Çok önemli ailevi konu! (Lütfen Yardım)

takatezuaril

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar. Ailevi bi konu hakkında bilgisi olan arkadaşların bi takım yardımına ihtiyacım var. Babam iyidir hoşdur biraz sinirlidir eften püften seylerı kafaya takar ve bu sıkıntısınıda birayla geçirir. Biraz içer yani. öyle böyle derken bi sekılde emekli oldu. Bazı ailevi konulardan dolayı babam sıkıntı yaptı kredi cekti emekli maasını ptt'den alıyor bi miktar ptt'den bi miktar da bankadan kredi cekerek 1 bucuk sene boyunca 30 40 milyar civarı borç oldu. Ve şimdi yaptıgı hatanın farkına varıp büyük pısmanlık duyuyor ve bunalıma girmiş durumda. Nabıcam nasıl yaptım böyle bir şey diyip dert yanıyor. Eş dost akraba falan borc alma durumuda yok nabıcam nabicaz dıye dusunuyo. Annem ve ben cok söledik ama dinlemedı sımdı pısmanlıgının farkında. Benım tedirgın oldugum annem ve bana zararı olmasından korkuyorum neticede oda babam anneme ne kadar cok cektırsede yine babadır benımde canımı sıkıyor illa ki intihar etmeyı bıle dusundum dıyor ama kolay olsa yaparım diyor. ama olmuyo diyor. Şimdi benım asıl sorum bunun cezası nedir? haciz durumu hala var mı ? haciz kalktı hapis cezası olarak var diye biliyorum. Bu konuda fikriniz neler arkadaşlar.

Ödemezse önce haciz sonra hapis cezası var benim bildiğime göre. Allah yardımcınız olsun.
Edit : pardon hapis yokmuş bende baktım şimdi internetten araştırdım.
Ek Süre Sonunda Banka Borcu Ödenmezse Ne Olur?

İdari takip başladıktan sonra sizi arayan banka yetkililerine yeniden yapılandırma yapmak istediğiniz belirtebilirsiniz. Aksi durumda bu teklif, 7 günlük ek sürenin dolması ile birlikte bankadan da gelebilir. Olumlu yanıt vermeniz durumunda; kalan borç miktarı, mevcut faiz oranları, ödeme gücünüz vb hususlar göz önüne alınarak yeni bir ödeme planı oluşturulur. Fakat yapılandırmaya yanaşmazsanız artık hukuki süreç başlar.

Peki ek süreler sonunda banka borcu yine ödenmezse ne olur?

Avukat aracılığıyla yürütülen yasal takip ile birlikte artık Merkez Bankası Kara Listesine girersiniz. 5 yıl süreyle kredi alamayacağınız gibi mahkeme kararları doğrultusunda banka hesaplarınızın bloke edilmesi, maaşınızın belli bir dilimine el konulması veya icra takibi başlatılması gibi nahoş durumlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Son düzenleme:
çekilen kredi karşılığında yatırımı nereye yaptınız hocam ?

Allah razı olsun dostum sağol. Bu haciz durumunun önceden bilme şansımız olabılır mı mesela ne zmn gelecekler vs.vs.
Haciz kararı kesinleşince evinize tebligat geliyor zaten, biraz süre tanıyorlar.Sonrasında ödeme yapmazsanız haciz etmeye geliyorlar.

çekilen kredi karşılığında yatırımı nereye yaptınız hocam ?

Emekli oldugu ıcın kendisi maasını ptt'den alıyor kredinin bi miktarını ptt'den bi miktarınıda bankadan cekmıs ödeme tarihleri farklı farklı tabi emekli maasına dayanarak da vermısler sanırım kredi.

haciz var ama şöyle var:
evinizde iki tane olan eşyaların birini alabiliyorlar sadece
bi tane televizyonunuz varsa onu alamıyorlar mesela.

Ödemezse önce haciz sonra hapis cezası var benim bildiğime göre. Allah yardımcınız olsun.
bilip bilmeden yorum yapmayın önemli konularda...

en fazla babanın maaşının dört de birine haciz gelir ve kesilir.eve bile gelmiyorlar artık...gelse depo,memur masrafını falan cebinden vermek zorunda.babanın tek yapmaması gerekn icra memuru karşısında taahhüt imzalamaması...o tahhütü imzalayıp da ödemezse hapis var ..ki onda da çoğu hakim zor durumda imza attı diye vermiyor cezayı...zaten babanın maaşı oldugundan maaş kesintisi dışında bir şey olmaz.ben bu konularda ihtisas yaptım zamanında

Haciz kararı kesinleşince evinize tebligat geliyor zaten, biraz süre tanıyorlar.Sonrasında ödeme yapmazsanız haciz etmeye geliyorlar.

Anladım dostum allah korusun öle bi durum olursa ona göre gerekenleri birine odunc olarak vermek gerekıyor. O haciz sonrası borcu karsılamıcak seyler oldugunda ne olacak ki orasını anlamadım

haciz kalktı biliyorum hala devam ediyor mu?

Bide pc diyosun mesela onu kendi üstüne faturan varsa alamazlar asla onu.

Bu arada benimde babamın borcu vardı maaşının 4de 1ini alıyorlardı. Hatta 2 bankaya borcu vardı, 2.banka sıraya girmişti maaşa haciz koymak için hiç bir şey yapamıyordu.

Ama haciz hala devam ediyor mu? bende senin gibi dandik zamanlar geçirmiştim zamanında.

Eve haciz gelirde evde zaten kira bi plazma bide benım işim geregi kullandıgım pc var evde ne var ne yok goturuyorlar mı ki acaba. :confused:
hayır dostum evde iki tv varsa birini alabilir ikinci ne varsa alabilir. ..
pc hakkında durumu bilmiyorum çünki yaşamak için gerekli olan herşeyden ikincisini alır ama pc ne durumda bilmiyorum..
çok sıkmayın kendinizi ... borçtan ceza alan yok ama tahattüt verirde ödemesseniz disiplin cezası var bir ay mı ne Allah yardımcınız olsun zor bir durum

en fazla babanın maaşının dört de birine haciz gelir ve kesilir.eve bile gelmiyorlar artık...gelse depo,memur masrafını falan cebinden vermek zorunda.babanın tek yapmaması gerekn icra memuru karşısında taahhüt imzalamaması...o tahhütü imzalayıp da ödemezse hapis var ..ki onda da çoğu hakim zor durumda imza attı diye vermiyor cezayı...zaten babanın maaşı oldugundan maaş kesintisi dışında bir şey olmaz.ben bu konularda ihtisas yaptım zamanında
Merhabalar, özür dilerim siz tam yazdığınızda ben internetten araştırdım ve Son Düzenleyen TwoS; Bugün at 01:02 tam yazınca düzenlemişim görmemissiniz galiba kussura bakmayın.

Hocam sıkmayın canınızı bizim de sizden farkımız yok babamın çok çok yüklü borçları var sağda solda para için intihar eden insanlara gülüyor sadece . Asla ağzına içki sürmedi ailemin huzuru olsun para sıkıntı değil diyor ama yüklü borçları oldugundan dolayı ister istemez insan bunalıma giriyor bu aksam gittim uyumuştu uyandıgında gözleri kan kırmızı ama Allah bir şekilde yardım eder geçmiş olsun ...

Emekli oldugu ıcın kendisi maasını ptt'den alıyor kredinin bi miktarını ptt'den bi miktarınıda bankadan cekmıs ödeme tarihleri farklı farklı tabi emekli maasına dayanarak da vermısler sanırım kredi.

çektiğiniz krediyi nereye harcadınız anlamında sormuştum hocam

doğrusunu [MENTION=12033]daralll[/MENTION] arkadaşımız yazmış burada, çok korkmayın babanızı bu şekilde rahatlatın zaten eli ayağı da tutuyor şükür.

dörtte biri diye birşey yok hocam
zırnık koklatmıyorlar emekli maaşından

bizde neler yaşadık neler anasını satayım çocuklar sokakta top oynardı bende odalara girip kulaklarımı tıkar ağlardım neyse deşmeyim kötü günlerimi tekrardan... dostum her düşüsün bi çıkışı vardır hiç ummadık zamanda öyle şeyler kapını çalarki sen bile anlamazsın bi bakarsın herşey yoluna girmiş, Allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermez

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri