Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ümmetçiliğin kurtarmadığını birinci Dünya savaşın da Osmanlı test etti sanırım.
Bu ülkede yaşayıp Türklüğü benimsemeyene zaten bir şey anlatmanın da manası yok. Amerika da 72 ırka mensup insan yok mu sanıyorsun ? Hepsi Amerikalıyım diyor. Türklük sadece bir ırk değil bir millettir. Kimse değerlerini ülkede yaşayan azınlıklara göre belirlemiyor malesef , ülkemizin büyük bir Türk tarihi ve adından da görüldüğü gibi Türk geçiyor.
Osmalı test etti evet.Osmanlıyı 600 küsür yıl ayakta tutan milliyetçilik değil ümmetçilikti.
Bende TÜRK üm aklınıza garip şeyler gelmesin ama sizden farklı olarak milliyetçeiliğin bir faydası olmadıgını söylüyorum okadar.Azınlık derken ben bu ülkede Türkler azınlık olacak bu gidişle diyorum nüfusumuz bakımından yani
Osmanlıyı ayakta tutan ümmetçilik değil Osmanlıcılıktı. Yani din ve millet farkı gözetmeksizin her insanın eşit olduğunu savunmasıydı. Bir nevi islam hukukuyla yönetilen enternasyonal kimlikli bir devletti aslında. Milliyetçilik ve ümmetçilik gibi saplantıları olmadıkları için uzunca bir süre halklar kavga etmeden birarada yaşayabildi. Ne zaman ki Fransız ihtilaliyle milliyetçilik gibi bir hasta düşünce ortaya çıktı o zaman bozuldu refah. Daha sonrasında ümmetçilik bile kurtaramadı Osmanlıyı. Osmanlıda dağılma dönemine kadar ümmetçi bir anlayış egemen olmadı.
Ülkede Araplardan başka çok Arap milliyetçisi var, ve çoğu bunu bunun farkında olmadan yapıyor.
Dünyanın başka yerinde ölmüyor mu müslümanlar, Ortaasyada ölen müslüman Türkler müslümandan sayılmıyor mu? Nedir bu filistinde filistin, filistin de filistin. Bunu anlamıyorum sadece..
Bilip bilmeden insanların dini inançları hakkında konuşmayın lütfen.. Rica ediyorum.
Gerçekten Mesneviyi okudunuz, ve Mevlana'ya iyi gözle bakabiliyor musunuz? Kur'anı okuyunuz efendim. Kuranı ve mealini.. Halis hadisleri de okuyunuz.
. Tüm Türkiye'de 'milliyetçiliği' kötüleyen bir hutbe okutuldu camilerde. Gitmişseniz dinlemişsinizdir siz de..
[MENTION=13992]bkrknuk[/MENTION] Almanya yada dünyanın hiçbir ülkesi üzülsün üzülmesin, onlar mı alıcak acımı? Sanki üzüldük dediklerinde gerçekten üzülüyorlar, bizim için birşey yapıyorlar.
Şöyle söyleyeyim, beni kafatasçı bildiniz siz artık ama öyle değilim. İnsanım, insanın zarar görmesine üzülüyorum. Sadece kendi soyumun zarar görmesine biraz daha fazla Arabın zarar görmesine biraz daha az. Hak edene 'etme bulma dünyası' demekten geri kalmıyorum sadece..
Mesneviyi okuyup mevlana hakkında iyi yada kötü bir fikre varabildiyseniz ne ala.bir önceki mesajımda dedim gene tekrarlayayım(Mesneviyi evet okudum ve hiç bir şey anlamadım.oldum olası tasavvuftan hiç hazzetmemişimdir.)
Kur'anı okuyunuz efendim. Kuranı ve mealini.. Sahih hadisleri de okuyunuz.(Bu çagrınıza canı gönülden katılıyorum)
Son seçimden bir önceki cuma günü diger cumalarda oldugu gibi gene camiye gittim ama inanın hutbede böylebir hutbe okundumu hatırlamıyorum.
(beni kafatasçı bildiniz siz artık ama öyle değilim)ben kimseyi hiçbirşeyle itham falan etmedim merak etmeyin.hele hele tanımadıgım oturup konuşmadıgım hiç bir insana böyle bir yafta yapıştıramam.
tüm isanlar kendi halkının zulüm görmesinden üzülür bende üzülürüm sizde üzülürsünüz bunda bir gariplik yok .mazluma üzülmek azda olsa üzülmek iyidir.
Hayırlı geceler diliyorum biz burada bir birimizi üzüyoruz malesef
Osmanlıcılık
1860'tan sonra ilgi gören, II. Abdülhamit tarafından bizzat desteklenen, II. Meşrutiyet'in ilk yıllarına kadar de*vam eden bir düşünce akımıdır.
Osmanlıcılık devletin siyasi bütünlüğünü sürdürebilmesi için ortaya çıkarılmıştır. Bu düşünceye göre Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırları içinde yaşayan herkes ırk, din, dil ayrımı olmaksızın eşit kabul edilmeli; herkes aynı haklara sahip olmalıdır. Bu, devletin yıkılmaktan kurtulması için şarttır.
Ancak yenilgiyle sonuçlanan Balkan Savaşları (1912) Hristiyan unsurların imparatorluğa karşı tutumlarını ortaya çıkarmış oldu. Arnavutluk isyanı, Araplar ve Kürtler arasında başlayan bazı milliyetçilik hareketleri imparatorluk içinde Müslüman unsurların tam bir anlaşma içinde olmadığını kanıtlamış oldu. İmparatorluğun asıl öğesini oluşturan Türklerin, Osmanlıcılık fikrine sıcak bakmaması, bu düşüncenin önemini kaybetmesine neden oldu.
Alıntı yapıp sonra düzeltme yapacaksan hiç yazma?
Diğer arkadaşlarla tartışmayı bitirdiğimiz için düzeltme yaptım. Mesajın orjinal halinde;
Milliyetçilik'e 'hasta bir düşünce' diyişinizin bir görüş olduğunu ve buna saygı duyduğumu ancak bunun Fransız ihtilalinde ortaya çıktığı tespitinizin yanlış olduğunu söyledim.
Milattan önce 500'de 1000'de de Milliyetçilik vardı. Bknz:Çin, OrtaAsya Türkleri, Almanların İngilizlerin Fransızların ataları(hangi kavimler olarak adlandırıldığını unuttum şimdi) Kısaca insanoğlu oldu olalı 'milliyetçilik' vardır demiştim.
Buyrun, dinliyorum.
Diğer arkadaşlarla tartışmayı bitirdiğimiz için düzeltme yaptım. Mesajın orjinal halinde;
Milliyetçilik'e 'hasta bir düşünce' diyişinizin bir görüş olduğunu ve buna saygı duyduğumu ancak bunun Fransız ihtilalinde ortaya çıktığı tespitinizin yanlış olduğunu söyledim.
Milattan önce 500'de 1000'de de Milliyetçilik vardı. Bknz:Çin, OrtaAsya Türkleri, Almanların İngilizlerin Fransızların ataları(hangi kavimler olarak adlandırıldığını unuttum şimdi) Kısaca insanoğlu oldu olalı 'milliyetçilik' vardır demiştim.
Buyrun, dinliyorum.
Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.
Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.
Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.
Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.
Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.
Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.
Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.
Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.
Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.