İmkanınız olsa Almanyaya gidermiydiniz ?

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
Yurtdışında yaşamıyorum akrabalarım var gorustugum eğer güzel bir mesleğin yoksa oraya gitme Avrupa vasıfsız göçmenlere değer vermiyor, vasıflı olan parayı 3 aşağı 5 yukarı burdada kazanıyor, vatan millet hasretini geçtim bekarlık zamanında ailemden 4 yıl uzak kaldım ömrümü yedi, 31 yaşındayım ve evliyim yine ailemin oturduğu Mahalleden uzaklasamiyorum, başka yerden ev almaktansa 1 sokak ilerisinde kirada oturuyorum, herşey para hayat standardı değil, insanın yaşlanan anne ve babasına yardımcı olması birşey e ihtiyaçları oldugunda 2 dk da yetişmek gibisi yok, herkesin inancı kendine ama kuran da ne diyor 5/MÂİDE-51: İnananlar, Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudur. Sizden kim onlarla dost olursa onlardan sayılır. ALLAH zalim toplumu doğru yola iletmez.
Orada bulupta onlarla dostluk kurmamak zor olurdu.
Konuyu açan arkadaş gidermiydiniz neden diye sorduğu için kendi nedenlerimi siraladim , kimseyi bağlamiyor yani

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
ne is yapcaksin almanyada yani ne isde calismayi dusunuyorsun meslek varmi

[/COLOR]
Gel almanyada sabahin 5 de fabrikada almanin karsisina hazirola gecte göreyim seni. Alacagin parada ancak ev kirana yetecektir. Ayin sonu gelmeden kredi kartindan cekerek yiyeceksin. Bir ailede en az 2 kisi full time calismiyorsa zaten gecinme sansin yok gibi. Türkiye ye gelip hava atiklarina bakma sen almancilarin: bunlarin almanya da 70% iflaz etmis durumda. Polanyalilar, almanyadaki türkleirn sonunu getirdi getirecek. Öyle almanyalara geleyim, bol para kazanayim huzur icinde yasayim gecin bunlari masal bu.

niye hocam polonyalılar naptı ki

---------- Spam Engelliyici 17:34 ---------- Önceki Mesaj 17:32 ----------

Hocam günaydın, nerede yaşıyorsunuz?

bende pm alabilir miyim :D

Bildiğim kadarı ile eğer almanyada doğmadıysanız,Oturma izniniz yok ise yarı ücrete kaçak çalışırsınız.Hadi diyelim bir türk kızla (alman vatandaşı) evleneceksiniz, yine direk gidiş yok önce almanca kendini ifade edebilecek kadar konuşacaksın,ardından sınavına gireceksin,ardından gittin diyelim 6 ay çalışma izni vermiyorlar diye bilmekteyim.Yerinde olsam ABD denerdim,20 milyon'dan fazla meksikalı var yarısı kaçak ülkede seni mi bulacaklar :) git kırsal bölgelere ayarla bir abd'li kız evlen 5 seneye al vatandaşlığıda süper...Ayrıca diyelim mesleğin yok,veya dilin baya kötü, resmi olursan ABD'de hem kurslar bedava oluyor.Gir al belgeni canavar gibi geçinirsin.Burda sıvacı,boyacı,tesishatçı az kazanıyorken ABD'de bizim türk boyacısı,sıvacısı götürüyor parayı...

Mobil olarak gönderildi.

Bildiğim kadarı ile eğer almanyada doğmadıysanız,Oturma izniniz yok ise yarı ücrete kaçak çalışırsınız.Hadi diyelim bir türk kızla (alman vatandaşı) evleneceksiniz, yine direk gidiş yok önce almanca kendini ifade edebilecek kadar konuşacaksın,ardından sınavına gireceksin,ardından gittin diyelim 6 ay çalışma izni vermiyorlar diye bilmekteyim.Yerinde olsam ABD denerdim,20 milyon'dan fazla meksikalı var yarısı kaçak ülkede seni mi bulacaklar :) git kırsal bölgelere ayarla bir abd'li kız evlen 5 seneye al vatandaşlığıda süper...Ayrıca diyelim mesleğin yok,veya dilin baya kötü, resmi olursan ABD'de hem kurslar bedava oluyor.Gir al belgeni canavar gibi geçinirsin.Burda sıvacı,boyacı,tesishatçı az kazanıyorken ABD'de bizim türk boyacısı,sıvacısı götürüyor parayı...

Mobil olarak gönderildi.

katılıyorum hocam türkiye de doğru düzgün kazandırmayan meslekler Amerika gibi bazı ülkelerde Altın bilezik resmen

Mobil olarak gönderildi.
İdris ustadan bahsediyorsunuz sanırım :D

Şahsen elimde imkan olsa hiç düşünmem giderim :)

Bir arkadaş daha yeni İsvecden geldi orada bir köpek ezmiş kara kara düşünüyordu Köpeğin sahibi diyormuş benide öldürün diye mahkemede ortalığ ayağa kaldırmıs Orada köpek ezmek ınsan ezmek gibi eşdeğer görülüyormus arkadaşın dediğine göre Kuzenımde yeni almanyadan geldi Onun dediğe göre meslek sahıplerı onun bolgesınde özellikle çeşmecı boya badana alçı gıbı meslek sahıbı ustalar işsiz kalmıyormus bu meslek sahıblerıne her zaman rabet var imiş Her hangi bir vasfı olmayanlar ise eğer Alman patronun yanında iş bulamazlar ise diğer patronların çoğu ucretı vermıyormus galıba oyle bişeler demişti muhabbetten aklımda kaldığı kadarı ile

Bir tarafsız insan olarak diyorum .
Türkiyede normal asgarti ücret 1500 tl . Ben 2000 bin tl olark kabul edeyim . Cebimde biraz birikim olsa evlensem . Evi felan kursam. 2000 bin tl maaşında 600-700 tl si kira, yiyecek , giyecek ihtiyaçlar gıda fatura vs zaten rahat 1500tl gider hatta daha fazla eder . Bide çocuk felan olsa . Elde avuçta para kalmıyor . Hayat gerçekten çok zor acımasın 2000tl maaş alsan evlensen çocuk olsa o para çok çok zor yetiyor . Faiz haram zaten biliyorsunuz . Adam diyor o kadar kira vereceğime kredi çekerim onun yerine bankaya öderim diyor mantık doğru aslında ama kredi faiz haram olunca işler değişiyor . 3000 bin tl maaş alsan 30 yıl çalışsan 1 ev alcak para anca çıkar yani 30 yılda ....

Konuya gelecek olursa yerinde olsam bende kararsız kalırdım hocam inşallah hayırlısı olsun hakkında ....

Gel almanyada sabahin 5 de fabrikada almanin karsisina hazirola gecte göreyim seni. Alacagin parada ancak ev kirana yetecektir. Ayin sonu gelmeden kredi kartindan cekerek yiyeceksin. Bir ailede en az 2 kisi full time calismiyorsa zaten gecinme sansin yok gibi. Türkiye ye gelip hava atiklarina bakma sen almancilarin: bunlarin almanya da 70% iflaz etmis durumda. Polanyalilar, almanyadaki türkleirn sonunu getirdi getirecek. Öyle almanyalara geleyim, bol para kazanayim huzur icinde yasayim gecin bunlari masal bu.

bana yurt dısındasın rahatsındır dıyordun nıye R yaptın

he fakirlik edebiyatı yapıp en iyi arabalara binip millete ahkam kesenler yok mu heh işte onların...

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri