Günlerce üstünde uğraştığım videolarım kopyalanmış

S
  • Kullanıcı serhat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - YouTube Hakkında Genel Sorular
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
S

serhat

Guest
merhabalar sayın değerli abilerim kardeşlerim
ben tam 3 ay oluyo youtubeye başlayalı, yaklaşık bir aydır ben birtakım videolar üzerinde çalışıyordum
yani 30 tane uzun videolardan kestim biçtim efect koydum tam 1 ayımı buna verdim gece gündüz bunun üzerinde çalıştım
şimdi bu videoları geçen gün nihayet yükleyebildim youtuba çok çok izleinimde almadılar 1k 2k izlenim falan aldılar
ancak şimdi bugün bu videolarımın başkası tarafından kopyalandığını gördüm
ben tam bir ayımı geceli gündüzlü bu işe verdim
evet arkadaşlar bende sapm yapıyorum yani dediklerinizi duyar gibiyim videolar benim değil, ama gerçkten inanılmaz zoruma gidiyor ben tam 1 ay boyunca bunları kesip biçmekle efekt vermekle uğraştım adam geldi tak diye bütün emeğimi çaldı
yani arkadaşlar hani üstünde çok çalışmasam tamam vallahi çok koymaz ama tam tamına 1 ay üstünde çalıştım
sizce bu videoları nasıl sildirebilirim
hangi telif türüyle sildireyim sizce
normal telif hakkı atarsam geri bildirim yollayabilir
40 50 tane kanalım var sizce bu kanallardan topluluk falan mı yollıyım
yani kısacası bu konuyu açmamın nedeni
bu videoları sildirmem için ne yapmalıyım
ben bugüne kadar hiç telif yollamadım bu konudada çok bilgim yok
teşekkürler saygılar

içerik türkçe ise muhtemelen forumdan birisidir. kanalına mesaj at. 1 gün bekle geri dönüş yapmassa gönder telifi hiç düşünmeden.

Msj atın çok uğraştım bu videolar için silin diye, telif falan atarsanız adamın tüm adsensesindeki para kazanma falan giderse o da size sahte telifler yollar falan filan öncelikle tatlı dille güzel yoldan halledin derim.

hocam açıkcası bundan sonrasını okuyamadım

evet arkadaşlar bende sapm yapıyorum yani dediklerinizi duyar gibiyim videolar benim değil, ama gerçkten inanılmaz zoruma gidiyor

hocam biraz empati kurun lütfen eğer kendinize ait olmayan videoya telif atarsanız sonuçları ağır olur adsense hesapınıza kadar kapatılabilir

videolar tamamen sana ait değilse telif gönderemiyorsun diye biliyorum. gerçekten zor bir durum. umarım bir çözüm bulursun.
keşke tamamen sana ait 5 10 video yapsaydın. o zaman kanalını kopyalayan bunu fark etmeyip onları da yükleyecekti. o zaman rahatlıkla kanalını kapattırabilirdin.

içerik türkçe ise muhtemelen forumdan birisidir. kanalına mesaj at. 1 gün bekle geri dönüş yapmassa gönder telifi hiç düşünmeden.

bakın arkadaşlar iyi okuyun bu yazımı :

Videonun içindeki ses-görüntü-klip ne ise sen veya sana ait değilse telif felan atamasıın...yani videoyu biçmekle-efek koymakla video içeirğinin asıl sahibi olamassın....ve bu şekilde kopy yapana telif atarsan sahte telif atmış olursun ki sahtel telif suçtur geri bildrim yaparsa o kişi ispatlayamayacağın için kanalın gümler....bunun için bu durumda olanlar şöle düşünsün...

sonuçta sende o videoyu birinin kanalından almıştın.....emek verdin ama yapacak bişi yok....

arkadaşlar videolar italyanca
bu konuyu şunun için açtım yani hani 40 50 kanalım var bu kanallardan
ayrı ayrı telif yollasam silinir bencede işte hangi telif türünü yollıyım
lütfen bi akıl verin

Cinsel içerik
Şiddetli/tiksindirici içerik
Nefret/kötü amaç içeren içerik
Zararlı/tehlikeli hareketler
Çocuk istismarı
Spam veya yanıltıcı
Haklarımı ihlal ediyor
Altyazı raporu (CVAA)

bunlardan hangisini seçeyim ve bu seçtğiminde alt kategorisi var mümkünse bana tam olarak hangisini seçmem gerektiği hakkında bilgi veririmisiniz

Kendin diyorsun videolar bana ait değil diye eğer bir iki ay uğraştıysanız videonuza kanal linki ve logo da gömmeniz gerekliydi bence bunları yaptıktan sonra zaten kolay kolay kimsenin kopyalayası gelmez o kanalı.

Sahte telif atmak eskisi gibi iyi sonuclar dogurmuyor artik bunu soylemek istiyorum oncelikle.Youtube'da yapilan degisikliklerle,artik Telif atipda karsiligini ispat edemeyen kullanicilarin hesaplari bloke edilip kapatildigi gibi,bu kapatilan hesaplardaki adsense hesaplari yaninda kanallarida para kazanmaya kapatiliyor.

Yani bir cok sahte telifle ugrasan youtube careyi bu sekilde bulmus yeni duzende.Bencede iyi yapmis.Telif atiyorsan sebebini gostereceksin,ispatini yapacaksin bende gerekeni yapayi mdiyor,yoksa sahte telif olursa senin adina ne kanal kalir ne adsense diyor.

Bunu dusunerek bu islere girin bundan sonra.

Ayrica senin konuna sorununa gelince,icerigi istersen 1000 kez kes bic ne yaparsan yap senin olmadikdan sonra kimseye telif atma hakkina sahip degilsin.Bu isi yapiyorsan,baskalarinin videolarinda oynama yaparak dahi para kazaniyorsan buna alisacaksin.

Alisamam dersende o zaman sahte yapacagin islerin karsiliginda ceza aldiginda youtube'dan youtube'u kotulemeyeceksin.

Konuyu kitliyorum,telifi ne sekilde atacaksan at ama hic hakkin yok sahte telif atmaya.Ekmegindende olma bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri