Dolandırıcılara Artık Bir Çözüm Bulmak Gerekiyor

• Kullanıcı mexis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Şikayetim Var
üyelikleri kapatın diyoruz dinleyen yokki. sanki yeni üyelerin verdiği 20 tl ye muhtaçsınız.

En güzel fikir.. Kalanların arasında da çürükleri çıkardık mı ortaya tertemiz forum olur.. Yada kapatmıyorlarsa 20 tl yerine 100 tl ye üyelik alsınlar. Yada abartıyorum 250 TL ye.

belki de bu işten son 1 ayda en çok çeken benim :D
öncelikle, peşin ödeme sistemi kalkacak, millete malını teslim alınca ödeme yapacak
ikincisi, satış yapmanın 500 mesaj gibi bir kriteri olacak, her onune gelen anında satış yapamayacak

banlanan satıcılar tekrardan yeni üyelik alıp 2-3 güvenilir sözle devam ediyor bu işe .... abi ama suç bizlerde.malı almadan ödeme yapılmayacak.ben şahsen artık öyle yapacağım.sadece forumdaki güvenilir kişileri adı bilindik kişilere ürünü satacaksam önce ürünü veririm.güvenilir olmayanda parayı vermezse malı vermem.300 tl ver 10 gün sonra verecem laflarını yemeyin.anında verecekse versin.en azından toplu değil 1 kişi mağdur olur...

Gerçekleştirebilme ihtimali nedir bilmiyorum ama forumdaki tüm ticaret konuları kanal alım satım,vds,mail vs.. tek bir ana kategoriye yönlendirilebilir o kategoriyede bi mod atanır açılan konular moderatör onayı olmadan foruma açık hale getirilmez 100 mesaj sınırı vs gibi şeylerde ekleyip önüne gelenin satış konusu açmasına engel olunmuş olur.Foruma yeni üye olup satış yapmaya başlayanlarında önce hizmet sonra para şartını kabul etmesi gibi bi kriterde getirilebilir
Hocam iyi hoş söylüyonda paranın olduğu yerde sanal ortamda sen mesaj sayısıda koysan modda atasan ne yaparsan yap bu işin önünü alamazsın. Teknoloji harici tümünü kapatacaksın ne forumdaki arkadaşların başı ağrıyacak ne yönetimin nede o insanlar artık burdan ekmek çıkmadığını gördüklerinde defolup gidecekler. Forumda daha nezih ve temiz bir hale gelir.
Artık ciddi olarak ele alınmalı.

---------- Spam Engelliyici 13:07 ---------- Önceki Mesaj 13:05 ----------

En güzel fikir.. Kalanların arasında da çürükleri çıkardık mı ortaya tertemiz forum olur.. Yada kapatmıyorlarsa 20 tl yerine 100 tl ye üyelik alsınlar. Yada abartıyorum 250 TL ye.
Sonuna kadar katılıyorum.Yazdıklarının aynını geçen hafta yazdım. Kaale alan olmadı.

ytpara dan kazanmak, youtubeden kazanmaktan daha kolay geliyor demekki bu kadar çoğaldı bu olaylar.
eskiden youtubeden nasıl para kazanılır diye araştırılırken şimdi ytparada nasıl para kazanılır diye araştırılıyor :D

dolandırılan paraların çoğu ufak olunca kimse üstüne düşmüyor malesef.

mahkemeye dilekçe verin çok üşeniyorsanız uğraşmam diyorsanız alttaki adresten BİRLİK OLUP şikayette bulunun.

https://sibersuclar.iem.gov.tr/ihbar_sikayet.html

yada en güzeli HİÇ ALIŞVERİŞ YAPMAYIN olsun bitsin.

seçim size kalmış.

forumda 3-5 sahtekar hapsi boylasın ozaman bu olaylar yaşanıyormu bakın.

dolandırılan paraların çoğu ufak olunca kimse üstüne düşmüyor malesef.

mahkemeye dilekçe verin çok üşeniyorsanız uğraşmam diyorsanız alttaki adresten BİRLİK OLUP şikayette bulunun.

https://sibersuclar.iem.gov.tr/ihbar_sikayet.html

yada en güzeli HİÇ ALIŞVERİŞ YAPMAYIN olsun bitsin.

seçim size kalmış.

forumda 3-5 sahtekar hapsi boylasın ozaman bu olaylar yaşanıyormu bakın.

Aynen ben alamazsam vereceğim zaten, acımam hocam 3-5 krş için sürünsünler, sanıyolarki veremezler edemezler.

öncelikle seçtiğiniz moderatörlere dikkat edeceksiniz. hatır gönülle moderatör seçiyorsunuz. çok gereksiz, lüzumsuz insanları denetime koyuyorsunuz. adamlar canları istediğine ban atıyor hatta küfür ediyor. doğru dürüst adamları moderatör yaparsanız belki dolandırılma vakaları hafifler. işini yapan arkadaşları bunun dışında bırakıyorum.

Aynen ben alamazsam vereceğim zaten, acımam hocam 3-5 krş için sürünsünler, sanıyolarki veremezler edemezler.
ya vereceksinde sorun şurda yapılan ticaretin resmiyeti yok resmiyeti olmadığı içinde aslında ortada bir ticaret yok. Vergi yok, fatura yok daha kafadan başlı başına yanlış işler. İllaki o paralar bu cibiliyetisizlerin bi yerinden çıkacak.
Kanunen baktığında sen bile suçlusun faturasını almadığın hizmet alıyorsun.

Cok basit hocam para vermeden hizmet alin. Sonucta saticinin bir maliyeti yok bu islerde.. 1-2 tl lik maliyet cok onemli degi bu ise giriliyorsa herkesin bir sermayesi olmali

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Dolandırıcı her zaman satan olmaz, alanda olabilir

Tek telime yazıcam.
Dolandırılmayın. . .
Adam gelmiş 10 mesajı var bundan alışveriş yapıyorlar.
Daha ne desem boş.
:cool:

İtrade sistemi kullanılsa ve davetiye sistemi aktif olarak kullanılsa hiçbir sıkıntı olmaz

sipariş usulü satıslar yasaklansın
adamlar sıfır stokla konu acıyorlar "ödememi yap ben calısmaya baslayacam 1 hafta sonra teslim edecem" diyorlar

bu tür bi satıs olamaz. bu işi yapacaksan ya stoğun olacak ya da siparişi teslim ettikten sonra ödemene alacaksın

Arkadaşlar son zamanlarda forumda dolandırıcılar üçkağıtçılar iğrenç insanlar dolaşır oldu, dolandırılanlardan biride benim yani eşeklerden biri,
buna acil bir önlem alınmalı, herkes nasıl önlem alınacağını neler yapmamız gerektiğini yazsın fikir bulalım sonuca ulaşalım.Yakında dolandırıcılık kelimesinde hit yapacak forum. :confused:

[MENTION=11620]era[/MENTION] [MENTION=9224]mNote[/MENTION] [MENTION=9544]RockNRolla[/MENTION] [MENTION=10082]Incubus[/MENTION]

Bence forumda referans ile işlemler yapın misal Türkiyede nasıl yer sağlayıcı belgesi varsa bu forumda da bir sistem yapın belli insanlar güvenlilir insanlar reklam yapsın +50 Referans yapan konu paylaşabilsin :)
Birde site kursun kendisine siteden işlemlerini sürdürsünler.

arkadaslar bi de adminler kusura bakmasa onları da eleştirecem biraz

bilindiği gibi şimdiki adminler forumu serkan abi ve ekibinden satın aldı.
yeni yönetim işi cok ticarete döktüğünün kanısındayım " siteye ne kadar cok kişi gelirse o kadar cok kazanırız siteden" düşüncesindeler sanki

eski yönetim zamanında foruma üye olmak o kadar kolay değildi. davetiye sistemi bile yoktu. ayda 1-2 gün yeni üyeler alınıyordu sadece. daha sonra ar zor davetiye sistemi getirildi.

ama şimdiki yönetim zamanında foruma giren cıkan banlanan belli değil

Ticaret yapacak adam TC numarasıyla ticaret yapsın.Bu sekilde önüne gecilemeyecek yoksa.Giden Burda 3-5 garibanın parası. adamların banlanması adamların umurunda mı ?
zaten bi kere forumdan vurunca 50 tane üyelik alacak parayi cıkartiyorlar istediginiz kadar banlayın 20tl ye tekrar buradalar bu sekilde olursa daha cok dolandırılırsınız.Ticaret yapmayı goze alan adam t.c kimlik numarası vermeyide göze alsın.

arkadaslar bi de adminler kusura bakmasa onları da eleştirecem biraz

bilindiği gibi şimdiki adminler forumu serkan abi ve ekibinden satın aldı.
yeni yönetim işi cok ticarete döktüğünün kanısındayım " siteye ne kadar cok kişi gelirse o kadar cok kazanırız siteden" düşüncesindeler sanki

eski yönetim zamanında foruma üye olmak o kadar kolay değildi. davetiye sistemi bile yoktu. ayda 1-2 gün yeni üyeler alınıyordu sadece. daha sonra ar zor davetiye sistemi getirildi.

ama şimdiki yönetim zamanında foruma giren cıkan banlanan belli değil

Beni bir defa kazanç paylaştım diye uyarmadan etmeden direk sınırsız ban atmışlardı, af yoktu yani :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri