Güncel Döviz Kurları

Durumu özet geç bana :) Dahaaa çıkacak mı? :) $ Beyler :)

Hocam burda kimseye yatırım tavsiyesi vermiyoruz.
Ben sadece olanları yazıyorum.
Herkes bildiği gibi gözlem yapıp yatırımını ona göre yapabilir.
Türkiye'de doların ne olacağını inan MERKEZ BANKASI bile bilmiyor.
:D
Birçok siyasi risk var.
Bekleyelim görelim.

1 dolar : 2,9486
1 euro : 3,3027
altın : 113,41

Arkadaşlar bu konuyu açtım her gün güncelleyip döviz kurlarını tartışırız.

Bugün euro inanılmaz değer kazandı. Gece 3,25 ten açıldı 3,30 a kadar çıktı.

inanılmaz değerlere bak 0.5 :D Artık hergün 0.5 artıyor, nasılda alıştık :/

Not : Altın alın. Nakit paralara olan güvensizlik sebebi ile ek kötü senaryoda altın yine değerli.(minimum3-6 ay yatırım pacaklara tavsiyem.)

Son düzenleme:
Bir ara 5.98 geçti geri düştü. Kötü olan şu var 6 tlyi geçerse kimse durduramaz gibi görünüyor.

8apE4A.png

Egonomi süper.

Bir ara 5.98 geçti geri düştü. Kötü olan şu var 6 tlyi geçerse kimse durduramaz gibi görünüyor.

8apE4A.png

Egonomi süper.
6.80 e kadar yolu var ordan bir düzeltme yapar,sonrasinda 7 leri geçer 8 leri görürüz..Hemen olmayacak ama yazsonuna doğru. Yatirim tavsiyesi değildir :)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.80 e kadar yolu var ordan bir düzeltme yapar,sonrasinda 7 leri geçer 8 leri görürüz..Hemen olmayacak ama yazsonuna doğru. Yatirim tavsiyesi değildir :)

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

He he geçen senede ayni seyleri soyluyordun hatta 10tlyi bulur diyordun Allahtan yatirim tavsiyesi degildir yazmissin arkaya ;D

- Tüik, Nisan ayı Enflasyon rakamlarını açıkladı.
Buna Göre;
- İstanbul'da Gıda enflasyonu da aylık %3,25 arttı.
İstanbul’daki PMI, perakende satışlar ve enflasyon göstergeleri genel oran ile çoğu zaman uyumlu ilerler.
Yapılan araştırmalar ve hane halkının harcamaları, gıda başta olmak üzere fiyatlardaki yükselişin devam ettiğini gösteriyor, ancak enflasyon oranı Nisan’da Mart oranı olan %19,71’in altına gerileyerek %19,50 oldu.

- TÜFE aylık %1,69 arttı ve TÜFE yıllık %19,50 oldu.
- ÜFE yıllık %30,12 oldu.
- Gıda Enflasyonu %31,86 ve Çekirdek Enflasyon %16,30 oldu.

----------------------

Yukardaki veriler devlet tarafından verilen 1 kelime bile yorum yapmadan eklediğim veriler.
Tüik açıklıyor verileri.
Her ay Gördüğünüz gibi Enflasyon %0.50 ile %1 arasında düşüyor.
:D :D :D :D
Rakamlara bakınca herşey yükselmiş ama Enflasyon düşmüş.
Orayıda artık bir zahmet siz yorumlayın.
Bu gidişle Enflasyon AB'deki ekonomileri güçlü olan ülkeler gibi sene sonunda -1 felan çıkacak.

( Dip Not : İstanbul Seçimleri tekrarlanacakmı hala belirsizlik hakim )

-------------

Dolar : 5.98
Euro : 6.67
Sterlin : 7.78

Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz EGONOMİ MUHTEŞEM.

- Tüik, Nisan ayı Enflasyon rakamlarını açıkladı.
Buna Göre;
- İstanbul'da Gıda enflasyonu da aylık %3,25 arttı.
İstanbul’daki PMI, perakende satışlar ve enflasyon göstergeleri genel oran ile çoğu zaman uyumlu ilerler.
Yapılan araştırmalar ve hane halkının harcamaları, gıda başta olmak üzere fiyatlardaki yükselişin devam ettiğini gösteriyor, ancak enflasyon oranı Nisan’da Mart oranı olan %19,71’in altına gerileyerek %19,50 oldu.

- TÜFE aylık %1,69 arttı ve TÜFE yıllık %19,50 oldu.
- ÜFE yıllık %30,12 oldu.
- Gıda Enflasyonu %31,86 ve Çekirdek Enflasyon %16,30 oldu.

----------------------

Yukardaki veriler devlet tarafından verilen 1 kelime bile yorum yapmadan eklediğim veriler.
Tüik açıklıyor verileri.
Her ay Gördüğünüz gibi Enflasyon %0.50 ile %1 arasında düşüyor.
Rakamlara bakınca herşey yükselmiş ama Enflasyon düşmüş.
Orayıda artık bir zahmet siz yorumlayın.
Bu gidişle Enflasyon AB'deki ekonomileri güçlü olan ülkeler gibi sene sonunda -1 felan çıkacak.

( Dip Not : İstanbul Seçimleri tekrarlanacakmı hala belirsizlik hakim )

-------------

Dolar : 5.98
Euro : 6.67
Sterlin : 7.78

Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz EGONOMİ MUHTEŞEM.

sadece doğrusunu düzeltmek için şunu koyayım hocam hani diyosun ya gıda fiyatları arttı nasıl enflasyon düşer
ZXGApz.jpg

şahsi tahminim yazın turizmin döviz girdisi ve işsizliğe katkısı ile ekonomi bugünlerden daha toparlı hale gelir.Bide kurlarda fırlama olmazsa haziranda faiz indirimi bekliyorum.

Son düzenleme:
sadece doğrusunu düzeltmek için şunu koyayım hocam hani diyosun ya gıda fiyatları arttı nasıl enflasyon düşer
ZXGApz.jpg

Bu işin doğrusu vs yokki.
Tüm rakamlar doğru zaten.
Ancak enflasyon oranı Nisan’da Mart oranı olan %19,71’in altına gerileyerek %19,50 oldu.

Benim verdiğim rakamlarda da zaten Gıda enflasyonu TAVAN yapmış durumda.
Aylık bazda ise Yıllık ENFLASYON sürekli düşüyor.
%19.50 lara kadar düştü.

Ülkedeki tüm ürünlerin fiyatı artarkan Enflasyon düşüyor.

Bu işin doğrusu vs yokki.
Tüm rakamlar doğru zaten.
Ancak enflasyon oranı Nisan’da Mart oranı olan %19,71’in altına gerileyerek %19,50 oldu.

Benim verdiğim rakamlarda da zaten Gıda enflasyonu TAVAN yapmış durumda.
Aylık bazda ise Yıllık ENFLASYON sürekli düşüyor.
%19.50 lara kadar düştü.

Ülkedeki tüm ürünlerin fiyatı artarkan Enflasyon düşüyor.

hocam tabloda hangi maddelerin artıp artmadığının verileri var.Senin tüm ürünlerin fiyatı arttı dediğin geçen yıldan kalma.Birebir Nisan ile mart ayını karşılaştırdığında fiyatlarda düşüş var.Muhalefet olacam diye bağnaz olmayada gerek yok :) tamam eleştirirsiniz ama altı dolu değil söylediklerinizin belki burda sizi okuyup inanan insanlar var yani yanlışı yaymak etik değil.

hocam tabloda hangi maddelerin artıp artmadığının verileri var.Senin tüm ürünlerin fiyatı arttı dediğin geçen yıldan kalma.Birebir Nisan ile mart ayını karşılaştırdığında fiyatlarda düşüş var.Muhalefet olacam diye bağnaz olmayada gerek yok :) tamam eleştirirsiniz ama altı dolu değil söylediklerinizin belki burda sizi okuyup inanan insanlar var yani yanlışı yaymak etik değil.

Bu arkadasi burda pek ciddiye alan yoktur diye dusunuyorum. Kendi yazdiklarina kendi gulup eglenen biriyi ciddiye almak icin ayni kafadan olmak lazim :D

:D :D :D
Şu söylediklerinle beni manipülatif ilan ettinya ne desem bilemedim.
Sana ancak gülünür.
Devletin verdiği rakamlara sen güvenmiyor musun?
Ben tek kelime eklemeden kalem kalem TÜİK verilerini yazdım.
Enflasyon şu anda %19,50 ben değil DEVLET SÖYLÜYOR BUNU.
Ben uydurmuyorum yani.
Gıda enflasyonu verileride DEVLET VERİLERİ.
( Soğan kilo 8tl - en ucuz Patates 6Tl )

Diğer ürünlerde düşüş neden yaşanmış onlarıda bir irdele öğren, ondan sonra gel yaz.
Beyaz eşyadaki, Otomobildeki ÖTV + KDV indirimlerinide yaz.
Hala daralan SIFIR araç satışlarını yaz.
Keza Beyaz eşya satışlarındaki düşüşleride yaz.
Dayanıklı ev aletleri diye geçen pazarın % kaç daraldığını yaz.

Sende Egonomiyi savunacağım diye '' Senin tabirinle '' - BAĞNAZ - olma.
:cool:

Neyse rakamlarla herşey ortada zaten.
Faiz senin dediğin gibi insinde bakalım dolar ne tepki verecek hep birlikte görelim.

adamlara bak yok turist gelecekmiş yok ekonomi düzelecekmiş :D hee evet dolar 7 liraya çıkarken noel bayramı yapıyoduk , dışarda kızak çekiyoduk :D

Şu söylediklerinle beni manipülatif ilan ettinya ne desem bilemedim.
Sana ancak gülünür.
Devletin verdiği rakamlara sen güvenmiyor musun?
Ben tek kelime eklemeden kalem kalem TÜİK verilerini yazdım.
Enflasyon şu anda %19,50 ben değil DEVLET SÖYLÜYOR BUNU.
Ben uydurmuyorum yani.
Gıda enflasyonu verileride DEVLET VERİLERİ.
( Soğan kilo 8tl - en ucuz Patates 6Tl )

Diğer ürünlerde düşüş neden yaşanmış onlarıda bir irdele öğren, ondan sonra gel yaz.
Beyaz eşyadaki, Otomobildeki ÖTV + KDV indirimlerinide yaz.
Hala daralan SIFIR araç satışlarını yaz.
Keza Beyaz eşya satışlarındaki düşüşleride yaz.
Dayanıklı ev aletleri diye geçen pazarın % kaç daraldığını yaz.

Sende Egonomiyi savunacağım diye '' Senin tabirinle '' - BAĞNAZ - olma.

Neyse rakamlarla herşey ortada zaten.
Faiz senin dediğin gibi insinde bakalım dolar ne tepki verecek hep birlikte görelim.

ben olumlu/olumsuz yorumlar yapmıyorum hocam sadece yanlışını düzelttim.Ülkedeki tüm ürünlerin fiyatı artarkan Enflasyon düşüyor cümlenizin yanlış olduğunu grafikle düzelttim.Siyaset yapmıyorum Kimseyi savunmuyorum sadece doğrulardan yanayım.

ben olumlu/olumsuz yorumlar yapmıyorum hocam sadece yanlışını düzelttim.Ülkedeki tüm ürünlerin fiyatı artarkan Enflasyon düşüyor cümlenizin yanlış olduğunu grafikle düzelttim.Siyaset yapmıyorum Kimseyi savunmuyorum sadece doğrulardan yanayım.

Bende siyaset yapmıyorum zaten, ama bana sen -BAĞNAZ- dedin.
- Bağnaz kelimesi için TDK şöyle diyor;
( Bir düşünceye, bir inanışa aşırı ölçüde bağlanıp ondan başka bir düşünce ve inanışı kabul etmeyen, mutaassıp, fanatik )
- Neye körü körüne bağlıyımda bu kelimeyi bana söyleme Cesaretini buldun?

Devletin verdiği rakamları yazıyorum.
Herşeyin fiyatı artmış, gelmiş bana indirim gelen ürün var diyorsun.
Sıfır araçta ÖTV + KDV indirimi var diye 8tl'den Soğan alamayan insan gidip 200binden 180bine fiyat indi diye arabamı alacak?

- Daha önce zaten Araç daralmarını, inşaat sektörünü ( konut satışları ) vs zaten tek tek konuda yazanda benim.
Devlet ne zaman açıklama yapsa ben yazıyorum.
Bugünde ENFLASYON verileri vardı, geldim yazdım.
Olay bu kadar basit.

Ben her Devlet verisi açıkladığımda sen bana alıntı yapıp karşılık verirsen konu tabiki başka yerlere gider.
Sende kendi verilerini yaz, benden alıntı yapma olsun bitsin.
İyi forumlar, takıl forum geniş.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri