Ethereum Kazmak (Part 1)

Poloniex borsasına henüz girmemiş coinlerin takibini nerden yapıyor ve alıp satıyorsunuz acaba ?

ICO takibi yapıyorum. TRST satışa çıktığında keşke ICO zamanına yetişebilseydim.

ICO denilen şey bu coinlerin Kitlesel fonlama (crowdfunding) yapması. Para topluyorlar. ICO yapıldığı zaman coinler çok ucuza satışa çıkıyor. 1-10 Satoshi gibi rakamlara.

Haberleri çok okuyorum onun dışında Poloniex'e hangi coin giricek onu kimse bilmiyor.

Bugün bir haber atıldı ortaya Coinbase'in kod dosyasında Augur ve Golem isimlerini bulmuşlar*(link)

Eğer Coinbase'e bu iki coin girerse fiyatlar artabilir. Ama kesinliği yok.

Poloniex'e eklenicekleri bilmesem de ICO takibi yapıp, en başından coinleri alıp, bir köşede tutmak en iyisi. Onun için;

https://tokenmarket.net/ico-calendar
https://www.smithandcrown.com/icos/

Gibi siteler var. Takibi buradan yapıyorum.

ICO takibi yapıyorum. TRST satışa çıktığında keşke ICO zamanına yetişebilseydim.

ICO denilen şey bu coinlerin Kitlesel fonlama (crowdfunding) yapması. Para topluyorlar. ICO yapıldığı zaman coinler çok ucuza satışa çıkıyor. 1-10 Satoshi gibi rakamlara.

Haberleri çok okuyorum onun dışında Poloniex'e hangi coin giricek onu kimse bilmiyor.

Bugün bir haber atıldı ortaya Coinbase'in kod dosyasında Augur ve Golem isimlerini bulmuşlar*(link)

Poloniex'e eklenicekleri bilmesem de ICO takibi yapıp, en başından coinleri alıp, bir köşede tutmak en iyisi. Onun için;

Bu ico olayını anlamamıştım arada bitcointalk da yazıyorlardı yorumlarda. Bilmem 1 ay , 2 ay kadar o coinin imzasını falan taşıyorlarmış. Bir şeyler yazıyorlardı da anlamıyorum 😂😂 siz bunları bizde sizi takip edelim bilgi alışverişinde bulunalım 😇 Dediğiniz gibi ilk giriş uygun fiyatlar çok önemli o zaman :)

hocam aldık diyelim satış işi nasıl oluyor rahat satabilirmiyiz.

hocam aldık diyelim satış işi nasıl oluyor rahat satabilirmiyiz.

Kârlı pozisyonda satın aldıktan sonra satış kısmı en kolayı hocam.

Coinmarketcap.com konunun en başında paylaşmıştım.

TRST aldınız diyelim ve satmak istediğiniz uygun bir fiyata ulaştı;

vbvQ2v.png

Zaten birçok altcoin borsası bu coinleri listeliyor. Aldığınız coini Bitcoin'e, Bitcoini de nakit olarak banka hesabınıza gönderebilirsiniz.

Resimde gördüğünüz gibi Bittrex, Liqui borsaları bu coini listelemiş. Satmak-almak mümkün.

Konu çok güzel elinize sağlık..Peki Türkiyede bu sistemi gelip kuracak firmalar varmıdır acaba merak ettim ?!

Konu çok güzel elinize sağlık..Peki Türkiyede bu sistemi gelip kuracak firmalar varmıdır acaba merak ettim ?!

Teşekkür ederim. Part 2 yolda :)

Bitcoin dışındaki coinler genellikle GPU istediği için kazım yapmak isteyenler bireysel hareket ediyorlar, kendi sistemlerini kendisi kuruyorlar.

Bitcoin kazımı için alınan ASIC makineleri var. Bunlar milyon dolarlık arge yatırımları sonucunda ortaya çıkan makinalar, sadece kazım için oluşturulmuş. Onları almak dışında pek bir seçenek yok.

Bitcoin dışındaki coinler genellikle GPU istediği için kazım yapmak isteyenler bireysel hareket ediyorlar, kendi sistemlerini kendisi kuruyorlar.

Bitcoin kazımı için alınan ASIC makineleri var. Bunlar milyon dolarlık arge yatırımları sonucunda ortaya çıkan makinalar, sadece kazım için oluşturulmuş. Onları almak dışında pek bir seçenek yok.

Bende Eth kazımı ile ilgili araştırma yapıyorum,özellikle fiyatının yükselmesi bu alandaki ilgiyi dahada arttıracaktır..
2.Part gelsin beklemedeyim :)

Minergate ile kazmayı önermediğinizi yazmışsınız. Peki kazma işini hangi yazılım araçları ile yapmalıyız?

Oha 96$ olmuş. Noluyoda bunun fiyatı bu kadar yükseliyo. Ocak ayında 8$mış. 5 ayda 12 katına çıkmış.

Ekran kartı olmadan güclü sunucularla bu iş yapılamazmı?

Malesef ki mümkün değil. Zamanında bunun testini AWS(Amazon Web Services)'ten birkaç makine açarak test etmiştim. Aldığım makinelerin özellikleri şu şekildeydi;

16 GPU
64 vGPU
732 GB Ram
20 GBPS Internet
Intel Xeon

Böyle güçlü bir makinanın ile sağladığı kazanç, makinelere harcanıcak paraya kıyasla zarar oluyor sadece. Sunucuların ekran kartları olmadığı için dezavantaj yaratıyor. Sunucu = CPU demek. Ethereum GPU coini.

Malesef ki mümkün değil. Zamanında bunun testini AWS(Amazon Web Services)'ten birkaç makine açarak test etmiştim. Aldığım makinelerin özellikleri şu şekildeydi;

16 GPU

64 vGPU

732 GB Ram

20 GBPS Internet

Intel Xeon

Böyle güçlü bir makinanın ile sağladığı kazanç, makinelere harcanıcak paraya kıyasla zarar oluyor sadece. Sunucuların ekran kartları olmadığı için dezavantaj yaratıyor. Sunucu = CPU demek. Ethereum GPU coini.

Peki diğerlerinden kazsak nasıl olur acaba ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CPU coinleri de makinalar üzerinden test ettim fakat getirisi hiç düşündüğüm gibi olmadı.

elektrik ücretsiz olan bir tanıdığımın evi var tek odada 3-4 tane rig kurmayı düşünüyorum bu ekran kartlarından daha iyi verimi olan var mı hocam ?

elektrik ücretsiz olan bir tanıdığımın evi var tek odada 3-4 tane rig kurmayı düşünüyorum bu ekran kartlarından daha iyi verimi olan var mı hocam ?

Şu anda piyasadaki en iyi kart bana göre RX 480. İkinci el satış açısından yeni çıkan RX 580'ler daha mantıklı fakat ben RX 480'i tercih ediyorum kazım için.

GPU coin kazmak için kullanılan;

AMD: RX 280x, RX 380, RX 470, Fury ve RX 480 var.
Nvidia: 1060, 1070, 750Ti

Nvidia sevmediğim için AMD kartlarını tercih ediyorum. Verimlilik açısından; Stabil hızda kazım yapması, az sorun çıkardığı ve kart başına kazım hızı/elektrik masrafı kıyaslaması yaptığınızda RX 480 bence en iyisi.

Default 24 Mh/s kazıyor, BIOS+Overclock 31 Mh/s kadar çıkabilir, Stabil olarak 29 Mh/s hızında kazmak en iyisi. Voltajı da düşük tutunca kart başına elektrik masrafı da azalıyor.

Yani Sapphire Nitro+ RX 480 8GB önerimdir :)

Şu anda piyasadaki en iyi kart bana göre RX 480. İkinci el satış açısından yeni çıkan RX 580'ler daha mantıklı fakat ben RX 480'i tercih ediyorum kazım için.

GPU coin kazmak için kullanılan;

AMD: RX 280x, RX 380, RX 470, Fury ve RX 480 var.
Nvidia: 1060, 1070, 750Ti

Nvidia sevmediğim için AMD kartlarını tercih ediyorum. Verimlilik açısından; Stabil hızda kazım yapması, az sorun çıkardığı ve kart başına kazım hızı/elektrik masrafı kıyaslaması yaptığınızda RX 480 bence en iyisi.

Default 24 Mh/s kazıyor, BIOS+Overclock 31 Mh/s kadar çıkabilir, Stabil olarak 29 Mh/s hızında kazmak en iyisi. Voltajı da düşük tutunca kart başına elektrik masrafı da azalıyor.

Yani Sapphire Nitro+ RX 480 8GB önerimdir :)
Hocam konu altın değerinde,acaba part 2 de sıfırdan 6 ekran kartlı rig kurulumunun resimli anlatımınıda yapabilirmisiniz zor olmayacaksa :) ...Şu anda bitik durumdaki yt ye en iyi alternatif Mining gibi duruyor...

Birde bazı yerlerde 2018 de Eth madenciliğinin biteceği şeklinde yazılar görüyorum,aslı astarı varmı acaba ?!

Hocam konu altın değerinde,acaba part 2 de sıfırdan 6 ekran kartlı rig kurulumunun resimli anlatımınıda yapabilirmisiniz zor olmayacaksa :) ...Şu anda bitik durumdaki yt ye en iyi alternatif Mining gibi duruyor...

Birde bazı yerlerde 2018 de Eth madenciliğinin biteceği şeklinde yazılar görüyorum,aslı astarı varmı acaba ?!

Part 2 konusu için sıfırdan set inşa ediyordum :)

ETH Biticeği konusunda;

PoS ve PoW açıklaması ile başlayayım. Bitcoin ve Ethereum şu anda PoW konsepti üzerinden yürüyorlar. Ethereum daha doğrusu ETHER(ETH) coini 2017 sonunda, 2018 gibi(tarih belli değil) PoS konseptine geçirmeyi planlıyorlar.

Bir hafta önce okuduğumda PoS projesinin %75'i tamamlanmış diye açıklanmıştı.

Şimdi daha derinlere inmemiz gerekiyor bu konuyu tam anlamak için. Bu coinlerin hepsi blockchain platformu üzerinden yürüyorlar.

Belirli bir periyod içerisinde yapılan işlemlerin(birbirinden farklı kişilerin başkalarına para göndermesi) yeni oluşturulan bloğa yazılmasının ardından kazan kişiler(minerlar) bu bloğu buldukları için ödüllendiriliyorlar.

Blok başına 5 ETH ödül var. Eğer bireysel değil de havuz da kazım yapıyorsanız, kazım hızınıza bakarak ödül paylaştırılıyor. Kimin daha fazla kazım hızı var ödülden o kadar fazla pay alıyor.

Minerlar işlemleri onaylamak ve blokları bulmaktan para kazanıyorlar. Bu anlattığım konsept PoW(Proof Of Work) konsepti.

PoS konsepti ise şu şekilde;

Kazım yok. Mesela Ahmet'in 1.000.000 ETH'si, Mehmet'in 100.000 ETH'si ve Cemre'nin 10.000 ETH'si var cüzdanında.

Biraz "faiz" olayına benziyor. Siz bu cüzdanınızdaki paranın bir kısmını(bu istediğiniz kadar olabilir) fona koyuyorsunuz ve bir süreliğine bu paranız kitleniyor, dokunamıyorsunuz. Ahmet, Mehmet, Cemre hepsi bunu yapıyor.

Algoritma rastgele bir şekilde en çok ETH'si olan cüzdanı seçip, ona oluşturulacak bloğu bulma/oluşturma görevini veriyor ve blok oluştuğu için ödül veriyor. En çok ETH'si olan ödülü alır konsepti var.(Eğer Ahmet'e bu görev verildiğinde yapmazsa, yedekte duran, ikinci en çok ETH'ye sahip olan Mehmet'e aktarılıyor bu görev.)

Belirli bir süreli kitli kalan paranız, size verilen sürenin sonunda atıyorum ki 3 ay sonra, %20 daha fazla bir şekilde cüzdanınıza geri gönderiliyor.

En basit hali ile PoS(Proof Of Stake) konsepti bu şekilde.

Casper algoritması adını vermişler. Bugün okuduğum bir haber de hibrid yani PoS-PoW karışımı birşey yapılacağı yazıyordu böyle olursa kazım mümkün olur mu veya iki konsept birlikte mi yürütülür bilemiyorum.

Ethereum dışında da kazılabilecek bir çok coin var :)

Son düzenleme:
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri