Film Kategorisi 3.Taraf Dünya Engeli Geçme --> Beyin Fırtınası

arkadaslar sadece ben değil yanlıs anlamayın
benim gibi aylarca ugrasarak kendine göre yöntem bulan youtuberler
o kadar zaman harcadıktan sonra "kütt" deyip yöntemlerini acıklamaz

Ama bazı öğütlerde bulunabilirim. :)
benim öğütlerim (film işinde)
1- warner bros filmlerinden kesinlikle uzan durun
2- yeni filmlerden uzak durun (vurkaç yapacaksınız orası ayrı mevzu)
3- inglizce calısmayın. büyük film sirketleri genelde abdlidir
4- bir kanala 5-6-7 filmden fazla atmayın
5- kesinlikle gmal satın almayın kendi maillerinizi kendiniz acın

aklıma geldikce bu posta yazarım
İngilizceden kastın nedir peki, hani türkçe dublajınıdamı paylaşmayalım, yoksa direk ingiliz yapımlarından mı uzak durayım ?

Uzun zamandan beridir bu forumdayım. Çok şey öğrendim Elimden geldiğincede bişeyler paylaştım veya paylaşmaya çalıştım.

Öğrendiğim Tek birşey varsa oda millet ne yapıyorsa tersini yapmak veya herkez şu bölüme yöneliyor, ben başka bölüme yöneldim.

Zamanında açılan konulardan aklımda kalanlar genelde şöyle.

*Bir arkadaş çıkıyor, çizgi film kanalım var aylık şukadar kazanıyorum diyor. Herkez çizgi film kanalına yöneliyor.

*O hafta Haber kanalları patlama yapıyor herkez haber kanalı açıyor.

*İşte müzik ve klipleri hızlandırıp oynayıp ($) işaretini yaptım şukadar para kazandım. Herkez aynı şeyi yapıyor.

*Şimdi yeni moda film yükleme olur piyasada nekadar film varsa botlarla çekilir sonra sağlamları 3-5 gün kalır. oda eskir başka şey çıkar.

Ör: Mahallede bakkal dükkanı var ama ne fırın nede manav var. Sizde para var lan ne iş yapsam para kazanırım diyorsunuz. Bakıyorsunuz bakkal güzel para kazanıyor tutuyorsunuz sizde bir bakkal dükkanı açıyorsunuz ondan sonra dükkan para kazanmıyor :) fırın ve manavda lazım? ee onları kim açacak?

Size nacizane tavsiyem: 10-100 kadar kanal açın, çeşit çeşit videolar yükleyin her telden, spor,muzik,komik,film,haber,ders,oyun vs... Mantıklı olan herşeyi deneyin. sonra bir kaç ay gözlemleyin. Hangisi çok izleniyor veya hangisi daha çok kazandırıyor. Sadece o bölüme yönelin (hepsinide aynı anda yapmayın b*ku çıkmasın) zamanla o işte zaten ister istemez kazanmaya ve ilerlemeye başlıcaksınız. Bu işler bir bakarsın 1 günde olur bir bakarsın 1 yılda olur ama bir şekilde olur.

*Sıfırdan bu işe başlayan arkadaşlarım bana hep derlerdi, Hacı şu işi banada öğret yaa ayda 200-300 kazansam yeter diyorlardı. İlk başladılar sıkılmaya başladılar para yok izlenim yok. sonra 200-300 kazanmaya başladılar. Baktı para geliyor yetmemeye başladı. Şimdi adamlar aylık xxxx kazanıyorlar(Allah daha çok versin) beni bile geçtiler :D ne yaptıklarını inanın bende bilmiyorum, ama kazanıyorlar. Şimdi sadece fikir alışverişi yapıyoruz. İşte şu program var şunu şöyle yapıyorum, işte böyle bir yöntem buldum video ışığı yanıyor vs...

Yöntemi ben söylemedim, Sadece yolu ben gösterdim onlar nasıl ve nerden yürüyeceklerini kendileri buldu.

Size tavsiyem deneyin, para nerde varsa o kanala yüklenin sonra aynen düzen devam ;)

Lütfen pm atmayın sorunun cevabı sizde çünkü ;)

Son düzenleme:
evt
mesela yüzüklerin efendisinin fransızca alt yazılı veya frannsızca dublajlı olanlarını yükle

ama yüzüklerin efendisini orjinal diliyle yükleme
cünkü ingilizce

Peki video renderleme yada video kodlamasıyla herhangi bi değişim çabasına gireyimmi ?

Edit:Eski Filmleride atsam sorun olmaz sanırsam ?

[MENTION=12348]OğuzKaaN[/MENTION] ocak ayında bu konuyu açmışsın. sonrasında deneme yanılma yöntemlerin oldu mu? tecrübelerini paylaşırsan memnun olurum.

Sesten verirse, sesi kısalt videoyu hızlandır, görüntüden verirse: video boyunca arkaya gorukmeyen bir resim at, sonra hızlandır (partnerli kanalsa daha iyi oluyor)
sonrası daha da inatçıysa isim yerine numara yaz bittikten sonra isim koy, bu yöntem benim kullandıgım %90 geçer.

camtasia 8 programı ile video ve ses ayarlarıyla oynadınızmı geçiyor.ama telif gelme riski her zaman vardır.

bu yöntemler halen geçerli mi ?

[MENTION=12348]OğuzKaaN[/MENTION] ocak ayında bu konuyu açmışsın. sonrasında deneme yanılma yöntemlerin oldu mu? tecrübelerini paylaşırsan memnun olurum.

bu yöntemler halen geçerli mi ?

çerçeve ve sesle oynama her videoda yemiyo ilk mesajımdada demiştim bu resim atma işi mantıklı olabilir denemek lazım nasıl yapılcağı hakkında fikrim yok

Denemeler devam ediyor :D
Arkadaşlar bilen var bilmeyen var, kanala videoyu yüklediniz. Yükleme tamamlanınca yayınla demeyin,yeni sekme açın bi bakın dünya geneli yemişse silin sonra ana pencereyi kapatın. böylece youtube dünya geneli yedi diye sizi kayda almasın ;) Çok zorlamayın yinede..

arkadaslar sadece ben değil yanlıs anlamayın
benim gibi aylarca ugrasarak kendine göre yöntem bulan youtuberler
o kadar zaman harcadıktan sonra "kütt" deyip yöntemlerini acıklamaz

Ama bazı öğütlerde bulunabilirim. :)
benim öğütlerim (film işinde)
1- warner bros filmlerinden kesinlikle uzan durun
2- yeni filmlerden uzak durun (vurkaç yapacaksınız orası ayrı mevzu)
3- inglizce calısmayın. büyük film sirketleri genelde abdlidir
4- bir kanala 5-6-7 filmden fazla atmayın
5- kesinlikle gmal satın almayın kendi maillerinizi kendiniz acın

aklıma geldikce bu posta yazarım

Hocamin söylediklerine katiliyorum birazda edit yapmak istedim

1 : warner ve hint telugu özellikle bunlardan uzak durmak gerek
2 : yeni filmler suan icin yogun yüklemelerden dolayi telif yerine dünya geneline getiriyorlar 1-2 ay icersinde.
3: ingilizce olarak statüye göre degiskenlik olabilir.
4 : bir kanala bence 3 filmden fazlasi gereksiz geliyor
5 : o konuda saglamliga göre degiskenlik göstermektedir.

Not: film isinde spam olmaz spam olurda daha dogrusu pastayi cok kücültür ben ayda 3-4 film atarim oda yetiyor bana
sunu cidden eminim ben ve benim gibi olan 2-3 arkadas daha olmasa film spami olmaz cünkü filmlerin %70 ini biz bulup youtube'ye entegre ediyoruz.
ayrica arkadaslar pazartesi günü ev almak niyetindeyim insallah hepiniz istediginiz seylere ulasirsiniz.

Son düzenleme:

2 : yeni filmler suan icin yogun yüklemelerden dolayi telif yerine dünya geneline getiriyorlar 1-2 ay icersinde.

Not: film isinde spam olmaz spam olurda daha dogrusu pastayi cok kücültür ben ayda 3-4 film atarim oda yetiyor bana
sunu cidden eminim ben ve benim gibi olan 2-3 arkadas daha olmasa film spami olmaz cünkü filmlerin %70 ini biz bulup youtube'ye entegre ediyoruz.
ayrica arkadaslar pazartesi günü ev almak niyetindeyim insallah hepiniz istediginiz seylere ulasirsiniz.

sadece yt kazançları sayesinde mi? hayırlı olsun bu arada şimdiden

%15-30 arası değişiyor

Eminmisiniz hocam, yani hiç telif yedikten sonra paran kesinleştimi bu kadar ?
benim geçen ay tüm param 2 telif yemiş kanaldan geldi. Rekor kazancımı elde ettim böylece ardından mail geldi para kazanmalar kapanacak diye her zaman yaptığım şeyi yapıp kanalı gmaili ile birlikte sildim, tabi kanal alt kanaldı ana gmail hala adsenseye bağlı duruyor.

Eminmisiniz hocam, yani hiç telif yedikten sonra paran kesinleştimi bu kadar ?
benim geçen ay tüm param 2 telif yemiş kanaldan geldi. Rekor kazancımı elde ettim böylece ardından mail geldi para kazanmalar kapanacak diye her zaman yaptığım şeyi yapıp kanalı gmaili ile birlikte sildim, tabi kanal alt kanaldı ana gmail hala adsenseye bağlı duruyor.

evet, benim kanallarım genelde 1 hafta ayakta durur, sonra teliften kapanır. kesintilerim genelde %25-30 arasında oldu hep bu zamana kadar

yaş 18 mi gerçekten ?

seni tebrik ederim kardeşim, Allah güle güle oturmayı nasip etsin inş. Profilindeki yaş doğru ise genç yaşta helal olsun diyorum sana.

Youtube işi keşke daha önce piyasaya çıkaydıda (8-9 yıldır adsense ile uğraşıyorum) bende hayatıma ona göre yön verebileydim. Neyse yaş 30 oldu bizimde, anca bir araba alabiliyoz kısmetse :)

Aynen katılıyorum ayrıca Warner bros, lionsgate, paramont pictures, walt disney bunlardan hiç kurtulamadım ki warner brosun çalışanı çok heralde çok hızlı telif atıyorlar. Tebrik ettiğim oldu adamları. tanınmamış şirketlerin filmlerini kullanın..

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri