Gameplay kanal hakkında bilgi?

mertcan38

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar bir GamePlay kanal açmak istiyorum bunun hakkında bir sürü araştırma yaptım ancak doğru düzgün bir cevap bulamadım, ve sizlerden yardım istiyorum.
Sorularım;
1-PC'im bu işler için yeterli mi? PC'nin özellikleri;
3612QM İşlemci, 12GB Ram, AMD 7670M 2GB Ekran Kartı, 1TB HDD, 120GB SSD, Windows 8.1 Yüklü. Eğer yeterli değil diyorsanız PS4 veya PS3'ümü kullancağım.
2-Ben uzun vadede para kazanmayı istiyorum, videolardan para kazanma nasıl oluyor? video başına mı para alıyoruz yoksa gün içersinide eklediğimiz bütün videolardan mı toplu para alıyoruz?
3-Oyunları Steam'dan almayı planlıyorum sizce hata mı? Ederim yoksa doğru olanı mı? yapmış olurum.
4-Bu iş için ne kadar yatırım yapmam lazım? Çünkü çok fazla param yok suanda 200TL param var 1 hafta içerisinde biriktirdiğim.
5-Bu açacağım kanalda sadece oyun paylaşımı değilde bazende telefon kutu açılımları, tablet kutu açılımları, vlog, bilgisayar hakkında tavsiyelerde yapmayı düşünüyorum.
6-YouTube'de gördüğüm kanalların bazıları Monster'dan Aral Game'den oyun serialleri alıyorlar bunlar nasıl oluyor acaba?
7-Sizce bu sektöre girsem başarılı olurmuyum?
Bu soruları cevaplarsanız sevinirim, iyi forumlar iyi akşamlar.

PC'en gayet güzel . Benim önerim şimdi aç kanalını at videolarını kimseye özenme kendin ol . 2-3 ay geçtikten sonra baktın abone izlenim geliyor tekrar gelir ister konu açarsın istersen de ben yardımcı olayım ya da başka birileri.

''5-Bu açacağım kanalda sadece oyun paylaşımı değilde bazende telefon kutu açılımları, tablet kutu açılımları, vlog, bilgisayar hakkında tavsiyelerde yapmayı düşünüyorum.''

bu maddeyi uygulayabilirsen güzel bir kanal olabilir. Oyun kanalı çok var. Ve sistemin yeterli olacak aynı zamanda yeni çıkan oyunları çekebilmen lazım. Ya büyük oyun kanalları ile arkadaş olacaksın bu piyasada yada yeni çıkan oyunları yakalayıp çekip atacaksın hemen.

(Minecraft vb. eski tarz oyunlar ile başlama başladığına pişman olursun)

Bu arada sistemin oldukça güzel geldi bana.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim cevaplarınız için [emoji16], ben kanalı en kısa zamanda açmayı planlıyorum ama elimde pek fazla bilgi yoktu ama sizler sayesinde başarabileceğimi düşünüyorum. Aklıma takıldıkca buraya konu açarım. [emoji1]

Sadece pc ile olmaz, pc+playstation+xbox kullanıyor kanalların çoğusu. Tabiki şimdilik pc yeter ama ileride rekabet edebilmen için çıtayı yükseltmen gerektiğini unutmamalısın.
Ayrıca başarılı olan kanallarda gözüme çarpan şey ekip halinde çalışmaları. Tek başına kimse özgün gamepaly kanalını kolay kolay yürütemez.
Pewdiepie bile yeri geliyor arkadaşlarıyla gameplay videosu çekiyor. Amaç çeşitlilik ve izleyiciyi sıkmamak ;)

Sadece pc ile olmaz, pc+playstation+xbox kullanıyor kanalların çoğusu. Tabiki şimdilik pc yeter ama ileride rekabet edebilmen için çıtayı yükseltmen gerektiğini unutmamalısın.
Ayrıca başarılı olan kanallarda gözüme çarpan şey ekip halinde çalışmaları. Tek başına kimse özgün gamepaly kanalını kolay kolay yürütemez.
Pewdiepie bile yeri geliyor arkadaşlarıyla gameplay videosu çekiyor. Amaç çeşitlilik ve izleyiciyi sıkmamak ;)

Konsol'dan yana sıkıntım yok elimde 2 adet ps3 ve bir tanede ps4 var ancak elimde bunları kaydedecek bir kart yok alayım dedim, düzgün satan bir yer bulamadım.

Ps4

PS4 İÇİN KAYIT CİHAZI GEREK YOK ZATEN her 15 DaKkida bir kayıt yapıyor

---------- Spam Engelliyici 08:27 ---------- Önceki Mesaj 08:24 ----------

ps4 ekran kaydı için extra cihaza gerek yok 15 dakikada 1 kayıt yapıyor zaten

Internetten araştırayım ozaman cevabınız için teşekkür ederim. [emoji1]

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri