Düşündükçe çıkar yol bulamıyorum...Fikirleriniz nelerdir?

• Kullanıcı Coree
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)

Coree

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Malum youtube reklam ağı sayesinde bir çok insan para kazanıyor.Hatta bazıları baya çok kazanıyor ki vergi onların aklını kurcalıyor.
Benim aklıma takılan en büyük problemse izlenimle alakalı...

Örnekle açıklayacak olursak;herkesin örnek verdiği haber kategorisinden magazinel bir video bulduk.
Konusu "X Manken plajda güneşlenirken,Kokoreç Yedi." olsun.
Videomuz oturmuş günlük 1000 1500 izlenim getiriyor olsun bize...
Ay sonunda da 45.000 kişi görmüş olsun.

şimdi varsayımlarımız bitti.
YT'de y kişisi de bu videoyu paylaşıyor. Y kişisi aylık 45 bin kişinin bu mankeni bikiniyle veya bir başka deyişle uygunsuz görmesine sebep oluyor.-Malum günah-.(başka bir kategoride yabancı içerik çalışıyorsanız.videoda böyle görsellerle karşılaşmanız daha yüksek.Örneğin romantik bir filmde öpüşme sahnesi,işkence sahnesi veya bir futbol maçında kameramanların yakalamayı sevdiği tribun kızları örnekler arttırılabilir.)

Bir taraftan paraya ihtiyacı olan insanlar ekstra gelir elde etmek için bunu paylaşıyor.
Diğer taraftan kimileri kendilerine evvelden kalma paraları cukkalıyor rahat rahat yiyor.
Birileri yiyecek ekmek,içecek su bulamıyor.Diğerleriyse bir yemeği beğenmedi diye oldugu gibi çöpe döktürüyor.
Kazançların bu kadar dengesiz,paranın insandan değerli oldugu şu zamanlarda...

Şimdi size asıl soruyu soruyorum.Kendi emeğiyle çabasıyla bir takım videolar edinip onları paylaşan kişiler -yani bizler- videonun içeriğindeki herhangi bir görsel yüzünden her izleyen kişinin günah işlemesine vesile olup günah kazanıyor mudur?

ben konuyu açan arkadaşa soru ile cevap vereyim..

Sen başkasının belki dadikalarca saatlerce uğraşıp yüklediği videoyu indirip yüklüyorsun. onun alacağı izlemeyi sen alıyorsun? adam belki 1000 dolar kazanacakken senin yüzünden 500 dolar kazanıyor? bu günah mı?

Evet,Bir soru daha eklendi.

Hocam burası fetva forumu değil.

Aramızda Din Kültürü hocası olduğunu zannetmiyorum.

Sorularınız için dini forumları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Hocam burası fetva forumu değil.

Aramızda Din Kültürü hocası olduğunu zannetmiyorum.

Sorularınız için dini forumları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Arkadaş soru sormuş fetva forumu olmasına gerek yok.

---------- Mesaj saat 13:58:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:57:54 civarında gönderildi. ----------

Merhaba arkadaşlar,
Malum youtube reklam ağı sayesinde bir çok insan para kazanıyor.Hatta bazıları baya çok kazanıyor ki vergi onların aklını kurcalıyor.
Benim aklıma takılan en büyük problemse izlenimle alakalı...

Örnekle açıklayacak olursak;herkesin örnek verdiği haber kategorisinden magazinel bir video bulduk.
Konusu "X Manken plajda güneşlenirken,Kokoreç Yedi." olsun.
Videomuz oturmuş günlük 1000 1500 izlenim getiriyor olsun bize...
Ay sonunda da 45.000 kişi görmüş olsun.

şimdi varsayımlarımız bitti.
YT'de y kişisi de bu videoyu paylaşıyor. Y kişisi aylık 45 bin kişinin bu mankeni bikiniyle veya bir başka deyişle uygunsuz görmesine sebep oluyor.-Malum günah-.(başka bir kategoride yabancı içerik çalışıyorsanız.videoda böyle görsellerle karşılaşmanız daha yüksek.Örneğin romantik bir filmde öpüşme sahnesi,işkence sahnesi veya bir futbol maçında kameramanların yakalamayı sevdiği tribun kızları örnekler arttırılabilir.)

Bir taraftan paraya ihtiyacı olan insanlar ekstra gelir elde etmek için bunu paylaşıyor.
Diğer taraftan kimileri kendilerine evvelden kalma paraları cukkalıyor rahat rahat yiyor.
Birileri yiyecek ekmek,içecek su bulamıyor.Diğerleriyse bir yemeği beğenmedi diye oldugu gibi çöpe döktürüyor.
Kazançların bu kadar dengesiz,paranın insandan değerli oldugu şu zamanlarda...

Şimdi size asıl soruyu soruyorum.Kendi emeğiyle çabasıyla bir takım videolar edinip onları paylaşan kişiler -yani bizler- videonun içeriğindeki herhangi bir görsel yüzünden her izleyen kişinin günah işlemesine vesile olup günah kazanıyor mudur?

Çok inceye girersen bu iişleri yapamazsın.

Eğer yüklediğin bir video onları günaha itiyorsa ve sen buna vesile oluyorsan tabi ki günahı var ve olmalı.

Hocam ama bu dini bir soru. Aramızdan biri günah yada günah değil dese hangisine inanacak arkadaş ?

Yok cevabınız biraz değişik.Arkadaş soru sormuş sonuçta.Dini bi forum olmasına gerek yok bilen cıkarsa cevaplar yoksa cevaplamaz.

şüpheye düşüyorsan yapma. Başka şeyler deneyebilirsin imkan çok fazla

Arkadaş soru sormuş fetva forumu olmasına gerek yok.

---------- Mesaj saat 13:58:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 13:57:54 civarında gönderildi. ----------

Çok inceye girersen bu iişleri yapamazsın.

en iyi cevabı bu arkadaş vermiş internet işinde çok inceye girersen kazanamazsın

Sen başkasının belki dadikalarca saatlerce uğraşıp yüklediği videoyu indirip yüklüyorsun. onun alacağı izlemeyi sen alıyorsun? adam belki 1000 dolar kazanacakken senin yüzünden 500 dolar kazanıyor? bu günah mı?

şuan dünya üzerinde günah işlemden para kazanan bir bişi veya bir kurum yoktur hocam.ince ayrıntılara fazla dalarsan olmaz hocam pek fazla takılma bence

Aynısını ben de eklemeyi düşünüyordum.Hemen konu içine ekliyorum.

r10 da da benzer bi konu görmüştüm.. ordaki arkadaş faiz,banka,forex türü reklamlarla bir günaha vesile olursak biz de günah işlemiş oluruz gibisinden bi konu açmıştı.. ama o islami bi forumda bunu sormuş vesile olanında günahtan payı olacağı yönünde cevap almış konu açarak paylaşmıştı..

Hocam ama bu dini bir soru. Aramızdan biri günah yada günah değil dese hangisine inanacak arkadaş ?

Fikirleriniz nelerdir diye bir soru var başlığı okursanız fikriniz yoksa konuya yazıp yazmamakta okuyup okumamakta serbestsiniz.
Ne zorla okuttum ne de zorla gel fikir yürüt dedim :)

Forumun ilk açıldığı zamandan beri üye olduğum için forumun ne forumu olduğunu en az sizin kadar bildiğimi düşünüyorum.Bunu da yaptığım paylaşımlar sordugum sorularla doğruladığımı düşünüyorum.

Konunun yeri yanlışsa yönetici arkadaşlar gereğini yapacaktır

ben de ciddi ciddi okuyordum :)

ilk önce şu konuya açıklık getirelim "günah ve haram"
günah dediğiniz şey büyük bir suçtur ve dünyada bile bir cezası vardır
ama haram Küçük yasaklardır (ve genelde Allahın bizleri korumak için yasakladığı şeylerdir) ve dünyada verilen bir cezası yoktur ahirette belki biraz cehenneme girersin belki cennetteki her nimete ulaşamazsın .dolayısıyla harama günah demeniz bile bazen sizi küfre bile götürebilir götürebilir.

Gelelim Sorunuzun cevabına
Hocam islam dininde kadın sesi bile mahremdir yani videoda kadın konuşsa izleyenlerde bunu duysa bu bile haramdır ki günlük yaptığımız neredeyse her iş haramdır bir kadına bakıp dönüp ona tekrar bakmak veya markette kasadaki kadının eline deyip parayı almak bile. yani islam devleti olmayan bir yerde haramdan kaçınmak oldukça zordur. yani zaten her zaman haram işliyoruz. ama bu konuda ben haramdan kaçınmak istiyorum diyorsan ki doğru olan budur videolarını çok ince seçmelisin mesela çizim falan yapabilirsin.
Kolay Gelsin Herkese Ve Bana Helal Kazançlar

ilk önce şu konuya açıklık getirelim "günah ve haram"
günah dediğiniz şey büyük bir suçtur ve dünyada bile bir cezası vardır
ama haram Küçük yasaklardır (ve genelde Allahın bizleri korumak için yasakladığı şeylerdir) ve dünyada verilen bir cezası yoktur ahirette belki biraz cehenneme girersin belki cennetteki her nimete ulaşamazsın .dolayısıyla harama günah demeniz bile bazen sizi küfre bile götürebilir götürebilir.

Gelelim Sorunuzun cevabına
Hocam islam dininde kadın sesi bile mahremdir yani videoda kadın konuşsa izleyenlerde bunu duysa bu bile haramdır ki günlük yaptığımız neredeyse her iş haramdır bir kadına bakıp dönüp ona tekrar bakmak veya markette kasadaki kadının eline deyip parayı almak bile. yani islam devleti olmayan bir yerde haramdan kaçınmak oldukça zordur. yani zaten her zaman haram işliyoruz. ama bu konuda ben haramdan kaçınmak istiyorum diyorsan ki doğru olan budur videolarını çok ince seçmelisin mesela çizim falan yapabilirsin.
Kolay Gelsin Herkese Ve Bana Helal Kazançlar
Cevabınız için teşekkürler.

HEPİMİZ CEHENNEMLİĞİZ BİRADER!

Önce korsan bir program kullanıp video indiriyorsun .. mesela idm adlı program kaçak kullanıyorsun

hatta windows programında çakma olabilir
daha sonra youtube de topluyorsun videoları...sonra seni bir hırs kaplıyor bütün videolar hep bana heb bana demeye başlayıp hiç indirmeyi düşünmediğin tehlikeli içerikli videolarıda indirmeye başlıyorsun...kanallar oluşturup gece gündüz sana ayrılan sayılı günlerini tüketmeye başlıyorsun.. Sonra çıplak kadınlardı vb gibi videolarda sana normal bir içerik gelmeye başladıkça başka dallara da atılıyorsun.... Burada emek hırsızlığını bilerek yapıyorsan büyük bir vebaldir.. AMA KORUMA ALTINA ALINMAMIŞ, Telif uyarısı gelmeyen videoları yüklediğinde bu hakka girmezsin düşüncesindeyim... Çünkü sistem açık açık ortada... Telif hakkı sahibi kendisi videoyu eklediğinde telif şartlarına uygun başvurusunu yapmalı. Kişi başvurusunu yaptıgında zaten sen yükler yüklemez uyarı gelecektir. Ama kadındır kızdır videoları telif hakkı olmasada yaptıgın işi yaşadıgın inanca göre kurallar koyup yapmadıgından elbette telife takılmasada amel defterine takılır... işin diğer garip yanı ise yükledigin video kanalının şifresidir e postasıdır gibi bilgileri senin dışında birine vermediysen ansızın ölüp gidersen YOTUBE ÇÖKENE kadar, BATANA kadar videon yayınlanacagı için 100 yıl da geçse amel defterine not düşülmeye devam edecektir..Bu yüzden bir VASİYET hazırla bilgisayarında tut.. "Ölürsem Okursunuz" diye de bilgisayarındaki yeri bi kaç kişiye tarif et... ALLAH biliyor benim 20 kanalımda asla küfürdür hakarettir asla yayınlamıyorum bunlardan bile mesul oldugumu düşünüyorum... O küfürleri yazanlarda aynı durumdadır... o yuzden herkes inancına göre yaptıgı işi kurallasın...

ben bu konuyu diyanete de sordum [MENTION=2204]ummankara[/MENTION] ve [MENTION=3312]EmekThoR[/MENTION] un yazdığı yorumlara yakın bi cevap aldım

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri