Format Atılan Bir Bilgisayarı Google Nereden Tanır?

Battal

Kayıtlı Üye
Sanal bilgisayardaki işletim sistemini silip farklı bir işletim sistemi kurduğumda veya aynısını kurduğumda bilgisayarın temiz ve yeni bir id ye bürünmüş olması gerekiyor.Daha önceki konularımda az çok bundan bahsetmiştim.
http://www.ytpara.com/konu-disi/109103-uuid-nasil-degistirilir.html
http://www.ytpara.com/youtube-sorunlari-ve-cozumler/110008-sonunda-kafayi-siyiracagim.html
Format atar atmaz gmail hesap oluşturma kısmına girdiğimde yine telefon doğrulamasına takılıyor.Akıl alır gibi değil.Browser fingerprint denilen bir olay var internete bağlanan herkes tarayıcılar vasıtasıyla parmak izi gibi bir iz bırakıyor ve tarayıcılar bu stringleri websiteleriyle paylaşıyor ve böylelikle izleniyoruz.Bunu yapmak için de user agent stringini kullanıyorlar.Yani sizin kullandığınız işletim sisteminin sürümünden tutun arkaplanınızın rengi ne hangi çözünürlükte bilgisayarı kullanıyorsunuz bunlara kadar her şeyi biliyorlar.Bana inanmayan şurdan kendini kontrol edebilir.
What's My User Agent? - User Agent & Browser Tools
User agent spoof programlarıyla kendimi maskeleyip örneğin mozilla/windows tan giriş yapıyorsam kendimi Mac / Safariden giriş yapmış gösterip ekran çözünürlüğümü vs fake yaparak karşı tarafı yanıltabiliyorum.Tüm bunlara rağmen bir şeyler seziyo Google.VPN, farklı lokasyonlar, farklı internet sağlayıcıları aklınıza gelebilecek her şey ama her şeyi denedim.Olay çok farklı noktalara kaydı.İş inada bindi.Yahu bu adamlar nasıl böyle ciddiye almışlar bu işi.Sistemlerini atlatmak çok zor.Ama insan yapımı herhangi bir şey yine bir insan tarafından atlatılabilir.
Yahu format atılan bir bilgisayarda daha önce herhangi bir davranış sergilemeyen bir kullanıcı ve dolayısıyla ilk defa bir iz bırakacak kişiyi nasıl olur da Google tanıyabilir? İnsan gerçekten hayret ediyor.

Güzel bir çalışma yapmışsınız ancak format ile sadece log silinebilir.
Eternet kartı İD, harddisc İD hatta modem İD
Bunları değiştirme yöntemi bulunursa ozaman çok şey asilacak

Aynen hocam format atıyorum bakıyorum tel onayı istiyor id filan değiştiriyorum yine format yine tanıyor adamlar baya baya zorladı modemle ilgili olabilir.

Bunun yöntemini mail satıcılar biliyordurda onlardanda ses çıkmaz

Hocam sorununuzum sebebi CGN ip denilen yapıdan da kaynaklanabilir.Malesef ülkemizde CGN ip denilen yapı kullanımı artacak gibi görünüyor.CGN ip bilmeyenler için kısaca; aynı ip adresinin farklı portlarını kullanarak birden fazla kullanıcının internete çıkması. Turk telekom harici turknet ve superonline adsl veya vdsl müşterilerinde sanırım bu olay daha fazla.TT nin tahsis ettiği ip ler yetersiz gelmeye başlamasıyla sanırım artık bu yapı kullanımı artacak.

telefon ile mail açıldığında tel onayı istemiyor. (telefona bir hesap ekle taktiği) fakat açtığın maillerden biri spamdan kapandığında topluca bütün açtığın maillerde spamdan uçuyor.

Hangi internet hizmet sağlatıcısından bağlantı alırsanız alın static ip adresi istemediğiniz sürece ip adresinizin her modem kapanış ve açılışında değiştiğini bilirsiniz. Ama ttnetten örnek vereyim ...........dynamic.ttnet.com.tr diye sizin sabit bir DSL numaranız vardır bu değişmez, buradan yakalanabiliyorsunuz. Pc tarafına gelince yukarıda arkadaşlar belirtmiş ama bir iki şey daha eklemek istiyorum (işlemci seri numarası, anakart seri no vs.) olmaz demeyin denenmiştir :) Söyleyeceklerim bu kadar. Kolay gelsin.

Yer imleri adeta nokta atışıdır.Bulunduğun konumdan tanır.Bunun haricinde bas istasyonlarından yakalar.Aynı konumda bulunan cep telefonu vs..Tabi daha başka pekçok yol var.

Güzel bir çalışma yapmışsınız ancak format ile sadece log silinebilir.
Eternet kartı İD, harddisc İD hatta modem İD
Bunları değiştirme yöntemi bulunursa ozaman çok şey asilacak

Anakart id , ram id , ekran kartı id , monitör id , ses id bunların loglarınıda silerseniz sorunsuz hesap açarsınız

:D

Çok abartınız bence, google herhangi bir programını kullanmıyorsanız nerden tanıyacak sizi ? Nasıl bilgileri alacak ? Eğer siz istemeden sizi takip ediyor ve bilgi sızdırıyorsa bildiğiniz trojan gibi çalışıyor demekki.Öyle bir şey olsaydı zaten şimdiye kadar ortaya çıkardı.Benim düşüncem şu evinizde örneğin smart tv var, android yada apple cihazınız var, yani kısacası internete çıkan bir kaç cihazınız var.Pc temizliyorsunuz tamam ama diğer cihazları google takip ediyor.Burdalardan yakalayan bir algoritma olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

iphone ile açıyorum ben ordanda cihazın seri noyu kaydedio 2-3 kere acınca ıstedıgını yap ip degıs maskele yok acamıyorum aynı olayda pc de gecerlı arka planda herseye bakıyor tarayıcı.

Hocam sorununuzum sebebi CGN ip denilen yapıdan da kaynaklanabilir.Malesef ülkemizde CGN ip denilen yapı kullanımı artacak gibi görünüyor.CGN ip bilmeyenler için kısaca; aynı ip adresinin farklı portlarını kullanarak birden fazla kullanıcının internete çıkması. Turk telekom harici turknet ve superonline adsl veya vdsl müşterilerinde sanırım bu olay daha fazla.TT nin tahsis ettiği ip ler yetersiz gelmeye başlamasıyla sanırım artık bu yapı kullanımı artacak.

Arkadaşa katılıyorum. Bu gunleri 1 yıl önceden biri demişti. TTnet ve ip sistemi değişecek diye. İlk zamanlarda ttneti her aç+kapa da ip değişir, google bizleri tanıyamazdı. Şimdi herkesin nerede ise sabit bir numarası var. o bakımdan google bizleri tak diye buluyor. Fazla uğraşmadan. Ben 3 sene önce fazla gelen telekom faturamın ekstrasını isteidğimde esktra çıkartamamışlardı teknık sorunlar, sıkıntılar vb.. şimdi dakkasında buluyolar her şe,y

Çok abartınız bence, google herhangi bir programını kullanmıyorsanız nerden tanıyacak sizi ? Nasıl bilgileri alacak ? Eğer siz istemeden sizi takip ediyor ve bilgi sızdırıyorsa bildiğiniz trojan gibi çalışıyor demekki.Öyle bir şey olsaydı zaten şimdiye kadar ortaya çıkardı.Benim düşüncem şu evinizde örneğin smart tv var, android yada apple cihazınız var, yani kısacası internete çıkan bir kaç cihazınız var.Pc temizliyorsunuz tamam ama diğer cihazları google takip ediyor.Burdalardan yakalayan bir algoritma olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynen olabilir. Çünkü Modeminizin Fiziksel Bir Adresi var cihazın kendi numarası, Buna bağlanan telefon ve tv var, pc format atmayı bırak sıfırdan yeni cihazda alıp koysak, O Fiziksel Adrese sahip olan modeme bağlı TV ve Telefon aynı olduğu için o cihazı da yine aynı kişi olarak görüyor belkide:)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri