Hayır yani neden bize böylesin hayat ?

Hacim bende amerikada universite okuyorum cok iyi bi okul degil benimkisi ama ben biktim sahsen son 1 semester kaldi okulun bitmesine ama ben diyorum acaba herseyi birakip tr ye donup internet islerini kovalasammi diye dusunuyorum cunku icimde calisma ( bir sirkette calisma) hissi yok..
Bi yandanda pisman olma kismi var isin mesela 20 sene sonra dermiyim acaba keske okusaydim bilmiyorum o yuzden en azindan bu donemi bitireyim diyorum mezun olayim.. Is bulup calisacagimdan deil.. En azindan ailem der o kadar para harcadik okul bitirdi. Aslinda butun olayda bu sanki ben onlar icin okul okuyor gibiyim :D
Bilmiyorum belki benim gibi dusunenler vardir ama buyuk risk mesela donunce turkiyeye bide askerlik var aahhh ahh kararsizlik bitirir adami :)

Kardeşim kafaya takmak gerçekten ılerde ruh ve beden salığını etkıleyen zarar veren çok ciddi bir sorun Kafaya takarsan başarızısız olabılısın Ben çok kafaya takan ince fıkırlı bırıyım bu yuzden 25 işyerı değiştirdim Kendı kendının doktoru olmaya çalıs E lınden geldığınce iyi hazırlan sonucta ne sen ılk kaybeden veya kazanan olacaksın nede son Ucunda ölüm yok Elinden geldığınce çalıs olursa olur olmassada seneye devam edersın canın sağolsun

Zenginlik ve fakirliği adalete bağlamamak gerek..Benim öz kuzenim her gün patates ekmek yiyerek büyüdü berbat bir ilk 24 yıl yaşamıştır. tahmin edemem..sonra üniversitede burslu hukuku kazandı ve şuan 24 yaşından beri savcı..son model mercedese binip bunun modelini yükselteceğim diyor..Zenginlik kavramı çok geniştir şuan burda asgari maaşla çalışan işçi de afrikada ki "yemek" nedir ömründe görmemiş çocuklara göre çok zengindir..Herşeyden önce sağlığı yerinde olan en zengindir..Adaletsizlik, fakirlik vb kavramlarla kendimizi kandırmak yerine devamlı çözüm üretmeliyiz..Arkadaşın yaptığı isyan etmek değil mantığı sorgulamak olmuş bana göre ve biraz da ebevenylerine kızgın..Ama şunu da unutma kardeşim ebeveynlerini hiç göremeyenler de var

arkadaş tükenmişlik sendromu yaşıyor. senin yerinde olsaydım güzel bir hayat programı yapar seneye olmasa bile 25 yaşın da camberge, oxford, harvard ne varsa alayına giderdim. ama önce kendini burada ispatlamalısın. ODTU ye, Boğaziçine, Bilkent'e gitmene engel var mı ? oralar da kendini ispatlarsan zaten USA'nın bütün üniversitelerinin kapısı sana açılır. ne geçiyor yani böyle ağlayarak eline ?

geçen bir çocuk 15 16 yaşların da, NASA'dan davetiye almış buradan yardım istiyordu gideyim abi para toplayak diye. la oğlum NASA'ya cin ali resmi göndersen sana teşekkür mektupu gönderir gel bi çayımız iç derler. sende bir ışık görseler zaten seni burslu olarak NASA ya alırlar. sen önce türkiye'de kendini ispat et gir ODTU ve THK'ana oku Uzay Mühendisliğini sonra parlak bir bilim adamı olursan alırlar seni. onu desteklemek için biride çıkıp e hadi bakalım show yapıyordunuz 10k 20k lar 50k lar görelim sizi yardım edin o çocuğa diye.... la havle vela kuvvete.... sonra konusunu hangi moderatör sildi bilmiyorum ama acayip komedi döndü olayda :)

Son düzenleme:
sana şunu söyleyim ne bölüm okuduğunun hiç bir önemi yok, çok saçma olan 2 yıllık bölümler okuyarak bile geleceğini kurtaran tanıdıklarım var.

örnek1: tarih bölümü mezunu olan bir tanıdık var. tarih bölümü mezunlarının tek hedefi vardır polis olmak. :D ama bu üstüne yüksek lisans yaptı, doktora yaptı. amerika'ya gitti. bunları baba parasıyla da yapmadı bursla yaptı. abd'de microsoft sertifikası aldı. şimdi microsoft program desteği sunarak her ay eşşek yüküyle para kazanıyor.

örnek2: bu elemanın abisi. bilgisayar programcılığı mezunuydu. 2 yıllık kıytırık bi bölüm. hemen her meslek yüksek okulunda var. orayı bitirince kıbrıs'ta burslu kazandı bilgisayar mühendisliğini orda devam etti okula. şimdi ayda 8000 lira kazanıyor. :)

örnek3: babası, hayvanların başında kim duracak diye okutmadı abdullah abi'yi. köyden kaçtı gitti okucam diye. 2 yıllık muhasebe bitirdi. 2-3 yıl muhasebecilerin yanında asgari ücret/2 maaşla çalıştı. açıktan 4 yıllığa tamamladı lisans diploması aldı. sonra devlet bankasına girdi. şimdi ziraat bankasında memur.

bunlar gibi var daha çevremde örnekler. kendini geliştirirsen ne bölümü okuduğunun inan hiç önemi yok. hele bir de odyometri mezunu amcaoğlum var ondan hiç bahsetmeyim. 450.000 liralık arabaya biniyor adam. :D odyometri bölümünü belki de hiç duymamışsındır ve 2 yıllık bir bölüm.

Geçmiş yaşadıkların çok üzücü, zengin çocukları gibi güzel okullarda okumak istemen de gayet doğal kim istemez ki.
Herkesin muhtemelen izlediği dünyanın en iyi motivasyon konuşması diye bir video var. İzlemediysen izlemeni tavsiye ederim. Ana fikri her ne olumsuzluk yaşadıysan geride bırakarak sanki hiçbiri yaşanmamış gibi aynı heyecan ve umutla mücadeleye devam etme üzerine. Aslında ytparada da bunu görmüş olman lazım. Bazen kendimizi güçsüz hissederiz, ayağımız takılır tökezleriz. Bunlar gelip geçici şeyler.

Şaka maka lise biteli nerdeyse 20 sene olmuş :)

Bence sen milyonlarca kişiden daha zenginsin !!!
Bence hep tepedekilere bakmışsın hocam,mesala sınavdan önce öleceğini düşün,yada hasta olacağını,bir yerinin kırılacağını veya birini kaybedeceğini sence hangisi olsun istersin bence sınavı kazanmayım ne olacak diyeceksin ilk,bak gördün mü sıvan okadarda önemli değilmiş.???
Hep zenginleri ve zengin ünileri orada okuyanları düşünmüşsün,Neden afrika veya bir yığın hatta o sıraladığın ünilerden daha fazla sayıdaki ülkelerdeki hiç olmayan ünileri neden düşünmüyorsun?veya o ülkelerden gelip senin ülkendeki en dandirik bir ünide okumak için canını verdiğini.Unutma zenginler mutlaka olmalı,fakirlerde herkes zengin yada herkes fakir asla olmaz olmamalıda.
Diyorsun ki okadar fakir içinde ne akıllı insanlar var,ve okadar zenginin çocuğuda bir okadar akılsız :) Aslında bizzat kendin söylüyorsun belkide o fakir olduğu için zekalıdır çünkü zenginlerin çocuklarının gerizekalı olduğunuda söyleyen sensin.

Kısaca biliyorsundur mutlaka ben hep şu hikayeyi düşünürüm bazen,Ayakkabın olmadığına üzüldüğünde ayağı olmayan birini hatırla.
Sen bence milyon kişiden daha şanslısın nete girebiliyor,bilgisayarı kullanabiliyor,belki youtubeden üç beş kazanıyosun.bunları bile yapamayanları düşün ve nekadar zengin olduğunun farkına var.

sana tek örnek olarak verebileceğim kişi ATATÜRK'tür kardeşim herkes zorluk cekıyor kimisi az kimisi fazla ama yılmamak ve basarmak senin elinde!

Kardeşim herşeyin bir yolu var yeterki koşmayı bil.nerden mezun olduğun önemli değil yaptığın işler önemli olacak.

Arkadaşlar bütün yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum o kadar çok yorum var ki cevaplamaya kalksam eminim baya bir zamanımı alır fakat benim sınavıma çalışmam lazım fazla bir zamanım yok kısaca yazacaklarımı yazayım ben..

Ben isyan etmiyorum arkadaşlar yanlış anlaşılmasın hayatımdan şikayetçi değilim her halime bin şükürler olsun.. Sadece sisteme isyan ediyorum, saçma sapan bir sınav sistemi yapmışlar bilim adamı olcak,mühendis olacak adamı sırf 1-2 ders yapamıyor diye saçma bölüme yolluyorlar en basitinden. Sınav sistemi yerine uygulamalı veya gözlemli bir sistem yapılmalı veya sadece o derslere yönelik eğitim verilmeli. Sen gidip ingilizce bölümüne gidecek adama matematik sorarsan o tabii ki çuvallar. Matematik yapsa zaten dil bölümünde değil sayısalda olurdu, ki o da mühendislik falan seçerdi. Genel olarak böyle yani.

Arkadaşlar benim asıl sıkıntım bireysellikten ziyada global olarak konuşuyorum. Çıkan bütün fizikçiler, bilim adamları, astronotlar hepsi gevur adamlar. 1 tane bile Türk yok adam akıllı. Neden biz olmuyoruz ? Aslında basit; zor geliyor. Gerçekten tek sebebi bu ders çalışmak bize zor geliyor bana da öyle sana da öyle. Ders çalışmaktan zevk alan biri duydunuz mu ? Ama şöyle bir şey var ; ben İngilizce dersi görmekten gerçekten zevk alıyorum bana haftada her gün 10 saat ingilizce dersi versinler okulda asla sıkılmam şikayet etmem zevkle işlerim. Ama adamlar ortaya karışık vermiş her şeyi işte saçma sapan bir sistem. Aksini kimse söyleyemez bence. Bazı yerlerde lazım olabilir falan diyebilirsiniz ama bilgisayar mühendisi olmuş bir adamın tarih dersiyle ne işi olabilir merak ediyorum cidden gerçekten kodlama yaparken tarih mi aklına gelicek onun. Resmen beyin bulandırmak. Biz Türkiye olarak dünyada bir halt olmayalım diye elinden geleni yapıyorlar eğitim sistemi olarak. Bu yüzden kazanamıyoruz tabi. Okulu sevdirmek yerine nefret ettiriyorlar. Bu sistem bildiğim kadarıyla sadece Türkiye'de böyle. Diğer ülkelerde (bkz: Almanya) adamların dersleri nasılsa öğretmenleri karar veriyor bu buraya gitse daha iyi olur diye ve gerçekten oraya gidince çok çok iyi yerlere gelebiliyor. Alman akrabalarım var oradan biliyorum.

İşin özü ; amacım kendimi acındırmak, isyan etmek falan değil. Veya halimden şikayetçi olmakta değil. Sadece hayat bazen istemediğiniz engeller koyuyor bu değişmez bir gerçek. Ve şöyle bir gerçek var ki ; ne kadar çalışırsak çalışalım iyi bir altyapı olmayınca insan çok zorlanıyor gerçekten çok fazla. İyi bir eğitim göremedim ben lisede bunu bahane olarak algılamayın cidden göremedim. Bireysel olarakta pek bir faydalı olmuyor hele matematik dersinde anlamadığı kısımları insan yardımcı olmadan zorlanıyor. Herkes her şeyi yapmak zorunda değil bununda farkındayım.

Valla iyice karıştı :) Allah inşaAllah sonunu hayır eyler bizim için.. Ben zenginlere de mana bulmuyorum ama öyle bir üniversitede okuduğunuzda asla işsiz kalmazsınız, desteksiz kalmazsınız. GÖZÜM ASLA VE ASLA PARADA DEĞİL. PARA HER ZAMAN İKİNCİ PLANDIR BENİ İÇİN.

Madem çalışırım yaparım diyorsun hiç harvard üniversitesinin stanford, yale, mit nin burs olanaklarını araştırdın mı? Bu üniversitelerin paraya değil beyine ihtiyacı var.

Madem çalışırım yaparım diyorsun hiç harvard üniversitesinin stanford, yale, mit nin burs olanaklarını araştırdın mı? Bu üniversitelerin paraya değil beyine ihtiyacı var.

Okudum hocam SAT sınavı, TOEFL Falan lazım bide öğretmenlerden tavsiye tabii. SAT Sınavını yapamam çünkü matematik geometri fizik biyoloji gibi dallarda başarılı olmam lazım, ben sayısal değilim ve aldığım eğitim berbat gerçekten. TOEFL yaparım ingilizcemin gayet iyi olduğunu düşünüyorum.

İşte anlatmak istediğim bu ; BU ADAMLAR BEYİN ARIYOR. Oralara katılmak isteyenlerin belli bir dallarda ödüller almaları lazım mesela matematik olimpiyatında. Ya bırak ödülü ben daha matematikte toplama çıkarma anca yapıyorum ya :D Aldığım eğitim yüzünden ne kadar uğraşırsam uğraşayım hep berbat sonuçlar. Okuduğum lise de iyi değil.

Hocam bu okulları kim istemez ki. İnan insanın okuma aşkını arttırır.
Mesela benim okulumda sosyallik neredeyse sıfıra yakındır. Ancak belki de üniversitede erişemediğim o hayata sonradan erişeceğim, bunu bilemeyiz.

Türkiye'de eğitimin iğrenç olduğu su götürmez bir gerçek. Dediğin gibi Türkiye'de zehir gibi insanlar var. Hatta bizim bildiğimizden çok daha fazla zeki ve yetenekli mühendisler var. Ancak destek yok, olmayacak da.

Daha yakın zamanda bir Türk gencin projesi Tübitak'ta hiç ödül almazken, dünya genelindeki bir yarışmada birincilik ödülü aldı. Ne yazık ki bu haldeyiz. Üniversitede olunca bunları çok daha iyi olarak görebiliyoruz.

Ülkeden gitmek istesen, ben de herkes gibi kaçan mı olayım diyorsun, gitmezsen "yeter artık" diyorsun. Çok garip, anlayamadım.

Eğer zaman ve sağlık varsa, her şey ulaşılabilirdir dostum. Allah'a şükret ve çalışmaya devam et. Hiçbir emeğin karşılıksız kalmadığı bir tabiat bu.

Hocam bu okulları kim istemez ki. İnan insanın okuma aşkını arttırır.
Mesela benim okulumda sosyallik neredeyse sıfıra yakındır. Ancak belki de üniversitede erişemediğim o hayata sonradan erişeceğim, bunu bilemeyiz.

Türkiye'de eğitimin iğrenç olduğu su götürmez bir gerçek. Dediğin gibi Türkiye'de zehir gibi insanlar var. Hatta bizim bildiğimizden çok daha fazla zeki ve yetenekli mühendisler var. Ancak destek yok, olmayacak da.

Daha yakın zamanda bir Türk gencin projesi Tübitak'ta hiç ödül almazken, dünya genelindeki bir yarışmada birincilik ödülü aldı. Ne yazık ki bu haldeyiz. Üniversitede olunca bunları çok daha iyi olarak görebiliyoruz.

Ülkeden gitmek istesen, ben de herkes gibi kaçan mı olayım diyorsun, gitmezsen "yeter artık" diyorsun. Çok garip, anlayamadım.

Eğer zaman ve sağlık varsa, her şey ulaşılabilirdir dostum. Allah'a şükret ve çalışmaya devam et. Hiçbir emeğin karşılıksız kalmadığı bir tabiat bu.

Çok iyi bir yorum olmuş gerçekten. Anlatmak istediğimde bu yani.

O üniversiteler zaten dersten ziyade senin başarına, CV ye ve sosyal durumuna bakıyor. Sürekli bir proje içinde olmana bir şeyler geliştirmene bakıyor. Özgün fikir ve özgün beyin arıyorlar. Boşuna adamlar yabancı ülkeye beyin göçü yapmıyor. Burada ağzımızı açsak yine biz suçlu oluyoruz devlete karşı. Devletten ziyade MEB'e karşı. Siyaset propagandası falan yapmıyorum yanlış anlaşılmasın. İnsanı okumaktan soğutuyorlar yeminle..

Seni o kadar çok iyi anlıyorum ki Dost bir de bir Doğu'lu olarak senden daha çok çektim. Bu yaşadıklarını bende yaşadım baktım olmuyor, kpssye bağladım kendimi baktım onda da atanma matanma yok, işe torpil giriyor pes ettim en sonda. Ne yazık ki başka ülkelerde çocuklar 5 yaşında bilmem kaç roman bitirmiş, bizim 10 yaşına gelmiş çocuklar ancak tv izlesin, ana baba dırdırını dinlesin (genelleme yapmıyorum çoğunluk bu durumda) ve buna sistemin etkisinide ekledin mi ortaya okumayan bir millet çıkıyor.-ve ne yazık ki çıkıyorda, görüyoruz.- En ufak örneği de Youtube ile ilgili vereyim. Başka ülkelerdeki Youtube anasayfasına girince Özgün adamların fikirlerini görüyoruz ve hep üst sıralarda. Biz de ise sürekli saçma saçma diziler ve ne yazık ki çok izleniyor. Bu da kesinlikle eğitim sistemiyle alakalı, kimse farklı yönlere çekmesin. Velhasıl dost sen daha lisedeysen pes etmene gerek yok, hoca anlatır geçer, anlamadığın yeri hocaya anlatırsın, "anlasaydın" der ne yazık ki bu böyle.En iyi yere gelmek için kendin çalış, internetten araştır elden gelen bu, tek başına sistemi değiştirmekte ne yazık ki şuan için mümkün değil.

valla bende ilk senemde barajı geçmiştim ikinci sene tekrar girip sağlam yere kapak attım. sende o ünilere direk gidemezsin ihtimal var ama mümkün değil diyim sana o yüzden çalışıp tr deki ingilizce eğitim veren odtü ya da boğaziçi ikisinden birine girip orda sağlam çalışırsan o saydığın yurt dışındaki ünilerde yüksek lisansını yapma ihtimalin olur

Öncelikle hayatımı garanti altına almak için bu sene İnşaAllah ingilizce öğretmenliği tutturacağım daha sonra 4 yıl okuduktan sonra askerliğimi yapıp Fizik Bölümü okumak istiyorum matematik öğrenip. Üniversitede bol bol zamanım olur gibime geliyor o sırada onlarla ilgilenirim. İyi bir üniversite kazanırsam eğer yüksek lisans için falan Yale'ye gitmek istiyorum İnşaAllah. Sonra Türkiye'ye geri dönüp iş bulabilirsem orada çalışmak istiyorum olmazsa MEB de memur olarak çalışırım okuldan dönünce bütün zamanımı fizik üzerinde Türkiye'nin gelişmesi için bir şeyler ortaya çıkarmak ile uğraşırım. Şimdilik tek planım bu. İlk sene fizik ve Kimya derslerim çok iyiydi ama tek sıkıntı matematik bana. Nasıl üstesinden gelebilirim bu lanet şeyin? :) arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum gerçekten cesaretlendirdiniz beni Allah hepinizden razı olsun. Eğer ki sağ kalırsak İnşaAllah ben 30 yaşıma doğru Yale'den Size mesaj atarım :) imkansız değil başkası yapıyorsa bende yaparım, sizde yaparsınız

Uzaydan tapatalk ile gönderildi.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri