Elgato Capture Card ı PS4 ile Kullanma Hakkında

TakoVarol

Kayıtlı Üye
Web sitesi
www.youtube.com
Merhabalar.

Kendi çapımda minnak bir youtube içerik üreticisiyim. PlayStation 4 ile oyun oynayıp içeriklerimi youtube a yüklüyorum. Bunun için bir video kamera satın aldım. Kameram şu;

CANON LEGRIA HF-R806 VİDEO KAMERA
170433259.jpg

Bu kamerayı PC ye bağlayıp canlı yayınlar vs yapmak istiyorum. Biraz araştırdım bunun için capture card alınması gerekiyormuş. Aklımdaki kart şu;

ELGATO Cam Link 4K Görüntü Aktarıcı
3919782648.jpg

Sorum şu;
  • 1) Bu kart ile playstationdaki görüntüyü PC ye aktarma yapabilir miyim?
  • 2) Bu kart ile video kameramı PC de webcam olarak kullanabilir miyim?
  • 3) OBS ile yayın açarsam (PC den) bu kart yardımı ile video kameramdaki görüntüyü ve playstationdaki görüntüyü aynı anda yayınlayabilir miyim? (Çoklayıcı vs gibi birşey işe yarıyor mu?) (Yada bunun için şöyle bir model alman lazım diyebileceğiniz bir başka model capture card tavsiye edebilir misiniz?)
  • 4) Herhangi bir yöntem ile video kameramı playstation üzerine webcam olarak aktarabilir miyim?
Bunları soruyorum çünkü az para değil itopyada şu anda 1650 TL fiyatı bu kartın.
Tavsiye ve tecrübelerinize ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Avermedia lite var bende 6 senedir kullanıyorum memnunum

Ustam bende zamanında Avermedia Capture Card vardı laptop için değil masaüstü olanından.

Onunla HDMI girişi sayesinde Android/iOS oyunlarını kayıt edebiliyordum. İstersen bir araştır.

Öneri için teşekkürler. Laptop - Masa üstü fark etmez muhtemelen. Bakacağım.

Avermedia lite var bende 6 senedir kullanıyorum memnunum

Hocam Ps4 teki görüntüyü alıp aynı anda Video kameradaki görüntüyü alıp PC ye aktarabiliyor muyum bununla? Aynı anda iki farklı cihazdan görüntüleri alıp pc ye gönderme şansım var mı?

Öneri için teşekkürler. Laptop - Masa üstü fark etmez muhtemelen. Bakacağım.

Hocam Ps4 teki görüntüyü alıp aynı anda Video kameradaki görüntüyü alıp PC ye aktarabiliyor muyum bununla? Aynı anda iki farklı cihazdan görüntüleri alıp pc ye gönderme şansım var mı?

PS4 den hdmi dan çıkar görüntü capture karta girer, capture carddan usb ile bilgisayara ve yine capture karttan bir HDMI çıkışı ile de istediğin başka bir monitör veya TV ye görüntüyü verebilirsin.
Bir konuda uyarmak istiyorum, capture kartın ne kadar kaliteliyse monitöre giden görüntü kaliteside o kadar iyi olabilir.
Misal bu dediğim bilgisayar için, ben 165hz 2k 1ms tepkime süreli bir monitör kullanıyorum, elgato kartım 1080p 60fps kayıt yapabiliyordu en fazla ve monitöre de 1080p 60fps üstü veri ve 5ms tepkime süresi gidiyordu... Yani Elgato bilgisayarla monitör arasında bir filtre - kopyalayıcı gibi ama işte araya girince kayıt kalitesini geçemiyor, fakar ps4 de falan zaten alabileceğin max değer 1080p 60fsp dir, sıkıntı yaşamazsın.
Bu sıkıntıyı en güzel telefonda çözüyorsun, telefonun kendi ekranı var, taktığın capture cardı direk usb den aktarır görüntüyü ve bir monitöre ihtiyaç duymazsın telefon ekranı yeter.

PS4 den hdmi dan çıkar görüntü capture karta girer, capture carddan usb ile bilgisayara ve yine capture karttan bir HDMI çıkışı ile de istediğin başka bir monitör veya TV ye görüntüyü verebilirsin.
Bir konuda uyarmak istiyorum, capture kartın ne kadar kaliteliyse monitöre giden görüntü kaliteside o kadar iyi olabilir.
Misal bu dediğim bilgisayar için, ben 165hz 2k 1ms tepkime süreli bir monitör kullanıyorum, elgato kartım 1080p 60fps kayıt yapabiliyordu en fazla ve monitöre de 1080p 60fps üstü veri ve 5ms tepkime süresi gidiyordu... Yani Elgato bilgisayarla monitör arasında bir filtre - kopyalayıcı gibi ama işte araya girince kayıt kalitesini geçemiyor, fakar ps4 de falan zaten alabileceğin max değer 1080p 60fsp dir, sıkıntı yaşamazsın.
Bu sıkıntıyı en güzel telefonda çözüyorsun, telefonun kendi ekranı var, taktığın capture cardı direk usb den aktarır görüntüyü ve bir monitöre ihtiyaç duymazsın telefon ekranı yeter.

Çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı oldu. Benim zaten oyun görüntüsünü bir monitöre verme ihtiyacım yok.

Aslında olay şu hocam. (Yapabilir miyim diye emin olmak için yazıyorum)

PS4 te oyun oynuyorum. PS4 ün HDMI çıkışını monitöre bağladım zaten. Bu monitördeki görüntüyü yada PS4 teki oyun görüntüsünü PC ye aktarmak istiyorum. Ama aynı zamanda ilk mesajda gösterdiğim kameranın görüntüsünü de PC ye aktarmak istiyorum. Her iki görüntüyü de bir canlı yayın programına atıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra PS4 teki oyunun görüntüsü ile Video kameramın görüntüsünü bir laptop tan twich yada youtube canlı yayınına aktarmak istiyorum.

Umarım yapılabilir birşeydir bu.

Tekrar yardımınız için çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı oldu. Benim zaten oyun görüntüsünü bir monitöre verme ihtiyacım yok.

Aslında olay şu hocam. (Yapabilir miyim diye emin olmak için yazıyorum)

PS4 te oyun oynuyorum. PS4 ün HDMI çıkışını monitöre bağladım zaten. Bu monitördeki görüntüyü yada PS4 teki oyun görüntüsünü PC ye aktarmak istiyorum. Ama aynı zamanda ilk mesajda gösterdiğim kameranın görüntüsünü de PC ye aktarmak istiyorum. Her iki görüntüyü de bir canlı yayın programına atıp gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra PS4 teki oyunun görüntüsü ile Video kameramın görüntüsünü bir laptop tan twich yada youtube canlı yayınına aktarmak istiyorum.

Umarım yapılabilir birşeydir bu.

Tekrar yardımınız için çok teşekkür ederim.

Hocam monitörler sadece görüntüyü datasını alır INPUT ama görüntü vermez OUTPUT. Özetle monitör görüntü verilerini alır işler, onları başka bir monitöre yada ekran kartına yönlendiremez. O yüzden capture cardları veriyi USB den yollar yada bazı modellerde bilgisayar pc12 slotundan direkt işlemciye.

ps4 den yayın mı yapmak istiyorsun? en iyi yöntemi
ps4 den HDMI kablosu elgato karta girer, elgato kartından çıkan usb bilgisayara HDMI ise monitöre.
Monitörden oyununu oynayabilrsin, bilgisayara da webcam mikrofon vb bağlayıp OBS gibi bir yayın programıyla tüm bunları birleştirip, işleyebilir, kayıt edip aynı anda canlı yayın yapabilirsin. Biraz bilgi lazım bunun için, youtube da videolar bulabilirsin.
Yani ps4 de olsa cep telefonuda olsa bir bilgisayar kasası sağlıklı bir yayın için şart.

Son düzenleme:
Hocam monitörler sadece görüntüyü datasını alır INPUT ama görüntü vermez OUTPUT. Özetle monitör görüntü verilerini alır işler, onları başka bir monitöre yada ekran kartına yönlendiremez. O yüzden capture cardları veriyi USB den yollar yada bazı modellerde bilgisayar pc12 slotundan direkt işlemciye.

ps4 den yayın mı yapmak istiyorsun? en iyi yöntemi
ps4 den HDMI kablosu elgato karta girer, elgato kartından çıkan usb bilgisayara HDMI ise monitöre.
Monitörden oyununu oynayabilrsin, bilgisayara da webcam mikrofon vb bağlayıp OBS gibi bir yayın programıyla tüm bunları birleştirip, işleyebilir, kayıt edip aynı anda canlı yayın yapabilirsin. Biraz bilgi lazım bunun için, youtube da videolar bulabilirsin.
Yani ps4 de olsa cep telefonuda olsa bir bilgisayar kasası sağlıklı bir yayın için şart.

Teşekkür ederim. Benim anladığım iki tane capture card ı aynı anda kullanmam gerekiyor. Çünkü video kameram var. Video kamerasını webcam olarak kullanamıyorum PC de. (İlk mesajdaki kameraya sahibim)
İki tane capture card yada bir capture card yanında bir de web cam alırsam sanıyorum ki bahsettiğiniz yöntem ile PS4 oyunlarının üzerine kendi görüntümü aktararak aynı anda PC üzerinden canlı yayın yapabileceğim.

Tekrar teşekkürler.

Teşekkür ederim. Benim anladığım iki tane capture card ı aynı anda kullanmam gerekiyor. Çünkü video kameram var. Video kamerasını webcam olarak kullanamıyorum PC de. (İlk mesajdaki kameraya sahibim)
İki tane capture card yada bir capture card yanında bir de web cam alırsam sanıyorum ki bahsettiğiniz yöntem ile PS4 oyunlarının üzerine kendi görüntümü aktararak aynı anda PC üzerinden canlı yayın yapabileceğim.

Tekrar teşekkürler.

hocam kamerayı bilgisayara bağlamak basit, program vs vardır webcam gibi kullanacağınız 2 tane capture card gerekmez.

Bu kadar uğraşmak yerine neden ps4 kamerası edinmiyorsunuz. Ps4 kayıt yapıyor, canlı yayında yapıyor. Edit yapmak gerekirse edit proğramıda var.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri