İnternet Nasıl

Hasnicktir

Yasaklanmış
Web sitesi
cepportal.blogspot.com
İnternet Nasıl Üretilir?

İnternet Nasıl Üretilir?

Hiç düşündünüz mü internet nasıl üretilir?

Belki birçoğuna bu soru çok anlamsız gelebilir. Bu dünyada hiçbir şey yoktan var, vardan yok edilemiyorsa;
tıpkı elektriğin elde var olan ekipmanlarla üretilmesi gibi internetin de üretilmesi durumu söz konusudur diye düşünüyorum.

İnternet sağlayıcıları interneti nasıl üretirler ve işleyişi nasıldır? internet fiziksel ekipmanların tezahüründe mi üretilir?
Yoksa radyo frekansları gibi bir dalga boyuna mı sahiptir?

Bilgisi olan arkadaşlar açıklayabilir mi? Rica ediyorum dijital kaynak sunmayın. Sizin bilgi ve yorumlarınızı merak ediyorum.

edit; (ÇÖZÜLDÜ)

Şu anda kullandığımız internet aslında yoktan var edilen bir şey değildir. İnternet ağı bir otoyola benzer, herkes birbirine kablolarla bağlıdır. Local ağ kurulumunda bilgisayarların tamamı birbirlerine bir modem yardımıyla bağlanır, Dünya geneli kullanılan internet ağı da bu şekilde birbirine kablolar yardımıyla bağlıdır. Yani hepimizin kullandığı internet denilen şey bir local ağdan ibarettir.

Bigisayarımıza veya telefonumuza çağıracağımız veri başka cihazdan internet adını verdiğimiz ağ yoluyla veri transferine tabi olur. Bu uzun mesafelerde kablo ile taşınıp kısa mesafelerde de kablosuz aktarılabilir. Wifi yani.

Ayrıca fiber internette; fiber optik kablolarda elektriğin tam yansıma yapması sonucu hızlı fiber internet elde edilir.

Dolayısıyla elle alınır, gözle görünür bir şey değildir internet. Üretilmez. Sadece veri transferi ağına verilen addır. Sonuç itibariyle internet diye bir nesne ya da fiziksel olgu yoktur. Yalnızca bu veri akışına verdiğimiz genel addır.

Son düzenleme:
İnternet bir ağdır.
Tıpkı telefon hattı, bluetooth, kızılötesi gibi iletişim ağıdır.
Bir ürün değil, hizmettir.

Buna şöyle örnek verebiliriz:
Telefon hattı için "nerede üretiliyor bu hat" demiyorsak bu da benzer bir mantıktır.
İnternet üretilmez çünkü bir bağlantı çeşididir.
Bilgisayar ağıdır.
Kaynağı neresi diyorsanız her ülkenin sunucuları farklıdır.
Google'a girerken ABD sunucusuna bağlanırsınız,
Yandex'e girerseniz Rusya sunucusuna bağlanırsınız.
İnternet üretilebilen bir şey olsaydı herkes evinde internet üretebilirdi.
Tıpkı değirmenle elektrik üretmek gibi olurdu.

Buna şöyle örnek verebiliriz:
Telefon hattı için "nerede üretiliyor bu hat" demiyorsak bu da benzer bir mantıktır.
İnternet üretilmez çünkü bir bağlantı çeşididir.
Bilgisayar ağıdır.
Kaynağı neresi diyorsanız her ülkenin sunucuları farklıdır.
Google'a girerken ABD sunucusuna bağlanırsınız,
Yandex'e girerseniz Rusya sunucusuna bağlanırsınız.
İnternet üretilebilen bir şey olsaydı herkes evinde internet üretebilirdi.
Tıpkı değirmenle elektrik üretmek gibi olurdu.

kaynağı nedir? Ana bir makine mi? O makine de bir şeyler mi işler?

kaynağı nedir? Ana bir makine mi? O makine de bir şeyler mi işler?

Sorunuzdan anladığım şey şu:
"Düğmesine basıp kapattığımızda
tüm dünyada interneti kapatacak bir ana makine var mı?"

Eğer bunu kastediyorsanız hayır hocam.
Bunu üretebilen bir ana makine yok.
Sunucular arasındaki bağlantı ağının adıdır internet...

"Peki neden para ödüyoruz" derseniz para ödediğimiz kurumlar
bizim bağlantı kurabilmemize aracı olurlar.
Yani biz modemden alırız interneti, modem binadaki kutudan alır,
binadaki kutu kurumun veri merkezlerinden alır, onlar uyduyla ya da
dünyayı saran kablolarla birbirine bağlıdır.

Sorunuzdan anladığım şey şu:
"Düğmesine basıp kapattığımızda
tüm dünyada interneti kapatacak bir ana makine var mı?"

Eğer bunu kastediyorsanız hayır hocam.
Bunu üretebilen bir ana makine yok.
Sunucular arasındaki bağlantı ağının adıdır internet...

"Peki neden para ödüyoruz" derseniz para ödediğimiz kurumlar
bizim bağlantı kurabilmemize aracı olurlar.
Yani biz modemden alırız interneti, modem binadaki kutudan alır,
binadaki kutu kurumun veri merkezlerinden alır, onlar uyduyla ya da
dünyayı saran kablolarla birbirine bağlıdır.

ilginize öncelikle teşekkür ediyorum.

Sanırım şöyle bir durum söz konusu; Bir cihaza veri yüklendi mesela bunu google upload etti. Ben bu bilgiyi çağırmak için, önce türkiye serverine bağlanıyorum sonra oradan google sunucusuna bağlanıyorum. Bütün bu veri akışı koblolar üzerinden yapılıyor.

O halde internet diye bir şey yok. Biz sadece bu bilgi temin yoluna internet diyoruz.

Doğru mudur?

Ben de birkac yil once bunu merak etmiştim sonrasinda mavi ekran hatasi vermiştim :D

Başka bir forumda tam manasıyla bir açıklama geldi.

Şu anda kullandığımız internet aslında yoktan var edilen birşey değildir. İnternet ağı bir otoyola benzer, Herkes birbirine kablolarla bağlıdır. Local ağ kurulumunda bilgisayarların tamamı birbirlerine bir modem yardımıyla bağlanır, Dünya geneli kullanılan internet ağı da bu şekilde birbirine kablolar yardımıyla bağlıdır. Yani hepimizin kullandığı internet denilen şey bir local ağdan ibaret.

Bigisayarımıza veya telefonumuza çağıracağımız veri başka cihazdan internet adını verdiğimiz ağ yoluyla veri transferine tabi olur. Bu uzun mesafelerde kablo ile taşınıp kısa mesafelerde de kablosuz aktarılabilir. Wifi yani.

Ayrıca fiber internette; fiber optik kablolarda elektriğin tam yansıma yapması sonucu hızlı fiber internet elde edilir.

Dolayısıyle elde alınır gözle görünür bir şey değildir internet. Üretilmez sadece veri transferi ağına verilen addır. Dolyısıyle internet diye bir nesne ya da fiziksel olgu yoktur.
Yalnızca bu veri akışına verdiğimiz genel addır.

Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soruyu fikir takasıyla gidermiş bulunuyorum herkese teşekkürler :)

ilginize öncelikle teşekkür ediyorum.

Sanırım şöyle bir durum söz konusu; Bir cihaza veri yüklendi mesela bunu google upload etti. Ben bu bilgiyi çağırmak için, önce türkiye serverine bağlanıyorum sonra oradan google sunucusuna bağlanıyorum. Bütün bu veri akışı koblolar üzerinden yapılıyor.

O halde internet diye bir şey yok. Biz sadece bu bilgi temin yoluna internet diyoruz.

Doğru mudur?
Aynen öyle hocam...

Başka bir forumda tam manasıyla bir açıklama geldi.

Şu anda kullandığımız internet aslında yoktan var edilen birşey değildir. İnternet ağı bir otoyola benzer, Herkes birbirine kablolarla bağlıdır. Local ağ kurulumunda bilgisayarların tamamı birbirlerine bir modem yardımıyla bağlanır, Dünya geneli kullanılan internet ağı da bu şekilde birbirine kablolar yardımıyla bağlıdır. Yani hepimizin kullandığı internet denilen şey bir local ağdan ibaret.

Dolayısıyle elde alınır gözle görünür bir şey değildir internet. Üretilmez sadece veri transferi ağına verilen addır. Dolyısıyle internet diye bir nesne ya da fiziksel olgu yoktur.
Yalnızca bu veri akışına verdiğimiz genel addır.

Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soruyu fikir takasıyla gidermiş bulunuyorum herkese teşekkürler :)

Hah işte bu yüzden ilk yanıtım buydu. :D
İnternet bir ağdır.
Tıpkı telefon hattı, bluetooth, kızılötesi gibi iletişim ağıdır.
Bir ürün değil, hizmettir.

:D Bak düz mantık cevaplıcam dünyadaki bütün bilgisayarlar birbirine bağlıdır :D

:D Bak düz mantık cevaplıcam dünyadaki bütün bilgisayarlar birbirine bağlıdır :D

bende merak ediyorum daha hızlı daha ucuz internete nasıl sahip oluruz türkiyede. abd ve avrupada oldugu gibi. 10 gbps interneti 100-200 dolara veriyorlar. burda 10 mbps . teknik kısmı hakkında bilgimiz yok gerçi.

bende merak ediyorum daha hızlı daha ucuz internete nasıl sahip oluruz türkiyede. abd ve avrupada oldugu gibi. 10 gbps interneti 100-200 dolara veriyorlar. burda 10 mbps . teknik kısmı hakkında bilgimiz yok gerçi.

bir zamanlar facebook kurucusu yörüngeye uydu gönderip insanlara bedava internet sağlıyacaktı sanırım bu şekilde mümkün ama büyük internet sağlıyıcıları buna izin verceğini zannetmiyorum

İnternet hızını da nasanın ayarladığını söylüyolar nasanın interneti saniyede 100gb indirme hızına sahip olduğu söyleniyor doğru mu acaba :D

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri