diyanete sordum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
arkadaslar peki haber videolari magazin videolari gibi herkeze yayinlanan vidrolari kullansak yine hak yemis oluyormuyuz

arkadaşlar bu işe haram diyenler yapmasın bıraksın bu işi....benim yükdleğim videoyu sahibi zaten herkez duysun -haberi olsun diye yt ye yüklüyor bende alıp kanalıma yüklüyorum sahibine yardımcı olmuş oluyorum...Mesela gagnam style kimse paylaşmasa sadece kendi yt kanalında olsayıd ve sadece denk gelenler izleseydi sahibine bir faydası olurmuydu ama milyonlarca kişi paylaştı ve adam milyon $ kazandı....

gene sölüyom haram diyenler yapmasın bu işi.....

bencede hocam bende katiliyorun iyilim bile yapiyoruz yani diyenete sadece olayin yuzeyinden sordugum icin vede onlar kendileri disardan ve hic bir bilgileri olmadan bu yorumubyapiyorlar bence bizim kendi yorumumuz onlardan daha saglikli olacaktir

Arkadaş soruyu biraz eksik sormuş Diyanetteki yetkili hocalarda olayı detaylı irdeleyemediği için böyle yorumlamış olabilir. Herkes Youtube üzerinden farklı şekilde kazanç sağlıyor en sağlıklısı güvendiğiniz bir hocaya gidip yaptıklarınızı anlatarak hocanın fikrini almanız ya da diyanete daha detaylı bir şekilde yazarak yanıt almanız olacaktır.

bence bir soru. yoktur arkadaslar ben bu ise devam edecegim sorun olmuyor sanirim cunki haber videosu zaten yayinlamak icin yapiyorlar bizde bir nevi onlara yardim bile ediyoruz o kanalin daha cok izlenmesine neden oluyor adamlarin kazanci artiyor yani bunu saglam bir hocaya acik dille aciklamak lazim

Aciz kanaatimce, asıl video sahibinin para kazanmasını engellemek veya örneğin video sahibi 100 dolar kazanacakken bizim yüzümüzden 60 dolar kazanacaksa burada o kişinin hakkına girebiliriz.Ama haber veya herhangi bir video farklı başlıklarla ya da farklı dillere çevirerek insanlara sunulduğunda o kişinin bundan bir zararı olmaz.Çünkü senin videona ulaşmak için farklı kanallardan geliyorlar asıl video sahibinin videosuna gelmek için farklı yollarla/kelimelerle ulaşıyorlar.Burada bir zarar söz konusu olmuyor.(Allahu alem).Ayrıca +18 veya günaha teşvik edecek içeriklerden de kaçınılırsa uygun olur.Son sözüm bütün açıklamalara rağmen hala şüphede iseniz takvanın gereği olan şüpheli şeylerden kaçının.

edit: Yazının tamamını kalın ve renkli yazmak forum kurallarınca yasaktır. Tekrarı ban sebebidir.

biz video yuklerken bizim gibi kanallardan yukluyoruz ve sitelerden yani onlara.istedigi kadar.etkisi olsun cunki onlarda baska yerlerden aliyorlar onun icin bizim hic kimseye zararimiz olmuyor biz sadece video yukluyoruz site sahibi zaten herhangi bir zararda gelmiyor youtubeye yuklemiyorsa kimsenin hakkini yemis olmuyoruz diyorum ben hatta onlara yardim bike etmis oluyoruz onlar baskalarinin izlemesinicin koyuyorlar bizin sayemizde daha buyuk kutleye ulasiyorlar bir nevi reklamlariji bile yapmis oluyoruz

tanidiginiz bir hoca varmi arkadaslar yaziyla bu is anlatilamiyor yaptigimiz isi bir hocaya gosterp gunah olup olmadigini kesinlestirmeliyiz

baska siteyede sordum

soru

merhaba benim sorum şu youtube ile para kazanma işi ile
uğraşmaya başladım ve ben youtubeye video yukleyerek
kazanıyorum videolarımda reklamlar çıkıyor videoları o gün
çıkmış videolardan seçiyorum bütün siteleri araştıryorum ilgi
çekici videolar bulduğumda o sitedeki videoyu youtubeye
yukluyorum yada youtubeye yeni yuklenmi videoları alıp kendim
başka bir isimle yayınlıyorum acaba böyle para kazanmamın bir
sıkıntısı varmı haram olurmu

cevap

Değerli kardeşimiz;
Eklenen reklamlar haram ürün içeriyorsa kazancınız helal olmaz.

Re: Cevap: diyanete sordum

baska siteyede sordum

soru

merhaba benim sorum şu youtube ile para kazanma işi ile
uğraşmaya başladım ve ben youtubeye video yukleyerek
kazanıyorum videolarımda reklamlar çıkıyor videoları o gün
çıkmış videolardan seçiyorum bütün siteleri araştıryorum ilgi
çekici videolar bulduğumda o sitedeki videoyu youtubeye
yukluyorum yada youtubeye yeni yuklenmi videoları alıp kendim
başka bir isimle yayınlıyorum acaba böyle para kazanmamın bir
sıkıntısı varmı haram olurmu

cevap

Değerli kardeşimiz;
Eklenen reklamlar haram ürün içeriyorsa kazancınız helal olmaz.

bence sitelere sormakla olmaz sağlam bir hocaya sormak gerekecektir

sordugum site google ust siralarda cikiyor demekki saglam sitelerden birisi ve boyle sitelerde hoca vardir buyuk ihtimal benim simdi yanlis yonlendirmis olursa bunu yapan kendi gunaha girmis oluyor ben girmiyorum tanidiginiz bir hoca varmi arkadaslar ona soralim ben bu isi arastiriyorum genel anlamda bir sorun olmaz diyorlar ama tam olarak ogrnmek lazim

ilk olarak, lutfen herkesin gorus ve inanclarina saygi duyun. Bu tarz konular genelde kotu yone gidiyor. O yuzden saygi duymuyorsaniz da konuya yazmayin. Herseye maydonoz olmak zorunda degilsiniz.

Aciz kanaatimce, asıl video sahibinin para kazanmasını engellemek veya örneğin video sahibi 100 dolar kazanacakken bizim yüzümüzden 60 dolar kazanacaksa burada o kişinin hakkına girebiliriz.Ama haber veya herhangi bir video farklı başlıklarla ya da farklı dillere çevirerek insanlara sunulduğunda o kişinin bundan bir zararı olmaz.Çünkü senin videona ulaşmak için farklı kanallardan geliyorlar asıl video sahibinin videosuna gelmek için farklı yollarla/kelimelerle ulaşıyorlar.Burada bir zarar söz konusu olmuyor.(Allahu alem).Ayrıca +18 veya günaha teşvik edecek içeriklerden de kaçınılırsa uygun olur.Son sözüm bütün açıklamalara rağmen hala şüphede iseniz takvanın gereği olan şüpheli şeylerden kaçının.

Yorumuna katiliyorum.
Dizi - film isi yapmiyorum ama bence; cam ile korsan sinema filmi cekip, onu yayinlayip para kazanmaya calismak, filmin yapimcisinin hakkini gasp etmektir.
Mesela bu harddisk dolum isi yapanlar bu kategoriye girer. Telifli urunleri, filmleri, mp3 leri kopyalayip satmak, haksiz kazanc etmek ve hak sahibinin hakkini yemektir.

Ama dizi konusunu dusunursek, kanal yayinladigi saatte alacagi izlenmeyi ve reklam karini aliyor. Tekrarini da bos vakitleri doldurmak icin kullaniyor. halka acik tv de genel kitleye ucretsiz yayinlandigi icin bunlarin tekrarlarinin yuklenmesinde sakinca olmaz diye dusunuyorum. Kanal bunu istemezse de, content id hesabi acip videolari takir takir kaldirtabilir.

Kar amaci gutmeden orjinal sahibi tarafindan paylasilmis videolarin kopyalanmasinda sakinca olmaz. Su baslikta oldugu gibi, paylasilan videonun sahibi tesekkur bile etmis;
http://www.ytpara.com/konu-disi/4316-videosunu-kopyaladigim-kisiden-gelen-tesekkur.html

Video nedir bilmiyorum ama belli ki yayilmasini istenen bir konu. Ben de gecen gun bir video yayinladim, otobuste saldiriya ugrayan birisi ve saldirganin goruntuleri. Ek olarak videoda eger bu kisiyi gorurseniz polise haber verin yaziyor. Olur da ise yararsa hayir dua bile alinabilir :)

Bence videonun orjinal sahibi kopyalanmasini istemiyorsa bunu belirtmelidir. Isterse videoya yazar, isterse aciklama kismina. Zaten istemeyenler lisanslatiyor, telif yolluyor, vs. Ama baska kaynaktan video bulup yuklemek, ya da 5-10 video birlestirip Top 10 yapip, bu video benimdir diye hak iddia etmek sacmaligin daniskasidir.

Bu is rastgele hocaya sormakla olmaz. Herkesi gorusu farklidir. Ayrica konunun cevabi teknolojik bilgi de gerektirir.
Cuppeli Ahmet Hoca'ya danismak gerek herhalde, o bayagi ilgilidir boyle seylerle :)

Hocam her şeye maydonoz olmak zorunda değilsiniz derken beni mi kastediyosunuz?

ilk olarak, lutfen herkesin gorus ve inanclarina saygi duyun. Bu tarz konular genelde kotu yone gidiyor. O yuzden saygi duymuyorsaniz da konuya yazmayin. Herseye maydonoz olmak zorunda degilsiniz.

Yorumuna katiliyorum.
Dizi - film isi yapmiyorum ama bence; cam ile korsan sinema filmi cekip, onu yayinlayip para kazanmaya calismak, filmin yapimcisinin hakkini gasp etmektir.
Mesela bu harddisk dolum isi yapanlar bu kategoriye girer. Telifli urunleri, filmleri, mp3 leri kopyalayip satmak, haksiz kazanc etmek ve hak sahibinin hakkini yemektir.

Ama dizi konusunu dusunursek, kanal yayinladigi saatte alacagi izlenmeyi ve reklam karini aliyor. Tekrarini da bos vakitleri doldurmak icin kullaniyor. halka acik tv de genel kitleye ucretsiz yayinlandigi icin bunlarin tekrarlarinin yuklenmesinde sakinca olmaz diye dusunuyorum. Kanal bunu istemezse de, content id hesabi acip videolari takir takir kaldirtabilir.

Kar amaci gutmeden orjinal sahibi tarafindan paylasilmis videolarin kopyalanmasinda sakinca olmaz. Su baslikta oldugu gibi, paylasilan videonun sahibi tesekkur bile etmis;
http://www.ytpara.com/konu-disi/4316-videosunu-kopyaladigim-kisiden-gelen-tesekkur.html

Video nedir bilmiyorum ama belli ki yayilmasini istenen bir konu. Ben de gecen gun bir video yayinladim, otobuste saldiriya ugrayan birisi ve saldirganin goruntuleri. Ek olarak videoda eger bu kisiyi gorurseniz polise haber verin yaziyor. Olur da ise yararsa hayir dua bile alinabilir :)

Bence videonun orjinal sahibi kopyalanmasini istemiyorsa bunu belirtmelidir. Isterse videoya yazar, isterse aciklama kismina. Zaten istemeyenler lisanslatiyor, telif yolluyor, vs. Ama baska kaynaktan video bulup yuklemek, ya da 5-10 video birlestirip Top 10 yapip, bu video benimdir diye hak iddia etmek sacmaligin daniskasidir.

Bu is rastgele hocaya sormakla olmaz. Herkesi gorusu farklidir. Ayrica konunun cevabi teknolojik bilgi de gerektirir.
Cuppeli Ahmet Hoca'ya danismak gerek herhalde, o bayagi ilgilidir boyle seylerle :)

Bırakın bu işleri.Diyanetmiş hocaymış vs.

Kul hakkına girmeyin derin konudur derin... :)

arkadaslar ben konuya aciklik getirmeye calisiyorum kimin ne dusundugu kendinedir ama tam anlamiyla bir cevap almaya calisiyorum bende sizin gibi dusunuyorum istemeyen zaten teliftir.falan gonderiyor zaten haber videosu falan o tur videolari izlensin diye yayinliyorlar bizde kendi kanalimiza yukluyiruz ama tam anlamiyla bir aciklama bulmaya calisiyorum burda tam aciklamayi bulduktan sonra bu isi yapanlarin bilgisi olmasi bakimindan bilgilendirmeye calisiyorum bende sizler gibi dusunuyorun herhangi bir sorun olmadigini dusunuyorum film muzik vs gibi videolar zaten teliffe giriyor onlardan kazanilan paralar zaten malum herkez bilebilir kendine kalmis bisey

Diyanet cevabı vermiş işte. İşinize geldiği gibi yorumlamayın! Adam bildiğin günah diyor işte. Daha ne diye uzatıyorsınuz mevzuyu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri