Faiz İle Alakalı Bir Sual

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaaaa :))) hocam burda inanclari kesinlikle yargilamak istemem ama. Soyle dusun bi araban var belli bir miktar para odemissin kiraya veriyorsun. Evin var ayni sekilde kiracindan kira aliyorsun. Faizin bunlardan ne farki varki? Sonucta emeginle kazandigin birseyi kazanca donusturuyorsun.

Bence gonul rahatligi ile ye harca kullan. Kul hakki yemede yeterki faiz ye.

Yanlış anlamayın bu soru beni hep güldürmüştür. İddiadan kazandığı parayı boğazıma harcamıyorum ayakkabı aldım diye aklamaya çalışan arkadaşlar vardır. Bu da onun gibi olmuş. İstersen camiye yardım yap. Dinde o para haram. Timurtaş hocanın dediği gibi sidikle abdest alınmaz.

Bütün ilim ve bilim adamlarının toplanmış olduğu bir konu daha 3 ban ve kilitle bitti .

hocam yani ben yemicem bu parayı, reelde kendime bişey almıcam, sadece sunucu giderlerim için kullansam bişey olurmu acaba,

hocam kusura bakmada bu dediği dolaylı yoldan Allah'ı kandırmaya çalışmak gibi birşey, vicdanen rahatsızsan vadesizde tut paranı, şuana kadarki getirisinide löseve bağışla derim ben, sonuçta bu getiri olmasaydı cebindeki fiziksel parayı kullanacaktın, bunun reeli sanalı olmaz..

Yaaaa :))) hocam burda inanclari kesinlikle yargilamak istemem ama. Soyle dusun bi araban var belli bir miktar para odemissin kiraya veriyorsun. Evin var ayni sekilde kiracindan kira aliyorsun. Faizin bunlardan ne farki varki? Sonucta emeginle kazandigin birseyi kazanca donusturuyorsun.

Bence gonul rahatligi ile ye harca kullan. Kul hakki yemede yeterki faiz ye.

Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların «Alım-satım tıpkı faiz gibidir» demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. ( Bakara 275 )

Hocam bir evi kiraya vermek ile bankaya yatırdığın paranın üzerine faiz binmesinin çok farkı var ahiretini sıkıntıya sokacak sözler söyleme.

Arkadaşlar, ben tüm paramı geçen birikim hesabına atmıştım Enpara, biraz önce baktım günlük 6 lira para getirisi olmuş, şimdi bu para faiz malüm, eğri oturup doğru konuşalım, ben bu parayı yemicem zaten, bu parayla ben her ay vds sunucu giderlerimin bir kısmını ödesem, gene faiz yemiş olurmuyum,
bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

Hocam kesinlikle o parayı kullanma

Son düzenleme:
Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların «Alım-satım tıpkı faiz gibidir» demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah'a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar. ( Bakara 275 )

Hocam bir evi kiraya vermek ile bankaya yatırdığın paranın üzerine faiz binmesinin çok farkı var ahiretini sıkıntıya sokacak sözler söyleme.

Tamam hocam.

Hocam kesinlikle o parayı kullanma

Akp temiz çıkma ahiret veriyo. Sizi gidi putperestler sizi.

Hocam sorması ayıp senin kafa yerinde mi benim yazdığım yazıyla senin yorumun nasıl bir alakası var acaba ?

Pardon dostum. Şu siyasi sela ve güdümletilmiş ezanları duyunca aklıma allahın yolundan çıkmış putperest akpliler geliyo bi an sana çemkirmişim

Veeeeee [MENTION=9224]mNote[/MENTION] maçı 6 ban, 3 puan silme ve "Konu Kilit" ile tamamladı. Cidden inanılmaz perfomans :D

Nerde harbi modlar ya çok uzadı bu iş halen banlanmadık sela yüzünden banlandık durduk yere iyi mi

faiz aslında paranın dünya paraları karşısında değer kaybetmesi değilmi
enflasyon gibi heryıl yüzde bilmem kaç çıkıyor sürekli bi değer kaybetme söz konusu
1 dolar 3 lira mesela geçen yıl 2di
demekki paranı yastığın altına koyacağına bankaya koy tabiki mevduata yatırıyorsun boş durmaması için aslında piyasayı yakalıyor paran bir nevi
tabiki forumumuzda ki din adamları bunlara bir cevap bulacaktır.

valla konuyu açan arkadaş sözüm yok genel söylicem bizim bu konulardaki sorularımız çok trajikomik belki binlerce kişinin hakkı var yüklenen içeriklerde bunlar sorun veya günah olmuyor çünkü geçim oluyor da bankanın faizi mi sorun oluyor. Yani bu konulara hiç girmeyin nereden tutsanız elinizde kalır. Ak kara yok bu işlerde herkes hangi kurumda olursa olsun bir şekilde bu çarkın dişlisi. Çok kurcalamayın kendimi kandırırım kafam rahat olur diyorsanız da kendinize kalmış.

Kendi üyelik tarihim.
Forum kurulduğundan itibaren şu 3 konu bir türlü çözüm bulamadı.

1 - Spamdan gelen para helal mi?
2 - Faiz haram mı?
3 - Vergi Vergi Vergi Vergi Vergi. . .

Şair burda 3 bilinmeyenli denklem sordu.bilenler bizide aydınlatsın.
:D
Kafamız bizimde karışık ama yorumları okudum baya baya Sevap puanı hesap yapıp % verenler bile olmuş.
Demekki bendende kafası karışık kişiler forumda.
:D

valla konuyu açan arkadaş sözüm yok genel söylicem bizim bu konulardaki sorularımız çok trajikomik belki binlerce kişinin hakkı var yüklenen içeriklerde bunlar sorun veya günah olmuyor çünkü geçim oluyor da bankanın faizi mi sorun oluyor. Yani bu konulara hiç girmeyin nereden tutsanız elinizde kalır. Ak kara yok bu işlerde herkes hangi kurumda olursa olsun bir şekilde bu çarkın dişlisi. Çok kurcalamayın kendimi kandırırım kafam rahat olur diyorsanız da kendinize kalmış.

Hocam yalnız şöyle bir olay var spam yaparsan başkasının içeriğini aldığın için o kişinin hakkına girersin ama faiz yersen ayrı bir günaha girersin yani bi günah işliyorsun diye diğerlerini işlemen gerekmiyor.

Ama konumuzda ki bazı arkadaşlar ısrarla Faiz olan birşeyi yok şuna benziyor yok şu şekilde oluyor yok bu şekilde oluyor diye kendilerini avutuyorlar.

Unutmayın ki Faiz Yemek Büyük Günahtır ama Faiz Olan Bir şeye Faiz değil demek insanı Dinden Çıkarır Kafir eder.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri