Ev Sahibi Depozito sorun çıkarırsa

puama637

Yasaklanmış
Merhabalar arkadaşlar burası bir emlak veya hukuk forumu değil fakat binlerce konuda birbirimize yardımımız dokunduğu aşikar,istanbul'da çalışma hayatına başladık sağlıkcı olarak 1000 Liraya 1 ay önce bir ev tuttuk+depozito verdik 1000 tl ardından kira sözleşmesi yaptık faturaları ev sahibi bizim üzerimize almadı yani kendi üzerinde geçen ay 10'nunda eve geçtik 20'si gibi faturalar geldi ve ev sahibi bunları bizim ödememizi istedi bizde ödemedik hata yaptık bi manada biliyoruz ama inanın maddi durumumuz zordu o dönemde şimdi 4 gün sonra evden çıkmayı planlıyoruz ve tabi ki verdiğimiz depozitoyu geri almak istiyoruz bu noktada ev sahibinin bir sorun çıkarma olasılığını düşünmüyor değilim ve ödememek için sorun çıkartacak,kira sözleşmesinde yazmış olduğu teçhizat ve malzemelerde hiçbir sorun yok sapa sağlam hepsi yani bu depozitoyu iade etmemesi halinde hukuksal süreç nasıl işler ve ne kadar sürer,depozitoyu alma olasılığımız nedir ?

Hayır

---------- Spam Engelliyici 12:34 ---------- Önceki Mesaj 12:33 ----------

Ama depozitodan dussun

10 günlük fatura borcunuzu depozitodan düşer öyle istersiniz. ev sahibi genelde faturaları kendi üzerlerinde tutmazlar senin ev sahibin sana güvenerekten devretmemiş tesisatları konuşarak halledebileceğinizi düşünüyorum

Depozitoyu ödeyende vardır ama onun genel mantığı kiracı Son ay kira ödemez ev sahibinde depozito old için.

Genelde depozitosu odenmeyenler evi dagitorda gider kira sozlesmesi varsa anlasamiyorsan anca avukt halledrr kira sozlesmesi sizdede mevcutsa

hocam kira sözleşmesinde kirayı doğru mu yazdı? mesela bizim de başımıza geldi.ilk girerken 325 idi kagıda 250 yazmıştı. sonra 350 oldu. ve komşularla sorun yasadıgımız için çıkamk istedigimizde bana 15 ün onceden haber vermediniz diye 15 günlük faturayı odememizi istemişti,biz de bu işi maliye çözer deyince adam faturadan vazgeçtiği gibi 15 günlük kira da almamıştı :D

özetle eğer adam 3 kağıtçının tekiyse maliyeye kira vergisi ödemiyor vs. diye şiakyette buluna bilrsiniz. sonuçta faturalar da onun üstüne yasal olarak ödeme zorunluluğunuz yok.

hem faturaları ödeme,hem de depozito de.bence vermez.ben zamanında evin duvar kağıdını yirtip da depozito vermeyen ev sahibide gördüm.depozitoyu vermediği icin mutfağı balyozla kıran kiraci da(youtube da)

Duvardaki tek çizik yüzünden 300 lira kestiklerini bilirim depozito vermemek için her şeyi yaparlar hocam

Evden çıktığında borcu yok yazısı al ve ev sahibine imzalat.Yaptığın kira kontratı 1 yıllıktır ve ilerde seni mahkemeye verip 1 yılı tamamlayacak şekilde kalan kiraları alma hakkı var+avukat parası ve faizi ile..

eğer sözleşmede 1 yıl oturma hakkı gibi bir madde varsa hocam isterse ev sahibi o 1 yılın kirasını alır sizden oturmanız yada oturmamanız birşeyi değiştirmez
ayrıca o verdiğin depozito yuda vermez sana dua ette 1 yıllık kira parasını istemesin sizden

Bende home ofis kiralarken bunu çok araştırdım. Kira kontratları senelik olarak düzenleniyor. Bu kadar yakın zamanda evini boşaltırsan sana zorluk çıkartabilir. Mahkeme aracılığı ile oturmadığın ayların parasını ödemek zorunda kalabilirsin. Genel kanı bu yönde şayet ev sahibi iyi niyetli ve bu iyi niyet çerçevesi içerisinde geçerli bir mazeret olduğunda sana anlayış gösterebilir...

Merhabalar arkadaşlar burası bir emlak veya hukuk forumu değil fakat binlerce konuda birbirimize yardımımız dokunduğu aşikar,istanbul'da çalışma hayatına başladık sağlıkcı olarak 1000 Liraya 1 ay önce bir ev tuttuk+depozito verdik 1000 tl ardından kira sözleşmesi yaptık faturaları ev sahibi bizim üzerimize almadı yani kendi üzerinde geçen ay 10'nunda eve geçtik 20'si gibi faturalar geldi ve ev sahibi bunları bizim ödememizi istedi bizde ödemedik hata yaptık bi manada biliyoruz ama inanın maddi durumumuz zordu o dönemde şimdi 4 gün sonra evden çıkmayı planlıyoruz ve tabi ki verdiğimiz depozitoyu geri almak istiyoruz bu noktada ev sahibinin bir sorun çıkarma olasılığını düşünmüyor değilim ve ödememek için sorun çıkartacak,kira sözleşmesinde yazmış olduğu teçhizat ve malzemelerde hiçbir sorun yok sapa sağlam hepsi yani bu depozitoyu iade etmemesi halinde hukuksal süreç nasıl işler ve ne kadar sürer,depozitoyu alma olasılığımız nedir ?

aynı durum basıma geldı egerkı noter huzurunda yapılmadıysa o sozzlesme boşş gıbı ben gıdıp adama kafa attım burnunu kırdım ıphone 4 unu tekme atıp parcaladım ustu kalsın dedım :cool: huzurlu ve mutlu yasıyorum terapı gıbı geldı :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri