i7 CPU: Sitem Toplucam, Önerileriniz

dostum bu önerinden sonra ben de bir laptoba 10bin vermek yerine 5000e kasa almayı düşündüm zaten evden çıktığım yok peki bir şey soracağım belli ki donanımdan anlıyorsun

AMD FX X8 8350
8 çekirdek
4 GHz
16 MB cache
560TL

Intel Core i7 4770K
4 çekirdek
3.50 Ghz
8 MB cache
890TL

amd işlemci intel işlemciden iki kat daha üstün olmasına rağmen fiyatı neden daha düşük?

Kardeşim şimdi AMD, 8350'ye gerçek 8 çekirdek yerine 4 modül yerleştirmiş. Bu modüller hyper threadinge benzer bir şekilde çalışıyor. Her modülde 2şer birimden toplam 8 birim var. Yani gerçek 8 çekirdek değil. Ama bu işlemciyi zayıf kılmaz 4770k'nın yaptığı herşeyi 8350'de yapar. işlem türüne göre birbirlerine karşı eksileri artıları vardır ama sonuç olarak iki işlemcide güçlü işlemcilerdir hiçbir oyun, program yada uygulamaya burun kıvırmazlar, Bir bakıma FX-8350 kağıtta daha iyi görünüyor ama işi pratiğe döktüğümüz zaman yani testlerde uygulamalarda 4770k daha performanslı gözüküyor. Ama gel gelelim aradaki performans farkına o fiyat verilir mi dersiniz kesinlikle verilmez.

İntelde ise durum biraz farklı,

İntelde Turbo Boost ve Hyper Threading dediğimiz iki teknoloji var.

4770K'da ise 4 saf gerçek İşlemci Çekirdeği Stabil ve Performanslı bir şekilde hyper Threading teknolojisi ile ortaklaşa çalışıyorlar . Eğer ki daha fazla işlem gücü gerektiren bir uygulama kullandığımızda +4 sanal iş parçacığını devreye sokup 8 Çekirdeğe çıkarıyor ve Turbo Boost ile genel olarak 3,4 ghz hızdan 3,9 Ghz a kadar Hız artışı sağlıyor.

"İntel saf çekirdek hızı baz alındığında daha iyidir. Ancak oyunlarda saf çekirdek hızı yerine frekans hızı daha ön plana çıktığından ve AMD işlemcilerde Frekans hızı daha yüksek olduğundan oyunlar için, fiyatını da göz önüne alırsak AMD daha elverişlidir. Ancak gelişmiş ofis programları, video render gibi işlemlerde saf çekirdek hızı gerekli olduğundan İntel işlemci tercih edilebilir"

Testlere bakacak olursak Genel olarak aralarında sadece %15 fark var. Şimdi siz söyleyin o fiyat farkına %15 fark değer mi? değmez tabikide.

Edit: aslında posttu bu kadar uzatmamam gerekirdi. Parası olan bassın intele yani. AMD zaten daha çok fiyat/performans odaklı işlemciler çıkartıyor kullanıcıyı düşünüyor.

dostum bu önerinden sonra ben de bir laptoba 10bin vermek yerine 5000e kasa almayı düşündüm zaten evden çıktığım yok peki bir şey soracağım belli ki donanımdan anlıyorsun

AMD FX X8 8350
8 çekirdek
4 GHz
16 MB cache
560TL

Intel Core i7 4770K
4 çekirdek
3.50 Ghz
8 MB cache
890TL

amd işlemci intel işlemciden iki kat daha üstün olmasına rağmen fiyatı neden daha düşük?
amd daha üstünmü :) yine yorum yapmak için yapmayın dicem yanlış anlıcaksın

Bende almışken bikere alıyorum iyisi olsun diye böyle bir kart seçtim,
Aynı anda 2 tane TV kartı + Ses Kartı + Ekran Kartı toplamda 4 Tane PCI Slot kullanıcam Aktif olarak,
Anakart bunları rahatlıkla Dar Boğaz olmadan çalıştırması gerek, adı üstünde Ana parça Anakart tır :)

Donanım Haber de Konuyu açalı çok oldu :)
4770K Sistem Topluyorum, [Sitem Hazır] Görüş ve Önerileriniz ?
ben sadece buradaki arkadaşların fikirlerini de almak için açtım konuyu,
Her iki konuyuda takipteyim..

GTA V PC ye er yada geç çıkacaktır, %100 çıkcak demiyorum, ama Çıkacaktır . Kısa süre içinde.

---------- Mesaj saat 01:03:00 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 00:57:19 civarında gönderildi. ----------

Ben Neden 4770K Alıyorum zannediyorsun, :D
Geçen sene AMD Alıcaktım, Araştırdıktan sonra Vazgeçtim,
4770k v.s AMD FX X8 8350 yazarak Youtube araştır istersen Abartı derecede fark yok ama, i7 yinede Önde gidiyor

1) Hocam siz bana 2 tane tv kartı, ses kartı kullanacağım demediniz kusura bakmayın uzattım konuyu biraz ama :)
2) Evet er yada geç gelecektir GTA V. Çünkü PC platformunda oyunu bekleyen milyonlarca oyuncu var es geçmezler asla bu kadar oyuncu.
3) Kendinizde söylüyorsunuz FX-8350 ile i7-4770K ile aralarında abartı derecede performans farkı yok ama abartılacak derecede fiyat farkı var 450 TL'lik gibi :)

saygılar....

Yani arkaşının dediği gibi AMD den %15 daha iyi, Kısaca i7 AMD den daha iyi diyor. :)

%15 için 450 TL fazla verecekseniz hiç tutmayayım hocam sizi :) Bu arada FX-8350'yi sıvı azotla 8 çekirdek aktifken 8176MHz hız aşırtıldı ki 5GHz'de hava soğutma ile kullananlar bile var.

---------- Mesaj saat 01:28:13 civarında birleştirildi. ---------- İlk mesaj saat 01:26:33 civarında gönderildi. ----------

Hocam bütçeniz varsa biraz daha hiç uğraşmayın burda kralını ve en iyisini çıkarırsınız :)

Monster Notebook

Arkadaş haklı oyun için en iyi seçenek monster. Ama biraz tuzlu yani ki performansına göre oldukça iyi.

1) Hocam siz bana 2 tane tv kartı, ses kartı kullanacağım demediniz kusura bakmayın uzattım konuyu biraz ama :)
2) Evet er yada geç gelecektir GTA V. Çünkü PC platformunda oyunu bekleyen milyonlarca oyuncu var es geçmezler asla bu kadar oyuncu.
3) Kendinizde söylüyorsunuz FX-8350 ile i7-4770K ile aralarında abartı derecede performans farkı yok ama abartılacak derecede fiyat farkı var 450 TL'lik gibi :)

saygılar....

Sonunda ortak bir noktada buluştuk :)
Dediklerinize katılıyorum,
2 Tane TV Kartı + Ses kartı + Ekran kartı nı aynı anda kullanıcam evet ama,
bende yazmayı unutmuşum sonradan aklıma geldi,
Bu arada Bahsettiğim TV Kartları şunlar.

brsw.jpg

qry1.jpg

Sonunda ortak bir noktada buluştuk :)
Dediklerinize katılıyorum,
2 Tane TV Kartı + Ses kartı + Ekran kartı nı aynı anda kullanıcam evet ama,
bende yazmayı unutmuşum sonradan aklıma geldi,
Bu arada Bahsettiğim TV Kartları şunlar.

brsw.jpg

qry1.jpg

Hocam almak istediğiniz anakartta 2. tv kartının pci slotu yok bu yüzden kullanamazsınız
Şu alttaki 2 tane beyaz pci slotları var ya sizin alacağınız anakartınızda var ama renkleri siyah her
pci express x16 slotunun altında mevcut. PCİ soketli tv kartı almak zorundasınız yoksa 2.sini kullanamazsınız.
PCI_und_PCIe_Slots.jpg

Hocam almak istediğiniz anakartta 2. tv kartının pci slotu yok bu yüzden kullanamazsınız
Şu alttaki 2 tane beyaz pci slotları var ya sizin alacağınız anakartınızda ama renkleri siyah her pci express x16 slotunun altında mevcut. PCİ soketli tv kartı almak zorundasınız yoksa 2.sini kullanamazsınız.
PCI_und_PCIe_Slots.jpg

Var, diye biliyorum resimde öyle gözüküyor :confused:

xwop.jpg

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri