Güncel Döviz Kurları

1. Kardeşim sırf sen okuyucaksın diye ülke gidip amerikanın her dediğini yapıp boyun egmesımı gerekiyor ?
2. Liechtenstein da yaşıyorum diyorsun ailem para gönderemezse iş bulamazsam bırakmak zorunda kalıcam diyorsun ee o zaman iş bul :D illa ailenin para göndermesi mi gerekiyor ? benim kardeşim üniye şehir dışına gitti hem biz para yolladık hem kendisi çalıştı . Kusura bakma işe girip kendini zora sokucaksın ama bizide anla ülkecek şuan ekonomik bir savaşın ortasındayız kusura bakma :(

Hani az önce yazmışsın ya kardeş kimi dalga geçiyo kimi seviniyo bilmem ne , şu mesajından sonra ciddi anlamda senin ne kadar ciddiye aldığını görmüş oldum.. Ben burda hem master okuyup hem de part time inşaatlarda çalışıyorum kardeşim. Dert ... gibidir.. Herkes en büyüğü kendinde sanır..

Sabah 3.000 $ almıştım.
Yaklaşık 2.000 TL kâr ettim.
A.B.D. vizesi için mülakatı beklerken "neden bana red verdiniz" demeye bile yüzümüz yok artık...

1. Kardeşim sırf sen okuyucaksın diye ülke gidip amerikanın her dediğini yapıp boyun egmesımı gerekiyor ?
2. Liechtenstein da yaşıyorum diyorsun ailem para gönderemezse iş bulamazsam bırakmak zorunda kalıcam diyorsun ee o zaman iş bul :D illa ailenin para göndermesi mi gerekiyor ? benim kardeşim üniye şehir dışına gitti hem biz para yolladık hem kendisi çalıştı . Kusura bakma işe girip kendini zora sokucaksın ama bizide anla ülkecek şuan ekonomik bir savaşın ortasındayız kusura bakma :(

Filler Çarpıştığında Çimenler Ezilir, Burda biz halk olarak çimen oluyoruz, yani doların ceremesini biz çekicez

Son düzenleme:
Açıklamanın başları >>

dolar.png

Açıklamanın sonları >>

dolar2.png

Yazık

Bi muhtesem aciklama daha Erdoğan: Neymiş, dövizmiş kurmuş, geçin o işi sptnkne.ws/jqpr artik bana oyle geliyorki sanki artmasini istiyorlar.

Отправлено с моего SM-G935F через Tapatalk

Üretmiyorsun
Üretmediğin için ithal ediyorsun
İthal ettiğin için dolar azalıyor
Dolar azaldığı için değeri artıyor

Yani dolar veya euroyla satın aldığımız ürünleri biz üretsek kurların yükselmesi umrumuzda olmaz ama yediğin euroyla , içtiğin dolarla olduğu için can yakıyor.Üretmeye başlamamız lazım.

Üretmiyorsun
Üretmediğin için ithal ediyorsun
İthal ettiğin için dolar azalıyor
Dolar azaldığı için değeri artıyor

Yani dolar veya euroyla satın aldığımız ürünleri biz üretsek kurların yükselmesi umrumuzda olmaz ama yediğin euroyla , içtiğin dolarla olduğu için can yakıyor.Üretmeye başlamamız lazım.

Çok daha kötü olacak bu durum cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş derecede ağır bir krizdir.

Son 5 yıldır sadece inşaat şirketleri daha fazla kazansın diye faizler minimumda tutularak kurun yükselmesine göz yumuldu.

6 ay içerisinde ödenmesi gereken 200 milyar dolar var.

Kısa vadede, uzun vadeli kredi alınıp üretime dönüşmesi lazım ancak mümkünatı yok.

Çok değil 1 hafta önce çinden alınan 3 milyar doları müjde olarak lanse ettiler. Yüksek faizle borç dahi bulunamıyor. Bulunanlar da borçların faizine bile yetmiyor.

Güney Kore bizden çok daha zengin ama onları hiç kimse kıskanmıyor, ne hikmetse samanı ithal eden Türkiye'yi kıskanıyor.

Ülkenin tek kurtuluşu yeni yönetim kadrolarıyla 5 yıllık bir planlama dahilinde üretim ve kemer sıkma politikası uygulanması. Ama gelin görün ki dolar 10 lira da olsa reisten vazgeçmeyiz diyen bir kitle var.

Merak etmesinler 10 değil 15 de olur. Şu şartlar altında çok zor değil.

Enpara satışta 7.19tl gösterdi. Yakın zamanda geleek gibi bu rakam, 15tl olmadan durmayacak bu

Arkadaşlar ben döviz almayacağımı söylemiştim ama döviz satın almanın ülke ekonomisine zararı yokmuş.
[MENTION=7877]Cagdaser[/MENTION] hocamın yazdığı yorumu altıntılayarak paylaşıyorum.

yukarıda bi arkadaş dolar almayacagını söylemiş ama olayı yanlış anlamış Türk Lirası degersızleşiyor senin dolar alman problem degıl!

Anlatıyım ılgılısıne

Senin dolar alman bu ulkeye fayda saglar nıye mı? Dışarı cıkacak doları ıçerıde tutmuş olursun çünkü ya şırketler ya fonlar aracılığıyle o piyasadan çıkacak.
Sen mevduat banka hesabında tuttuğun sürece para dolaşımda bulunacak.

Erdoğan banka hesaplarınız da dolar tutmayın dedıgını duydun mu? duyamazsın.
Tek talebı parayı tekrar dönguye sokun sistemde olsun '' YASTIK ALTI '' sebebi para dolaşımda olmadıgı için likite saglamıyor.

Bankaların elinde bulunan her 1 dolar sana piyasalara borç vermen adına 10 dolarlık lıkıte imkanı verir. Yani yurtdışında gelecek olan 1 dolara bile bu yuzden muhtaç oluyorsun.

Kısacası sen gıdıp döviz alıp yastık altına koymadıgın surece bi problem yaşatmıyor =) rezervleri sistemde tutuyorsun çünkü

Sorun senın dolarda olman degıl hans, helana'nın emeklılık fonları için yatırdıgı paraların ulkeyı terk etmesı! Senın dolar mevduatın zaten piyasada banka aracılıgı ıle dolaşımda bulunuyor!

sana gelen hans'ın 100 dolar emeklı fonu, sana 1000 dolarlık kredı lıkıtı saglıyor piyasanda dolaşmasını saglıyor! o parasını cekıp gıdınce 1 dolara karsılık 10 dolar borcun ıle kalıyorsun, kaldıgın gıbı piyasada ihracatın senı dengelemıyor dogal kaynakların yok ve dışarı bır şey satamıyorsun. İçerde de kendıne yetemıyorsun.

Önce dogru teşhis yapalım sonra vatan, millet, sakarya!

Son düzenleme:
Döviz almayacağım ! Bu bir ekonomik savaş ve ben bu savaşta amerika'nın değil Ülkemin saflarında yer alacağım.

1 saat kadar önce dolar almaya karar vermiştim ama düşündüm ve vaz geçtim.
20.000 - 30.000 TL kar edebilirim ama bundan sonra hiç bir zaman Vatan sevgisinden bahsedemem,dilim söylesede kalbim inkar eder.Kimyam bozulur.İç huzurumu kaybederim.

Ben paranın değil Ülkemin safındayım.

Bu benim görüşüm kimseyi bağlamaz ve dolar alanlara eleştirim veya bir sözüm yok.Herkesin görüşü ,bakışı farklıdır.Ben iç huzurumu kaybetmemek için dolar almayacağım.

Güzel bir düşünceyle anlatmışsınız hocam. Hani almayan bu duygularla almaması lazım ama bazıları alanlara vatan haini damgası vurunca işler bozuşuyor. Herkes kendisinden mesul ve kendisi için bir şeyler yapmalı. Ben de şahsen içim elvermediği için gümüş aldım dün hem de uzun vadeli olması için hakkımızda hayırlısı.

2 saat önce dayımla konuştum kendisi bir firmada hem mali müşavir hem de genel müdür

Söylediğine göre Ülkemizin ekonomisi maalesef battı. Genel müdür olduğu firma sadece son haftalarda %20 küçüldüğünü söyledi (firmalarda işçilerin giyindiği tip den çeşit çeşit dolapları yurt dışında bir çok ülkeye ihracat yapıyor)

Hatta son 24 saatte bir çok firma iflas etmiş olabileciğini ve bu krizin altından 5 yıl kalkamıyacağımızı söyledi.

Geçmiş olsun zor günler bizi bekliyor

Döviz almayacağım ! Bu bir ekonomik savaş ve ben bu savaşta amerika'nın değil Ülkemin saflarında yer alacağım.

1 saat kadar önce dolar almaya karar vermiştim ama düşündüm ve vaz geçtim.
20.000 - 30.000 TL kar edebilirim ama bundan sonra hiç bir zaman Vatan sevgisinden bahsedemem,dilim söylesede kalbim inkar eder.Kimyam bozulur.İç huzurumu kaybederim.

Ben paranın değil Ülkemin safındayım.

Bu benim görüşüm kimseyi bağlamaz ve dolar alanlara eleştirim veya bir sözüm yok.Herkesin görüşü ,bakışı farklıdır.Ben iç huzurumu kaybetmemek için dolar almayacağım.

Helal Olsun Sana Kardes

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri