İmkanınız olsa Almanyaya gidermiydiniz ?

D
  • Kullanıcı Dean
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Konu Dışı
bana yurt dısındasın rahatsındır dıyordun nıye R yaptın

he fakirlik edebiyatı yapıp en iyi arabalara binip millete ahkam kesenler yok mu heh işte onların...

neyin r dönüsünü yaptim? mesajimdan ne anladin da hemen oraya atladin?

eh iste onlarin diyerek küfürmü ediyorsun lan sen?

Sana ben daha öncede söyledim: Bu IQ la bu yasa kadar hayatta kalmayi nasil basardin.

abim almanyada,benı ordan evlendırmeyı dusunuyor yaş gelmıs 40a bu saatten sonra gıtmem

neyin r dönüsünü yaptim? mesajimdan ne anladin da hemen oraya atladin?

eh iste onlarin diyerek küfürmü ediyorsun lan sen?

Sana ben daha öncede söyledim: Bu IQ la bu yasa kadar hayatta kalmayi nasil basardin.

senın ıq yetmıyor kı lanlı lunlu konusmaya başlamışsın
senın egon ıq nu geçmiş yol almış sen hala burada laf salatasındasın
benım hakkımda önceden yaptığın yargısız infazları hakaretleri iftiraları unuttun galiba sana egon ve paranla mutluluklar fazla sallama...

---------- Spam Engelliyici 11:08 ---------- Önceki Mesaj 11:02 ----------

@Nihat http://www.ytpara.com/konu-disi/77608-pars-dan-aldigim-mail-hk-goruslerim-2.html arkadaşlar sana gerekli cevapları vermiş uzatma kelime oyunu yapma !

Öncelikli konuyu saptırmayın lütfen... benim için çok önemli bir konu.

Sadece soru şu... elinizde gitme şansınız imkanınız olsaydı almanyaya gidermiydiniz çalışmak için hayatınızı orda kurmak için ?

Gidermiydiniz neden ? Gitmem derseniz neden ?
Tek işim youtube. Normal sabit bir işim yok

https://www.youtube.com/watch?v=TNbRE47niOI

ben şahsen suanda hollandadayım dean hocam , ama burada hayat o kadar düzenli ki insan düzenden sıkılıyor. Mesela aksam 6 dan sonra her yer kapalı çalışmak yasak , emekli oldun evine ekmek götürcen diyelim çalışamıyormuşsun :). ama devlet yardımı var. Hayat şartları iyi mesela devlet işsizsen herşeyini kira fatura 2 yıl ödüyormuş. Ama dısarı baksan her yer çimen çiçek , 1 tane piknik yapan yok. Her yer balkon 1 tane çamaşır asan halı silkeleyen yok :). Türkiye'den sonra biraz çarpıyor adamı. :). tabiki alışırsın ama ben geleli 1 ay oldu biraz o şekil :)

ben şahsen suanda hollandadayım dean hocam , ama burada hayat o kadar düzenli ki insan düzenden sıkılıyor. Mesela aksam 6 dan sonra her yer kapalı çalışmak yasak , emekli oldun evine ekmek götürcen diyelim çalışamıyormuşsun :). ama devlet yardımı var. Hayat şartları iyi mesela devlet işsizsen herşeyini kira fatura 2 yıl ödüyormuş. Ama dısarı baksan her yer çimen çiçek , 1 tane piknik yapan yok. Her yer balkon 1 tane çamaşır asan halı silkeleyen yok :). Türkiye'den sonra biraz çarpıyor adamı. :). tabiki alışırsın ama ben geleli 1 ay oldu biraz o şekil :)

1 ay ha , tam buldum adamımı şimdi:D acemi acemi iyi tecrübelerini aktarrırsın bana :D daha önce almanyaya gittim gerçekten herşey kural düzen dediğin gibi çok bunaltıyor insanı, kırmızı yanıyor yayaya, ama yollarda kimse yok araba vs yine de geçmiyorlar vs :D 10 gün kaldım acayip bunalmıştım

1 ay ha , tam buldum adamımı şimdi:D acemi acemi iyi tecrübelerini aktarrırsın bana :D daha önce almanyaya gittim gerçekten herşey kural düzen dediğin gibi çok bunaltıyor insanı, kırmızı yanıyor yayaya, ama yollarda kimse yok araba vs yine de geçmiyorlar vs :D 10 gün kaldım acayip bunalmıştım

Yerinde olsam 1 dakika durmam abi direk giderim :D

Bir tarafsız insan olarak diyorum .
Türkiyede normal asgarti ücret 1500 tl . Ben 2000 bin tl olark kabul edeyim . Cebimde biraz birikim olsa evlensem . Evi felan kursam. 2000 bin tl maaşında 600-700 tl si kira, yiyecek , giyecek ihtiyaçlar gıda fatura vs zaten rahat 1500tl gider hatta daha fazla eder . Bide çocuk felan olsa . Elde avuçta para kalmıyor . Hayat gerçekten çok zor acımasın 2000tl maaş alsan evlensen çocuk olsa o para çok çok zor yetiyor . Faiz haram zaten biliyorsunuz . Adam diyor o kadar kira vereceğime kredi çekerim onun yerine bankaya öderim diyor mantık doğru aslında ama kredi faiz haram olunca işler değişiyor . 3000 bin tl maaş alsan 30 yıl çalışsan 1 ev alcak para anca çıkar yani 30 yılda ....

Konuya gelecek olursa yerinde olsam bende kararsız kalırdım hocam inşallah hayırlısı olsun hakkında ....

Haram karın doyuruyormu seni aicaktan soğuktan koruyormu kardeşim. Şu kafanizdan faiz haram kelimesini bi atın ya. 3 cümleden birinde faiz haram diyip duruyon. Gunah veya haram olmasi seni kurtarmiyo bi mantıklı düşün :) şimdi diyanet bi açıklama yapsa faiz haram değil dese herkes bankalara koşacaktır. Ama diyanet haram diyo herkes çekmeye tereddüt ediyor :) Bırakın harami günahı nasil ailenize ve geleceğinize raht bir hayat yaşatacaksaniz ina göre mantıklı şeyler yapın :)

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2 ay daha buralardayım sonra döncem abi :). istersen whatsapptan ararım konusuruz abi aksam :)

Haram karın doyuruyormu seni aicaktan soğuktan koruyormu kardeşim. Şu kafanizdan faiz haram kelimesini bi atın ya. 3 cümleden birinde faiz haram diyip duruyon. Gunah veya haram olmasi seni kurtarmiyo bi mantıklı düşün :) şimdi diyanet bi açıklama yapsa faiz haram değil dese herkes bankalara koşacaktır. Ama diyanet haram diyo herkes çekmeye tereddüt ediyor :) Bırakın harami günahı nasil ailenize ve geleceğinize raht bir hayat yaşatacaksaniz ina göre mantıklı şeyler yapın :)

inanç farklılığı var sen müslüman biri değilsen istediğini yap orasına karışmam :) herkesin aklındaki farklı düşünceler farklı inançlar farklı . Kalkıp senin inancını düşünceni sorgulamam ben bağlamaz beni . Bende düşüncemi yazdım . Siz istediğiniz işi yaparak ailenizi ve geleceğiniz kurtarın haramı helali boşverin ...

iyi günler dilerim bol kazançlar ...

Hocam diyanet haram demiyor ALLAH c.c haram diyor ..

BAKARA Suresi 275. ayeti Türkçe Kur'an Mealleri | 2/BAKARA-275
BAKARA-275 için 40 meâl bulundu. Bekir Sadak (2/BAKARA-275: Faiz yiyenler mahserde ancak seytanin carptigi kimsenin kalktigi gibi kalkarlar. Bu, onlarin, «Zaten alisveris de faiz gibidir» demelerindendir. Oysa Allah alis verisi helal, faizi haram kildi. Kime Rabb'inden bir ogut gelir de faizcilikten geri durursa, gecmisi kendisinedir, onun isi Allah'a aittir. Kim faizcilige donerse, iste onlar cehennemliktir, onlar orada temelli kalacaklardir.) / Celal Yıldırım (2/BAKARA-275: Riba (= faiz) yiyenler, (kabirlerinden) ancak Şeytan çarpmış kimse gibi kalkarlar. Bu, onların «Alım-satım da faiz gibidir», demelerindendir. Halbuki Allah alım-satımı helal, faizi haram kılmıştır. Artık bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişi kendisine, işi hakkındaki hüküm ise Allah'a aittir. Kim de faize döner, önce olduğu gibi faizcilik yapmaya tekrar başlarsa, işte onlar Cehennemliktir, orada hep kalıcılardır.)

NOT : Sizin mantıga göre ailemizi rahat geçindirebilmek için adam öldürmek hırsızlık yapmakda mantıklı sonucda ailemizi rahat yaşatabiliriz bu şekilde :)

Son düzenleme:
gençken gidilebilir düzen kurulabilir ama belli bir yaştan sonra hiç tavsiye etmem, türkiye'de aç-açıkta değilseniz düşünmenize bile gerek yok türkiye çok kötü bir ülke değil,siyasal anlamda çok sorun var ama yaşam kalitesi olarak çokta aşağı görmeyin siz gidin bi çek cumhuriyetini falan görün bizden 20-30 sene geriler, öyle anlatıldığı gibi değil.Hele düzenli geliri olan biri aklından bile geçirmesin türkiye cennet.

Gezmek tozmak başka yaşamak başka,benim gitme imkanım var almanyayı'da seviyorum ama yaşam kurmak istemem bu saatten sonra, olacaksa 30 yaşından önce olur bu işler ondan sonra ne kültürüne ne çalışma hayatına alışmak kolay. Belki berlin gibi şehirlerde yaşamak kolay olabilir ama diğer şehirlerinde sıkıntıdan patlarsınız bizdeki hareketli yaşam yok, bizde gece 4 te bile karnını doyuracak yer bulursun orda hafta içi akşam 7 den sonra neredeyse açık yer bulamazsınız, bunlar hep sıkıntı.

gidin haram helal muhabbetinizi başka yer yapın ya !

---------- Spam Engelliyici 17:45 ---------- Önceki Mesaj 17:44 ----------

gençken gidilebilir düzen kurulabilir ama belli bir yaştan sonra hiç tavsiye etmem, türkiye'de aç-açıkta değilseniz düşünmenize bile gerek yok türkiye çok kötü bir ülke değil,siyasal anlamda çok sorun var ama yaşam kalitesi olarak çokta aşağı görmeyin siz gidin bi çek cumhuriyetini falan görün bizden 20-30 sene geriler, öyle anlatıldığı gibi değil.Hele düzenli geliri olan biri aklından bile geçirmesin türkiye cennet.

Gezmek tozmak başka yaşamak başka,benim gitme imkanım var almanyayı'da seviyorum ama yaşam kurmak istemem bu saatten sonra, olacaksa 30 yaşından önce olur bu işler ondan sonra ne kültürüne ne çalışma hayatına alışmak kolay. Belki berlin gibi şehirlerde yaşamak kolay olabilir ama diğer şehirlerinde sıkıntıdan patlarsınız bizdeki hareketli yaşam yok, bizde gece 4 te bile karnını doyuracak yer bulursun orda hafta içi akşam 7 den sonra neredeyse açık yer bulamazsınız, bunlar hep sıkıntı.
işim gücüm yok yaş daha 25 buraya beni ailemden başka bağlayan bişey yok hocam , berlinde yaşayacağım zaten gidersem, maddi anlamda gidince sıkıntı çekmeyeceğim gidince ne zaman işe girersem girecem hemen işe girmem lazım gibi derdim olmayacak

gidin haram helal muhabbetinizi başka yer yapın ya !

---------- Spam Engelliyici 17:45 ---------- Önceki Mesaj 17:44 ----------

işim gücüm yok yaş daha 25 buraya beni ailemden başka bağlayan bişey yok hocam , berlinde yaşayacağım zaten gidersem, maddi anlamda gidince sıkıntı çekmeyeceğim gidince ne zaman işe girersem girecem hemen işe girmem lazım gibi derdim olmayacak

Dene hocam kimse birşey diyemez, berlin almanya'da bana göre yaşanacak tek yer, münih'te çok kaldım çok düzenli refah düzeyi yüksek şehir ama bir süre sonra aşırı sıkıyor. yaşın da müsait bu yaşlarda insan herşeye daha kolay alışır içinde kalmasın belki daha hayırlı olur.

Dene hocam kimse birşey diyemez, berlin almanya'da bana göre yaşanacak tek yer, münih'te çok kaldım çok düzenli refah düzeyi yüksek şehir ama bir süre sonra aşırı sıkıyor. yaşın da müsait bu yaşlarda insan herşeye daha kolay alışır içinde kalmasın belki daha hayırlı olur.

o berlin de öyle patladım ki hocam sıkılmaktan böyle bişey yok 10 gün kaldım ama gel bana sor :) istanbulun hareketine canlılığına alışmışız ondan öyle geliyor muhtemelen

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri