GSS borçları

o hizmetten hiçbir şekilede yararlanamadığım halde normal sigortam başlasa bile ödemek zorundayız 700 tl de benim var resmen insanları soyuyorlar yani hiç bir şey yapmadan alıyorlar o parayı yazıklar olsun resmen soygun yaptıkları

[MENTION=563]kptncksprv[/MENTION]

bence çok ohlama gelir testi yaptırmadıysan bi anda çakabilirler toplu borcu:D

yaş kaç öğrenci misin

geçen ay gittiğimde 2000tl gibi bir ücret çıkarttılar karşıma. Devlet nasıl olurda öğrenci olarak okuyan birinden ücret almaya çalışır nasıl bir sistemdir ki benim o üniversitede okuduğumu görmezde borç çıkarır. borcu sildirmek için öğrenci belgesi getirdim ve sildirdim. neymiş her sene bu belgeyi getirmem gerekliymiş yoksa her ay 170 200 sanırım gibi bişey ceza ödemem gerekiyormuş. pehhh

geçen ay gittiğimde 2000tl gibi bir ücret çıkarttılar karşıma. Devlet nasıl olurda öğrenci olarak okuyan birinden ücret almaya çalışır nasıl bir sistemdir ki benim o üniversitede okuduğumu görmezde borç çıkarır. borcu sildirmek için öğrenci belgesi getirdim ve sildirdim. neymiş her sene bu belgeyi getirmem gerekliymiş yoksa her ay 170 200 sanırım gibi bişey ceza ödemem gerekiyormuş. pehhh

Valla delirmemek elde değil. Şimdi bir de gelir testi yaptıracağız. Neye göre yapacaklar o geliri çok merak ediyorum. Editörlük vs işler yapıyoruz şimdi bunlar gidip bankama yatan o yaptığım işlerin parasını da gelir diye hesaplar. Valla geçmiş olsun aylık 20 - 40 TL olsa yine bir şey değil. 100 TL gibi bir rakam çıkartmaz inşallah.

Bana çıkan:
Borçlu Dönem Sayısı, 14
Toplam Ana Borç Tutar, 552.00
Toplam H. Faiz Tutar, 43.83
Toplam Borç: 595.83

Yaşım 24, Üniversite öğrencisiyim, Babamdan dolayı Emekli sandığı sigortam var. (öğrenci belgesi vermem lazım yeniletmek için)

14 ay prim ödememişim :D

Haa bi de şu var, yaz döneminde gidip muayene olmak istediğimde "sen gss'li değilsin, emekli sandığına da bağlı değilsin, senin hiçbir sigortan yok" dediler. Muayene parası 7 TL ödeyip muayene oldum ilaç yazdırdım.
İlaçlarımı tanıdığın üstüne yazdırttım onun sigortasıyla alayım dedim, sigortalı olan tanıdık için 8 TL muayene parası ödedim :D

soru 1: hani herkes sigortalıydı?
soru 2: nasıl oluyorda hiçbir sigortası olmayan insan 7 TL'ye sigortalı olan insan 8 TL'ye muayene oluyor? :D :D

az önce bende bu konu sayesinde 630 tl borcum olduğunu gördüm biraz araştırma yaptım öğrenci olan ve 25 yaş altı olanların öğrenci belgesi ile sgkya gittiklerinde okuduğu dönemlerdeki borçlarının silindiğini yazmışlar.

Bu doğrumu ?
Ben şimdi öğrenci Belgesi alsam Götürsem Bütün Borç silinecekmi .
3.000 TL Borc silincek miş ?

Babasının sigortası olup 25 yaşını geçmeyen öğrenciler.Öğrenci belgesini veriyorlar sgk ya 5 dkda siliyorlar borcu.

eger ögrencilik durumu olan ve borcu cıka varsa heme ögrenci belgesini ssk veya kaymakamlıga götürsünn borcları silinir ve sigorta kapsamına girer tabi 25yaşına kadar.

bunun dışınnda borcu ve aylık ödemesi cok yüksek hesaplanan arkadaşlar var ise hemen ssk veya kaymakamlıga gidip gelir testi yaptırsınlar ve gelirlerinin minimum gösterip aylık primi düşüttürerek mevcut borcuda indirilmesini saglasınlar.

butür borclardan müzdarip herkez borcu minimize etmeye calışsınlar. zaten chp milletvekili bu konuyla ilgili meclise yönerge verdi ve gss kapsamı daraltılması gündemde.bu konuyla ilgili cıkabilecek yasayı takip edin.

1176.27 tl borcum varmış, babayı alırsın tayyip babayı , askerden beri işsisiz birde borç kitlemişler çalışmayana adama

abi geçen ay 125 lira ödedim borç sıfırlandı şimdi 6 aylık borç varmış ve faiziyle beraber 754 lira olmuş borç görünüyo bu nedir anlamadım :mad: bilen veya başına böyle bşe gelen varmı

Dostum bende de 500 TL borç çıktı.Geçen gün isteğe bağlı sigorta yaptırdım.500 TL olan borcun sadece 25 TL sini ödeyeceğim.

1436.31 borcum var haberim yok Türkiye'nin %70 ide bilmiyodur bence

benim çıkan 754 liralık borç cezaymış, 2012 yılı ocak ayında öğrenciyken öğrenci belgemi götürmemişim güya, o yüzden ceza yemişim, geriye dönük işlem yaptırıp kaldırılıyomuş bu ceza.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri