Ethereum Kazmak (Part 1)

Part 2 konusu için sıfırdan set inşa ediyordum :)

ETH Biticeği konusunda;

PoS ve PoW açıklaması ile başlayayım. Bitcoin ve Ethereum şu anda PoW konsepti üzerinden yürüyorlar. Ethereum daha doğrusu ETHER(ETH) coini 2017 sonunda, 2018 gibi(tarih belli değil) PoS konseptine geçirmeyi planlıyorlar.

Bir hafta önce okuduğumda PoS projesinin %75'i tamamlanmış diye açıklanmıştı.

Şimdi daha derinlere inmemiz gerekiyor bu konuyu tam anlamak için. Bu coinlerin hepsi blockchain platformu üzerinden yürüyorlar.

Belirli bir periyod içerisinde yapılan işlemlerin(birbirinden farklı kişilerin başkalarına para göndermesi) yeni oluşturulan bloğa yazılmasının ardından kazan kişiler(minerlar) bu bloğu buldukları için ödüllendiriliyorlar.

Blok başına 5 ETH ödül var. Eğer bireysel değil de havuz da kazım yapıyorsanız, kazım hızınıza bakarak ödül paylaştırılıyor. Kimin daha fazla kazım hızı var ödülden o kadar fazla pay alıyor.

Minerlar işlemleri onaylamak ve blokları bulmaktan para kazanıyorlar. Bu anlattığım konsept PoW(Proof Of Work) konsepti.

PoS konsepti ise şu şekilde;

Kazım yok. Mesela Ahmet'in 1.000.000 ETH'si, Mehmet'in 100.000 ETH'si ve Cemre'nin 10.000 ETH'si var cüzdanında.

Biraz "faiz" olayına benziyor. Siz bu cüzdanınızdaki paranın bir kısmını(bu istediğiniz kadar olabilir) fona koyuyorsunuz ve bir süreliğine bu paranız kitleniyor, dokunamıyorsunuz. Ahmet, Mehmet, Cemre hepsi bunu yapıyor.

Algoritma rastgele bir şekilde en çok ETH'si olan cüzdanı seçip, ona oluşturulacak bloğu bulma/oluşturma görevini veriyor ve blok oluştuğu için ödül veriyor. En çok ETH'si olan ödülü alır konsepti var.(Eğer Ahmet'e bu görev verildiğinde yapmazsa, yedekte duran, ikinci en çok ETH'ye sahip olan Mehmet'e aktarılıyor bu görev.)

Belirli bir süreli kitli kalan paranız, size verilen sürenin sonunda atıyorum ki 3 ay sonra, %20 daha fazla bir şekilde cüzdanınıza geri gönderiliyor.

En basit hali ile PoS(Proof Of Stake) konsepti bu şekilde.

Casper algoritması adını vermişler. Bugün okuduğum bir haber de hibrid yani PoS-PoW karışımı birşey yapılacağı yazıyordu böyle olursa kazım mümkün olur mu veya iki konsept birlikte mi yürütülür bilemiyorum.

Ethereum dışında da kazılabilecek bir çok coin var :)

Kuracağımız sistem boşa gitmeyecek yani :) Aydınlatıcı bilgi için teşekkürler... I m Waiting for PaRt 2 :)

Kuracağımız sistem boşa gitmeyecek yani :) Aydınlatıcı bilgi için teşekkürler... I m Waiting for PaRt 2 :)

:)

Zcash var.

Ethereum alt yapısı ile kurulmuş Expanse, Ubiq, MUSI adlı coinler var.

Bir set inşa ettiniz diyelim. 6 kart var. Her kart 29 Mh/s hıza sahip olsun. Kart başına 110w. Toplamda 174 Mh/s kazım hızı, 660w elektrik çekiyor.(+50w anakart, cpu olsun.) toplam 710w.

Aylık %25 kazım zorluğunun artacağını varsayalım.

Ethereum;

İlk ay: $436 / Üçüncü Ay: $1214 / Altıncı Ay: $2196 / Bir yıl sonunda: $3704

Zcash(haftalık +10.000 kazım zorluğu artışı);

İlk ay: $384 / Üçüncü Ay: $1109 / Altıncı Ay: $2101 / Bir yıl sonunda: $3807

*Gelirlerin hepsi elektrik masrafları çıkarıldıktan sonra geriye kalan paradır.

Expanse, Ubiq, MUSI adlı coinler çok stabil ve güvenilir olmasalar da fiyatları çok ucuz, kazım yaptığında getirisi Ethereum'a benzer şekilde yüksek olan coinler.

:)

Zcash var.

Ethereum alt yapısı ile kurulmuş Expanse, Ubiq, MUSI adlı coinler var.

Bir set inşa ettiniz diyelim. 6 kart var. Her kart 29 Mh/s hıza sahip olsun. Kart başına 110w. Toplamda 174 Mh/s kazım hızı, 660w elektrik çekiyor.(+50w anakart, cpu olsun.) toplam 710w.

Aylık %25 kazım zorluğunun artacağını varsayalım.

Ethereum;

İlk ay: $436 / Üçüncü Ay: $1214 / Altıncı Ay: $2196 / Bir yıl sonunda: $3704

Zcash(haftalık +10.000 kazım zorluğu artışı);

İlk ay: $384 / Üçüncü Ay: $1109 / Altıncı Ay: $2101 / Bir yıl sonunda: $3807

*Gelirlerin hepsi elektrik masrafları çıkarıldıktan sonra geriye kalan paradır.

Expanse, Ubiq, MUSI adlı coinler çok stabil ve güvenilir olmasalar da fiyatları çok ucuz, kazım yaptığında getirisi Ethereum'a benzer şekilde yüksek olan coinler.

Çok iyi,peki hocam 6 kartlık bir rig ile aylık ortalama ne kadar Eth kazabiliyoruz ?

Yatırım maliyeti nedir peki hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alınacak ekipmanlara göre çok değişebiliyor, ekipmanları ne kadardan aldığınıza bağlı olarak: 8.000 TL - 12.000 TL arasında bir set oluşturmak mümkün.

Alınacak ekipmanlara göre çok değişebiliyor, ekipmanları ne kadardan aldığınıza bağlı olarak: 8.000 TL - 12.000 TL arasında bir set oluşturmak mümkün.

Hocam koinim sitesinden poloniex e küçük bir miktar btc transferi yaptım 00:19da yapmıştım hala geçmedi. Neden bu kadar uzun sürdü acaba ?

Hocam koinim sitesinden poloniex e küçük bir miktar btc transferi yaptım 00:19da yapmıştım hala geçmedi. Neden bu kadar uzun sürdü acaba ?

Trollbox'tan mor renkli olanlar mod. Onlara bir yazın, halen geçmedi diye. Modlara yazınca onay hızlı geliyor.

Bitcoin de bekleyen işlem sayısı fazla şu sıralar fee de az verdiysen geç dider. Bekle gelecektir :D

Part 2 konusu için sıfırdan set inşa ediyordum :)

ETH Biticeği konusunda;

PoS ve PoW açıklaması ile başlayayım. Bitcoin ve Ethereum şu anda PoW konsepti üzerinden yürüyorlar. Ethereum daha doğrusu ETHER(ETH) coini 2017 sonunda, 2018 gibi(tarih belli değil) PoS konseptine geçirmeyi planlıyorlar.

Bir hafta önce okuduğumda PoS projesinin %75'i tamamlanmış diye açıklanmıştı.

Şimdi daha derinlere inmemiz gerekiyor bu konuyu tam anlamak için. Bu coinlerin hepsi blockchain platformu üzerinden yürüyorlar.

Belirli bir periyod içerisinde yapılan işlemlerin(birbirinden farklı kişilerin başkalarına para göndermesi) yeni oluşturulan bloğa yazılmasının ardından kazan kişiler(minerlar) bu bloğu buldukları için ödüllendiriliyorlar.

Blok başına 5 ETH ödül var. Eğer bireysel değil de havuz da kazım yapıyorsanız, kazım hızınıza bakarak ödül paylaştırılıyor. Kimin daha fazla kazım hızı var ödülden o kadar fazla pay alıyor.

Minerlar işlemleri onaylamak ve blokları bulmaktan para kazanıyorlar. Bu anlattığım konsept PoW(Proof Of Work) konsepti.

PoS konsepti ise şu şekilde;

Kazım yok. Mesela Ahmet'in 1.000.000 ETH'si, Mehmet'in 100.000 ETH'si ve Cemre'nin 10.000 ETH'si var cüzdanında.

Biraz "faiz" olayına benziyor. Siz bu cüzdanınızdaki paranın bir kısmını(bu istediğiniz kadar olabilir) fona koyuyorsunuz ve bir süreliğine bu paranız kitleniyor, dokunamıyorsunuz. Ahmet, Mehmet, Cemre hepsi bunu yapıyor.

Algoritma rastgele bir şekilde en çok ETH'si olan cüzdanı seçip, ona oluşturulacak bloğu bulma/oluşturma görevini veriyor ve blok oluştuğu için ödül veriyor. En çok ETH'si olan ödülü alır konsepti var.(Eğer Ahmet'e bu görev verildiğinde yapmazsa, yedekte duran, ikinci en çok ETH'ye sahip olan Mehmet'e aktarılıyor bu görev.)

Belirli bir süreli kitli kalan paranız, size verilen sürenin sonunda atıyorum ki 3 ay sonra, %20 daha fazla bir şekilde cüzdanınıza geri gönderiliyor.

En basit hali ile PoS(Proof Of Stake) konsepti bu şekilde.

Casper algoritması adını vermişler. Bugün okuduğum bir haber de hibrid yani PoS-PoW karışımı birşey yapılacağı yazıyordu böyle olursa kazım mümkün olur mu veya iki konsept birlikte mi yürütülür bilemiyorum.

Ethereum dışında da kazılabilecek bir çok coin var :)

Burada bir ekleme/düzeltme yapmak istiyorum;

Casper adındaki algoritma PoS/PoW hibrid yani iki konseptin karışımı ve PoW konseptinin tüm özelliklerini taşıyor olacakmış. Kazım mümkün olabilir fakat bu hibrid konsepte geçişin ne zaman yapılacağı belli değil.

Part 2 için tekrardan set topluyorum. Ekran kartları gümrükte sorun çıkardığı için part 2 birazcık gecikecektir fakat Part 2 konusuna kadar, bu konu içerisinden ürün yorumları ve sizlerden gelen soruların hepsini cevaplayacağım.

Teorideki hesap ne çıkar bilmem ama 6 ekran kartı minimum ayda 1000 lira yakıyor. Çok masraflı is. Ben 3 ayda elden çıkardım sistemi.

Teorideki hesap ne çıkar bilmem ama 6 ekran kartı minimum ayda 1000 lira yakıyor. Çok masraflı is. Ben 3 ayda elden çıkardım sistemi.
Ekran kartları hangi modeldi? RX480ler saatte 130watt çekiyo. Tek kart günde 3kw civarı çeker. 6 kart günde 18-20kw çeker.
---------- Spam Engelliyici 01:47 ---------- Önceki Mesaj 01:40 ----------

Part 2 için tekrardan set topluyorum. Ekran kartları gümrükte sorun çıkardığı için part 2 birazcık gecikecektir fakat Part 2 konusuna kadar, bu konu içerisinden ürün yorumları ve sizlerden gelen soruların hepsini cevaplayacağım.
Hocam sizin elektrik faturası toplam tutarını toplam çekilen kilowatta bölünce kaç TL çıkıyo. Elektrik fiyatları herkesde aynı değil. Saatten saate bile farkediyo.

Son düzenleme:

Hocam kart modelini yazar mısınız, ayda kart başına 166 TL yakması nasıl oluyor, daha detaylı yazarsanız çok iyi olur.

Ekran kartları hangi modeldi? RX480ler saatte 130watt çekiyo. Tek kart günde 3kw civarı çeker. 6 kart günde 18-20kw çeker. Elektiriğin kw.tı 0.44TL, ama birim fiyatından çok vergisi var. KWsi 1TLye falan geliyo.

ZZ0M6z.png

Vergi?

bu işlere pek inanmıyordum ama bugun de TV de konusu geçti.
ingilterede bankalar sanal paralarla işlem yapabilecek diye yasa çıktı çıkacakmış. Aynı biçimde Usd kullanmak istemeyen iranda malum global ambargoda, bu tip sanal btc ler sayesinde parasını global alanda kullanıp, ambargoları aşmayı düşünüyormuş. hatta ülkemizde PTT diyim anlayın, sanal paranın bazı cinslerini dönüşüm olarak kullanacak onay istemiş. Yani yasal olarak var olacak.
Global manada usd yerine ileride bu sanal paralar kullanıma geçebilir, rusya çin, kore yani ambargo aşmanın, kara parayı yasal paraya döndürmenin ve her alanda ülkede geçecek para olmanın yolunda ilerliyo BTC ler.
Bende biraz bakınca şaşırdım. Ama böyle olurmu bu işlerin sonu ?? orasını kimse bilmiyor. Ama tarihi zirvelerde şuan BTC orasıda kesin.

Ben bu sebeplerden dolayı btc borsasını öğrenmek için cuzi para ile girdim. Ama kazı işine girmedim karışık ve zahmetli geldi.

bu işlere pek inanmıyordum ama bugun de TV de konusu geçti.
ingilterede bankalar sanal paralarla işlem yapabilecek diye yasa çıktı çıkacakmış. Aynı biçimde Usd kullanmak istemeyen iranda malum global ambargoda, bu tip sanal btc ler sayesinde parasını global alanda kullanıp, ambargoları aşmayı düşünüyormuş. hatta ülkemizde PTT diyim anlayın, sanal paranın bazı cinslerini dönüşüm olarak kullanacak onay istemiş. Yani yasal olarak var olacak.
Global manada usd yerine ileride bu sanal paralar kullanıma geçebilir, rusya çin, kore yani ambargo aşmanın, kara parayı yasal paraya döndürmenin ve her alanda ülkede geçecek para olmanın yolunda ilerliyo BTC ler.
Bende biraz bakınca şaşırdım. Ama böyle olurmu bu işlerin sonu ?? orasını kimse bilmiyor. Ama tarihi zirvelerde şuan BTC orasıda kesin.

Ben bu sebeplerden dolayı btc borsasını öğrenmek için cuzi para ile girdim. Ama kazı işine girmedim karışık ve zahmetli geldi.

Hocam açıkcası İngiltere gibi bir ülkede böyle bir yasa çıkabilceğine ihtimal vermiyorum.Başka bir ülke Kore,Çin,Hindistan,İran olabilir ama İngiltere zor :)

Hocam kart modelini yazar mısınız, ayda kart başına 166 TL yakması nasıl oluyor, daha detaylı yazarsanız çok iyi olur.

ZZ0M6z.png

Vergi?
Evet doğruymuş sizin hesap. Şimdi faturayı inceledimde aslında kwhtı 0.21TLymiş. Ama dağitim bedeli, trt payı, vergiler falan eklenince 0.41 tl oluyomuş.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri