Selam arkadaşlar. Ailevi bi konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bi takım yardımına ihtiyacım var. Babam iyidir hoşdur biraz sinirlidir eften püften seylerı kafaya takar ve bu sıkıntısınıda birayla geçirir. Biraz içer yani. öyle böyle derken bi sekılde emekli oldu. Bazı ailevi konulardan dolayı babam sıkıntı yaptı kredi cekti emekli maasını ptt'den alıyor bi miktar ptt'den bi miktar da bankadan kredi cekerek 1 bucuk sene boyunca 30 40 milyar civarı borç oldu. Ve şimdi yaptıgı hatanın farkına varıp büyük pısmanlık duyuyor ve bunalıma girmiş durumda. Nabıcam nasıl yaptım böyle bir şey diyip dert yanıyor. Eş dost akraba falan borc alma durumuda yok nabıcam nabicaz dıye dusunuyo. Annem ve ben cok söledik ama dinlemedı sımdı pısmanlıgının farkında. Benım tedirgın oldugum annem ve bana zararı olmasından korkuyorum neticede oda babam anneme ne kadar cok cektırsede yine babadır benımde canımı sıkıyor illa ki intihar etmeyı bıle dusundum dıyor ama kolay olsa yaparım diyor. ama olmuyo diyor. Şimdi benım asıl sorum bunun cezası nedir? haciz durumu hala var mı ? haciz kalktı hapis cezası olarak var diye biliyorum. Bu konuda fikriniz neler arkadaşlar.