biraz da ben düşüncelerimi paylaşayım. şimdi bu zamana kadar birçok kişiyle tanıştım,karşılaştım. bana çok söylediler üniversite okuma git kpss ye gir devlet memuru ol diye. bu nasıl bir zihniyet? sizin hayalleriniz bu kadar mı? tabiikide bunda ailelerinde büyük rolü var. hayatlarınız boyunca hep oğlum,kızım devlette memur olsun diye direndiniz. devlet memuru olmayan insanlara kız vermeyi bırak, selam vermediniz! gençliğin hayallerini memur olmaya atadınız. eğitim kısmında yorum yapmayı değil ezberi öğrettiniz. bu sene yapılan sınavda ortalamaları hepiniz görmüşsünüzdür. "matematik 40 soruda ortalama 3,923, fizik 14 soruda 0,467 ortalama, kimya 13 soruda 1,109 ortalama, biyoloji 13 soruda 1,669 ortalama.". tebrikler ümidiniz gençlikti onunda azına s*ctınız. şu ortalamalara bakarmısın. şimdi gelelim üniversitelilere. çok üniversiteli arkadaşım oldu. hepsi ders işlenmiyor,kaçıyoruz,profosör bişey bilmiyor diyerek eğleniyorlar sonra üniversiteden mezun olup marketlerde kasiyerlik yapıyorlar.bence eğitimde değişiklik olması gerekiyor. o üniversitedeki profosörler hiçmi bişey bilmiyorlar? hiçmi üretim için bi fikir vs vermiyorlar, yada bu üniversiteliler hiçmi bişey öğrenmediler? hazır almayı çok seviyoruz. gubuzlukta üstümüze yok. 2016 yılında 12.5 milyon iphone satışı olmuş. otobüse biniyorsun cebinde iphone. insan otobüste iphonu çıkarırken utanır biraz. işte işin özeti bana göre şu: gençliğin umudunu kırıp sadece devlette memur olması için çabaladılar. ve bunuda başardılar helal olsun. ben kendim yazılım öğrendim. internetten bakarak php mysql öğrendim. kendime ait botlarım var bunu üniversiteye gidip değil kendim öğrendim. belkide ben 5-10tane aptal matematik sorusu yüzünden yazılım mühendisliğine gidemeyeceğim. ve bu çok saçma. kendim öğrendim ve bu yazılımın içinde matematikte 4 işlemden başka bişey yok! insanların ezberine değil, yeteneğine bakılarak bişeyler olursa umutlarını kırmasınlar. organk hoşafa yatırım yapacağınıza icat edecek, mucit olacak gençliğe yatırım yapın. daha çocukları küçük yaşta devlete memur olsun diye kafasına kazıyorsunuz. benim düşüncelerimde böyle hadi eyvallah