İntihar videosu ve fırsatçılar yazık

• Kullanıcı man10black
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Haftanın Trend Videoları / Konuları
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

man10black

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Bildiğiniz gibi Mehmet Pişkin isimli yazılımcı bu sabah 14 dakikalık bir intihar videosunu facebookta paylaştıktan sonra kendini asarak intihar etti.

Videoyu ilk izleyenlerden biriyim ama depresyondaki bir insanın intihar mesajını youtube'a yükleyecek kadar insanlığımı yitirmedim. Haber siteleri bile görüntülerin bir kısmını kesip montajlamış. Fırsatçı youtuberlar ise adamın isminde kanallar açarak uploadlara başladılar bu sabah. Gerçekten şaka gibi.

Haber olarak vermek paylaşmak ayrı bişey. Ölmüş adamın ismiyle "mehmet pişkin, mehmet pişkin intihar" adıyla özel isimli kanallar açıp video atmak nasıl bir ucuzluktur? Para adama neler yaptırıyor. İnsanların psikolojisini olumsuz etkileyecek bir ölüm mesajını paylaşıp ölü üzerinden cebime girecek 1 dolara bile ihtiyacım yok.

Herkesin kendi görüşü istediğiniz kadar yükleyin ama bana çok iğrenç geldi. Adam sevenlerine arkadaşlarına bir video ile veda edip kendini asıyor. Bizim elemanlar hemen upload. Yahu dizi çalın film çalın spam yapın da bu kadar da olmaz ki arkadaş.

Video:
http://onedio.com/haber/mehmet-piskin-in-intihar-notu-385464

Facebook sayfası:
https://www.facebook.com/mehmetpiskin?fref=nf

Haber:
Mehmet Pişkin'in intihar videosu gündemi sarstı! - Milliyet.com.tr

w9fejo.jpg

Son düzenleme:
Bence de haklısın, gözü dönmüş insan baya var içimizde. Herşeyi fırsata çevirip rant etme peşinde ve bunun için hertürlü yolu deniyor. Bu tarz şeylerle yada başkasının tekerine çomak sokarak kazandıgı 1 lirayı kar sayan inasanların oldugunu bilmek insanlıgımdan utandırıyo beni

Ben çok görmüyorum bu aşağılık tiplere. Para için bunlar her türlü değeri yok sayıyorlar zaten. Sahte telif, şikayet, yalan haber, yalan tebligat ve tabii ki böyle videoların da para amaçla kullanımı. Kimlerden bahsediyoruz şahsiyet sahibi olmayan insanımsı şeylerden. Ben çok görmüyorum karaktersizliklerine yakışır bir harekettir.

Her Nefis Bir Gün Ölümü Tadacaktır
Fırsatçılar unutmayın bunu
Allah Rahmet Eylesin

Hangi dine mensup olursa olsun, her kim olursa olsun, isterse dinsiz olsun ama Allah bana ölmüş insanların üzerinden para kazandırmayı nasip etmesin inşallah. İstemeyerek bilmeyerek farkında olmadan bile böyle bir şey olursa o paranın hayrını görmeyeyim inşallah.

Bu kadar adice bir şey olamaz ya.. Bonzai muhabbetinde kazananlarda aynı şeyi yaptı. Adam çatıdan atlayıp intihar ediyor millet bonzai diye ölen insanın üzerinden para kazanıyor. Bunun dinle minlede alakası yok bu bambaşka bir şey. İnsanın vicdanı nasıl elverirde bunu yapar anlamam..

Bazen Melekler İnsan Yaratılmadıklarına Üzülürler, Bazen'de Şeytanlar Bizden olmadıklarına Şükrederler

Video silinmiş galiba ne oldu da bu adam intihar etmiş arkadaşlar ben anlamadım videoyu göremediğim için, keşke etmeseydi intihar haram adam gitti desene cehenneme :(

Yine de ben bilemem ALLAH bilir.

İntihar edene cenneti haram ettim.

Son düzenleme:
Ben kendi insanlığımdan utandım nasıl bir para kazanma hırsıdır bu arkadaş...

Flaglayın gitsin adileri, 1 kuruş dahi kazanamasınlar...

Bir de sosyal medyadaki yorumlara baktımda Allah'a inanmıyormuş gebersin bilmem naptığım....

Yazık...

Yaşanan her uç olayda böyle konular açılmasını fırsatçılık olarak görüyorum ben.
Profilinden ve araştırdığım İnternet geçmişine bakılırsa rahatlık batan bir arkadaş sanırım M.pişkin :) Elinde şarap bir takım mesajlar falan. Videoyu tamamen izlediyseniz ve anlattığı şeylere psikolojik tarafından bakarsanız zaten - dünyada her şeyin tadına baktım - gibi bir tarzı olduğunu görürsünüz. Gelelim sosyal medya yönüne. Eşine dostuna video bırakmak isteyen adam facebook'a koymaz bence hazırlar bilgisayarına bırakır, bence bunu da planlı yapmış yani istediği zaten durumun bu noktaya gelmesiymiş. Bu adam intihar mektubunu rahat bir şekilde sosyal medyaya koyabiliyor ama bizimkiler paylaşınca mı sorun oluyor o kısmı tam anlamadım. Adam güncel çalışıyor yakalamış bir fırsat değerlendiriyor evet güncel çalışanlar fırsatçı kardeşim ( güncel çalışmıyorum özgün kanalım var, beni tanıyanlar az çok bilir) Ne yapsın kendi video koyup spekülasyon mu yapsın? Düşüncem bu yöndedir ve olur ya güncel çalışıp bu videoyu koyan olmuştur aramızdan yazdığınız şeyler kırıcı tartışma çıkarabilir.

haber sitelerinin bunu konu yapması normal ama normal olmayan şey. Youtube ye atılan videolardaki son 3 dakikanın. Yani eşleşen ve telif veren müziğin silinip youtubeye yüklenmesi. Para için adamın son müzik sefasından çalmışlar. Yükü veren Allah taşıyacak kudreti de verir. Bu arkadaş o kudreti bulamamış.

tabiki herkesin dediğine katılıyorum böyle birşey üzerinden kazanç gütmeye çalışmak adice birşey, ve ben helal olduğunu düşünmüyorum.. Müslüman yada değil kim olursa olsun böyle şeylerden kazanç sağlamak kötü.

ama anlamadığım bir konu. Adam belli ki kazanmayı vicdanına yedirmiş, flag atma fikirleri bu adamın kazandığı belkide haram paradan daha mı masumca oluyor? O ölü bir kişinin üzerinden para yerken günah işliyor da, siz helal yada haram birinin yediği paraya engel olunca aynı şeyi yapmış olmuyor musunuz? Bu sadece bu video için değil bunu düşünebilen arkadaşların başka başka masum kişilerin videolarına flag yada telif atmadığını da bilemeyiz tabi.

konuyu açtıktan sonra videoların daha da çoğaldığını tespit ettim...

Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 54 (48 üye ve 6 misafir)

ee o adamların bazıları hatta birçoğu bizim aramızda dostum ne zannediyordunki

aslında bu konunun açılması yanlış, biz böyle şeyler yüklemeyin demek için açtığımızı zannediyoruz konuyu ama bazılarının aklına bu videoyu yayınlamanın gelebileceğini düşünmüyoruz galiba...

Herkesin günahı kendine böyle olaylardan sonra üzülmek yerine vaaz vermeyi çok seven insanlar var. umarın bir yakının başına gelmez.

Anlamıyorum.. Bu olaya herkes üzülmüştür illaki.Üzülmeyene insan denemez zaten. Ama burada ahlak zabıtaları her zamanki gibi ahkam kesmeye başlamış. Sadece kendileri ahlaklı ve erdemli bu dünyada tabi haklılar.. Sen tutacan yüzlerce,binlerce videoyu başkasının kanalından çekecen kopyalıycan spamlıycan yani çalıcan ve sen ahlaklı olucan, adam da ulusal tüm medya organlarının sunduğu,yayınladığı haber niteliğindeki bir videoyu yüklüycek ve ahlaksız olucak öylemi???Önce sen kendine ve aynaya bak, sonra ahlaktan bahset!

Arkadaşlar videoyu buldum neler diyor hiç kafa verip dinlemedim çünkü işim var ama diyebileceğim sadece ALLAH af etsin yapacak bu saatten sonra bir şey yok malesef.

İntihar

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri