benim düşüncem de şu var. devlet parasını almadan selam bile vermez. yok okurken evlenenin kredi borcunu siliyolarmış, yok ev alacak olana destek veriyolarmış hepsi hikaye. devlet kuruş para yedirmez halka, zaten parası da yok ya.Ev almak için birikim hesabı açıyorsun önce , tabi bunu yaparken hesap açılışında bildirim gibi bir şey yapmak gerekir heralde . Daha sonra 3-5 Yıl boyunca bu hesapta para biriktiriyorsun. 3-5 Yıl sonunda ev almak için prayı kullanacağın zaman devletinb bu paraya %15 katkı sağlayacağnı söylüyor.
açıkcası ben toki'den satarlar evi fiyatları şişirirler söz de %15 destek verirler diyordum ama bu sefer daha büyük tezgah kurulmuş. kimse alınmasın, gocunmasın tezgah bu.
tahvil satar devlet bilenler bilir, hisse senedi gibi. merkez bankası belirler tahvilin faiz oranını. bu aralarda biraz yüksek kaldı diye cumhurbaşkanı rahatsız oluyor. faizin sürekli dalgalanması nedeniyle kendilerine böyle bi çıkar yol bulmuşlar. hatta muhtemelen yakın zamanda hesap açtıranlara daha fazla destek olacaklarını söyleyecekler.
önümüzde seçim var, kasada da çok açık var. o açığı yine bizden kapatmaya çalışacaklar. son olarak ev almak için biriktirdiğiniz parayı ister götürün faize yatırın faiz getiriniz olsun onunla ev alın, isterseniz bu şekilde devlete verin karşılığında faiz ( sözde destek ) alın her ikisinin de günahı aynıdır. (( bu kısım işin dini boyutunu düşünenler içindir, üstünüze alınıp triplere girmeyin. ))
[MENTION=14078]FARUK1434[/MENTION] senin için yazmadım yanlış anlama. olayı sen özetlemişsin o yüzden alıntıladım.