IP Kontrol Programı - Bedava

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Etiketledim yöneticileri ama gelen giden yok. Kodları herkese açık olarak paylaşmıştım sitede ama bir zaman sonra kaldırdım. İsterseniz sizede yollıyabilirim kodlarını.

Bu mesajda etiketlemiştim hatta:
http://www.ytpara.com/1102059-post28.html

Ben teknik olarak çok iyi bilmiyorum bu olayları Eraya haber verdim incelemesi için. Konuyu açmadan önce onay için pm atsaydınız daha iyi olurdu bu tarz bedava programların sonu acı bitiyor çünkü.

ben ilk başta söyledim ama dikkate alınmadı pek,inşallah sonu kötü olmaz...
Yahu neden bahsediyorsun sen konu başından beri hep baltalıyosun kodlarını paylaştım isteyen pythonla denesin dedim admin etiketledim ne gerekiyosa yaptım artık bedava bişey dağıtmıcam zaten vericeksem parayla vericem 2 kod öğrendik yapabildiğim bir şeyi paylaşayım yardımım olur dedim yok. Daha ne yapmamı bekliyorsun benden ? Senin paran olabilir bu programlara para dökmek için para vermek istemiyenler için iyilik yapalım dedik. Kodlardada programdada hiçbir değişik kod virüs vb. yoktur. Program analiz edildikten sonra bu arkadaşın bu konudaki mesajlarının silinmesini istiyorum.
-
●Mobil cihaz kullanarak gönderildi.●

Son düzenleme:
Kontrol sonucunda bunlar bulundu :

---------- Spam Engelliyici 15:21 ---------- Önceki Mesaj 15:19 ----------

İndirme linklerini konudan kaldırdım bir açıklama yaparsan iyi olur.

Kaynak kodlarında herhangi bir zararlı kod gözükmüyor. Büyük ihtimalle paketleme yaptığın için yazılım sıkıntılı gözüktü.

Hocam programda hiçbir virüs yoktur.
Bunlar ya ipnizi kullanıp bir yere kaydettiğim için
Yada urllib modülünü kullanıp sizin ip numaranızı bulmak için programın IP Numaram sitesine gittiğindendir.

Çok uçuk bir ihtimal
"pyinstaller" yani .py (python) dosyalarını .exeye çeviren modülü kullandığım içindir. Üst mesajdada arkadaşın isteği üzerine tekrar kodları paylaştım.

o ilk üçü ciddi antivirus firmaları değil, kodlarda uygunsuz bir şey görünmüyor, python'da kodları çalıştırabilecek varsa sıkıntı yok demektir.
bu tepki tamamen programı bedava yaptığın için hocam, yapsaydın 25 lira lisanslasaydın ondan sonra doldur içine trojanı hiç önemli değil ;) bu forum bunlara da şahit olmadı değil :D

+ Olarakta Kanal Takip Programında virüs total sonuçlarında 16 virüs bulurken nedense ondan hiç bahsedilmiyor ama benim programım bedava paylaştım diye 3 tane uyduruk virüs programının bulması konu oluyor.

https://www.virustotal.com/tr/file/...a36a4c8bed8114f94f650305/analysis/1438432932/

Nur topu gibi yeni tarattım.
(Temin yanlışlıkla eski taramayı atmışım)

Buda resmi
N44GrN.png

Tabiki burda kanal takip programı virüslüdür demiyorum. Sadece programda bir takım kanal için bilgileri arka planda topladığı için vb virüs programları virüs olarak görebiliyor.

Son düzenleme:
+ Olarakta Kanal Takip Programında virüs total sonuçlarında 10 virüs bulurken nedense ondan hiç bahsedilmiyor ama benim programım bedava paylaştım diye 3 tane uyduruk virüs programının bulması konu oluyor.

https://www.virustotal.com/tr/file/...a36a4c8bed8114f94f650305/analysis/1438432932/

Nur topu gibi yeni tarattım.

Onuda araştırırız neden bu kadar heyecan yaptığını anlamadım. Senin gibi program yazıp sonradan vurgun yapanlar çok oldu bu yüzden önlem almaya çalışıyoruz. Bedava yazman yardımcı olman ne kadar güzel bir şey ama ben nerden bileceğim sen melekmisin şeytanmısın. Sorulara açık bir şekilde cevap verirsen bizde programında bir şey olmadığını anlayacağız ve konuyu kapatacağız. Benim tarama sonucumda bunlar çıktı görüntüsünü ekledim açıklama istedim.

Geri kalanına adminler bakarlar.

Kodların tek tek açıklamalarını yanlarına yazdım.

Kod:
#-*- coding: cp1254 -*- [COLOR=Red]-> Burada arkadaşla programın dil kodlamasını belirledi. Yani kullanacağı karakter grubunu.[/COLOR]
import  urllib [COLOR=Red]-> burada urllib kütüphanesini içeri aktardı. Bu ise en  basitinden url üzerinden birtakım işlem yapmanıza olanak sağlayan bir  paket.[/COLOR]
import re [COLOR=Red]-> Regular expression paketi. Bu paket düzenli ifadeler kullanarak eşleştirme yapmaya yarar.[/COLOR]
import time [COLOR=Red]-> Zaman paketi. Bu paket zaman işlemleri için gerekli. Arkadaş bu paketi yazılımı uyutma yani bekletme için kullanmış.[/COLOR]
site = "http://www.ipnumaram.com/" [COLOR=Red]-> İp adresinizi alacağı sitenin url değerini bir değişkene atamış.[/COLOR]
ipbul = '<center><h1>IP Numaranız <b>(.+?)</b></h1></center>' [COLOR=Red]-> Html kodları arasından ip adresini almak için desen oluşturmuş.[/COLOR]
comb = re.compile(ipbul) [COLOR=Red]-> Regular expression paketinde ile deseni kullanarak tanımlama yapmış.[/COLOR]
siteac = urllib.urlopen(site).read() [COLOR=Red]-> ip adresini alacağı sitenin html kodlarını okumuş.[/COLOR]
ipnumaram = re.findall(comb, siteac)[COLOR=Red] -> ip adresini bulmak için regular expression ile arama yapmış. ( Tanımladığı desenle. )[/COLOR]
for i in ipnumaram: [COLOR=Red]-> Bir döngü oluşturmuş ve eşleşen değerleri burada ekrana yazdırmış.[/COLOR]
    print "IP NUMARANIZ:", i

try: [COLOR=Red]-> ipnumaralari.txt adlı metin dosyasının varlığını kontrol etmek için hata kontrolü kullanıyor.[/COLOR]
    ipdosyasi = open("ipnumaralari.txt") [COLOR=Red]-> eğer bu metin dosyası varsa onu oku diyor.[/COLOR]
except IOError: [COLOR=Red]->  .txt dosyası yoksa bu kısım devreye giriyor ve boş bir metin belgesi  oluşturuyor ve içine almış olduğu ip adresinizi yazıyor.[/COLOR]
    ipdosyasi = open("ipnumaralari.txt", "a")
    ipdosyasi.write(i+"\n")
    ipdosyasi.close()
     print "PROGRAMIN BULUNDUGU KONUMA 'ipnumaralari.txt'  OLUSTURULMUSTUR\nVE SUANKI IPNIZ KAYDEDILMISTIR.\nIP RESETLEDIKTEN SONRA  PROGRAMI TEKRAR ACINIZ."
    time.sleep(15) [COLOR=Red]-> Yazılım 15 saniye bekletiliyor.[/COLOR]
kale = ipdosyasi.read() [COLOR=Red]-> ip numaralarının olduğu dosyanın içindeki yazıları okuyarak bir değişkene atıyor.[/COLOR]
ipdosyasi.close()
if re.search(i, kale):[COLOR=Red] -> Arama kontrolü yapıyor. Eğer ip adresiniz o dosyada var sa ekrana yazı yazdırıyor.[/COLOR]
    print "IP NUMARANIZ DAHA ONCEDEN KULLANILMISTIR."
    time.sleep(10) [COLOR=Red]-> 10 saniye uyutuyor.[/COLOR]
else:
    print "IP NUMARANIZ TEMIZ." [COLOR=Red]-> İp adresiniz o dosyada yoksa içerisine kayıt ediliyor.[/COLOR]
    ipdosyasi.write(i+"\n")
    ipdosyasi.close()
    print "SUANKI IP NUMARANIZ 'ipnumaralari.txt' DOSYASINA EKLENDI."
    time.sleep(10) [COLOR=Red]-> 10 saniye yazılım uyutuluyor.[/COLOR]

İçi rahat etmeyen varsa paketleme yapılmamış kaynak dosyasından çalıştırsın. Arkadaşın üstüne bu kadar gidilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü paylaşım yapmak isteyen insanların paylaşım isteğini köreltiyorsunuz.

Onuda araştırırız neden bu kadar heyecan yaptığını anlamadım. Senin gibi program yazıp sonradan vurgun yapanlar çok oldu bu yüzden önlem almaya çalışıyoruz. Bedava yazman yardımcı olman ne kadar güzel bir şey ama ben nerden bileceğim sen melekmisin şeytanmısın. Sorulara açık bir şekilde cevap verirsen bizde programında bir şey olmadığını anlayacağız ve konuyu kapatacağız. Benim tarama sonucumda bunlar çıktı görüntüsünü ekledim açıklama istedim.

Geri kalanına adminler bakarlar.

Bende gerekli açıklamayı önceki sayfada yazdım bu arada alıntı yaptığınız mesajda yanlışlıkla kanaltakipin temmuzda yapılan tarama sonuçlarını paylaşmışım. Şimdi düzelttim ve 10 dk önce tarattığım sonuçları ekledim resimleriyle birlikte. Tabiki bilemezsiniz bu konuda haklısınız.

---------- Spam Engelliyici 12:57 ---------- Önceki Mesaj 12:56 ----------

Kodların tek tek açıklamalarını yanlarına yazdım.

Kod:
#-*- coding: cp1254 -*- [COLOR=Red]-> Burada arkadaşla programın dil kodlamasını belirledi. Yani kullanacağı karakter grubunu.[/COLOR]
import  urllib [COLOR=Red]-> burada urllib kütüphanesini içeri aktardı. Bu ise en  basitinden url üzerinden birtakım işlem yapmanıza olanak sağlayan bir  paket.[/COLOR]
import re [COLOR=Red]-> Regular expression paketi. Bu paket düzenli ifadeler kullanarak eşleştirme yapmaya yarar.[/COLOR]
import time [COLOR=Red]-> Zaman paketi. Bu paket zaman işlemleri için gerekli. Arkadaş bu paketi yazılımı uyutma yani bekletme için kullanmış.[/COLOR]
site = "http://www.ipnumaram.com/" [COLOR=Red]-> İp adresinizi alacağı sitenin url değerini bir değişkene atamış.[/COLOR]
ipbul = '<center><h1>IP Numaranız <b>(.+?)</b></h1></center>' [COLOR=Red]-> Html kodları arasından ip adresini almak için desen oluşturmuş.[/COLOR]
comb = re.compile(ipbul) [COLOR=Red]-> Regular expression paketinde ile deseni kullanarak tanımlama yapmış.[/COLOR]
siteac = urllib.urlopen(site).read() [COLOR=Red]-> ip adresini alacağı sitenin html kodlarını okumuş.[/COLOR]
ipnumaram = re.findall(comb, siteac)[COLOR=Red] -> ip adresini bulmak için regular expression ile arama yapmış. ( Tanımladığı desenle. )[/COLOR]
for i in ipnumaram: [COLOR=Red]-> Bir döngü oluşturmuş ve eşleşen değerleri burada ekrana yazdırmış.[/COLOR]
    print "IP NUMARANIZ:", i

try: [COLOR=Red]-> ipnumaralari.txt adlı metin dosyasının varlığını kontrol etmek için hata kontrolü kullanıyor.[/COLOR]
    ipdosyasi = open("ipnumaralari.txt") [COLOR=Red]-> eğer bu metin dosyası varsa onu oku diyor.[/COLOR]
except IOError: [COLOR=Red]->  .txt dosyası yoksa bu kısım devreye giriyor ve boş bir metin belgesi  oluşturuyor ve içine almış olduğu ip adresinizi yazıyor.[/COLOR]
    ipdosyasi.write(i+"\n")
    ipdosyasi.close()
     print "PROGRAMIN BULUNDUGU KONUMA 'ipnumaralari.txt'  OLUSTURULMUSTUR\nVE SUANKI IPNIZ KAYDEDILMISTIR.\nIP RESETLEDIKTEN SONRA  PROGRAMI TEKRAR ACINIZ."
    time.sleep(15) [COLOR=Red]-> Yazılım 15 saniye bekletiliyor.[/COLOR]
kale = ipdosyasi.read() [COLOR=Red]-> ip numaralarının olduğu dosyanın içindeki yazıları okuyarak bir değişkene atıyor.[/COLOR]
ipdosyasi.close()
if re.search(i, kale):[COLOR=Red] -> Arama kontrolü yapıyor. Eğer ip adresiniz o dosyada var sa ekrana yazı yazdırıyor.[/COLOR]
    print "IP NUMARANIZ DAHA ONCEDEN KULLANILMISTIR."
    time.sleep(10) [COLOR=Red]-> 10 saniye uyutuyor.[/COLOR]
else:
    print "IP NUMARANIZ TEMIZ." [COLOR=Red]-> İp adresiniz o dosyada yoksa içerisine kayıt ediliyor.[/COLOR]
    ipdosyasi.write(i+"\n")
    ipdosyasi.close()
    print "SUANKI IP NUMARANIZ 'ipnumaralari.txt' DOSYASINA EKLENDI."
    time.sleep(10) [COLOR=Red]-> 10 saniye yazılım uyutuluyor.[/COLOR]

İçi rahat etmeyen varsa paketleme yapılmamış kaynak dosyasından çalıştırsın. Arkadaşın üstüne bu kadar gidilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum çünkü paylaşım yapmak isteyen insanların paylaşım isteğini köreltiyorsunuz.

Teşekkürler.

[MENTION=18491]mertsen1938[/MENTION] bi sakin ol önce istersen,ne kadar hiddetlendin böyle...
moderatörle muhatap oluyosun işte bak,kimse birşey demiyor kötü algılanacak yada baltalayacak...param pulum var veya yok diye fikir belirtmiyorum ben burada,bedava olan ne olsa aynı mesajlar yazılır ki yazılıyorda,bunda bu kadar heyecan yaparak insanlara sataşacak,diğer programlara gönderme yapılacak birşey yok...

Mesajım bulunsun

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

[MENTION=18491]mertsen1938[/MENTION] bi sakin ol önce istersen,ne kadar hiddetlendin böyle...
moderatörle muhatap oluyosun işte bak,kimse birşey demiyor kötü algılanacak yada baltalayacak...param pulum var veya yok diye fikir belirtmiyorum ben burada,bedava olan ne olsa aynı mesajlar yazılır ki yazılıyorda,bunda bu kadar heyecan yaparak insanlara sataşacak,diğer programlara gönderme yapılacak birşey yok...

Ben sadece sizin bana böyle suçlu gibi mesaj yazmanıza ayar oldum hocam, admin geldi resim paylaştı, 'yok ben daha önce söylemiştim dikkate alınmadı' falan. Programa göndermeden ziyade her programda olabilicek şeyler demeye çalıştım o programda benim her zaman kullandığım bir programdır. Altınada not düştüm 'program virüslüdür demiyorum. Sadece programda bir takım kanal için bilgileri arka planda topladığı için vb. virüs programları virüs olarak görebiliyor.' diye.

Son düzenleme:
Kullanmayı düşünmüyorum ama başkalarının işine yarayacak ücretsiz bir program yapmak bu zamanda takdire şayan.

[MENTION=18491]mertsen1938[/MENTION] güzel kardeşim ben programın art niyetli bir tarafı var diye ima etmedim onu yazarken,hatta farkındaysan ilk mesajlarımdan sonra yazmadım bu konuya daha mesaj,popüler konulara gelince moderatörün onca sayfa mesajdan sonra kontrol edilmesiyle ilgili yazdığını görünce bende konu ilk açıldığında bunu vurgulamıştım dedim sadece...
yoksa ki ilk mesajımda da ''konu sahibi arkadaş kesinlikle alınmasın'' dedim hatırlıyorsan,hem senin hemde diğer üye arkadaşların selameti açısından kontrol yapılsın istedim, her bedava dağıtılan programda doğal olarak istendiği gibi...
yoksa herhangi bir konu baltalama yada seni karalayıcı en ufak bir şey yazmadım...
sen yanlış anladın da kırıldıysan,özür dilerim benim hatamdır...

[MENTION=18491]mertsen1938[/MENTION] güzel kardeşim ben programın art niyetli bir tarafı var diye ima etmedim onu yazarken,hatta farkındaysan ilk mesajlarımdan sonra yazmadım bu konuya daha mesaj,popüler konulara gelince moderatörün onca sayfa mesajdan sonra kontrol edilmesiyle ilgili yazdığını görünce bende konu ilk açıldığında bunu vurgulamıştım dedim sadece...
yoksa ki ilk mesajımda da ''konu sahibi arkadaş kesinlikle alınmasın'' dedim hatırlıyorsan,hem senin hemde diğer üye arkadaşların selameti açısından kontrol yapılsın istedim, her bedava dağıtılan programda doğal olarak istendiği gibi...
yoksa herhangi bir konu baltalama yada seni karalayıcı en ufak bir şey yazmadım...
sen yanlış anladın da kırıldıysan,özür dilerim benim hatamdır...

Hatırlıyorum hocam, bende böyle bir tarama gerekli oldunu belirttim ve siz siz yazdıktan 5-10 dk sonra kodları paylaştım güven problemi olmasın diye. Sonra direk böyle adminin arkasından yanlış anlaşılır bir mesaj atınca açıkcası sinirlerim bozuldu biraz. Bende özür dilerim.

[MENTION=18491]mertsen1938[/MENTION] neymiş? Paylaşmıcaksın parayla satıcaksın. İyilik yaramazmış demekki. :) Seni anlıyorum şuan diyorsun ki yardımcı oldum olmaz olaydım. :) Bu işler böyle maalesef kardeşim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri