Facebook Dolandırıcısı !

kskcoliq

Yasaklanmış
merhaba arkadaşlar. 2 saat önce sayfayı almak için anlaştık telefonda konuştuk. parasını havale yaptım sonra telefonu kapattı faceden çıktı ulaşamıyorum . biraz araştırma yaptıgımda bu sayfa üzerinden 3-4 kişiyi daha dolandırdıgını tespit ettim.
SİZLER DİKKAT EDİN BU ADAM KARŞINIZA ÇIKARSA İNANMAYIN !!

profili : https://www.facebook.com/profile.php?id=100006433831579

sayfa : https://www.facebook.com/BedavaGulmek

ben yarın savcılığa suç duyurusunda bulunucam şahıs hakkında dekont yazışmalar ve telefon numarası mevcut bende..

ricam sayfayı report ederseniz sevinirim daha fazla kişinin canı yanmasın

---------- Mesaj saat 23:02:45 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 21:31:05 civarında gönderildi. ----------

edit: arkadaşlar bilgisi olan varsa suç duyurusunu ne şekilde yapmalıyım

telefonla konuştuk hocam ilkönce. küçük oldugunu sanmıyorum 25-30 yaşlarında sanırım. suç duyurusunu ne şekilde yapmalıyım bılgısı olan varmı

13 yaşından büyükse yargılanır git sen aç davanı hocam ama önce bi avukata yada hukuk okuyan arkadaşına danış istersen hocalarına falan sorsun

Profilinde yazıyor acil satılık Sayfa diye 199 TL imiş.. Bunun gibi adi insanların bu tarz şeyleri tekrar yapmaması için burunlarının sürtmesi ya da sert bir kayaya tostlaması lazım.. Umarım bu sert kaya sensindir. Savcılık işini kesinlikle uygulayın hocam.. Geçmiş olsun

Profilinde yazıyor acil satılık Sayfa diye 199 TL imiş.. Bunun gibi adi insanların bu tarz şeyleri tekrar yapmaması için burunlarının sürtmesi ya da sert bir kayaya tostlaması lazım.. Umarım bu sert kaya sensindir. Savcılık işini kesinlikle uygulayın hocam.. Geçmiş olsun

kesinlikle yarın sabah ilk işim adliyeye gitmek olucak

200 liraya o kanal satılıyorsa bi pislik olduğunu bilmeliydin. Geçmiş olsun hocam. Ucuz etin yahnisi hesabı.

Çok ucuz ve çok pahalı satılan her üründe muhakkak bir sıkıntı vardır. 190k beğeni olan bir kanal bu fiyata bariz şekilde sahtekarlık kokuyor. Hakkını arayıp bulmanı dilerim.

200 liraya o kanal satılıyorsa bi pislik olduğunu bilmeliydin. Geçmiş olsun hocam. Ucuz etin yahnisi hesabı.

şüphelenmıstım ama telefonda konustugumuzda çook acil ihtiyacı oldugunu acil nakite ihtiyacı oldugu ıcın bu fıyata verdıgını belırttı

---------- Mesaj saat 23:55:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:54:58 civarında gönderildi. ----------

Çok ucuz ve çok pahalı satılan her üründe muhakkak bir sıkıntı vardır. 190k beğeni olan bir kanal bu fiyata bariz şekilde sahtekarlık kokuyor. Hakkını arayıp bulmanı dilerim.

umarım bi sonuc elde edebılırım hocam

biraz kanunlara baktım merakımdan şöyle birşey buldum belki senin konuna girebilir.
yada ticaret hukukunada bakabilirsin.

yinede böyle bir şuç işlenmişse zaman aşımı uzun olur istersen 1-2 gün bekle belkide o kişi böyle birşey yapmak istememiş olabilir. dava açmak içinde başlangıçta belli bir ücret ödeyecesin avukat tutsan 700 - 800 lira verirsin zaten.

geçmiş olsun.

---------------------------------------------------------------------------------
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesinde dolandırıcılık suçu düzenlenmiştir. Bu maddeye göre dolandırıcılık;

“hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına yarar sağlamak” şeklinde tanımlanmıştır.

Bilişim yoluyla dolandırıcılık suçu, dolandırıcılık suçunun nitelikli hali olarak düzenlenmiştir. Buna göre; nitelikli dolandırıcılık suçunun düzenlendiği 158. maddenin (1) numaralı fıkrasının (f) bendinde, dolandırıcılık suçunun, “bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması sureti ile” işlenmesi halinde iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur denilmektedir.

biraz kanunlara baktım merakımdan şöyle birşey buldum belki senin konuna girebilir.
yada ticaret hukukunada bakabilirsin.

yinede böyle bir şuç işlenmişse zaman aşımı uzun olur istersen 1-2 gün bekle belkide o kişi böyle birşey yapmak istememiş olabilir. dava açmak içinde başlangıçta belli bir ücret ödeyecesin avukat tutsan 700 - 800 lira verirsin zaten.

geçmiş olsun.

---------------------------------------------------------------------------------
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 157. maddesinde dolandırıcılık suçu düzenlenmiştir. Bu maddeye göre dolandırıcılık;

“hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına yarar sağlamak” şeklinde tanımlanmıştır.

Bilişim yoluyla dolandırıcılık suçu, dolandırıcılık suçunun nitelikli hali olarak düzenlenmiştir. Buna göre; nitelikli dolandırıcılık suçunun düzenlendiği 158. maddenin (1) numaralı fıkrasının (f) bendinde, dolandırıcılık suçunun, “bilişim sistemlerinin, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması sureti ile” işlenmesi halinde iki yıldan yedi yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasına hükmolunur denilmektedir.

hocam sırf benı degıl o sayfa uzerınden 5-10 kişiyi daha dolandırmış

şüphelenmıstım ama telefonda konustugumuzda çook acil ihtiyacı oldugunu acil nakite ihtiyacı oldugu ıcın bu fıyata verdıgını belırttı

---------- Mesaj saat 23:55:19 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 23:54:58 civarında gönderildi. ----------

umarım bi sonuc elde edebılırım hocam

Hocam bu iş başına gelince böyle böyle dolandırıldım diye polise git onlar zaten direkt yardımcı olacaklar. Görevleri çünkü bu.

Facebook sayfası satmak yasak zaten tahminimce dava da açsanız ticareti yasak olduğu için birşey kanıtlayamazsınız

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA​
Savcılığın bağlı olduğu il/ilçe

ŞİKAYETCİ:
TC KİMLİK NO:
TAHSİLİ:
MESLEĞİ:
ADRESİ:
TELEFONU:

ŞİKAYET OLUNAN:
Adı - Adresi - Telefonu:

SUÇ:
SUÇ: TARİHİ:
SUÇ YERİ:
AÇIKLAMA

Tarih
Ad-Soyad
İmza​

Forumda çok orjianl çıkmadı taslak ama istersen word şeklinde yollayabilirim.
Dilersen gönderebilirim mail adresi verir isen.

NO: Dolandırıcılık suçu kapsamlı bir suçtur. Yani her şekli ayrıdır. Güveni kötüye kullanma maddesine dayanıyor sizin eylem, yani meblada düşük olduğu için dikkate alınacağını düşünmüyorum. Mebla, bir arkadaş yazmış 199 mu ne yazmış ordan yola çıkarak diyorum.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri