Dolar 2,043 :D hayırlı olsun

• Kullanıcı sukut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sukut

Kayıtlı Üye
1 ABD Doları =
2,04300109 Türk Lirası

Arkadaşlar an itibari ile dolar kuru rekor kırdı, çok değil 3 gün daha bu istikrarını sürdürürse bu ayın kazançlarını önümüzdeki ay aldığımızda 2tl üzerinde göreceğiz inşallah :D dua edelim

Dolardaki artış = Benzinde artış, mazotta artış, hammadde de artış, doal olarak raflarda artış... Hatta abartmıyorum birkaç ev sahibi öyle gerizekalı ki kirada artış...

Yani hayatımızda birşey değişmeyecek!

kasanç artsada, giderler dağa fazla artacak. uzun vadede tl değer kaybetti. yanı .. eldeki avuçdaki eridi devalüasyon bunun adı :(

Kimisine yaradı kimisine diğer anlamı ile YARA _DI :)

Bana bu dolardaki kur artışı gerçekten çok yaradı

İnsanların durumuna göre ve bir çok parametre açısından farklı etkileri olacaktır bu artışın. İnsanın kendisi için bile bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlaması zaman alabiliyor. Hayırlısı olsun diyelim...

Ekonomide hesaplar o kadar da basit değil hele günümüzdeki bu kadar birbirine entegre ekonomilerde. Bu artış bize faydadan çok zarar getirir. Merkez bankasının ve Fed'in müdahaleleri yakındır, makul bir seviye gerileyecektir kısa süre içerisinde.

99 da kalanlar gecmıs olsun dıyelim.

Dolardaki artış = Benzinde artış, mazotta artış, hammadde de artış, doal olarak raflarda artış... Hatta abartmıyorum birkaç ev sahibi öyle gerizekalı ki kirada artış...

Yani hayatımızda birşey değişmeyecek!
yt işiyle uğraşanlar için dolar kurunun artması süper bir şey ama yukardaki konular için berbat hatta toplama bir pc alıcaktım saolsunlar kuru 2.05e cekmişler 600tllik ekran kartları vurmus 750 tllere^^

1 ABD Doları =
2,04300109 Türk Lirası

Arkadaşlar an itibari ile dolar kuru rekor kırdı, çok değil 3 gün daha bu istikrarını sürdürürse bu ayın kazançlarını önümüzdeki ay aldığımızda 2tl üzerinde göreceğiz inşallah :D dua edelim

adamın düşüncesine bak !

Bir çok kişiden duydum bunu doların artması ekonominin iyiye gitmesiymiş ! Gelişmiş ülkelerde dolar yükselişe geçermiş ! Türkiye'nin neresini gelişmiş buluyorlar orasını da anlayabilmiş değilim ! Var da bizim mi haberimiz yok ! Madem ekonomi iyiye gidiyor, o halde niye Merkez Bankası düşürmek için bir tarafını yırtıyor ! Biraz mantıklı olun, körü körüne bu ülkeyi yönettiğini zanneden beceriksizlere bağlanmayın, her dediklerine de inanmayın. Onlar ancak yalan söyler, kandırmaya çalışır ve iftira atar. Benim gördüklerim bunlar... !

Ayrıca ek olarak TBM deki değişmelerin dolar ile hiçbir alakası yoktur. Yabancı reklam verenler için.

Benzin ve önümüzdeki kış için Doğalgaz fiyatlarındaki artışı gördüğünüzde anlarsınız iyimi kötümü :)

adamın düşüncesine bak !

Bir çok kişiden duydum bunu doların artması ekonominin iyiye gitmesiymiş ! Gelişmiş ülkelerde dolar yükselişe geçermiş ! Türkiye'nin neresini gelişmiş buluyorlar orasını da anlayabilmiş değilim ! Var da bizim mi haberimiz yok ! Madem ekonomi iyiye gidiyor, o halde niye Merkez Bankası düşürmek için bir tarafını yırtıyor ! Biraz mantıklı olun, körü körüne bu ülkeyi yönettiğini zanneden beceriksizlere bağlanmayın, her dediklerine de inanmayın. Onlar ancak yalan söyler, kandırmaya çalışır ve iftira atar. Benim gördüklerim bunlar... !

Ayrıca ek olarak TBM deki değişmelerin dolar ile hiçbir alakası yoktur. Yabancı reklam verenler için.

görüş farkı işte ülkenin yarısına göre ülke kalkınıyo yarısına göre batıyo. sen şimdi neresi gelişmiş dersen biri de çıkar şurası burası der konu siyasi konuya dönüşür. ben bu konunun sonunu hiç hayırlı görmüyom zaten :)

Abi böyle saçmalık yok çoğu şeyi ithal eden bir ülke olarak dolar artışına sevinen insanlar var.Senin alacağın 1000 dolar da oynayan 200 lira için seviniyorsun.
Millet milyonluk işler yapıyor çoğu şey euro/dolar üzerinden ithal ediliyor bu da bize zam olarak geri dönecektir.Kısacası TL nin bu kadar değer kaybetmesi hiç iç açıcı bir durum değil.

yükselsin yükselsin,zam hep var zaten dolar düşünce fiyatlar mı iniyor,dolar 3 lira olmalı en az:D

konu biraz siyasete kaymış gibi ama bi-kaç şey söylemeliyim

ilki doların şu an için yükselmesi doğaldır, türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin hepsinde kendi para birimleri değer kaybetmektedir bunun bir süre daha devam edeceği söylenebilir ama türkiye bununla kesin olarak başa çıkabilecek kabiliyettedir, dün merkez bankası başkanı bunu ilan etti zaten

ikincisi doların yükselmesi iyimidir, bir açıdan evet bir açıdan hayır, tabi aşırı büyük artışlar ya da düşüşler zararlıdır o ayrı .. bi arkdaş demiş ki herşeyini ithal eden ülke!, geç bu işleri kardeşim diyorum . neyse olaya şu açıdan yaklaşıyım, eğer dolarda artış olursa ithalat da kısıtlamalar yaşanır, ithalatçı bu artışları göz önüne alarak ithal ettiği ürünü kendi ülkesinde üretme yoluna gidebilir özellikle yan sanayi ürünleri ki bizim ithalatın çoğunluğu bunlardır... hükümet ya da MB istese dolara müdahale eder ve düşürür, dediğim gibi MB başkanı çok açık ifade etti bunu, ayrıca dün zafer çağlayan MB'nin dolara müdahale etmesine gerek yok dedi... hükümet kısa vadede büyümeyi yükseltmek için doların biraz yüksek olmasını istiyor çünkü ihracat artınca büyüme de artacak, dolar yükselince ihracat artacak ithalat düşecek.. tek olumsuz yönü enerjidir, ödediğimiz petrol ve doğalgaz faturaları kabaracak lakin 3-5 ay içinde kuzey ırak petrolü ceyhandan akmaya başlayınca bu durum türkiyenin lehine olacak ;) ..

biraz uzun oldu daha da uzun yazabilirdim ama kısa kestim
bişeyleri değerlendirirken rasyonel olalım, sırf hükümet karşıtıyız diye dolar yükseliyor eyvalar olsun ekonomi batıyor kötü yönetiliyor gibi saçma yorumlara girmeyelim, sadece komik oluyor bunu yapan kişiler... günün sonunda kimin güldüğü ve kervanını yürüttüğü önemli

Ekonomiden pek anlamam fakat ne kadar doğal olursa olsun yine giren çıkan biz tüketiciye olucak zaten zamlı olarak aldığımız ithalat ürünlerini dahada zamlı alacağız en basitinden bir ekran kartı 500 lira iken şuan 750-800 ü buldu yok merkez bankası genel müdürü şöyle dedi böyle dedi bilmem ben ülkenin durumuna bakarım ülkenin durumuda benim açımdan hiç normal değil ülkenin alım gücü düştü ona zam buna zam herşeyden illallah ettirdi üretim yok tüketim çok bu şekilde her zaman 3.dünya ülkesi olarak kalırız üreticiye destek yok hükümete laf atmak istemiyorum fakat ülkenin içine ettiler resmen...

hayırlısı olsun biz daha kazanamdık hiç para :D

konu biraz siyasete kaymış gibi ama bi-kaç şey söylemeliyim

ilki doların şu an için yükselmesi doğaldır, türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin hepsinde kendi para birimleri değer kaybetmektedir bunun bir süre daha devam edeceği söylenebilir ama türkiye bununla kesin olarak başa çıkabilecek kabiliyettedir, dün merkez bankası başkanı bunu ilan etti zaten

ikincisi doların yükselmesi iyimidir, bir açıdan evet bir açıdan hayır, tabi aşırı büyük artışlar ya da düşüşler zararlıdır o ayrı .. bi arkdaş demiş ki herşeyini ithal eden ülke!, geç bu işleri kardeşim diyorum . neyse olaya şu açıdan yaklaşıyım, eğer dolarda artış olursa ithalat da kısıtlamalar yaşanır, ithalatçı bu artışları göz önüne alarak ithal ettiği ürünü kendi ülkesinde üretme yoluna gidebilir özellikle yan sanayi ürünleri ki bizim ithalatın çoğunluğu bunlardır... hükümet ya da MB istese dolara müdahale eder ve düşürür, dediğim gibi MB başkanı çok açık ifade etti bunu, ayrıca dün zafer çağlayan MB'nin dolara müdahale etmesine gerek yok dedi... hükümet kısa vadede büyümeyi yükseltmek için doların biraz yüksek olmasını istiyor çünkü ihracat artınca büyüme de artacak, dolar yükselince ihracat artacak ithalat düşecek.. tek olumsuz yönü enerjidir, ödediğimiz petrol ve doğalgaz faturaları kabaracak lakin 3-5 ay içinde kuzey ırak petrolü ceyhandan akmaya başlayınca bu durum türkiyenin lehine olacak ;) ..

biraz uzun oldu daha da uzun yazabilirdim ama kısa kestim
bişeyleri değerlendirirken rasyonel olalım, sırf hükümet karşıtıyız diye dolar yükseliyor eyvalar olsun ekonomi batıyor kötü yönetiliyor gibi saçma yorumlara girmeyelim, sadece komik oluyor bunu yapan kişiler... günün sonunda kimin güldüğü ve kervanını yürüttüğü önemli

Tamam geçtim kardeşim bunları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri