İş tanımını nasıl yapıyorsunu ?

• Kullanıcı t4dream
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - 💬 YouTube Deneyimlerim (Benim Kanalım)
Geçen gün beni bot ile video yüklerken gördüğü için bir arkadaşıma söyledim, "boş işler yea" dedi. Bir kez daha şu an doğru yolda olduğumu anladım.. Ailem ve 1-2 samimi arkadaşım dışında bilen yok, gerisi öğrenci olarak biliyor

kız isteme töreninde düşünemiyorum :D oğlumuz ne işle meşkuller ecaba kendisi halihazır bir youtuber'dır spam'ı flag'ı yoktur tertemiz özgün kanalı vardır çocuklar için yumurta açıyor introsunu bile kendisi yapıyor şimdilik kazancı sadece adwords'e gidiyor ama çok kazanacaaak çoook :D

---Ne iş yapıyorsunuz ?
-- Nabıcan birader. Kazanıyorsam ortak kazanamıyorsam destek mi olacan ?
---Ya yok ondan sormadım.
--İndirlan o elini. Youtube da tanıdıklarım var. Yoksa seni meşhur ederim :)

Açık nokta Net....

Yazılımcıyım, web tasarımcısıyım diyip geçin. Millet ne internetten anlar ne videodan anlar ne reklam sektöründen boşuna kafa ütülerler. Yazılım, program falan derseniz en fazla "bizim oğlanın yazıcısını okutabilin mi? Yüklemişler de becerememişler bi bakıver" derler. He der geçersiniz.

Ben hiç video youtube falan demiyorum artık. Reklamcılık diyorum kapatıyorum. Yoksa adam peşini brakmıyor yüklediğin videoya kadar öğreniyor, bildiğin kazancına ortak oluyor...

web site faso fiso diyin nabıyon diye daha sormazlar

web tasarım yapıyorum diyorum.gerçekten yapıyorum ama o işten pek kazandığım söylenemez.insanlara laf anlatmak zor.büyükler anlamıyor hap,ot,bonzai mi satıyorsun diyen bile oldu.küçükler ise -abi mega holdings mi?- diyor.

kız isteme töreninde düşünemiyorum :D oğlumuz ne işle meşkuller ecaba kendisi halihazır bir youtuber'dır spam'ı flag'ı yoktur tertemiz özgün kanalı vardır çocuklar için yumurta açıyor introsunu bile kendisi yapıyor şimdilik kazancı sadece adwords'e gidiyor ama çok kazanacaaak çoook :D

serce bunu beğendi (::

Ben "internette reklam yayınlıyorum.." diye tanımlıyorum.. Aslında öğrenciyim.. Ama artık böyle bi tanım yapmıycam.. Bana da anlatsanalardan yoruldum.. En son dün görüştüğüm yurt dışı dil okulları ve work and travel danışmanlığı yapan sevdiğim bi kadın , bana da öğretsene dedi.. Yok artık dedim..

serce bunu beğendi (::

kız isteme degil ama benzer bişey yaşadım.2 ay önceydi sanırım,bi aile dostumuz yaşın 30 oldu gel seni evlendirelim diye bi tanıdıgın kızı ile tanıştırmaya götürdü beni.kızla oturduk konuşuyoruz,haliyle işte ne mezunusun,ne iş yapıyorsun filan gibi şeyler konuşuluyor.kıza şimdi evde boş boş oturuyorum demek olmayacak.mecburen bankacılık mezunuyum ama internetten para kazanıyorum dedim.kızda meraklısı çıktı mı :) iki saat sorduda sordu sana parayı kim gönderiyor,türk bankasına mı ödeme yapıyorlar,hangi şirketlerle çalışıyorsun,günde kaç saat çalışıyorsun,ortalama ne kazanıyorsun filan.konuya bi girdik,çıkana kadar ne çektim ama varya :) hayır yani kızla normal şekilde tanışıp konuşuyor olsam tamamda,annesi yan odada 3-5 dakika konuşun bizi çagırın diyip gittiler.muhabbet sırf bunun üzerine geçti.en son bunlar böyle ayak üstü konuşulmaz,detaya girmek gerekir dedim çıktım işin içinden.kısacası bizim iş olursa sonra ben sana ögretirim dedim ama iş olmadı,kısmet degilmiş.kız detayları ögrenemedigine üzülmüştür kesin :)

Genelde bankacılar soruyor.
" Sen ne iş yapıyon bu yaşta bu parayı kazanıyorsun diye"

Bende reklam işi diyip geçiştiriyorum devamı gelirse google reklamları veriyorum falan. Youtube'ye kadar gidebiliyor olay.

Bu arada eski yorumlarda bazılarının babaları arkadaşların para kazandığına inanmamış. Bizde annem öyleydi. Hayal kurma git ders çalış derdi. İlk ay 400 lira kazanmıştım. 400 lirayla ne olacak garanti bir iş bul mevzusu vardı. Ama babam arkadaşların dediği gibi hep sessiz kaldı. İçten inanmıyordu kazanacağıma ama çabuk kabullendi. Okulla beraber götürmemi söyledi bu işi.

En çok hoşuma giden babama gurur kaynağı olmam. Komşularla konuşurken falan artık gurur duyacağı bir oğlu olması beni çok sevindiriyor. Çok alçak gönüllüyümdür ama eskiden okumuyorlar, çalışmıyorlar, bunlardan bir şey olmaz diyen (maalesef demek zorunda kalan) ailemin artık birilerinin yanında ezilmediğini görmek yada öyle hissetmemelerini anlamak çok onur verici.

Youtube'yi en çok bu yüzden seviyorum bana bir kişilik bir saygı verdiği için. Aileme bizi boşuna yetiştirmediklerini anlamalarını sağlayacak bir inanç verdiği için. Babamı en son şansa güzel bir anadolu lisesini kazandığımda benimle böyle gurur duyduğunu görmüştüm. Hemen hissediyorsunuz gözleriden. Şimdi inşallah uzun süre gurur duyacağı bir işim var.
Kazandığım paradan çok ailemin bana duyduğu saygı daha mutlu ediyor beni.

Son düzenleme:
bana ilk sorduklarında internette reklamcılık yapıyorum diyordum ama sonu bitmek bilmeyen sorularla karşı karşıya kalıyordum artık web tasarımcısıyım diyorum bu seferde nasıl yapıyorsun banada yapsana gibi laflar söylüyorlar yani ne diyeceğimi şaşırdım işsizim desem bu para nerden geliyo derler baba parasımı yiyorum diyeyim bilmiyorum ki en azından açıklaması kolay

Ben "internette reklam yayınlıyorum.." diye tanımlıyorum.. Aslında öğrenciyim.. Ama artık böyle bi tanım yapmıycam.. Bana da anlatsanalardan yoruldum.. En son dün görüştüğüm yurt dışı dil okulları ve work and travel danışmanlığı yapan sevdiğim bi kadın , bana da öğretsene dedi.. Yok artık dedim..

bana bütün sülale bayramda topluca söyledi, bizede öğretsene :D
masada 14 kişi falan vardı :D

bana bügün dil anlatım hocası sordu yt den para kazanıyormusun dedi. Bende evet dedim detayları anlattım. Sonra teşekkür etti acaba ne yapacak odamı başlıcak yt 'ye :) inşallah notlarda birşey yapar...

YT kazanıyorum diyip hava atın.
Bana da anlat diyecektir muhtemelen. Zor işler bunlar.
Özel bilgi gerektirir felan deyin.

Genelde bankacılar soruyor.
" Sen ne iş yapıyon bu yaşta bu parayı kazanıyorsun diye"

Bende reklam işi diyip geçiştiriyorum devamı gelirse google reklamları veriyorum falan. Youtube'ye kadar gidebiliyor olay.

Bu arada eski yorumlarda bazılarının babaları arkadaşların para kazandığına inanmamış. Bizde annem öyleydi. Hayal kurma git ders çalış derdi. İlk ay 400 lira kazanmıştım. 400 lirayla ne olacak garanti bir iş bul mevzusu vardı. Ama babam arkadaşların dediği gibi hep sessiz kaldı. İçten inanmıyordu kazanacağıma ama çabuk kabullendi. Okulla beraber götürmemi söyledi bu işi.

En çok hoşuma giden babama gurur kaynağı olmam. Komşularla konuşurken falan artık gurur duyacağı bir oğlu olması beni çok sevindiriyor. Çok alçak gönüllüyümdür ama eskiden okumuyorlar, çalışmıyorlar, bunlardan bir şey olmaz diyen (maalesef demek zorunda kalan) ailemin artık birilerinin yanında ezilmediğini görmek yada öyle hissetmemelerini anlamak çok onur verici.

Youtube'yi en çok bu yüzden seviyorum bana bir kişilik bir saygı verdiği için. Aileme bizi boşuna yetiştirmediklerini anlamalarını sağlayacak bir inanç verdiği için. Babamı en son şansa güzel bir anadolu lisesini kazandığımda benimle böyle gurur duyduğunu görmüştüm. Hemen hissediyorsunuz gözleriden. Şimdi inşallah uzun süre gurur duyacağı bir işim var.
Kazandığım paradan çok ailemin bana duyduğu saygı daha mutlu ediyor beni.

hocam tabiki iyi şeyler yapmak, onların başını eğmemek ailen için büyük gurur kaynağıdır.. ama bence bu işten bişey elde edememiş olsaydında inan ailen seninle gurur duyardı..
sonuçta şu yazdıklarınla onlara ne kadar değer verdiğin ortada :)
ve bir anne - baba ne olursa olsun çocuğu ile her zaman gurur duyacak bir özel yönünü bilir/bulur

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri