İşleme girmeyenler İçin Sohbet Konusu Ana Konuyu Kirletmeyelim

İşleme Gİrmeyenlerin Adsense Yaşı

• Kullanılan toplam oy
    488
arkadaş doğru konuşmus. hiç saldırmayın. zamanında adsense aynı b*ku yedi çünkü. aralık ayında adsensem işleme girmedi. içerisindeki yüklü miktar para vardı. ve işleme girmemesinden üstünden bir gün sonra banladı hesabı. sadece benim değil bir çok kişinin başına geldi. o yüzden hiç saçma bi yorum yapmamıs. normal bekleyin bence böyle bi durum olabilir..

Biz işleme kesin girecek veya girmeyecek demiyoruz ki ? Önce yorumu anlamaya çalışın hocam.Adsense paranın üzerine yatacak ne demek ? Böyle bir cümle tamlaması olabilirmi ?

Birebir aynı olayları yaşamış arkadaşım ve benim yaşamışlığım var. Ben de burda para bekleyenlerdenim ama durum bence bundan ibaret. Yakında hak vereceksiniz. 300 kişi arasından benim söylediğim çıkınca o 300 kişi umarım benim söylediklerime kulak asıp kendini hazırlamış olur.

Birebir arkadaşım yaşadığı olay diyorsunuz sizin yaşamışlığınız var yaklaşık eylül aynında beri bu duruma rastlanmadı ki eylül aynında da yaşanan olay bu kadar çok değildi lütfen bunları geçelim... Şuan yaşanan olay eskilerine benzemiyor daha farklı burada bir kastı değil sorun var ve herkes bunun farkında. işleme girip ödeme alamayanlar, özgün kanalların ödemesinin yapılmaması, quizde ki paraların gecikmesi bunların hepsi bir sorun olduğunu anlatıyor. Google daha öncede paranın ustune yattı her ay yatıyor ama bu kadar değil %5 i geçmez işleme girmeyip banlanan sayısı.

İşleme girme durumunun gecikmesi biraz düşününce mantıklı gelmeye başladı. Düşündüğümüz zaman artık video reklamları 2015 itibariyle çok daha arttı. Reklam verenlerin sayısı arttı... Neredeyse bizim köşedeki market bile Youtube 'a reklam verecek. Hal böyle olunca Google 'ın reklam verenleri memnun etmek adına incelemelerde bulunması çok olağan bir durum. Sonuç itibariyle Google çok büyük bir piyasaya hükmediyor. Bunun banlanma ile alakalı düşünmek doğru olmaz. Ama anlaşılan kapsamlı bir incelemeden geçiyoruz. Bunun sonucunda da her ay olduğu gibi bazı hesaplar işleme girmeyecek ama çok büyük bir çoğunluğu da işleme girecektir. Peki bizim bu süreçte neleri düşünmemiz gerekiyor?

1. Videolarımıza izlenim çektik mi?
2. Yüklediğimiz videolarda izleyicileri reklama tıklamaya teşvik ettik mi?
3. Reklam gelirlerini artırmak adına bot vb. kabul edilmeyen programlar kullandık mı?

Arkadaşlar unutmayalım eğer bu tarz illegal yöntemlere başvurmadıysak hesapların işleme girmeme olasılığımız oldukça düşük. Ayrıca Adsense 'nin işi temelde bizim spam videolarımız değil. Eğer öyle olsaydı tek bir Adsense hsabına 500 'e kadar kanal bağlama izni de vermez... Biz çalışmalarımızı belirli bir ölçüde ve tertipte tuttuğumuz sürece toplu banlanma konusunda endişelenmemizi gerektirecek bir durumun söz konusu olduğunu düşünmüyorum.

Bir diğer konu genellikle Asya bölgesinden işleme girmeme sorunlarının fazla olması. Bir düşünelim. Bu gayet normal değil mi? Spamı genellikle Asya bölgesi yapıyor. :) Ama burada söz konusu olan şey aslında spam değil. Bizim reklamlar için sağladığımız trafik. İşimiz spam olunca gelirlerimiz de buna bağlı olarak büyüyor. Yani reklam tıklatmalarımız artıyor. Bu da Google 'ın inceleme kapsamında. Trafik doğal mı değil mi? Risk teşkil ediyor muyuz yani?

İçimizi ferah tutalım. Eğer hesaplar inceleniyorsa atlatırız Allah'ın izniyle. Eğer teknik bir sorun varsa (test ödemeleri) o da artık halloldu.

kaç tane yabancı forum var bu konunun konuşulduğu.. bir tek bizim forumda geyik ve tartışma yapılıyor..

Bu olayın sizin yaşadığınız bir olayla bağdaşması ihtimal dışı. Adsense tarihinde bu kadar çok kişinin birden ödemesinin yapılmadığı henüz olmadı.
Aynen katılıyorum bu forumdaki bir çok arkadaşın adsensesi ban yemistir ama daha önce bukadar yüksek hiç olmadı eğer 50 kişi falan olsaydık hiç umudum olmazdı ama 300 kişi çok fazla bence hala umut var Son Kale 3 temmuz bence

tekrar yazayım biz 40 50 kişi mayıs ödemesini haziran başında aldık. 2 haziran da işleme girdi 3 haziran da parayı aldım. sıkıntı stres yapmayın ödeyecek gençler Allah'ın izniyle.

an itibaiyle 350 kişi bu sorunu yaşıyor. her birinde ortalama 2 adsense olsa 700 hesap yapar. sadece ülkemizde bu sorun oladığına göre ufacık bir tahminle en az 2k-3k adsense hesabının banlanmasından bahsediyoruz. herbirinde ortalama 500$ olsa yaklaşık

2500*500 = 1.250.000 $ parayı banlaması demek.

bana pek mümkün gibi gelmiyor

Bu konuda sadece 350 kişi anketde ödeme almadığını dolaylı şekilde belirtmiş. Siteye üye olmayan konuyu takip eden her zaman 50 civarı misafir var. Sadece bu forum üzerinden 500 kişiye yakın bekleyen var. Milyon dolar eder bu neredeyse. Diğer yandan çeşitli forumlarda bir ton bekleyen gördüm. Productforums google'a açtığımız konuya bile çeşitli ülkelerde zıplayanlar var.

Ödemesini almayan hesap on binleri bulmuştur. Toplu bir ban olacağını kesinlikle sanmıyorum. Niye ben özgünüm bende mi banlandım? Genel bir inceleme olması bir ihtimal ama asıl ve tek ihtimal şu.

Şanslı olanlar 22.sinde ödeme alanlarda bile mail 22 sabahı geldi ve para ancak ertesi gün hesaplarına geçti. Yani ödedim demesine rağmen aslında ödememişti google. Bir çok kişide ödendi denmesi rağmen parası gelmemişti. Çeşitli teknik sorunlar apaçık ortada diyebiliriz. Tabi bu değil ki banlanma ihtimalini unutalım. Bırakın bu acıyı kalbimizde ufak bir sızı olarak sessiz şekilde yaşayalım şimdilik. Lütfen ortaya çıkarmayın :)

Edit: son paragrafta anlatmak istediğim şeyin arka planı şudur. Google 22. sinde standart ödemelerine başladı fakat otomatik sistem EFT'ler çıktı demesine rağmen çıkış olmuyordu, bu sebeple yarı kestiler bu otomatik ödeme sistemini belki ilk kısmı tekrar programlayıp ödemelerini tamamladılar fakat geri kalan kısımda sorunsuz bir işlem yapmak için programları tekrar yapılandırmak istediler. (Olabilecek en iyi senaryo). Yani ödemelerimiz en geç geçen ay olduğu gibi ayın 3.nde yansır. Bir daha böyle büyük çaplı gecikme olmaz. Banlananlar gene banlanır tek tük. İt ürür kervan yürür şekli geri döner.

Son düzenleme:
bence misafirleride katmak lazım bekleyenlere, konudan bir haber olanlarıda :)

Arkadaşlar bence bu inceleme olayı çok saçma ödeme alan kısım incelenmedi eğer bir inceleme olsa bütün hesapların ödemeleri bekletiliyor olmazmıydı. Bence bu bir teknik sorun yada ödeme günlerindeki değişiklikten kaynaklanıyor çünkü başka mantıklı bir açıklaması yok. Arkadaşım ödeme alıyor spam çalışıyor aynı şekilde çalışıyoruz o incelemeden geçerken ben onunla aynı şekilde çalıştığım halde beni mi incelemeye sokuyor çok mantıksız madem ortada bir inceleme var onunda bekletilmesi lazımdı.

belli bir miktarın üstü kazananları incelemeye almış olabilir mi?

Arkadaşlar bence bu inceleme olayı çok saçma ödeme alan kısım incelenmedi eğer bir inceleme olsa bütün hesapların ödemeleri bekletiliyor olmazmıydı. Bence bu bir teknik sorun yada ödeme günlerindeki değişiklikten kaynaklanıyor çünkü başka mantıklı bir açıklaması yok. Arkadaşım ödeme alıyor spam çalışıyor aynı şekilde çalışıyoruz o incelemeden geçerken ben onunla aynı şekilde çalıştığım halde beni mi incelemeye sokuyor çok mantıksız madem ortada bir inceleme var onunda bekletilmesi lazımdı.

Kesinlikle haklısın benle birebir aynı işi yapan kişiler ödemesini aldı beni niye incelesinler onları da incelerlerdi o zaman. Sistem geçen ay kısmı bozuk çalıştı. Bu ay son güncellemelerden sonra baya bir bozuk çalıştı. Bu sebeple işlemi yarıda kesip düzenlediklerini düşüyorum. Geçen ay olduğu gibi en geç ayın 3.nde ödemelerimizi alırız ve bu soruna tekrar yaşamayız. Bunu benimseyelim arkadaşlar şimdilik :)

Kesinlikle haklısın benle birebir aynı işi yapan kişiler ödemesini aldı beni niye incelesinler onları da incelerlerdi o zaman. Sistem geçen ay kısmı bozuk çalıştı. Bu ay son güncellemelerden sonra baya bir bozuk çalıştı. Bu sebeple işlemi yarıda kesip düzenlediklerini düşüyorum. Geçen ay olduğu gibi en geç ayın 3.nde ödemelerimizi alırız ve bu soruna tekrar yaşamayız. Bunu benimseyelim arkadaşlar şimdilik :)

Aynen öyle herkes arasında bir bağ olur sadece 4 haneler burada olur sadece spamcılar burada olur tamam dert yanalım ama birbiri arasında hiç bir bağ bulunmayan insanlar var burada ödeme bekleyen bu inceleme değil sadece bir sorun olduğuna işaret

Daha önce facebook'da 30 dk. kadar kesinti olmuştu. Milyonlarca kullanıcı hesaplarını kapatıp, alternatiflere yöneldi. İnternet böyle bir şey. Mobilizasyon çok yüksek. Google bunca insanın parasının üstüne yatarsa emin olun rakiplerinin lehine önemli bir boşluk yaratmış olur. Bu nedenle içimiz rahat olmalı. Ayrıca endişe ettiğin bela daha çok başına gelir. Rahat ve sabırlı olalalım, Rabbimize güvenelim. Allah sabredenlerle beraberdir.

Sabaha az kaldı uyanınca foruma bakmak çok heyecanlı oluyor

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri