Fenerbahçe-Beşiktaş (Maç Tatil Edildi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2 Takımada lanet mi gelsin? bugün kime lanet geleceğini gördük biz. Saha kimin taraftar kimin herşey ortada.

İşi çığırından çıkaran Tolga'nın olayı değil ki öncesine de bakmak lazım.Quaresma 3 kere korner atmaya gitti .3 seferde adamın üstüne yağmur gibi çakmak, para, anahtar ne buldularsa attılar . Normal zamanda da oluyor bu olaylar derbilerde ama bugün ki olaylar çok farklıydı. Sadece bu olayın 3 kere yaşanmasından dolayı bile hükmen galip kararı verilebilir diye biliyorum .
Tabi bizim ülkemizde hakemin kafasını yarsalar bile maçın devam ettiği olmuştu zamanında.
Tolga'nın olayına gelirsek daha önce taraftar ile tartışan çok oyuncu görmüşüzdür . Şenol Güneş olayları hiç provoke etmedi Quaresma'da aynı şekilde . O atılan sarı peruk kafasına gelmiyor diye gördüm başka bir şey geliyor . Asıl kafasını yaran madde içeri girerken atılıyor .
Ek olarak Talisca'nnın yüzüne omuz atan Skrtel sarı görmeliydi.
Gol ofsayt değil .
Bariz hatalarda yok değil maçta .
Ben muhtemelen hükmen kararı geleceğini düşünüyorum . Pepe'de kurban edilip sağlam bir ceza almazsa iyidir.

Maç rezillikdi bazı boş fenerbahçeli taraftarlar maçı izlemek için değilde olay çıkarmak için gelmişti.Umarım Şenol hocaya ve futbolculara bir şeyler fırlatan taraftarlar en ağır cezayı alır.

Beşiktaş da bazı futbolcular taraftar ile tartışmaya girerek durumu daha da kötü yaptı.

Günün sonunda kaybeden Türk futbolu oldu yazık.

Valla madeni para, çakmak su şisesi atan insan görünümlü o... ç’ları hem hapis cezası hem ömür boyu spor müsabakalarından men cezası almalı.Hakettikleri cezayı vermek için önce birisinin ölmesi mi gerekiyor ? Adamlar kafaya dolu su şişesi atmayı göze almışsa o şileyi onun götüne sokacaksın.Öte yandan her statta bunlar oluyor ama günah keçisi fener ilan edildi niye şenol güneşin kafaya geldi diye ? İlla birinin kafaya mı bir şey gelmesi lazım her statta oluyor bu vereceksen herkese ceza ver.Bu maç için en adil karar kaldığı yerden devam etmesi diğer tüm kararlar fenere haksızlıktır ********liktir.Persieden hasan çetinkayaya daumdan emreye alexe herkesin kafası açıldı 2007’de sulu derbide koca ali samiyeni üzerine attılar ne maç tatil oldu ne fener soyunma odasına gitti.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben çoğu kez Galatasaray maçlarında misafir takım tampon bölgesinde görev alıyorum
üst araması için gelen misafir takım taraftarının ayakkabılarını bile çıkartıroyurz bozuk para çakmak kesici alet koyanlar var die ve %30 gibi oranda bu sayduklarımız çıkıyor ne yaparsak yapalım yinede adamlar maç esnasında torpil atıyorlar çakmak çakı atıyorlar yani milletimiz her türlü pisliğe kafası çalışır
Gs bjk maçında da görevliyim forumdan bjk li varsa bana haber versin beraber seyrederiz
=)

Sahada futboldan başka her pislik vardı. Türk futbolu bu gidişle gerilemeye devam edecektir.

Ne kadar zor olabilir şu olayları engellemek ? İki tane kanunla engellenebilecek olaylar.

Cezaevleri dolu, insanları bu tip şeyler için içeri atmak istemiyor musun ? O halde çözüm çok basit.

1. Stadyumları kameralarla donat. (Ki donatılmış öyle deniyor.)
2. Sahaya değil çakmak bozuk para dahi atan gördüğün an cezası min 20.000 TL + 5 yıl spor müsabakalarından men.
3. Sahaya atlayan olur ve özellikle maçı durdurmak için saha içinde dolanırsa ya da saldırırsa cezalar minimum 80.000 TL + 10 yıl men.

Yap bu cezaları, vay benim param yok atın beni hapse de yok kardeşim. Devlet zoruyla karın tokluğuna da çalışsa bu parayı bulup getirecek mağdur olan tarafa verecek. (Ev sahibi de olabilir bu. Kumpas yüzünden yediği cezayı hafifletir.)

(Bu son dediğime ben de inanmıyorum. Zira, cezayı veren irade, gelen parayı asla bu şekilde bir amaçla kullanmaz kendine alır )

Yapın bu değişiklikleri 1 kişi bozuk para dahi atarsa ben de bu işi bilmiyorum. Ha attı diyelim canıma minnet. Kimseyi yaralamazsa parayla kurtarır. Yok birine zarar verirse hapis cezasıyla yargılanır. Bu kadar basit !!

Son düzenleme:
Ne kadar zor olabilir şu olayları engellemek ? İki tane kanunla engellenebilecek olaylar.

Cezaevleri dolu, insanları bu tip şeyler için içeri atmak istemiyor musun ? O halde çözüm çok basit.

1. Stadyumları kameralarla donat. (Ki donatılmış öyle deniyor.)
2. Sahaya değil çakmak bozuk para dahi atan gördüğün an cezası min 20.000 TL + 5 yıl spor müsabakalarından men.
3. Sahaya atlayan olur ve özellikle maçı durdurmak için saha içinde dolanırsa ya da saldırırsa cezalar minimum 80.000 TL + 10 yıl men.

Yap bu cezaları, vay benim param yok atın beni hapse de yok kardeşim. Devlet zoruyla karın tokluğuna da çalışsa bu parayı bulup getirecek mağdur olan tarafa verecek. (Ev sahibi de olabilir bu. Kumpas yüzünden yediği cezayı hafifletir.)

(Bu son dediğime ben de inanmıyorum. Zira, cezayı veren irade, gelen parayı asla bu şekilde bir amaçla kullanmaz kendine alır )

Yapın bu değişiklikleri 1 kişi bozuk para dahi atarsa ben de bu işi bilmiyorum. Ha attı diyelim canıma minnet. Kimseyi yaralamazsa parayla kurtarır. Yok birine zarar verirse hapis cezasıyla yargılanır. Bu kadar basit !!

Hocam ne yaptın yahu :) Böyle cezalar ile bu işler çözülmez.O atmosferde o adrenalinde hiç kimse cezayı düşünemez. Bu ceza miktarları ile seyirci maça gideceği varsa da gitmez. Bu seferde insanları futboldan uzaklaştırırsın , tribünler boş kalır. Pasolig çıktıktan sonra bile stadların durumunu gördük.Zaten birine zararı dokunduysa bu kişi hem 6222'den hem de adam yaralamadan yargılanır.

Maç kaldığı yerden devam edilsin diyenler olmuş. Yada hükmen Beşiktaş galip filan kendinize gelin.

Maçın tek hükmü olacaktır sonuca dair o da FENERBAHÇE'nin galibiyetidir.

Bunun çok örneğini gördük geçenler de Eskişehir sahadan çekilmişti 3-0 hükmen yenik sayıldılar.

TFF de kural açık net belli.

Hakem yardımcılarını alıp , oyuncuları da içeri davet etmediği sürece içeri girip takımı çeken hükmen yenik sayılıyor.

Hakemler sahadayken içeri giren ve çıkmayan Beşiktaş maçı hükmen kaybetmiş sayılacaktır. Tersi olursa dünya alem yıkılır haberi olsun herkesin.

Bakın maç uzatılsa da dar eder fenerliler ortalığı.

Çünkü şuan TFF kurallarının gereği maç 3-0 fenerbahçeye verilmek zorunda.

Maçın devamı yada bjk hükmen kazanır gibi bir durum söz konusu değil.

Sen hakem içeri geçin demeden takımını sahadan çekemezsin. Nokta, ötesi yok.

hala bazılarıda ortada sanki maç varmış gibi konuşuyor. savaş alanına çevirilen sahada hala top oynamayı hedefleyenler var :P adama korner kullandırtmıyorlar, adamın kafasına dikiş attırıyor ve hala oynanması gerekiyor diyenler var. ilginç

Daha önce yaşandı maç devam etti diyenleri anlamıyorum. Bu tarz olaylara ceza gelmesi için bir kaç kişinin ölmesi felan mı gerekiyor . Sadece 3-4 kere Quaresma korner atamadı sırf bu sebepten bile maç tatil edilebilir yönetmeliklere göre .

Daha önce yapılmamış olması bundan sonra böyle gideceği anlamına gelmez. Asıl olayları bu noktaya daha önce maçların tatil edilmeyip devam edilmesi getirdi zaten . Çok komik buluyorum bu tarz açıklamaları .

Maç bu şekilde bitsin o zaman seneye Fenerbahçe Beşiktaş'ın stadına gelince olanları izlerdik . O maçta büyük ihtimal katliam çıkardı . Bundan sonra bu tarz olaylara sert yaptırımlar gelmesi gerekiyor bu her takım için geçerli .

Hakeme laf Edenler var . Hakem Beşiktaş'ın golünü yemiş daha ne yapıcak Beşiktaş'ın aleyhine. Neyse boşa konuşmanın gereği yok bakalım ne sonuç çıkacak .Merakla bekliyoruz sonuçta bizim bunları konuşmamızında karara bir etkisi yok .

Sonuç ne olursa olsun adamlar paracıkları cebe indiriyor burdada boş boş birbirinizi yiyorsunuz

hala bazılarıda ortada sanki maç varmış gibi konuşuyor. savaş alanına çevirilen sahada hala top oynamayı hedefleyenler var :P adama korner kullandırtmıyorlar, adamın kafasına dikiş attırıyor ve hala oynanması gerekiyor diyenler var. ilginç

İyide kardeş bu sadece fb-bjk derbisinde olan bir şey değil ki, volkan demireli seversiniz sevmezsiniz o ayrı mesele ama adama bazı maçlarda onlarca yabancı madde atılıyor kale arkalarından, madem öyle o zaman bu maçlarda tatil edilseydi, illa kafası mı yarılması lazım, hani nerde burda adalet, hakkaniyet?

Ayrıca fenerliyim ama olay çıkaranlar ister fenerli olsun ister başka takımlı olsun ama cezasını çeksin arkadaş.

---------- Spam Engelliyici 22:32 ---------- Önceki Mesaj 22:22 ----------

Daha önce yaşandı maç devam etti diyenleri anlamıyorum. Bu tarz olaylara ceza gelmesi için bir kaç kişinin ölmesi felan mı gerekiyor . Sadece 3-4 kere Quaresma korner atamadı sırf bu sebepten bile maç tatil edilebilir yönetmeliklere göre .

Daha önce yapılmamış olması bundan sonra böyle gideceği anlamına gelmez. Asıl olayları bu noktaya daha önce maçların tatil edilmeyip devam edilmesi getirdi zaten . Çok komik buluyorum bu tarz açıklamaları .

Maç bu şekilde bitsin o zaman seneye Fenerbahçe Beşiktaş'ın stadına gelince olanları izlerdik . O maçta büyük ihtimal katliam çıkardı . Bundan sonra bu tarz olaylara sert yaptırımlar gelmesi gerekiyor bu her takım için geçerli .

Hakeme laf Edenler var . Hakem Beşiktaş'ın golünü yemiş daha ne yapıcak Beşiktaş'ın aleyhine. Neyse boşa konuşmanın gereği yok bakalım ne sonuç çıkacak .Merakla bekliyoruz sonuçta bizim bunları konuşmamızında karara bir etkisi yok .

Bizde onu diyoruz zaten kardeş illa volkan demirelin yada başka bir futbolcunun kafası mı yarılması lazım dı daha önceleri maç tatil edilmesi için?

Kimse bu olayları çıkaranlarıda zaten yaptıklarını doğru bulmuyor, cezalarını çekecekler elbet ama olaylara taraflı bakıpta kendini haklı bulanları doğru bulmuyorum. Şu bi gerçek ki Türkiyede futbol doğru yönetilmiyor. en başta hatayı bu baştaki yöneticilerde aramak daha doğru olur.

Hocam görüntülerle sabit olacak suç. Niye sahaya bişey atma gereği duyar ki bi insan. Bence bu iş komple bitmeli artık kişiye denk gelmesine gerek yok. Atması yeter. Normalde yolda birine bozuk para fırlatsan ya da çakmak suç. Stadyumda niye olmasın ki ? Biri elimi tutup bana zorla bişey attırmadığı sürece cezadan korkmama gerek olmaz. Cezalar caydırıcı değil. Bıçak atmak nedir ? İnsan sakatlamaya teşebbüs. Bitsin diye diyorum :)

Hocam ne yaptın yahu :) Böyle cezalar ile bu işler çözülmez.O atmosferde o adrenalinde hiç kimse cezayı düşünemez. Bu ceza miktarları ile seyirci maça gideceği varsa da gitmez. Bu seferde insanları futboldan uzaklaştırırsın , tribünler boş kalır. Pasolig çıktıktan sonra bile stadların durumunu gördük.Zaten birine zararı dokunduysa bu kişi hem 6222'den hem de adam yaralamadan yargılanır.

Burda önemli olan aynı hadiselerin Vodafone Arenada yaşanırken neden böyle bir hakem kararı verilmemesi ? Böyle bir mağduriyet yaratılmaması,böyle bazı yalan dolan algılar yaratılmaması.

Birçok futbolcunun tahrik etmesi var orda.Talisca,q7,Medel,Caner,Tolga bunların içinden Talisca,q7,medeli ayıralım çünkü aynı şekilde olan tahrik davranışlarını Fenerbahçemin futbolcularıda Vodafone Arenada yaptı.

Ama Canerin yaptığı ve daha önemlisi Tolganın yaptığı hareketleri Volkan Vodafone Arenada yapsaydı sahaya gömerlerdi onu.

Şenol Güneş faktörüne hiç girmiyorum çünkü baya uzun olur.

Ayrıca Fikret Ormanın ''Şenol Güneşin kafasına net bir şekilde koltuk atılmış'' diye yarattığı asılsız algıya ne diyceksin?

Daha bir çok kanıtlar vsvs var ama konuşmak şu an için gereksiz olur.

Her ne olursa olsun böyle hadiseler hiçbir stadda yaşanmasın.Gereken cezalarda bir önceki stadlarda olduğu gibi verilsin.Ama sapla samanıda karıştırmamak gerek.

Son düzenleme:
MAÇ HÜKMEN FALAN OLMAZ EGER OLURSA TFF BU OLAYIN ÖNÜNE GECEMEZ!!!!!
ozaman FB tüm deilerde volkanı yedek bıraksın volkana mutlaka %100 küfür ederler yedek klübesi arkasından etmeseler bile volkan cıksın 2 tane taraftara ana avrat sövsün sonra takım hakemlerden önce içeri kaçsın ve hükmen galip gelsin FB :):) 2 DAKİKADA OLAYIIN BUGU BULUNUR iki takımada hükmen verseler ortalık karısır ki gökhan gönülün soyunma odasında yaptıgı ses kaydı dün itibari ile her yere yayıldı.

eeeee senaol güneşim kafası yarılmıs!! bjk hükmen malup verseler bu sefer BJKliler ayaga kalkar TFF bu işin içinden cıkamaz en iyisi macın kaldıgı yerden seyircsiz olarak oynatılmasıdır.

Maç kaldığı yerden devam edilsin diyenler olmuş. Yada hükmen Beşiktaş galip filan kendinize gelin.

Maçın tek hükmü olacaktır sonuca dair o da FENERBAHÇE'nin galibiyetidir.

Bunun çok örneğini gördük geçenler de Eskişehir sahadan çekilmişti 3-0 hükmen yenik sayıldılar.

TFF de kural açık net belli.

Hakem yardımcılarını alıp , oyuncuları da içeri davet etmediği sürece içeri girip takımı çeken hükmen yenik sayılıyor.

Hakemler sahadayken içeri giren ve çıkmayan Beşiktaş maçı hükmen kaybetmiş sayılacaktır. Tersi olursa dünya alem yıkılır haberi olsun herkesin.

Bakın maç uzatılsa da dar eder fenerliler ortalığı.

Çünkü şuan TFF kurallarının gereği maç 3-0 fenerbahçeye verilmek zorunda.

Maçın devamı yada bjk hükmen kazanır gibi bir durum söz konusu değil.

Sen hakem içeri geçin demeden takımını sahadan çekemezsin. Nokta, ötesi yok.

https://www.google.com.tr/amp/www.f...21/iste-mete-kalkavan-in-derbi-raporu-1366399

Hakem ne yazmış raporuna bak.

Fenerbahçeliyim hatta daha yeni Kadıköy den geliyorum Fenerbahçe statının oraları gezdim ama bence Fenerbahçe hükmen mağlup sayılmalı. Adelet li olur mu ? Hayır ama en azından ileride tüm türk takımları için caydırıcılık olur en azından

Rapor'unda benim dediğim yazıyor. Okuduğunuzu anlamakta sıkıntı mı çekiyorsunuz hocam yardımcı olabilirim.

Yapılanları tasvip etmiyorum öncelikle bunu bilin.

Şimdi ise rapor'u inceleyelim.

Rapor da yazan ''Şenol Güneş sahadan çıkarak tünele doğru koşar adım gitti.''

Hakem , hüküm vermeden Şenol güneş ve oyuncuları , hakem daha sahadayken içeri gidiyorlar.

Sonra diyor ki Şenol güneş'i izledim, içeri geçti. Sonra içeride yere düştü. Bende o zaman tatil kararı aldım.

Aynen yukarı da yazan bu raporda değil mi ?

Yani Şenol güneş ve beşiktaşlı oyuncular kafalarına göre içeri girmiş, hakem izlemiş. Sonra olaylar büyüyünce ve ortalıkta haliyle beşiktaşlılar da olmadığı için hakemler içeri girmiş , sonrasında da tatil kararı almışlar.

Demiyor ki ''olayların büyüyeceğini tahmin edip maçı iptal ettim ve oyuncular ile teknik heyeti içeri davet ettim daha sonra Şenol güneş ve takımı içeri girdi ve fenerbahçe dışarıda bekledi''

Tam tersi benim dediğimi diyor '' Şenol güneş'i içeri girerken gördüm.Sonra olaylarda alevlendi , bende hakem arkadaşlarımı içeri alıp maçı iptal ettim''

TFF kuralına geri gelelim.

Devam eden müsabakadan çekilen takım hükmen yenik sayılır.

Yanlış anlamayın ama hakem raporu eğer böyleyse yani bu haberde ki gerçek metin ise , Fenerbahçe'yi şimdiden tebrik edelim turu atladık.

Hee ama beklenen olur da bir şey ler karıştırılır sonra bu rapor değiştirilir ya da kural uygulanmazsa işte o zaman sıkıntı büyük.

At gözlüğü ile bakmayın.

Olaylar ve yaşananlar çok üzücü. Buraya bir lafımız zaten yok.

Ama hakem buyrun içeri geçin demeden Şenol güneş içeri geçip müsabakayı terk ediyorsa ''ki biriniz bile gelip diyin ki yanlış gördün öyle bişey yok'' ama maalesef öyle. Bakın maalesef diyorum, sahada kalsaydı hakem tatil edecekti zaten.
Ama Şenol güneş içeri girip takımı çektiği an orada bitti. Hükmen mağlup beşiktaş.

Yani kural bu. Olması gereken bu. Doğru yanlış tartışmıyorum.

Evet/hayır diye de gidebiliriz.

Şenol güneş hakemlerden önce mi girdi ? Evet

Hakemler , Şenol güneş girmeden maçı tatil etti mi ? Hayır

Maçtan , hakem izin vermeden çekilen yenik mi sayılıyor ? Evet

bu kadar açık.

Ama birşeyler karıştırırlar hiç merak etmeyin :)

Ekleme :

Maçın hakeminin ve gözlemcinin yaptığı tam raporu iletiyorum

http://www.sporx.com/fenerbahce-besiktas-macinda-tatil-tartismasi-SXHBQ701752SXQ

Özellikle yukarıda ki haber de '' Mete Kalkavan'ın maçı tatil etme kararını Şenol Güneş'in soyunma odasında ki durumunu gördükten sonra karar verdiği'' yeri iyi okuyun.
Bir de gözlemcinin ve mete Kalkavan'ın raporun da '' Şenol güneş ve bazı beşiktaşlı futbolcuların kendisinden önce soyunma odasına gittiğini ifade etmesi'' kısmını okuyun.

''Hakem ne yazmış raporuna bak'' diye verdiğiniz raporda Fenerbahçe lehine sonuçlar çıkıyor yanlış anlamayın lütfen. Teknik direktör ve futbolcuların yaptığı acemlikten öte bişey değil. Gökhan Gönül'ün koridor da takım arkadaşlarına bağırıp dışarı çıkalım sahaya yoksa hükmen mağlup sayılıcaz korkusu ile konuşmalarınıda dinleyebilirsiniz tek profesyonel düşünen kendisi olmuş.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri