Doğalgaz Kullanırken Tasarruf Yapma

arkadaşlar biz kombiyi 8 yıldır temizlettirmiyoruz bu yüzden fatura kaparık olur diyorlar doğrumu?

kombiyi ve kalorifer peteklerini temizletmesseniz ne kadar yakarsanız yakın düzgün ısı vermez ve gereksiz enerji kaybı yasarsınız bos yere para ödersiniz servisini arayıp kombi temizletmek istediğiniz söyleyin onlar temizliyor 50 tl biz yıllık temizletiyoruz sorun yok :) gecen sene geldi zaten doğalgaz

kombiyi ve kalorifer peteklerini temizletmesseniz ne kadar yakarsanız yakın düzgün ısı vermez ve gereksiz enerji kaybı yasarsınız bos yere para ödersiniz servisini arayıp kombi temizletmek istediğiniz söyleyin onlar temizliyor 50 tl biz yıllık temizletiyoruz sorun yok :) gecen sene geldi zaten doğalgaz

ayrıca peteklerinizi en az 2 yılda bir kimyasal ile temizletmeyi unutmayınız.
Konu hakkındaki kampanya ve duyurumuz: https://www.facebook.com/photo.php?...84600436.77934.332542850176413&type=1&theater

yalnız 60 çok yüksek insanın eli titrek o dereceye yükseltirken :D

peteklerin bi tarafı sıcak bi tarafı soğuksa peteklerde hava olabilir. Onlarıda kontrol edip havayı boşaltmak daha iyi ısınmanıza dolayısıyla tasarrufa fayda sağlar. Birde her sene 1 defa kombi bakımı yaptırmak gerekli

Arkadaşlar bir sorunum var musluktan sıcak su gelmiyor.Kırmızı bir vana vardı onu açtık sıcaklık değeri 55 derece yükseltim suyun sıcaklığı sıcak su gelmiyor

kombi markası cok önemli. bir önceki evimizde kombi baymaktı 3 tane petek yakardık derece 45e ayarlardık. fatura 350 civarı gelirdi
simdiki evimizde kombi markası eca. aynen 45 dereceye ayarladık. hatta gecen ay 4-5 gün cok soğuk oldu 50ye ayarladık. fatura 190 tl geldi. eca almanızı tavsiye ederim.
kaça aldınız dostum ve modeli nedir dijital derece artırma azaltma paneli varmıdır.

Arkadaşlar bir sorunum var musluktan sıcak su gelmiyor.Kırmızı bir vana vardı onu açtık sıcaklık değeri 55 derece yükseltim suyun sıcaklığı sıcak su gelmiyor

kombide 1 ayar vardır hem peteklere su verme hemde sıcak su verme 2sini birden verme o konuma getir kardeş.

Bu arada en iyi tasarruf yoguşmalı kombi + ısı yalıtımyla oluyor. Eski kombin demirdöküm serisi yoğuşmasızdı ısınmak için 15-20 metreküpe yakın gaz yakıyordu günlük açamıyordum bile yenisi yoguşmalı bir kombi hafta 40-50 metre küpe evi rahat ısıtıyor.

Saat yönüne kapatılıyor bizimki, çok uğraştık ama bi türlü tasaruf yapmayı başaramadık. 50 de yakıyoruz, soğuk olursa 55, hava biraz iyi olursa 45 de yakıyourz. Mutfak ve banyo petekleri kapalı. En üst kattayız ev 3+1 üste çatı olduğundan soğuk, bu ay 240 tl geldi, arkadaşlar aynı apartımanda ara katta oturuyorlar onlara 200 civarı geldi.
Bir iki taktik var da tam uygulayamadık biz.
Peteklerin önü mutlaka açık olucak, çekyat vb konulup kapatılmayacak.
Peteklerin arkasına alüminyum kaplı karton koyuyorlar.
Kalın kışlık perderler
Bide biz odadaki eşyaları dolap vs dış cephe tarafına yerlerştirdik yalıtım olsun diye.
(öğrenci evi)

kaça aldınız dostum ve modeli nedir dijital derece artırma azaltma paneli varmıdır.

Hocam modeli demirdöküm yoğuşmalı kombi dijital derece artırma paneli var.Hocam biz tüplü şohben iptal ettik peteklerde sorun yok ısıtıyor.sadece sıcak su daha önce doğalgazda denemedik sıcaklık zatn 40-50 arası su sıcaklığı orda sorun yok ayarlamasını biliyorum ama galiba vanalardan hallediliyor vana 2 tane kırmızı 2 tane beyaz vana vardı galiba 1 tane kırmızı olanı açtık yine sıcak su gelmedi

Arkadaşlar eve doğalgaz aldık.Bu konularda çok söylenti var halkın ağzından nedeni malum herkes kullanıyor.Kimi fazla aç kapa yapma diyor kimi heryeri yakma diyor kimi yak diyor kimi full yakk birşey olmaz diyor.

Ev 3 oda 1 salon mutfak banyo ve evin arası şuanda açık.İlk peteği 42 ayarladım ve şohben 40 idi.Şimdi peteği 60 yaptım arkadaşlar.İlk başta fazla yakmamız lazımmış.Odam cidden soğuk bir oda hani dışarda pohlarsın buhar çıkar ya aynı benim odam :D düşün youtube ne zor şartlarda yapıyorum.Kış geldi odamın sıcak olmasını istiyorum.Evet arkadaşlar tavsiyleriniz neler.Unutmadan kullanmadığımız odalar için bu petekleri nasıl kapatcaz saat yönüne doğru mu yoksa tersi mi yapıcaz çünkü iki işlemide yaptım soğumadı petek kapatmak istediğim kulllanmadığımız yerleri Acemilik işte bilmiyoz tavsiyleriniz neler

en önemlisi suyun derecesını fazla yap su ne kadar gec sogursa okadar az yakıt harcar ( elit doğalgaz ) :D

kombide 1 ayar vardır hem peteklere su verme hemde sıcak su verme 2sini birden verme o konuma getir kardeş.

Bu arada en iyi tasarruf yoguşmalı kombi + ısı yalıtımyla oluyor. Eski kombin demirdöküm serisi yoğuşmasızdı ısınmak için 15-20 metreküpe yakın gaz yakıyordu günlük açamıyordum bile yenisi yoguşmalı bir kombi hafta 40-50 metre küpe evi rahat ısıtıyor.

hocam kombinin üstünde açıklaması var 1.00 altı olunca lütfen altaki mavi vanayı sola doğru çeviriniz yazıyor şuanda 1.50 dediğini galiba bu ama o mavi vanadan bir tane var

Kardeşim Dünyadaki bütün vanalar sağa doğru kapanır sola doğru açılır. Doğal gazı nasıl yakacağına gelince... evden çıksan bile ev soğumayacak şekilde vanaları kısacaksın bunun sebebi soğuyan eşyalar duvar yerler vs tekrar ısınması için çok enerji harcamasın diye. evdeyken zaten üşümeyecek kadar keyfine kalmış açarsın.

hocam kombinin üstünde açıklaması var 1.00 altı olunca lütfen altaki mavi vanayı sola doğru çeviriniz yazıyor şuanda 1.50 dediğini galiba bu ama o mavi vanadan bir tane var

o dedigin vana su basıncı kardeş dediginde dogru 1,5 olması lazım 1,5 olunca kombi tekrar çalışır çalışmadıysa aç kapat sorun yoksa çalışması lazım.

Arkadaşlar Kızmayından Bendeki Tasarruf şöyle Doğalgazı yakmıyoz hacı :)) Biz İzmirin Dağlarında Askerlik Yaptıgımız İçin İstanbulun Sogugu Okadar etkilemiyor.. :D

Soğur.Yani işin kısası sürekli yansın çook sıcak olursa 15-20 de yak,hava soğursa arttır.Arkadaşım merkezi doğalgazlı bir evde kalıyordu.Sürekli en sonda açık,peteğe el değmiyor , soba gibi yapışıyor.Hava sıcak olduğunda camları açıyordu :D

arkadaşlar sıcak su gelmiyor şuanda kombiden su basıncı 1.1 petekler sıcak ama su sıcak gelmiyor ne yapmam lazım

en kolayı bina ile anlaşın ısı yalıtımı yaptırın en azından bikere para verirsin faturalarla uğrasmazsın hatta bina fazla ruzgar görmüyorsa kombiyi şalterden kapatırsın bile

doğalgaz binevi havuz problemi gibidir :D bütün hersey etkiler faturayı şimdi ben evde atletle oturuorum kar yağarkende öyleydi evin içi hamam gibi ama gelen fatura 40-50 liraydı sebebi binanın tek yüzü açık 3 tarafı kapalı binada ısı yalıtım var camlar pimapen yani bi bakıma mağara gibi :D bu yüzden evde ve kombide bitmiyor hocam iş

---------- Mesaj saat 14:22:47 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:22:06 civarında gönderildi. ----------

arkadaşlar sıcak su gelmiyor şuanda kombiden su basıncı 1.1 petekler sıcak ama su sıcak gelmiyor ne yapmam lazım

su basıncını 1.5 yap hocam basıncla alakalı olmaması gerekiyor sıcak suyun gelmemesinin ama basıncın 1.5 olması gerekiyor

Sıcak su malesef gelmedi.İlk 30 saniye sıcak su geliyor sonra soğuk su su basıncını 1.5 yaptım.

---------- Mesaj saat 14:46:27 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 14:32:41 civarında gönderildi. ----------

Arkadaşlar doğal soğuk ve sıcak su borusu resmi bu şuan bu durumda

Kombi Demir Dökümdür bu fotoğraf biraz net çıkmamış kusura bakmayın.Şuanda bu ayardadır

Sıcak su malesef gelmedi.İlk 30 saniye sıcak su geliyor sonra soğuk su su basıncını 1.5 yaptım.

hocam bi kombiyi kapat sonra kombinin şartelinden kapat sonra sırayla aç tekrar bi resetlesin makina kendini olmazsada büyük ihtimal filtresi ile alakalı bi durum vardır onun içinde servis mmecburi olucak

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri