25 yasında bır delikanlının böyle bir konu açması zor bir durum. elin ayağın tutuyor. zımba gibi delikanlısındır. acizlik durumundan kurtul ve silkelen kendine gel. herkezin borçları vardır. ama çıkış yolunu farklı şeylerde araman gerekir.
Ben sana son 1 yıl ıcerısınde yasadıklarımı anlatayım.Belkı ılham olur sana.
Yaklasık 1 sene once bır şahıs şirketi kurdum. bankadan 20.000tl kredi cektım. 6 ay boyunca idare etti ancak işler kesat olduğundan dolayı malesef 6. ayda iflas etim. Tabi burda beninm vicdanım beni batırdı. çalışmayan elemanı işten atamadık. sonra herkes saldı kendini ve sonuç iflas. Dükkandan cıkarken kargo firmasına 1,500TL borcum vardı ve iş yerine sahibine 2,000TL borcum ve bankadan çektiğim kredinin sadece 4 ayını ödeyebilmiştim. Geride 18.000TL borç vardı. 4 ay önce olan olayı anlatıyorum. birkaç bankadan kredi kartlarım vardı. Toplam limiti 5250 Lira. Dükkan batınca (senin durumundayım, evin geçimini sağlayan bir ben birde abim var) mecbur kaldım, kredi kartlarından bir takım borcları kapattım, 1 ay sonra borçlar üst üste gelince; dedim Allahtan ümit kesilmez. 10,000TL daha cektım bankadan arkadaş vasıtası ile ve eleman tutmadan tekrar başladım işe. Çünkü malum borç çalışarak bütün maaşını versen heray giç yoksa 2 sene sürecekti. Açım iş yerimi, 3-4 ay güzel bir şekilde gitti. Sonra bir adam tarafından ufak çaplı bir zarara uğratıldık (8,000TL'lik mal temininde para alamamak gibi) ve 9 Eylül 2013 Pazartesi itibariyle o dükkanıda kapatmak zorunda kaldım.
Üzerimde olan borç, önceki iş yerinden 8 elemanın 2'şer aylık maaşları
Full Limitleri sıfırlanmış Kredi Kartları 5,250₺
18,000₺ + 9,000₺ Banka Kredisi
Ve Ofis malzemeleri Taksitleri 4,800₺
ve biraz daha açıyım sana konuyu, sana ilham olsun. Ben nişanlıyım ve 1 sene içerisinde evlendim evlendim, evlenemedim sonuç yok kız tarafı için. Benden istenilen kendine ait bir dairen olsun. Yoksa bu iş olmaz.
Şimdi ben napıyım dostum

Yapcak bişi yok. Yüce Allahtır herşeye vesile olan.
Bi söz vardır. Yüce Allah kuluna önce verir ve izler, sonra alır ve izler.
İsyan etmek sonuç değil. 25 Yaşındasın! Ötesi yok bunun. Zımba gibi olman, taşı sıkıp suyunu çıkarman gerekir. Şimdi bırak bu konuşulanları iş aramaya koyul..
BU ARADA BENİM DE YAŞIM 25 DOSTUM