Arkadaşlar bir arkadaşımla haftasonu istanbul turu yapmayı düşünüyoruz cumartesi sabahtan pazar akşamına kadar.İstanbul'u iyi bilen arkadaşlardan gezilebilecek yerler ve semtler hakkında kısı bi bilgi istiyorum birde cumartesi gecesi nerede konaklayacağımıza dair bir kaç fikir.Şimdiden teşekkür ederim
Sabah sahile gidin Bakırköy sahili iyidir bakırköy meydana girmeden aracı ordaki avmye park edersiniz meydandan aşagı dogru yürüye yürüye sahile inersiniz meydan aşagı sahile kadar ortalama 10-15 dk sürer yürümeniz etrafa baka baka bakırköyüde görmüş olursunuz orda cafeler var tavsiye etmem gitmeyin gereksiz bence simitçiler var zaten simit veya tercihe göre açma alın açmanın yanında sabah ayran iyi gider ama simit yemek isterseniz aynı simitçiler çayda satıyor karton bardakda alın elinize çayları yürüyün biraz sonra oturun bir bankda azcık lak lak yaparsınız denize karşı sonra ulan oturmayamı geldik istanbula havası gelir üstünüze zaten sonra tekrar aynı meydandan yürüye yürüye arabanın yanına gidin arabanız vardır die tahmin ediyorum yoksada dert etmeyin zaten aynı araba park yerleriyle minibüsler aynı mekanda karsılıklı arabalı arabasız yürüceksiniz zaten sonra dünyanın en uzun cümlesini kurup hiç nokta koymadan yazdıgım için beni tebrik edin

sonra avm var orda ama içine girmeyin hava güzelse ne gerek var arabanız varsa ordan taksime yoksa bile üzülmeden taksiye binmeden sarı dolmuslar var taksim bakırköy arası onlara binin son durak taksim zaten onlarda bindikden sonra kısmet olursa inmek şükürler olsun bir minibüs yolculugumuz daha tek parça halde sonuclandı diye dua ederek adımlarınızı atarken minibüslerin durdugu yokustan yukarı çıkın arkadasın bayansa sag tarafına bakınca çiçekçileri görücen çiçek alırsın

20 liradan fazla verme ne kadar dersen çok fiyat sölerler sen direk 20yi uzat onlar sabah erken die bereket versin diyip indirirler onu cebe zaten

sonra ordan devam edince zaten bu meşhur istiklal meydanının göbeğini görcen falan ordan aşagı dogru kendinizi salın aşagı bir sürü dükkan mükkan aa bu napıyor aman bu hatun ne giymiş bu adam nasıl bu kadar iyi herhangi bir müzik aleti çalıyor die düşünürken istiklali ortalamıs olursunuz ordan dogruca devam edin tünele gelmeden önce kitapçı falan görcen adını hatırlamıyorum hani nette vardıya bir video sen antuansan çıkarsın peder diye bagıryordu kilisenin önünde sarhoslar

ordaki kiliseyi görcen sol tarafında kiliseyi görünce aşagıda bişi yok de geri dön 15 -20 adım at sonra sag taraftaki yokusdan in biraz yol ayrımı gelicek sol ve sag olarak sol tarafdan yukarı dogru çık burdan devam edersen burdaki mekanlar daha lüksdür aklında bulunsun ama güzel cafeler restarurantlar var devam et sen ordan kalabalıga karısarak sol tarafda bambinin şubesi var kızılkayalar mıydı neydi o var ıslak hamburgerin ana vatanı diorlar ben pek sevmiyorum ama orda onlardan yiyebilrsiniz sende sevmiyorsan bu büfelere gelmeden önce Taksim ilk yardımı görücen Arka sokaklarda sürekli gösterdikleri hastane orası

Ah mesut komser ah diyip bir iç geçir önünden geçerken sonra devam et istiklale indiğin meydana gelicen gene sagına dogru dön ordan yer altındaki metroya dogru inmek için uzun bir metro tüneli seni bekliyor olucak inerken yorulunca çıkarken millletin neler çektigini düşün haline şükret:d orda metroya gelince şükür de bin metroya ver elini mecidiyeköy şişli Cevahir avmde inin cevahirde bir dolanın adettir
Mecidiyeköy
Taksim
Bakırköy
dolaşmış oldunuz bunun dışında gece buralarda oyalanın sonra karsıya geçin demeyi çok isterdim ama heleki arabanız varsa hiç o hataya düşmeyin aksam 4den sonra ne metrobüse binin ne arabanızla anadolu yakasına geçmeyi deneyin ama olurda geçmek isterseniz
Metrobüsle gitek için cevahirden çıkınca karşı caddeye geçin düz devam edin sol tarafa kafanı çevirince otobüs duraklarını görcen o duraklrın sonuna kadar git yerin altına dogru hafif iniyorsun turnikelerden geçip metrobüse bin direk karşıya geçin söğütlüçeşmede inin ordan fenerin stadını kadıköy nikah dairesi gibi yerleri görün:d:d sonra aşagı dogru devam edin geri dönüp yürüyerek meşhur bogayı falan görürsünüz boganın alt tarafı bankalar caddesi denilen yer ordanda dümdüz dogru sahile sahilde bir tur atın ordaki cafeler çok tuzlu değildir hemde rıhtıma kuruludur oturun denizi hissedin sonra çay kahve falan takılın sonra o cafeden çıkın içki içiyorsanız sahilin sol tarafına dgru yürümeye dvam edin sürekli gözün sol tarafda olsun karşı caddeye geçin orda benzin cafe diye bir cafe var orda dışarda veya içerde havaya göre takılın hocam orasıda güzel kadıköyüde gezmiş oldun sonra artık yeter ya diyip tekrar sahile geri dönün boğaz turları var tursitli muristli makara olur 1,5 saat bogazı gezin ama kadıköye geri dönmeyin eminönüne gelince o durucak zaten sirkeci vs vs dicek orda inin karnınız acıkmıstır balık ekmekcilerden turşu balık ekmek yapın :d takılın sonra tranvaya binin gülhane duragında inin gülhanede koşun eglenin hiç bişi yapmıorsanız küçük çocuklarını gezdirmek için getiriyor aileleler onlara bakın edin güzel yerdir sonra çıkın orda çok vakit kaybetmeden tekrar tranvaya binin
binerken güvenliğe Haseki hastanesine dogru gidicez diyin hangi durakda inceksiniz onu ögrenin adını unuttum orda 4 yıldızlı bir otel var Princess hotel diye ben geçen sene 2 kişi için gecelik 160 vermiştim en fazla 200 olmuştur ordada uyursunuz.