Evrimin Kanıtları Nelerdir ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
evrim teorisini, kuranı kerim açık bir şekilde destekler. bu konuda birden fazla ayet vardır. kainatta yıldızlar, galaksiler belli süreçler de oluşurken insanın bi anda oluşması allah'ın sünnetullah'ına aykırıdır yani kainat'a koyduğu yasalara aykıdır.

sıralı halde yerleştirdim ... bu sureleri okuyupta hala acaba nasıl oldu ne oldu demek benim vicdani açıdan rahatsız olmama sebep olur. benim kafamda en ufak bir soru işareti yok .. tartışmakta gereksiz diğer arkadaşlarında fikirlerine saygı duyuyorum

“Allah sizi (Hz. Âdem’i) bir topraktan, sonra nutfeden (bir zigottan -Hz. Âdem’in nesli-) yaratmış, sonra da sizi çiftler hâlinde var etmiştir” (Fâtır/11).
“Andolsun Biz insanı kuru bir çamurdan, değişmiş cıvık balçıktan yarattık” (Hicr/26).

“Andolsun ki Biz insanı, çamurdan süzülmüş bir hülasadan (özden) yarattık” (Mü’minun/12).

“(İblis): ‘Ben bir salsaldan (kurumuş çamurdan), değişken bir balçıktan (hamein mesnûn) yarattığın insana secde edemem!’ dedi” (Hicr/33).

“Sizi yarattık, sonra size şekil verdik, sonra da meleklere: ‘Âdem’e secde edin’ dedik” (Arâf/11).

“Hâlbuki O, sizi çeşitli merhaleler hâlinde yarattı” (Nuh/14).

“Sonra onu nutfe hâlinde sağlam bir yere yerleştirdik. Sonra nutfeyi kan pıhtısına çevirdik, kan pıhtısını bir çiğnemlik et yaptık, bir çiğnemlik etten kemikler yarattık, kemiklere de et giydirdik. Sonra onu bambaşka bir yaratık (insan) yaptık” (Mü’minun/13-14).
“Onu (şeklini) düzeltip ona ruhumdan üflediğim zaman, kendisi için derhâl (bana) secdeye kapanın” (Sâd/72).

“Ey insanlar! Eğer öldükten sonra dirilmek hususunda herhangi bir şüphe içinde iseniz, şu muhakkaktır ki Biz sizi(n aslınızı) topraktan, sonra (onun neslini) insan suyundan (spermadan), sonra alaka (yapışkan şey)’dan, daha sonra da hilkati belli belirsiz bir çiğnem etten yarattık (ve bunları) size (kudretimizin kemalini) apaçık gösterelim diye (yaptık), sizi dileyeceğimiz muayyen bir vakte kadar rahimlerde tutuyoruz, sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyoruz” (Hacc/5).

“Her birinizin yaratılışı, ana rahminde nutfe olarak 40 gün derlenip toparlanır. Sonra aynen öyle (40 gün daha) alaka (yapışkan şey) olur. Sonra yine öyle (bir 40 gün daha) mudga (et parçası) hâlinde kalır. Ondan sonra melek gönderilir. Ona ruh üfler” 346.

“Şüphe yok ki, Allah Teâla’nın nezdinde İsa’nın hâli, Âdem’in hâli gibidir ki, onu topraktan yarattı, sonra ona ‘ol’ dedi, o da oluverdi” (Âl-i İmran/59).

Son düzenleme:
11 dakika uğraşamam şimdi ama,

insanlarda körelmiş kuyruk geni olduğu sürece benim için evrim yalanlanamaz. ayrıca zibil gibi fosiller var, lucy mesela.

Senin bu cümlen ile de Türkiye'den bilim insanı çıkmaması lazım. Hatta Müslüman aleminden çıkmaması lazım.

Seviyeyi mantıksal açıdan koruyalım lütfen..
Ne alaka hocam ben sadece hem müslümanım deyip hemde kitabımızda çamurdan yaratıldığımız yazdığı halde inanmamanızı hayretle karşıladım.. Müslümanım diyen bir insanın inanmaması doğal bir durum değil.. Yoksa bir bilim adamının Sorgulamasından ve bu durumu bilimsel incelemesinden bahsetmiyor ki.. Yanlış anladınız sanırım. Herşey apaçık kitabımızda yazarken çıkıpta ne olduğu belirsiz bir bilim adamına da inanamam şahsen
Ama ben bir bilim adamı değilsem sorgulama lüksümde yok.. Yanlış fikirlere kapılmamak zihnimi bulandırmamak için bana verilenler yeter.. Çünkü bilim adamı gerçekten bilim adamımı yoksa gerçekleri çarpıtan bir riyakar mı nerden bilebilirim ki? Bir çok bilim adamı hem fikir olmak zorundaki inanayım.

Son düzenleme:
Sende görmediğin akılla yazı yazıyorsun.. yarın cuma yatalımda cuma namazını kaçırmayalım dimi zaten 5 vakite şeytan bırakmıyor.

ee allahta yazsın o zaman. arkadaşım sen sadece motive olmuşsun. bu motive ne işe yarar biliyormusun birileri kes der kesersin eğil der eğilirsin. bilmiyorum demekten korkan insan çözümü böyle şeylerde arar. bilmiyorum demeye zesaretin varsa sorarsın kabulenmesin ve illa knedine mantıklı gelenin doğru olduğunu ispatlamaya çalışmasın çünkü yanılıyor olabilirsin unutma bunu.

Sende görmediğin akılla yazı yazıyorsun.. yarın cuma yatalımda cuma namazını kaçırmayalım dimi zaten 5 vakite şeytan bırakmıyor.

kessin konuşma yarın cuma namazını görebilecekmisin oda var :S :D üstelik şeytan degil sen bırakmıyorsun şeytan bahane :P :D

ee allahta yazsın o zaman. arkadaşım sen sadece motive olmuşsun. bu motive ne işe yarar biliyormusun birileri kes der kesersin eğil der eğilirsin. bilmiyorum demekten korkan insan çözümü böyle şeylerde arar. bilmiyorum demeye zesaretin varsa sorarsın kabulenmesin ve illa knedine mantıklı gelenin doğru olduğunu ispatlamaya çalışmasın çünkü yanılıyor olabilirsin unutma bunu.

Tamam

1500 yıldır aynı kitapdan sorumluyuz halen olayı başka yerden anlıyanlar var yazık

Ama ben bir bilim adamı değilsem sorgulama lüksümde yok.. Yanlış fikirlere kapılmamak zihnimi bulandırmamak için bana verilenler yeter..

Eğer sorguladığın vakit yanlış fikirlere kapılmana ihtimal dahi veriyorsan kesinlikle sorgulamanı tavsiye ederim. Yanlış anlama dinden uzaklaş falan diye değil sadece inandığın dinin hem temellerini hem kolonlarını hem de çatısını sağlamlaştırmış olursun. Ha olduki '' yanlış '' fikirlere kapılıyorsun o zaman sana uymayan seni rahatsız eden bir şeyler var demektir ki bunu çözümlemeden hiç bir zaman tam olamazsın.

Ha diyorsanki ben okumaya, araştırmaya üşenirim. İnanmak benim için yeter sorgulamaya gerek yok diyorsan ona bir şey diyemem ne yazık ki :(

Mantığım öldükten sonrada doğmadan önceki gibi bir yoklukta olacağımızı korkumsa cennet ve cehennem olacağını söylüyor bana.

Bir diğer düşüncem ise hiçbir şeyin yoktan var olamayacağı olayı. Bilim belki bunu daha açıklayamadı ama eğer böyle bir şey açıklanırsa (ki şuan için imkansız gözüküyor) o zaman din falan kalmaz bence ortada.

Lise bilgimce termodinağin 1. kanunu olmalıydı. Enerji yoktan var edilemez. O yüzden evrim falan tartışa durun verilmesi gereken en büyük cevap ilk varlığın oluşumu.

Bunu bilimsel olarak açıklayamıyorsak bilimsel olmayan yollarla açıklamak zorunda kalırız bu da bilimsel olmayan şeylere inanmayı zorlar bizi.

O yüzden ateist olmak için erken arkadaşlar.

Not: Ben Allah'a inanıyorum. En azından bu evreni mantığımızın algılayamadığı bir şeyler tarafından oluşturulduğuna inanıyorum. Belki bilim başka bir seviyede olsa başka bir şeye inanırdım ama ben bu kadar düzenin kendi başına olduğuna inanmıyorum. Bir insanın oluşumunun, düşünmesinin, hissetmesinin veya güneş sisteminin oluşumu tesadüfler eseri olması ne kadar mantıklı ?

Son düzenleme:
hocam gösterebilseydi bu konu tartışılırmıydı herkes Allahın var olduğunu bilip ona inanırdı o zaman ne dünya kalırdı ne sınav

:) bunlar mitoloji. tanrılar allah zeus buda bunlar kğltürel mitolojiler. yani adı üstünde mit.

kanunlar zati önünde bunu görmek isteyen görüyor onun sayesinde ekrana bakıyoruz burdan birbirmizle iletişime geçiyoruz cep telefonuyla konuşuyoruz bazen bomba yapıp düşmanımıza atıyoruz. bu adamlar bu kanunları merak edip özmüş insanlar. dinse sadece bir motivasyondur. insanın karkularını kullanır.

Ama ben bir bilim adamı değilsem sorgulama lüksümde yok.. Yanlış fikirlere kapılmamak zihnimi bulandırmamak için bana verilenler yeter.. Çünkü bilim adamı gerçekten bilim adamımı yoksa gerçekleri çarpıtan bir riyakar mı nerden bilebilirim ki? Bir çok bilim adamı hem fikir olmak zorundaki inanayım.

Bence insanlar bilimadamı olarak doğmaz. Düşünüp sorgulayabildiği müddetçe herkes kendi çapında birer bilim adamıdır :)

Bize akıl ve düşünme gücü verilmiş o yüzden sorgulama lüksümüz de var bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri