İstanbul Gezisi

NeedMoney

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bir arkadaşımla haftasonu istanbul turu yapmayı düşünüyoruz cumartesi sabahtan pazar akşamına kadar.İstanbul'u iyi bilen arkadaşlardan gezilebilecek yerler ve semtler hakkında kısı bi bilgi istiyorum birde cumartesi gecesi nerede konaklayacağımıza dair bir kaç fikir.Şimdiden teşekkür ederim

istanbulda bir günde bir ilçeye gidebilirsin zaten trafikten kalabalıktan anca. oteller falanda genelde yer bulunmayabilir önceden rezervasyon yaparsanız sizin için daha iyi olur. bir de yer önerisi derken istanbulda bişi yok bi taksim istiklalde 2 tur atarsınız bi eminönünde balık ekmek ortaköyde kumpir başkada bişi yok. : (

Anadolu yakası cennettir avrupa yakasında zaman kaybetmeyin.

İstanbulun kıyı kesimleri güzell gidin beşiktaş ortaköy kadıköy dolaşın zaten iç kesimlere gimeye kalkarsanız zamanınız yetmeyecektir.Sultanahmet ayasofya felan 2-3 gün böyle geçer zaten.

---------- Spam Engelliyici 19:34 ---------- Önceki Mesaj 19:33 ----------

Anadolu yakası cennettir avrupa yakasında zaman kaybetmeyin.

İki yakada güzel ama Tam aksine bence asıl gezilecek yerler avrupada

İstanbuldamı bir şey yok :) Topkapı sarayı, Kapalı Çarşı Ayasofya,Sultan Ahmet camii buraları mutlaka görmelisiniz

Topkapı,sultanahmetin oralar yerebatan falan, dolmabahçeye girin sonra çıkınca da bahçesinde çayınızı için, Aslında nasıl birşey istediğine göre değişir. Tarihi yerleri mi gezmek istiyorsun yoksa böyle deniz kenarı içimiz açılsın mı? :D . A bak gülhaneye gidin mutlaka laleler 2 3 hafta önce açılmamıştı daha şimdi müthiş olmuştur.

Hayatınızın en berbat 2 gününü geçirmiş olursunuz hayattan soğur lanet edersiniz İstanbul kadar lanet bir şehir yok. Yaklaşık 50 kere otobüse binmeniz gerekir gitmişken Akbil çıkartın bence. Zaten toplamda 4 yerden fazla gezemezsiniz 2 günde.

Arkadaşlar bir arkadaşımla haftasonu istanbul turu yapmayı düşünüyoruz cumartesi sabahtan pazar akşamına kadar.İstanbul'u iyi bilen arkadaşlardan gezilebilecek yerler ve semtler hakkında kısı bi bilgi istiyorum birde cumartesi gecesi nerede konaklayacağımıza dair bir kaç fikir.Şimdiden teşekkür ederim

bir kere İstanbul'a gezmek için ilk defa geliyorsanız, Müze Kartınız yoksa Ayasofya, Topkapı Sarayı vs için uzun sıra beklemeniz gerekebilir. Malum artık sezon başladı, etraf kalabalık. Buralara en iyisi kış mevsimi gelin.

Mesela kimsenin yani daha çok turistlerin pek gitmediği yerlere gidin müze, ören yeri vs için. Mesela Yedikule Hisarı, Rumeli Hisarı.

Anadolu yakasında, gidin Beylerbeyi sahiline ya da Çengelköy'de Çınaraltı'nda Pazar kahvaltısı yapın.

Gece gezmeleri için Kadıköy barlar sokağı ya da Taksim tarafları.

Ben turizmci olduğum için tavsiye ediyorum. Sultanahmet civarında kalırsanız bütçeyi bayağı zorlar. Ne bileyim mesela birliktealalım.com gibi sitelerden kampanyalı otellere bakın ya da booking'den pansiyon tarzında yerler bulmaya çalışın. Taksim taraflarındaki konaklama tesisleri sanırsam Sultanahmet'e göre daha ucuz. Yine Aksaray tarafları buralardan da ucuz.

Ulaşım için alın bir tane İstanbul Kart. İki tane almanıza gerek yok bir taneyi iki kişi kullanabilir. Kartın kendisi 6-10 TL arası değişiyor. Ne bileyim atın 20 TL içine. Yeterli olur. Yetmezse bir daha yüklersiniz.

Şimdilik aklıma gelen bunlar.

Hayatınızın en berbat 2 gününü geçirmiş olursunuz hayattan soğur lanet edersiniz İstanbul kadar lanet bir şehir yok. Yaklaşık 50 kere otobüse binmeniz gerekir gitmişken Akbil çıkartın bence. Zaten toplamda 4 yerden fazla gezemezsiniz 2 günde.

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama istanbula haksızlık ediyorsunuz hocam...

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama istanbula haksızlık ediyorsunuz hocam...

Valla o kadar nefret ediyorum ki anlatamam. Tamam tarihi olarak müthiş güzel yerleri olabilir, ama yaşama anlamında o kadar kötü iğrenç bir yer ki. Iyy düşününce midem bulandı bak :)

Sabah sahile gidin Bakırköy sahili iyidir bakırköy meydana girmeden aracı ordaki avmye park edersiniz meydandan aşagı dogru yürüye yürüye sahile inersiniz meydan aşagı sahile kadar ortalama 10-15 dk sürer yürümeniz etrafa baka baka bakırköyüde görmüş olursunuz orda cafeler var tavsiye etmem gitmeyin gereksiz bence simitçiler var zaten simit veya tercihe göre açma alın açmanın yanında sabah ayran iyi gider ama simit yemek isterseniz aynı simitçiler çayda satıyor karton bardakda alın elinize çayları yürüyün biraz sonra oturun bir bankda azcık lak lak yaparsınız denize karşı sonra ulan oturmayamı geldik istanbula havası gelir üstünüze zaten sonra tekrar aynı meydandan yürüye yürüye arabanın yanına gidin arabanız vardır die tahmin ediyorum yoksada dert etmeyin zaten aynı araba park yerleriyle minibüsler aynı mekanda karsılıklı arabalı arabasız yürüceksiniz zaten sonra dünyanın en uzun cümlesini kurup hiç nokta koymadan yazdıgım için beni tebrik edin :D sonra avm var orda ama içine girmeyin hava güzelse ne gerek var arabanız varsa ordan taksime yoksa bile üzülmeden taksiye binmeden sarı dolmuslar var taksim bakırköy arası onlara binin son durak taksim zaten onlarda bindikden sonra kısmet olursa inmek şükürler olsun bir minibüs yolculugumuz daha tek parça halde sonuclandı diye dua ederek adımlarınızı atarken minibüslerin durdugu yokustan yukarı çıkın arkadasın bayansa sag tarafına bakınca çiçekçileri görücen çiçek alırsın :D:D20 liradan fazla verme ne kadar dersen çok fiyat sölerler sen direk 20yi uzat onlar sabah erken die bereket versin diyip indirirler onu cebe zaten :Dsonra ordan devam edince zaten bu meşhur istiklal meydanının göbeğini görcen falan ordan aşagı dogru kendinizi salın aşagı bir sürü dükkan mükkan aa bu napıyor aman bu hatun ne giymiş bu adam nasıl bu kadar iyi herhangi bir müzik aleti çalıyor die düşünürken istiklali ortalamıs olursunuz ordan dogruca devam edin tünele gelmeden önce kitapçı falan görcen adını hatırlamıyorum hani nette vardıya bir video sen antuansan çıkarsın peder diye bagıryordu kilisenin önünde sarhoslar:D ordaki kiliseyi görcen sol tarafında kiliseyi görünce aşagıda bişi yok de geri dön 15 -20 adım at sonra sag taraftaki yokusdan in biraz yol ayrımı gelicek sol ve sag olarak sol tarafdan yukarı dogru çık burdan devam edersen burdaki mekanlar daha lüksdür aklında bulunsun ama güzel cafeler restarurantlar var devam et sen ordan kalabalıga karısarak sol tarafda bambinin şubesi var kızılkayalar mıydı neydi o var ıslak hamburgerin ana vatanı diorlar ben pek sevmiyorum ama orda onlardan yiyebilrsiniz sende sevmiyorsan bu büfelere gelmeden önce Taksim ilk yardımı görücen Arka sokaklarda sürekli gösterdikleri hastane orası :D Ah mesut komser ah diyip bir iç geçir önünden geçerken sonra devam et istiklale indiğin meydana gelicen gene sagına dogru dön ordan yer altındaki metroya dogru inmek için uzun bir metro tüneli seni bekliyor olucak inerken yorulunca çıkarken millletin neler çektigini düşün haline şükret:d orda metroya gelince şükür de bin metroya ver elini mecidiyeköy şişli Cevahir avmde inin cevahirde bir dolanın adettir
Mecidiyeköy
Taksim
Bakırköy
dolaşmış oldunuz bunun dışında gece buralarda oyalanın sonra karsıya geçin demeyi çok isterdim ama heleki arabanız varsa hiç o hataya düşmeyin aksam 4den sonra ne metrobüse binin ne arabanızla anadolu yakasına geçmeyi deneyin ama olurda geçmek isterseniz

Metrobüsle gitek için cevahirden çıkınca karşı caddeye geçin düz devam edin sol tarafa kafanı çevirince otobüs duraklarını görcen o duraklrın sonuna kadar git yerin altına dogru hafif iniyorsun turnikelerden geçip metrobüse bin direk karşıya geçin söğütlüçeşmede inin ordan fenerin stadını kadıköy nikah dairesi gibi yerleri görün:d:d sonra aşagı dogru devam edin geri dönüp yürüyerek meşhur bogayı falan görürsünüz boganın alt tarafı bankalar caddesi denilen yer ordanda dümdüz dogru sahile sahilde bir tur atın ordaki cafeler çok tuzlu değildir hemde rıhtıma kuruludur oturun denizi hissedin sonra çay kahve falan takılın sonra o cafeden çıkın içki içiyorsanız sahilin sol tarafına dgru yürümeye dvam edin sürekli gözün sol tarafda olsun karşı caddeye geçin orda benzin cafe diye bir cafe var orda dışarda veya içerde havaya göre takılın hocam orasıda güzel kadıköyüde gezmiş oldun sonra artık yeter ya diyip tekrar sahile geri dönün boğaz turları var tursitli muristli makara olur 1,5 saat bogazı gezin ama kadıköye geri dönmeyin eminönüne gelince o durucak zaten sirkeci vs vs dicek orda inin karnınız acıkmıstır balık ekmekcilerden turşu balık ekmek yapın :d takılın sonra tranvaya binin gülhane duragında inin gülhanede koşun eglenin hiç bişi yapmıorsanız küçük çocuklarını gezdirmek için getiriyor aileleler onlara bakın edin güzel yerdir sonra çıkın orda çok vakit kaybetmeden tekrar tranvaya binin
binerken güvenliğe Haseki hastanesine dogru gidicez diyin hangi durakda inceksiniz onu ögrenin adını unuttum orda 4 yıldızlı bir otel var Princess hotel diye ben geçen sene 2 kişi için gecelik 160 vermiştim en fazla 200 olmuştur ordada uyursunuz.

Valla o kadar nefret ediyorum ki anlatamam. Tamam tarihi olarak müthiş güzel yerleri olabilir, ama yaşama anlamında o kadar kötü iğrenç bir yer ki. Iyy düşününce midem bulandı bak :)

Yaşama olarak derseniz size katılabilirim hocam , arkadaş gezmeye geleceği için berbat bir gün geçirmez , bence güzel 2 gün geçirecek :)

Bebek,ortakoy,camlica,moda sahili.gulhane parki(ucundaki cafede kesinlikle cay icin) daha cok yer var aklima gelmiyo topkapi sarayi falan gereksiz turist yerleri

Xperia Z2 den gönderildi

dostum demek istediklerini anlıyorum. Ama 13 ülke ve 70'ten fazla yer gezdim. Şu ana kadar bir bütün olarak yani ta toplu taşımadan tut doğal ve tarihi güzelliğe kadar hepsini değerlendirsem İstanbul kadar güzel bir yer görmedim.

Ha insanlarını (gundiler, Suriyeliler vs. İstanbul'u kirleten tüm canlılar) sevmiyorum o ayrı. Yoksa İstanbul'un Avrupa'nın hiç bir şehrinden gelişmişlik ve yukarıda saydığım şeyler açısından hiç bir eksiği yok aksine fazlası var.

pera da sokak sokak gez

dostum demek istediklerini anlıyorum. Ama 13 ülke ve 70'ten fazla yer gezdim. Şu ana kadar bir bütün olarak yani ta toplu taşımadan tut doğal ve tarihi güzelliğe kadar hepsini değerlendirsem İstanbul kadar güzel bir yer görmedim.

Ha insanlarını (gundiler, Suriyeliler vs. İstanbul'u kirleten tüm canlılar) sevmiyorum o ayrı. Yoksa İstanbul'un Avrupa'nın hiç bir şehrinden gelişmişlik ve yukarıda saydığım şeyler açısından hiç bir eksiği yok aksine fazlası var.

Yani o kadar gezmişsin benden çok biliyorsundur elbette ama, Paris'te dolmuşlar var ve her dolmuşçu her gördüğü insana korna çalıp üstüne sürüp küfredip kızlara laf atıyor, ani fren gaz ani fren gaz yaparak insanın midesini ağzına getiriyor yani öyle mi?

İstanbul harika bir şehir fakat özellikle Avrupa yakasındaki insanları çok büyük bir sorun. İnsanlar gerçekten çok kaba sokağa çıkmak istemiyorsun. Çat diye yere balgam atan mı dersin, onuncu kattan çöp poşeti atan mı dersin, araba kornaları mı dersin daha bu liste böyle uzar gider. Avrupa'da sanırım bunlar yok :) o yüzden imkan olsa Avrupa'ya yerleşmek isterim.

Yani o kadar gezmişsin benden çok biliyorsundur elbette ama, Paris'te dolmuşlar var ve her dolmuşçu her gördüğü insana korna çalıp üstüne sürüp küfredip kızlara laf atıyor, ani fren gaz ani fren gaz yaparak insanın midesini ağzına getiriyor yani öyle mi?

o kadarını yapmasalar bile Paris'te şunu yapıyorlar emin ol. Sen tam biletini ya da kartını okutup turnikeden geçeceksin metroya girmek için. Arkandan hayvan gibi itiyor seni bir anda. İki kişi beraber geçiyorsunuz. Sonra arkanı dönüyorsun ne oluyor diye, adam Merci diyor. İstanbul'da gördün mü böyle bir şey?

Kişiselleştirme

Tema editörü

Ayarlar Renkler

• Mobil kullanıcılar bu fonksiyonları kullanamaz.

Alternatif header

Farklı bir görünüm için alternatif header yapısını kolayca seçebilirsiniz.

Görünüm Modu Seçimi

Tam ekran ve dar ekran modları arasında geçiş yapın.

Izgara Görünümü

Izgara modu ile içerikleri kolayca inceleyin ve düzenli bir görünüm elde edin.

Resimli Izgara Modu

Arka plan görselleriyle içeriğinizi düzenli ve görsel olarak zengin bir şekilde görüntüleyin.

Yan Paneli Kapat

Yan paneli gizleyerek daha geniş bir çalışma alanı oluşturun.

Sabit Yan Panel

Yan paneli sabitleyerek sürekli erişim sağlayın ve içeriğinizi kolayca yönetin.

Box görünüm

Temanızın yanlarına box tarzı bir çerçeve ekleyebilir veya mevcut çerçeveyi kaldırabilirsiniz. 1300px üstü çözünürler için geçerlidir.

Köşe Yuvarlama Kontrolü

Köşe yuvarlama efektini açıp kapatarak görünümü dilediğiniz gibi özelleştirin.

• Renginizi seçin

Tarzınızı yansıtan rengi belirleyin ve estetik uyumu sağlayın.

Geri