Dolandırıcılara Artık Bir Çözüm Bulmak Gerekiyor

• Kullanıcı mexis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Şikayetim Var

mexis

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar son zamanlarda forumda dolandırıcılar üçkağıtçılar iğrenç insanlar dolaşır oldu, dolandırılanlardan biride benim yani eşeklerden biri,
buna acil bir önlem alınmalı, herkes nasıl önlem alınacağını neler yapmamız gerektiğini yazsın fikir bulalım sonuca ulaşalım.Yakında dolandırıcılık kelimesinde hit yapacak forum. :confused:

[MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=9544]RockNRolla[/MENTION] [MENTION=10082]Incubus[/MENTION]

Son düzenleme:
harbiden şaşırıyorum artık. kurunun yanında yaş da yanıyor ; dolandırıcılar,duygu sömürenler,sahtekarlar son zamanda forumda büyük yer kaplamaya başladı. ister istemez diğer insanlara karşı önyargı oluşuyor ; bence satış yapan insanlar ki ben de yapıyorum yönetim tarafından en ince ayrıntısına kadar bilgilerinin alınması lazım.. her önüne gelen satış yapmasın birader. hata olur olmaz insan evladıyız ama sahtekarlık!! işte onun affı olmamalı.

yüksek miktarlı satışlarda satıcılardan ikametgah bile istenmesi lazım o hale geldik.

yüksek miktarlı satışlarda satıcılardan ikametgah bile istenmesi lazım o hale geldik.

Bazı insalarda şahsiyet kalmamış, ama dolandırıcılık yapanların işin boyutunun ne kadar ciddi olduğunun farkında değiller.Ben 100 de olsa 50 de olsa ortada bir suç varsa kesin dilekçe veririm uğraşsın dursun 50 100 lira için, bunu yapmak insanın hayatını karartmak çok basit, işte bunun farkında değiller. Ama herşeyden önce forumda bir önlem mutlaka alınmalı.

Cok basit hocam para vermeden hizmet alin. Sonucta saticinin bir maliyeti yok bu islerde.. 1-2 tl lik maliyet cok onemli degi bu ise giriliyorsa herkesin bir sermayesi olmali

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Premium üyeliklerde göz boyuyobiliyor. Bence belirli bir mesaj sayısı olmayanlara premium üyelik satılmasın..

Trade, sistemi forum da çok az gelişmiş

2- Premium, Ve diğer türlü üyelikler için biraz mesaj biriktirilmesi lazım.

3- Modların çoğaltılması lazım..

satış yapan kişilerin tc no,adresi ve tel nosu alınsın.ak bir tane yapılıyormu dolandırılcıılk.

hocam kimse kimseye güvenemiyor ama ancak şu ola bilir ve olması gerek en basit sistem forum yöneticilerine para yollanır iş bitimi 2 tarafda alacağını alır veyahut gitti gidiyor sanal pazar vs. gibi yere ilan açılır kişi ödemeyi yapar diğer kişi hizmeti hazırlar bitirir teslim eder sonra pra onaylanır işlem biter bilindik yöntemler bunlar bunun dışında yöntem bilemiyorum

klişe bir söz söyliyeyim;güvenmediğiniz kişilerden alışveriş yapmayınız,adamların ya hastası oluyor ya acil işi çıkıyor vs. vs. yeri mekanı belli olmayan üyelerden alışveriş yapılmasın...
site bunu çok kolay bir şekilde çözebilir havuz sistemi kurulabilir satıcı ve alıcı arasında,ödemelerde onay sistemi gelebilir,alıcı ürünü almadan ödemesini yapabilir,aldıktan sonra onay verir,satıcının hesabına para aktarılır,hatta havuz sistemini idare eden veya kuran kişi cüzzi miktar komisyon alarak da yaptığı işin karşılığını alabilir,vergisel bir sıkıntı çıkar mı çıkabilir çok göze batacak bir ticaret olmadığı sürece vergisel bir problem de çıkmaz sanırım...

r10'da daha önce güvenli ticaret ile ilgili bir çalışma vardı, alıcı ödemeyi yapıyor para havuz hesapta kalıyor satıcı işi tamamlayıp veriyor, alıcı da ödemeyi onaylıyor, sanalpazar -gittigidiyor mantığı bir sistem hazırlanabilir [MENTION=11620]era[/MENTION]

r10'da daha önce güvenli ticaret ile ilgili bir çalışma vardı, alıcı ödemeyi yapıyor para havuz hesapta kalıyor satıcı işi tamamlayıp veriyor, alıcı da ödemeyi onaylıyor, sanalpazar -gittigidiyor mantığı bir sistem hazırlanabilir [MENTION=11620]era[/MENTION]

Böyle bir şeyin olmasına yönetim pek sıcak bakmaz hocam. Yinede [MENTION=9224]mNote[/MENTION] , [MENTION=10082]Incubus[/MENTION] , [MENTION=9544]RockNRolla[/MENTION] adminleri çağıralım:)

Şimdi şuda var kazanç sistemi satanların ödemesi nasıl olacak peki ? Adam veriyor kanalı 1 ay sonra şunu kazancak diyor ?

Şunada bence şöyle çözüm bulunmalı, kazanç sistemi satanlar önce kanalları açsınlar bekletsinler istenilen seviyeye gelince satışını gerçekleştirsinler, 0'dan kazanç sistemi yasak olsun.

Neden mi 2 kişiden kanal aldım bu şekilde 2 sistemde kanallar kazanç nerdeyse hiç getirmedi ödemeleride geri alamadım.

T.C. no onayı (T.C. - isim soy isim karşılaştırması) - Türkiye hatları ile telefon onayı biraz olsun güvenlik önlemi olabilir..

Bu konularda çok tepki gösterdim fakat pek dikkate alınmadı. Benim görüşüme kimse alınmasın darılmasın.
Mail satışı, kanal satışı, taktik satışı, ebook, kazanç satışı vs.. komedi olaylar bunları kendi başına beceremeyen, yapamayan, uğraşamayan adam bu işi yapmasın. Böyle bir mantık mı var. Nedir bu saçma sapan satışlar bunlar forumda tamamen kaldırılmalı böyle bir imkan yönetim tarafından tanınmamalı. Şu son 2 günde bir dolandırılan arkadaşların paramı iade et mesajlarını okuyup duruyoruz.
Adam yt, google da çalışıyormuş gibi ki orda çalışsa bile yapamayacağı tahütlerde bulunuyor. Şu kadar kanal yok şu kadar gelir aylık sabit gelir. Yahu bu vaadlere güvenilip para bağlanırmı. Bu adamlar kimin neyin garantisini veriyor. Kesinlikle yasaklanmalı.
Satış konusu ancak teknoloji kanalında yapılmalı. ihtiyacın vardır vds alırsın ihtiyacın vardır bot alırsın bunların hizmetlerinden faydalanırsın. Bunların dışındaki tüm satışları forumun daha fazla zarar görmeden adı kirlenmeden yönetim izin vermemeli. 3-5 kişi kırılmasın diye koca bir platform böyle yanlış lanse edilmemeli.
farklı forumlarda okuyorum buranın kötü reklamı almış başını gidiyor. Adamlar neler yazıyorlar ee haksızda sayılmazlar bu kadar dolandırıcının cirit attığı yerde artık bu işe bir nokta koyulsun lütfen.
Bu konuda hassasiyetim tepkim büyük ytpara yönetimi buna daha fazla müsade etmeyin lütfen.

Bu konularda çok tepki gösterdim fakat pek dikkate alınmadı. Benim görüşüme kimse alınmasın darılmasın.
Mail satışı, kanal satışı, taktik satışı, ebook, kazanç satışı vs.. komedi olaylar bunları kendi başına beceremeyen, yapamayan, uğraşamayan adam bu işi yapmasın. Böyle bir mantık mı var. Nedir bu saçma sapan satışlar bunlar forumda tamamen kaldırılmalı böyle bir imkan yönetim tarafından tanınmamalı. Şu son 2 günde bir dolandırılan arkadaşların paramı iade et mesajlarını okuyup duruyoruz.
Adam yt, google da çalışıyormuş gibi ki orda çalışsa bile yapamayacağı tahütlerde bulunuyor. Şu kadar kanal yok şu kadar gelir aylık sabit gelir. Yahu bu vaadlere güvenilip para bağlanırmı. Bu adamlar kimin neyin garantisini veriyor. Kesinlikle yasaklanmalı.
Satış konusu ancak teknoloji kanalında yapılmalı. ihtiyacın vardır vds alırsın ihtiyacın vardır bot alırsın bunların hizmetlerinden faydalanırsın. Bunların dışındaki tüm satışları forumun daha fazla zarar görmeden adı kirlenmeden yönetim izin vermemeli. 3-5 kişi kırılmasın diye koca bir platform böyle yanlış lanse edilmemeli.
farklı forumlarda okuyorum buranın kötü reklamı almış başını gidiyor. Adamlar neler yazıyorlar ee haksızda sayılmazlar bu kadar dolandırıcının cirit attığı yerde artık bu işe bir nokta koyulsun lütfen.
Bu konuda hassasiyetim tepkim büyük ytpara yönetimi buna daha fazla müsade etmeyin lütfen.

Arkadaşa katılıyorum.

En vahim örneği de maalesef bu arkadaş şimdi o aklıma geldi; Bir forumdan partner kanal almış, başka forumdan 50 video için anlaşmış ama başka ne yapacağını bilmiyor.
Bu işi yapacaksanız yapın, başkasından satın alınan kanallarla nereye kadar? Ve de artık her gün bu satış konularından bir şikayet açılıyor.

Merhabalar,

Quiz Kanalı satın aldım onaylanmış içerisin de neler yapmam gerekiyor tamamen bana geçmesi için.

Başka forum da 50 video için, anlaşma yaptım

Başka neler yapmam lazım?

Gerçekleştirebilme ihtimali nedir bilmiyorum ama forumdaki tüm ticaret konuları kanal alım satım,vds,mail vs.. tek bir ana kategoriye yönlendirilebilir o kategoriyede bi mod atanır açılan konular moderatör onayı olmadan foruma açık hale getirilmez 100 mesaj sınırı vs gibi şeylerde ekleyip önüne gelenin satış konusu açmasına engel olunmuş olur.Foruma yeni üye olup satış yapmaya başlayanlarında önce hizmet sonra para şartını kabul etmesi gibi bi kriterde getirilebilir

üyelikleri kapatın diyoruz dinleyen yokki. sanki yeni üyelerin verdiği 20 tl ye muhtaçsınız.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri