Çizgi Film Sektörü ( Yapılması Gerekenler )

• Kullanıcı Mehmet64
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

Mehmet64

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Ben bu kategoride uzun süredir çalışıyorum,yaptıklarımı anlatmak istedim umarım yararlı olur.

Not: Örneklerimi yabancı içerik üzerinden veriyorum.

1-)Öncelikle güzel bir isimle kanal açıyoruz.Daha sonra +15 dakika onayını falan yapıp kanalı hazır hale getiriyoruz.

2-) Şimdi sıra kanala video bulmakta,çizgi film yani ingilizcesi Cartoon,öncelikle Google Çeviri giriyoruz.
Çeviri dilimizi İngilizce yapıp Cartoon yazıyoruz,daha sonra hangi dile çevirmek istiyorsak onu seçiyoruz,mesela ben Arapçayı seçiyorum.

Çıkan kelimemiz ' رسوم متحركة '

3-) Şimdi kategorimizi bulduk,sıra video bulmakta ' رسوم متحركة ' bu kelimeyi Youtube arama bölümüne yazıyoruz.

Gördüğünüz gibi böyle böyle birsürü video ve kanal çıktı,ister direk olarak kelimeyle videoları çekin istersede kopyalanacak bir kanal bulun ve onu kopyalayın :)

4-) Site için kendinize ait kaynak bulmak için de bu yöntemi uygulayın ben yine Arapça üzerinden gidiyorum.

Çıkan kelimemiz ' مشاهدة الرسوم المتحركة ' bu,bu kelimeyi Google Aramaya yazıyoruz ve karşımıza birsürü kaynak site çıkıyor.

Buradan sitelere tek tek giriyoruz ve kendimize uygun olan siteden videoları kanalımıza atıyoruz.

Arkadaşlar kendi uyguladığım yöntemdir.Paylaşmak istedim,umarım yararlı olur :) Arapça üzerinden gittim ben,arapça çalışan arkadaşlar kusura bakmasın :)
Bu anlattığım yöntem sadece arapça üzerinde değildir,tüm dillerde aynısını uygulayabilirsiniz.Dil bulmak için de

- Nüfuslarına göre ülkeler listesi - Vikipedi
- Ülkelere göre internet kullanıcısı sayısı listesi - Vikipedi

Bu iki siteden yararlanarak dil bulabilirler...

Edit: Zaten en baştada belirttiğim gibi yeni kanal açıyoruz,bunun haricinde direk Adsenseye bağlamayın.Zaten bu kategoride hemen 2.günden video patlamaz veya hatırı sayılır derecede izlenmez,1 hafta gibi bir süre sonra herşey daha da kesinleşir.

Ellerine sağlık son günlerde ben de uğraşıyorum detaylıca okuyayım yazını sağoalsın

Böyle paylaşımlar görmeyi özlemiştir. Teşekkürler hocam.

Yakında coğrafya öğretmeni olucam bu gidişle. Bangladeş'ten tutun da Alaska'ya kadar her yeri didik didik ediyorum. Teşekkürler, güzel bir yöntem, Mısır'la artık iş yapılmaz :)

güzel paylaşım.spam anlatmışsın sanırım,spamdan ziyade spam olarak aldığınız 2 videoyu peşpeşe koymanız daha çok yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.neticede ortaya farklı bir ürün çıkmış olacak.

yakında bize sahte telif atmaya başlarlar sağol gerçekten yararlı anlatım .

Teşekkürler hocam :) Sahte teliften kastınız nedir anlayamadım :)

Yakında coğrafya öğretmeni olucam bu gidişle. Bangladeş'ten tutun da Alaska'ya kadar her yeri didik didik ediyorum. Teşekkürler, güzel bir yöntem, Mısır'la artık iş yapılmaz :)

Teşekkürler hocam :)

güzel paylaşım.spam anlatmışsın sanırım,spamdan ziyade spam olarak aldığınız 2 videoyu peşpeşe koymanız daha çok yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.neticede ortaya farklı bir ürün çıkmış olacak.

Eyvallah hocam :) Evet spam olarak anlattım,öneri için teşekkürler.

Paylaşım olarak güzel bir paylaşım,teşekkürler..ama aynı zamanda bir kategorinin sonu :D

işte budur abi, bu sadece çizgi film için geçerli değil onlarca kategori var bu şekilde çalışarak güzel paralar kazanabilirsiniz.
konu için teşekkürler yeni başlayanlar için veya nereden başlayacağını bilmeyenler için harika bir konu olmuş :)

Paylaşım olarak güzel bir paylaşım,teşekkürler..ama aynı zamanda bir kategorinin sonu :D

o gün illa gelecekti. kaymağını yiyen yedi şimdiye kadar. benim gibiler de son demlerinde öğrendi. bi süredir zaten çizgifilmle ilgili konular açılıyor. açılmasaydı bile örneklerin çoğalmasıyla iyice günyüzüne çıkmıştı.

işte budur abi, bu sadece çizgi film için geçerli değil onlarca kategori var bu şekilde çalışarak güzel paralar kazanabilirsiniz.
konu için teşekkürler yeni başlayanlar için veya nereden başlayacağını bilmeyenler için harika bir konu olmuş :)

Teşekkürler hocam,evet her kategori için yapılabilir :)

kanımca en zor kategorilerden biri bu çizgi film işi. Çok iyi tecrübelere sahip olmayanlar sadece zaman kaybeder. Bence biraz işi bildikten sonra girmek lazım bu kategoriye. anlatan arkadaşta eline sağlık gayet net anlatmış olayı.

iyi niyetini anlıyorum. ama bu sekilde calısılırsa 2. günden para kazanmalar kapatılır.
konuna "ilk önce cizgi filmleri deneme hesaplarında deneyin eğer dünya engeli vermiyorsa kanalınıza atın" eklersen iyi olacak

o gün illa gelecekti. kaymağını yiyen yedi şimdiye kadar. benim gibiler de son demlerinde öğrendi. bi süredir zaten çizgifilmle ilgili konular açılıyor. açılmasaydı bile örneklerin çoğalmasıyla iyice günyüzüne çıkmıştı.

Pek anlayamadım hocam.. :)

kanımca en zor kategorilerden biri bu çizgi film işi. Çok iyi tecrübelere sahip olmayanlar sadece zaman kaybeder. Bence biraz işi bildikten sonra girmek lazım bu kategoriye. anlatan arkadaşta eline sağlık gayet net anlatmış olayı.

Teşekkürler :)

iyi niyetini anlıyorum. ama bu sekilde calısılırsa 2. günden para kazanmalar kapatılır.
konuna "ilk önce cizgi filmleri deneme hesaplarında deneyin eğer dünya engeli vermiyorsa kanalınıza atın" eklersen iyi olacak

Zaten en başta yeni kanal açın diye söylemiştim ( deneme kanalı olarak ) bunun haricinde teşekkürler hocam düzelttim :)

[MENTION=4523]Mehmet64[/MENTION] çizgifilmin ölüm gününden bahsediyorum =)
uşaklı mısın?

Eline sağlık

Daktilodan Tapatalk olarak gönderdim :D

Teşekkürler hocam

@Mehmet64 çizgifilmin ölüm gününden bahsediyorum =)
uşaklı mısın?

Evet uşaklıyım.Çizgi film herkes tarafından bilinen bir kategori.Ben hala öldüğünü sanmıyorum.Bu taktiği belki forumda başka kategorilerde kullanan arkadaşlar var.Ben de bunu paylaşmak istedim ve paylaştım da.Ben de çizgi film çalışıyorum,ben kazanıyorsam diğerleri neden kazanmasın ?
Öldüysede allah rahmet eylesin ;) Bu işte sadece siz yoksunuz :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri