Polemiğe girecek bir durum yok güzel arkadaşım ben konu hakkında ki görüşlerimi söyledim, Senin durumuna benzer bir örnek vereyim. 6-7 yıl oldu galiba Türkiye basketbol milli takımımız rusyada dünya kupası için bir maç yapmıştıda dünya bilmem kaçıncısı olmuştu işte o maçlar sonunda basketçilerimize (hepsi Türk) 1-5 milyon TL arası bir prim verilmişti, bazı basketçilerimiz NBA de oynuyordu işte o sporcuların aldığı primin %35 ini amerikanın aldığından haberin var mı? bu adam amerikaya sanane kardeşim yurtdışındaki maça çıktım parayıda veren Türkiye diyemedi çünkü o sporcu abd vergi dairesine bağlı. umarım açıklayıcı bir örnek olmuştur.Ya kardeş yanlış anlama polemiğe girmicem de, büfe ile bunun ne alakası var? Senin devreler yanmış bildiğin. Ben ABD'li bir firmanın açtığı şirket aracılığı ile, Almanya'da ki reklamverenlerin gelirlerinden pay alıyorum. Türkiye Cumhuriyeti ile hiç bir alakası yok bu kazancın. Ben neden burada vergi veriyorum, burada nefes alıyorum diyemi?
Az biraz insaf be kardeşim. Burada aldığım nefesin vergisini bu ülkeye veriyorum fakat bu online sistemler aracılığı ile kazandığım paranın 1 kuruş vergisini vermiycem.
Bu olay başlasın ilk işim Moldovya ya da Ukrayna'ya gidip bir hesap açıcam. Tüm parayı orada toplayıp, Bitcoine yada diğer Coinlere çevirip burada bozdurup 1 kuruş ta vermiyorum. Nasıl alıcak bakalım benden vergiyi?
Ha ama sen vergini umarım verirsin. Bu kadar savunduğuna göre, tebrik ederim.
Vergi az çok olayına girmiyorum çünkü ülkemizde vergi zaafiyati var maalesef gerçekten çok kazanıpta az gösteren yada hiç vermeyenler var ama bu netten kazanımın vergilendirilmesini yanlış kılmaz, ben maaşım elime geçmeden vergim kesiliyor bundan emin olabilirsin , vergi olayından canı en çok sıkılılanlardan biri benim ama daha öncede söylediğim gibi o bu uygulamanın yanlış olduğu anlamına gelmez, selametle.