ilk defa ev alacaklara Devlet %15 destek veriyor ?

Ev almak için birikim hesabı açıyorsun önce , tabi bunu yaparken hesap açılışında bildirim gibi bir şey yapmak gerekir heralde . Daha sonra 3-5 Yıl boyunca bu hesapta para biriktiriyorsun. 3-5 Yıl sonunda ev almak için prayı kullanacağın zaman devletinb bu paraya %15 katkı sağlayacağnı söylüyor.
benim düşüncem de şu var. devlet parasını almadan selam bile vermez. yok okurken evlenenin kredi borcunu siliyolarmış, yok ev alacak olana destek veriyolarmış hepsi hikaye. devlet kuruş para yedirmez halka, zaten parası da yok ya. :D

açıkcası ben toki'den satarlar evi fiyatları şişirirler söz de %15 destek verirler diyordum ama bu sefer daha büyük tezgah kurulmuş. kimse alınmasın, gocunmasın tezgah bu.

tahvil satar devlet bilenler bilir, hisse senedi gibi. merkez bankası belirler tahvilin faiz oranını. bu aralarda biraz yüksek kaldı diye cumhurbaşkanı rahatsız oluyor. faizin sürekli dalgalanması nedeniyle kendilerine böyle bi çıkar yol bulmuşlar. hatta muhtemelen yakın zamanda hesap açtıranlara daha fazla destek olacaklarını söyleyecekler.

önümüzde seçim var, kasada da çok açık var. o açığı yine bizden kapatmaya çalışacaklar. son olarak ev almak için biriktirdiğiniz parayı ister götürün faize yatırın faiz getiriniz olsun onunla ev alın, isterseniz bu şekilde devlete verin karşılığında faiz ( sözde destek ) alın her ikisinin de günahı aynıdır. (( bu kısım işin dini boyutunu düşünenler içindir, üstünüze alınıp triplere girmeyin. ))

[MENTION=14078]FARUK1434[/MENTION] senin için yazmadım yanlış anlama. olayı sen özetlemişsin o yüzden alıntıladım.

Aynen öyle bir karar almışlar uygulanmasıda gerçekleşir umarım şey gibi bireysel emeklilik hesabı gibi benim çalışırken hesabım vardı vardı dondurdum ödeyemedeğimden 100 tl atıyordum aylık bankaya 25 devlet koyuyordu üstüne al sana 125
eskiden 100 verirdin 25i sana geri ödenirdi.75lira ödemişken 100işlenirdi
şimdi 25i vermeyerek kıyak yaptı sanıyorsunuz.
pazarlama taktikleri bunlar.

yav arkadaş sen mantıksız konuşuyorsun ama bankaya git sor demenin bir anlamı yok BES hiçbir zaman SGK gibi süresiz maaş vaaadeden bir sistem değil sen BES i destek olmaktan çıkarıyorsun sosyal güvenlik kurumuna çeviriyorsun,BES yatırdığın primlere göre belli süre ödeme verir,10 sene prim ödeyip 35 sene asgari ücret mi çekilir,yani bunun hesabını yaptırma şimdi hiçbir fon dayanmaz buna,birde sen bundan sıraışı bir durum gibi bahsetmiyorsun yani herkes gidip 10 sene prim ödeyip 35 sene maaş çeker diyorsun

Birincisi sen bana boş konuşuyorsun diyemezsin kardeşim çünkü sistemini bilmeden konuşuyorsun belki hala neyden bahsettiğimi bilmiyorsun bile. Boşver seninle bu konuda daha da laf dalaşına girmem. Bu mesajada cevap alıntı yapma.

eskiden 100 verirdin 25i sana geri ödenirdi.75lira ödemişken 100işlenirdi
şimdi 25i vermeyerek kıyak yaptı sanıyorsunuz.
pazarlama taktikleri bunlar.

Aslında sanmıyorum abide bende sizdenim :p niye ev konusuna bes yazdım bende bilmiyorum o an yazdım işte zaten 100 tl olayında bizim gibi 3 kuruş koyanların pek bir faydasına olmuyor düşününce banka elinde tutuyor parayı değerlendiriyor bizde dediğin gibi sanıyoruz

5 yılda 100 bin vericem her yıl 20 şer bin olmak kaydı ile 5 yıl sonunda devlet bana 15 bin mi vericek :D çok saçma geldi bana yanlışmı anladım yoksa :)
Her yıl 20 şer bin herhangi bir bankaya yatırsam 5 yıl sonunda 100 bin e ulaşınca 30 bin tl den daha fazla para vermiyormu banka zaten :D
Devlet fazla kazanma biz senin yerine kazanırız mı demiş yani :D

Kıdem tazminatından vericekmis ve en fazla tazminatın yarısı kadar.

Bunları geçelim arkadaşın dediği gibi ev alabilecek zaten alır. Bu katkı sadece parası olana yarar. Geri kalan milyonlarca işsiz gencin ne şekilde ev alacağını bile geçiyoruz kirada bile oturamayacak kişileri düşünmemiz gerek. Kaç milyon üni mezunu işsiz genç var hepsinde mi bu gençler hatalı? Hayır tabii ki her şeyimiz hazır halde avm işleri ve çalışanlarıyla ülke nereye kadar kalkınacak, üretim olmayan bir sistemde kaç kişi avmlerde çalışarak ev satın alabilecek?

Yani parası olan daha karlı olmayan daha çok batağa gidiyor. Kimse duymayacak bu yazılanları ancak memlekete üretim potansiyeli olan iş sahaları lazım, fabrika lazım. Her şeyimiz hazır halde şu an. Bu web işleri olmasa kaçımız aç gezecek bir düşünün. Yazık boşa okuduk, çabaladık "diplomalı hıyarcı" (dolap beygiri filmi) şeklinde geziyoruz.
Her neyse amacım siyaset değil, sorunun kaynağı esasen bizleriz. (tepkisizliğimiz) Ancak dikkat çekmek istediğim nokta "işsizlik" ve giderek işsizliğin katlanarak artması.

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri