youtube da gezinerek , ya ben ne izlerim , bu yaş grubundakiler ne izler şu yaş grubundakiler ne izler hangi ülke daha çok izler falan diye düşünen insan zaten daldan dala atlar akar gider aga
aktıkça da büyülenir
ama biz araştırmayı sevmediğimizden böyle şeyler paylaşılınca eyvah bittik eyvah kategori öldü oluyor
evet bir yıl önce falan bilseydik şu bildiklerimizle daha fazla kazanabilirdik ama şu ortamda zaten artık herkes herşeyi biliyor..sadece istemiyorlar..şu konular da birkaç gün gaz veriyor sonra bir iki telifte toplulukta pes edip çekiliyorlar.
ne üzülmeye gerek var ne fitne fesat düşünmeye..
neyse çok yazdım video yüklemeye devam youtuberlar , iyi akşamlar :)

Eğer sadece sorun tek bir bölüme yönlendirmekse öyle yapmıyorum,bu taktiği istediğiniz kategoride yapabilirsiniz.Ben paylaşım yaptım ozaman sizin mantıgınızla gidersek,bu mesajın aynısını Serkan abinin konularına da yazar mısınız ? O zaman kimse kanal oluşturmasın,kimsenin TBM,si yüksek olmasın vs. . Ayrıca ben herhangi bir sorun göremiyorum paylaşımda,direk bu videoyu atın,bu çizgi filmi atın demedim.Çizgi film çalışacaksanız bu yöntemi uygulayarak kendinize kategori bulabilirsiniz dedim...

Hocam çok geniş bi kategori olduğu için tabiki telifi var.Fakat deneye deneye en sonunda kendinize özgü kategorinizi bulup,kazanabilirsiniz.

her çizgi film konusunda sitem edenlere hastayım valla bitmek bilmeyen inat mekanizmaları var.
yok pastaymış da yok milletin kategorisini baltalımış da yok "ben bu kategoride çalışmıyorum ama yaptığın yanlış" bilmem ne.
hayır anlamadığım bu forum olmasa sanki sen youtube'dan para kazanmayı bilecen yada taktikleri öğreneceksin.
Bırak herkesin rızkı kendine.

kimse yanlış anlamasın ama ben forum yokkende vardım kazanıyordum , ama forum açıldıkdan sonra kazanç olsun yöntem olsun tutmamaya başladı artık neden diye soranlara anlatim , adama spam yap diyosun günlük 10 kanal açıp 200 video atıyo ne kalırsa diyip diğerine geçiyor e ne oluyor ozaman çöplükden başka bişe değil şimdi de bu kategori gelen gidenin üye oldugu yerde adam işe başlamaya karar verse direk bu konudan yola çıkacak bende anlamadım zaten bu işin sonu nereye gidicek forumda günde en aşşagı 3 veya 5 tane imdat ceken konular açılıyor yemin olsun girip okumuyorum artık bu mesajlardan sonra iyice psikolojisi bozuluyor insanın.

peki bu atılan videolar ünleme nasıl düşmüyor hocam bilgi verebilirmisin rica etsem

Anlatim icin tesekkurler, cok yararli olmus.

Musadenle bir katkida bulunmak istiyorum. Yabanci dilde video ararken, bir ulkenin nufusundan ziyade, o dili dunya uzerinde konusan insan sayisi onemlidir. Bazi diller, birden fazla ulkede konusuldugu icin, ulke nufusuyla o ulkenin anadilini konusanlar farklilik gosterebilir. Onun icin su listeyi onderecegim size.
Ayrica Cin'de kominist bir yonetim oldugu icin, siradan vatandaslarin internete girmesi bizdeki gibi mumkun degildir. Onun icin ilk siradaki dili atlayabilirsiniz.

Dil sıralaması - Vikipedi

valla dün bir kanal oluşturdum.youtube hayatımın en hızlı telifini yedim:D
video daha index almadan yapıştırdılar telifi :D

Belki çok saçma bir soru olacak ama merakıma verin. Bu çizgi film ve dizi sektöründe kazanılan paralar kaç haneli? (xxx,xx) Yapmaya emek vermeye değermi?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri