Benim tavsiyem, sevdiğiniz ya da uzman olduğunuz bir konuda site açmanız. Örneğin basketbol mu seviyorsunuz, kendi yorumlarınızı yapabileceğiniz bir site açabilirsiniz. Ya da balık tutmayımı seviyorsunuz, balıkçılıkla alakalı bir site açabilirsiniz hem eğlenirsiniz, hem de para kazanırsınız.
Sonuçta site işini severek yapmanız gerekmekte, sevmezseniz misal haber sitesi açtınız 2 gün haber girersiniz 3 gün girmezsiniz ama ilgilendiğiniz bir konu olursa arkadaşınıza anlatır gibi ziyaretçilere anlatırsınız.
Neden bu şekilde düşünüyorum derseniz;
Haber sitesi açmak için en azından iha, dha üyelikleri, kaliteli editör kadrosu, güzel bir scriptinizin olması lazım. Aksi takdirde hazır wordpress'e bir site kurup botla çekip para kazanmak istiyorsanızda seo yatırımı yapmanız gerekecek. Son olarak elinizde büyük facebook sayfaları varsada başarılı olabilirsiniz haber sektöründe.
Oyun siteleri de, içerik açısından çok zahmetli olmasada yine arama motoru optimizasyonuna büyük bir bütçe ayırmanız gerekecek.
Size tavsiyem; ilk etapta TBM'ye aylık aranmaya takılmadan, sevdiğiniz bir konuda bu yaşadığınız yer bile olabilir bir siteyle başlamanız.
Herşey adsense değil, örneğin balıkçılıkla alakalı sitenizde günlük 100 ziyaretçiniz olur, ama her gün 2 tane olta satarsınız. Bu şekilde, kendi ilgi alanlarınızı düşünüp kendinize uygun olanı belirleyebilirsiniz.