- TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Şubat döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 376 bin kişi artarak 4 milyon 730 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 4,1 puanlık artış ile %14,7 seviyesinde gerçekleşti.
( Geçen ayla aynı oranda açıklandı Tüik tarafından işsizlik oranı )
- Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinde binde 1 vergi alınacak. Bazı kambiyo işlemlerinden alınan Banka Sigorta Muamele Vergisi kaldırılırken, diğer işlemlerde BSMV yüzde 0.1 olarak uygulanacak.
( Döviz alan-satanlara Kambiyo vergisi getirildi. Belli limitler üstünde binde 1 Vergi alınacak. )
Döviz alış satışına kısıtlama getirmeye yönelik hamleler.
Biliyorsunuz Egonomi muhteşem ama Doların ateşi bir türlü sönmüyor, sürekli yangın tüpüyle müdahale etmek lazım.

- Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek korgayla gönderilen ve bedeli 22 Avro'yu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı. Posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
( Durmak yok ek vergilere devam.Yurtdışından gelen tüm ürünlere Gümrük vergisi + Kvd + Ötv ıvır zıvır vergisi eklenecek.Toptancılara geçmiş olsun.)
Buda doları baskılamak için atılmış bir adım, İthalata para vermeyin muhabbeti.
İyide sen ne üretiyorsunda, Yerli ürün alacak bu insanlar?

- Çavuşoğlu: (S400) Erteleme gündemde değil.
( Temmuz ayında alacağız diye sürekli açıklama geliyor bakalım ne olacak. )
Bunları ben uydurmuyorum hepsi Cumhurbaşkanlığı onaylı yeni VERGİLER.
Vatana millete hayırlı olsun.
Dolar kıskaç altına alındı.

Dolar zor günler geçiriyor.

-----------------
Dolar : 6.08
Euro : 6.80
Stelrin : 7.82
Egonomi muhteşem. . .
( Geçen ayla aynı oranda açıklandı Tüik tarafından işsizlik oranı )
- Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, kambiyo muamelelerinde satış tutarı üzerinde binde 1 vergi alınacak. Bazı kambiyo işlemlerinden alınan Banka Sigorta Muamele Vergisi kaldırılırken, diğer işlemlerde BSMV yüzde 0.1 olarak uygulanacak.
( Döviz alan-satanlara Kambiyo vergisi getirildi. Belli limitler üstünde binde 1 Vergi alınacak. )
Döviz alış satışına kısıtlama getirmeye yönelik hamleler.
Biliyorsunuz Egonomi muhteşem ama Doların ateşi bir türlü sönmüyor, sürekli yangın tüpüyle müdahale etmek lazım.
- Amazon, Alibaba gibi uluslararası elektronik ticaret şirketlerinden sipariş edilerek korgayla gönderilen ve bedeli 22 Avro'yu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı. Posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak. Karar 15 gün sonra yürürlüğe girecek.
( Durmak yok ek vergilere devam.Yurtdışından gelen tüm ürünlere Gümrük vergisi + Kvd + Ötv ıvır zıvır vergisi eklenecek.Toptancılara geçmiş olsun.)
Buda doları baskılamak için atılmış bir adım, İthalata para vermeyin muhabbeti.
İyide sen ne üretiyorsunda, Yerli ürün alacak bu insanlar?
- Çavuşoğlu: (S400) Erteleme gündemde değil.
( Temmuz ayında alacağız diye sürekli açıklama geliyor bakalım ne olacak. )
Bunları ben uydurmuyorum hepsi Cumhurbaşkanlığı onaylı yeni VERGİLER.
Vatana millete hayırlı olsun.
Dolar kıskaç altına alındı.
Dolar zor günler geçiriyor.
-----------------
Dolar : 6.08
Euro : 6.80
Stelrin : 7.82
Egonomi muhteşem. . .