İndex algoritması hakkında.

Hocam o a,b,c,d nereden geldi öyle ya anlayamadım olayı tam olarak :D

Ya genele çıkarmadan videoları izleme sayısını arttırın birazcık, ya ilk alınan izlenmelerin videonun tamamını izlediğine emin olun, ya beğeni ve yorum kasın biraz videoya, ya da çok başarılı başlık seçin. Kısaca bu :D a,b,c ve d'nin etkilerinin ne olduklarını bilmiyorum, hepsinin etkisi var 0'dan yüksek reel sayılar ama ne kadar önemli hangisi bilmiyorum :) Ama onlar önemli.

Ya genele çıkarmadan videoları izleme sayısını arttırın birazcık, ya ilk alınan izlenmelerin videonun tamamını izlediğine emin olun, ya beğeni ve yorum kasın biraz videoya, ya da çok başarılı başlık seçin. Kısaca bu :D a,b,c ve d'nin etkilerinin ne olduklarını bilmiyorum, hepsinin etkisi var 0'dan yüksek reel sayılar ama ne kadar önemli hangisi bilmiyorum :) Ama onlar önemli.

Hocam reel sayılar dediniz girdim googlede arattım biraz bişey anlamadım.Bizim kuzeni aradım ona sordum.Oda anlatmakla olmaz dedi :D :D Kısa zamanda öğrenmem lazım şu olayı :)

video başlığı
video açıklaması
video etiketi
video yükleme sıralaması
kanal anahtar kelimeleri
kanalın abonesi
kanalın adı
kanalın eskiliği
video kalitesi
video izlenme süresi
kanalın izlenme sayısı ve süresi
kanal urlsinin videoyla bağlantısı
kanalın önerilen video kapasitesi
videoların imlenmesi

DİKKAT BU YORUM ALTIN BİLGİLER İÇERİR :)

video başlığı
video açıklaması
video etiketi
video yükleme sıralaması
kanal anahtar kelimeleri
kanalın abonesi
kanalın adı
kanalın eskiliği
video kalitesi
video izlenme süresi
kanalın izlenme sayısı ve süresi
videoların imlenmesi

DİKKAT BU YORUM ALTIN BİLGİLER İÇERİR :)

Bu bölümü anlamadım hocam :D

Bence kanal ile alakalı bir durumda söz konusu. Kategori dışına çıkmamak, kanal etiketleri, kanal açıklaması, kanalın eski olması vs.
Bir diğer durumda videonun başka sitelerde yayınlanmasıda etki ediyor olabilir..Özellikle G+ da yayınlamak index olayına katkı sağlıyor tahminimce.

Bunun onemi cok buyuk. Like belli bir sayiyi gectikten sonra video patliyor zaten

hocam sen hala şunu anlamadın mı youtube sıralama algoritması he o kadar basit yani tek video ile koca algoritmayı çözümüyorsunuz Mübarek :D Tebrikler :p

Lâ havle...

Videonun izlenme süresi etki ediyor diyorsunuz. Ben genelde yüklediğim videolarda sorun var mı falan diye açıp 1-2 saniye bakıp kapatırım her gün. Bunun kötü bir etkisi var mıdır yani? :)

Videonun "Genel"e yayınlandığı zaman (saniye cinsinden) = X
Videonun izlenme sayısı = Y
Videonun toplam süresi = Z
Videonun toplam izlenme süresi = P
Videonun Youtube üzerinde yapılan aramalardaki izlenme sayısı = Q
Videonun Youtube üzerinde yapılan aramalardaki toplam izlenim süresi = R
Videonun beğeni sayısı = K
Videonun yayınlandığı kanalın abone sayısı = L
Videonun aldığı yorum sayısı = M
Şuanki zaman = Ğ

Videonun sıralama puanı = a * (Y / (Ğ-X)) + b * (P / Z) + c * (Q +( R / Z)) + d* K + e * L + f * M
where a,b,c and d are some positive constants.

Videonun sıralama puanı ne kadar yukarıdaysa o kadar üstte çıkar :) Yani kısaca sabit (a,b,c ve d) sayılarının çarpıldığı herhangi bir değer yüksek olursa videonuzun üst sıralarda çıkma ihtimali artar ;)

Müthiş bilgi eline sağlık

Buradaki a,B,c,D ler pozitif katsayılar (2,3,4 vs gibi) mesela like sayısının index almada önemini artırmak isterlerse D katsayısını artırırlar, videonun aldığı yorum miktarının indekste önemini artırmak istersen f katsayısını artırırsın, olay bu.

Son düzenleme:
O gün o hafta izlenme sayısına , izlenme süresine , paylaşım oranına , etiket , açıklama bunu destekler anca. Bir video izlenmedikçe asla üstte kalmaz.

Ama bazı videolar kalıyor nasıl oluyor anlamıyorum ama hep ilk sayfada çıkıyor oda şans meselesi sanırım.

tamda konusu arkadaşlar kanalda bir kaç video var fakat hd değil ben bunların hdsini atsam diğer videoları silmesem birinci sorum kanala bir zararı olurmu ikinci sorum aramalarda ilk videoyu nasıl etkiler?

Hocam peki normalde kanalda izlenim almış videoları liste dışı yada özel yapıp bi süre böyle bekletip tekrar genel duruma getirsek aynı etkiyi görebilirmiyiz.

Merhaba değerli arkadaşlar.İndex algoritması hakkında ciddi sorunlarım var :D İndex aldırmak başa tutturmak baş olmasa bile 3. veya 4. sıraya oturtmak.Ekim kasım gibi sadece etikete bakıyordu.Ocak gibi başlık etiket açıklama karıştı.Şuan sanıyorum açıklama ağırlıklı.Sizin fikirleriniz nedir ? İzlenime'mi bağlı ? Mesela çizgifilm ismi yazıyorum youtubeye adamın abonesi yok websitesi vs yok 3 günde 250 -300 bin izlenmiş.Sağlam bir beyin fırtınası yapsak nasıl olur ?

Bu ara sen çok taktın bu index olayına inşALLAH bulursun :)

o değilde hani bi şarkı takılır aklına bi kelimesini yazarsın, şarkının videosunda ne başlıkta ne açıklamada ne etikette o kelime yoktur ama ilk sırada çıkar. :) işte bunu merak ediyorum.

tahmınımce sundan dolayı olabılır,
sen videoana alakasız baslık etıket ve acıklama gırmıssındır ama videonun resmı aranan video o oldugunu gosterır ve ınsanlar ona tıkladıgı surece youtube o video o kelımede en cok tıklanan ızlenen ve begenen video oldugu ıcın o videoyu gosterıcektır

tahmınımce sundan dolayı olabılır,
sen videoana alakasız baslık etıket ve acıklama gırmıssındır ama videonun resmı aranan video o oldugunu gosterır ve ınsanlar ona tıkladıgı surece youtube o video o kelımede en cok tıklanan ızlenen ve begenen video oldugu ıcın o videoyu gosterıcektır

Evet bende böyle düşünüyorum, aranan kelime sonrası tıklanan videolara o kelimeler etiket olarak ekleniyor..

Video gizlideyken nasil izlenme saglayabiliriz ki hocam??

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Video gizlideyken nasil izlenme saglayabiliriz ki hocam??

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Usta liste dışı yapın, gizli yapmayın. Bir iki yere link ekleyin yorum olarak. Olmadı kendiniz birkaç kez yenileyin yeter. :)

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri