Forumdaki Çifte Standart

• Kullanıcı pynrs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Şikayetim Var
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mesajınızın içeriği üst üste 5 şikayet aldığı için silinmiştir.

Siyaset vs. tamamen yasak artık zaten.

Bana göre siyaset ya olacak forumda ya da olmucak. Hiçbir türlü olmucak yani.
Ülkenin halini herkes görebiliyor zaten suan. Burada yazmanın bi anlamı yok bana göre.

İki konu da kapalı şuanda arkadaşlar öncelikle bunu söyleyelim. "Açılır mı, açılırsa hangisi açılır?" Açılırsa konuya bakılır. Konu dediğim şey tüm bu mesajların başındaki ilk mesajı atan konuyu açan kişinin açtığı konu. İki konu (yine ilk mesaj) arasındaki çok açık farkı söyleyeyim. Açtığın konunun başlığı Twitter Türkiye'de Avukat Tuttu ya da Twitter Avukatları'nı Çözüm İçin Ankaraya gönderdi şeklinde olmuş olsa, sonuna kadar haklısın derim fark yok aralarında derim. Ancak ilk konuyla ilgili aşağıda belirttiğim şeyi de gözden geçir.

Konunun forum kurallarına göre daha önce kilitlenmesi gerekirdi belki haklısın; ancak o konuda her iki farklı görüşün de mesajları aynı hoşgörü ile dinlendi. Dinleneceğini hem Serkan abi hem ben iki defa belirttik. Aksi şekilde uygulanan kararlar varsa bu kararlar da zaten geri alındı farkında olmasanızda. Hatta kendi aramızda acaba tartışmayı kurallara uygun, edep adap boyutlarının dışına çıkarmadan devam ettirebilirler mi diye de düşünüyorduk, ben de siyaset ile ilgili kategori açılsın, yalnızca belirli üyeler girsin siyasete karışmak istemeyen karışmasın diye öneri de götürmüştüm. Ancak görünen o ki biz forum olarak beceremiyoruz siyaseti tartışmayı. Bu defalarca ortaya çıkan bir sonuç, bunu en iyi [MENTION=291]Triqalx[/MENTION], Mehmet abi bilir. Twitter'ın engellenmiş olması ile ilgili olan konuya aynı haberi (başlığı bıraktım, haber kısmındayım) paylaşmış olsan, silinmesi ya da o haber nedeniyle ceza alman (ki ceza almadın bu şekilde de) olası değildi. Dediğim gibi forum kurallarının esnetildiği bir konu vardı, olmadı. Bu noktadan sonra da olabileceğini düşünmüyorum ben kişisel olarak.

Not: Bunu yazarken üç kere telefon görüşmesi yaptım zaten Mehmet abi de gerekli cevabı vermiş yukarıda.

kim ne derse desin, bu ülke çok darbe gördü. biri özgürlükdenmi bahsetti. milletin özgür giyim tarzına müdahale ettiniz. şapka devrimi kılık kıyafet devrimi deyip millete zorla şapka giydirdiniz.giymeyenleri astınız kestiniz. 28 şubat darbesinde imam hatiplerin ve meslek liselerinin önüne katsayı getirdiler kısacası öğrencilerin okuma hakkını elinden aldılar sesiniz çıkmadı. çıkamazdı zaten. asıp keserlerdi o zamanlar. şimdi asıp kesme yok diye rahat rahat sayıp sövüyorsunuz. hal buyken kimse özgürlükten bahsetmesin.

ıı. mahmud’un 1826’da fes getirdi sarığı kaldırdı, halk tarafından gevur olarak adlandırıldı. aman dil elden gidiyor diye herkes feryat figan bağrıştı. 1925'te atatürk kılık kıyafet kanunu getirdi, herkes fes gitti dinde gidiyor diye bağrıştı. dönem dönem kılık kıyafet reformları olmuştur. eskiden padişahlar kaftan giyerlerken, son zamanlarına doğru cekete kadar varmıştır. o zaman getirilen kanunda şapka zorunlu kılınmıştır. bununda sebebi insanlar fes giymekten vazgeçsinler diyedir. eğer ki atatürk biraz daha yaşayabilseydi zorunluluğu zaten kaldıracaktı. bunu bilmek için atatürk'ü okuyup anlamak gerekir. bak orda osmanlı padisahı II. Murat var canım bir oku istersen tarihi

ıı. mahmud’un 1826’da fes getirdi sarığı kaldırdı, halk tarafından gevur olarak adlandırıldı. aman dil elden gidiyor diye herkes feryat figan bağrıştı. 1925'te atatürk kılık kıyafet kanunu getirdi, herkes fes gitti dinde gidiyor diye bağrıştı. dönem dönem kılık kıyafet reformları olmuştur. eskiden padişahlar kaftan giyerlerken, son zamanlarına doğru cekete kadar varmıştır. o zaman getirilen kanunda şapka zorunlu kılınmıştır. bununda sebebi insanlar fes giymekten vazgeçsinler diyedir. eğer ki atatürk biraz daha yaşayabilseydi zorunluluğu zaten kaldıracaktı. bunu bilmek için atatürk'ü okuyup anlamak gerekir. bak orda osmanlı padisahı II. Murat var canım bir oku istersen tarihi

Hocam tarihimizi bilmeyenler tarihimizi kötülüyor olacak iş değil.Konuşacak çok şey var ama işte.

Neyse güzel insanlar,

Arkadaş bir soru sormuş ben elimden geldiğince cevaplamaya çalıştım, dilerse pm atar kendisine daha detaylı anlatmaya çalışırım!

Gerçekten üzülüyorum, fikir ayrılıkları tabi yaşanacak tabiki aynı görüşü savunmayacağız zaten bunun adı CUMHURİYET... fakat birazcık birbirimizin görüşlerine saygı duyabilsek daha tatlı dialoglar yaşayacağız...

Bu konuyu da kapatıyorum, sabah dayanamayıp kendi kurallarımı çiğneyerek taraflı bir yorum yaptım ve gerçekten ardından pişman olup Serkan'nın ricası ile mesajımı sildim.

Sizlerden ricam lütfen her ne düşünüyor, savunuyor ve neyi destekliyorsanız destekleyin asıl önemli olanın TÜRKİYE olduğunu aklınızdan çıkartmayın!

Bu mesajın ardından forumun herhangi bir yerinde siyaset yapanı forum kurallarına göre mesajın içeriğine göre 7 ya da 15 gün uzaklaştırırım. Siyaset de yapmayın, sonu siyasete geçen tarih de anlatmayın. Sonu siyasete çıkacak haber de paylaşmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri